Nokia N85

Nokia N85
S60 3rd Ed, FP 2 / 2.6"
Valmistaja: Nokia | Kategoria: Puhelimet
Muoto Liukukansi
Käyttöjärjestelmä Symbian / S60 3rd Edition, Feature Pack 2
Paino 128 g
Mitat (LxKxS) 103 mm x 50 mm x 16 mm
Näytön koko 2,6"
Näytön tekniikka? AM OLED
Kaksi näyttöä Ei
Resoluutio 240 x 320
Värejä 16,7M (24-bit)
Kosketusnäyttö Ei
Tallennustilaa? 78 MB
Muistikorttipaikka microSD
2G-taajuudet GSM 850 / GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900
Data? HSDPA / WCDMA / EDGE / GPRS
WLAN 802.11b/g
Bluetooth Kyllä
Infrapuna Ei
Kamera Kyllä
Kameran tarkkuus 5 MP
Optinen zoom Ei
Kuvausvalo Kyllä
Etukamera Kyllä
MMS? Kyllä
GPS Kyllä
Radio Kyllä
WWW-selain Kyllä
Ilmoitettu puheaika? 4,5 h
Akun kesto / Stand-by 360 h
Lisätietoja 3G-taajuudet (WCDMA): 900/1900/2100 MHz

FM-lähetin

N-Gage-pelien tuki

Kansi liukuu kahteen suuntaan: ylöspäin liu'utettaessa esiin tulee tavallinen puhelinnäppäimistö, alaspäin liu'utettaessa medianäppäimet

Mukana 8 GB microSD-muistikortti
Valmistajan tuotekoodi(t) 2F7H6 / 2K1R7 / 2K1R8 / N-N85 8GBNavigationCopper / nokn85navicb / nokn85navicodg / PST1-2F7H6
Tuotteen EAN-koodi(t) 6417182033391 / 6417182033407 / 6417182900785 / 6417182900808

 
 • Data (Tuetut pakettidatan muodot)

  Pakettikytkentäiset siirtotavat, jotka mahdollistavat piirikytkentäistä datansiirtoa nopeammat ja tehokkaammat yhteydet. Lisätietoa ja nopeusvertailua esim. täällä.

 • MMS (MMS-tuki)

  MMS (lyh. sanoista Multimedia Messaging Service) tarkoittaa multimediaviestejä. Ne voivat tavallisista SMS-tekstiviesteistä poiketen sisältää tekstin lisäksi myös kuvia, ääntä ja videota.

 • RAM-muistia (RAM-muistin määrä)

  RAM-muisti (Random access memory ) on puhelimen sisäinen muisti, jota käytetään ohjelmien suorittamiseen.

 • Ilmoitettu puheaika (Ilmoitettu puheaika)

  Ilmoitettu puheaika on valmistajan itsensä ilmoittama puheaika kännykälle ja todellinen puheaika saattaa vaihdella tästä luvusta paljonkin, riippuen mm. käytössä olevan kännykkäverkon voimakkuudesta, jne.

 • Näytön tekniikka (Näytön tekniikka)

  Näyttöpaneelin toteustekniikka. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat (huonoimmasta parempaan) STN, CSTN (Color STN), TFT (Thin-Film Transistor) ja OLED (organic light-emitting diode). Kolme ensimmäistä perustuvat kaikki LCD-teknologiaan ja, toisin kuin OLED,vaativat taustavalon.

 • Tallennustilaa (Sisäärakennetun tallennustilan määrä)

  Laitteen sisäinen tallennuskapasiteetti, jota voi käyttä esimerkiksi kuvien, videoiden, soittoäänien ja pelien säilömiseen. Yleensä flash-muistia.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Itsellä ollut nyt puoli vuotta tää vehe ja toiminu erittäin hyvin. Soitin takkuili aluks, ei avannu ollenkaan kappaleita mutta PC-suitella päivitin niin toimii loistavasti. Uudesta S60 pohjasta erittäin paljon plussaa! Valikossa surffailu on mukavaa ja käy nopeasti, valikoissa siirtymisen animaatiotkin on kivoja. Tästä puhelimesta oikeestaan vois sanoo että saa just semmoseks kun ite haluat, teemat, merkkiäänet(esim.akku latautuu), taustat, kellot, valikkojen efektit ja kaikki saa ite päättää niin saa tosi omalaatusen puhelimen itellensä. Ainoo miinus on noi napit, liian pienet ja tuntuu muoviselta. Mutta toisaalta se muovisuus jää nappuloihin, muutenhan tää kestää tippumiset yms. ilman vaurioita.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Hyvä puhelin uudistetulla käyttöliittymällä. Kamera on hyvä.
Akkukesto paras käyttämissäni s60 puhelimissa. Miinusta vaikea löytää, mainitaan nyt tehokäytössä joskus esiintyvä softan kaatuminen.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

En tiedä, mikä teistä on "aktiivista käyttöä", mutta minulla akku kestää päivän. Aamulla kouluun lähtiessäni otan sen pois laturista, irkkaan matkat kouluun ja takaisin. Käytän samalla webbiä ja kuuntelen musiikkia. Noi on minusta perustoimintoja nykyisille puhelimille, jotka ovat melkeimpä pieniä tietokoneita. Halleluja jos akku kestäisi sen vuorokauden, tai jopa kaksi, tänne semmonen ja sassiin! Aina pitää olla laturi mukana, minne ikinä menenkin.

Kamera on huonompi kuin aikaisemmassa puhelimessani oli (N93). Täydellisellä päivänvalolla saattaa saada ihan hyvän laatuista, mutta sisällä kuvattaessa se on kauheaa pikselimössöä (tosin olen itse valokuvaaja, saatan olla kriittisempi). Se pikku salama auttaa hieman, se onkin aina pakko olla mukana. Tarkennus on todella herkkä. Tarkoitan siis, että jos otan 5 kuvaa samasta kohteesta, 1 niistä on tarkka tai tarkahko.

Puhelin buuttaa eli käynnistää itsensä uudestaan päivittäin pariin kertaan, varsinkin silloin kun tosiaan on kaikki raudat tulessa yhtäaikaa. Se jos joku pistää vihoiksi. Jos puhelimessa on erilaisia toimintoja, niitä pitäisi voida käyttää samanaikaisesti ilman että koko paska kaatuu.

Pitkillä kynsillä on vaikea näpytellä, mutta tuskin monellakaan on samaa ongelmaa :D

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
50%
doggydogg
Inactive
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Toiminut erittäin hyvin kaiken puolin, mitä nyt loki jumiutui eikä auennut ollenkaan, mutta vika korjaantui muistikortin ja akun irroituksella! Akku kestää erittäin hyvin muihin S60 luureihin verrattuna ja kaikki valikot tosiaan aukenee hidastelematta! Karttasovellus näyttää tosi tarkasti sijainnin autolla/kävellen liikkuessa! Kameralla saa niin hyviä kuvia kun puhelimella voi saada! Plussaa myös WLAN:ista! Suosittelen!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Kyllä tuo on jo myynnissä, senkun käyt hakemassa tai pukkaat tilauksen vaikka luurinettiin.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

"VAikka ei ole viellä tullut edes myyntiin niin silti jotkut jo arvostelevat!"

Niimpä! Ettei vaan ole pelkkää mielikuvituksen puutetta. Tai sitten kyseessä on joku testaaja.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 1 / 5 Vastine rahoille: 1 / 5

VAikka ei ole viellä tullut edes myyntiin niin silti jotkut jo arvostelevat!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Tähän mennessä paras S60-puhelin jota olen käyttänyt. Ei hidastele, asiat tapahtuu silloin kun nappia painaa. Näyttö on aivan hävyttömän hyvä. Medianapit on sinänsä ihan kätevät, mutta ei ole vielä tullut pahemmin käytettyä.

Näppäinlukolle on oma nappi sivussa, eli ei tarvitse avata liukukantta jos lukee tekstiviestejä, sähköposteja tai operoi soitinta. Valmiustilan määriteltävät pikakuvakkeet on todella käteviä. Plussaa saa myös niiden alla oleva lista, jossa näkyy mm. haku, tulevat muistutukset, mikä kappale pyörii soittimessa ja wlan-yhteydet. Akun kesto on erinomainen, varsinkin S60-puhelimeksi.

Kamera ei ole kovinkaan hyvä, mutta koko ajan mukana kulkevaksi aivan riittä. Videon laatu on ok @640x480 30fps, edelleen riittävän hyvä laitteessa joka on aina mukana.

Gps:lle ei ole vielä tullut tarvetta, eli sitä ei ole pahemmin testailtu. Kartat ainakin on selkät, huomattavasti paremmat kuin esim. hakkapeliitta GPS:ssä.

Siinäpä nuo mitä on tähän mennessä tullut testattua. Täytyy kyllä sanoa, että tämä on ensimmäinen S60-puhelin johon olen tyytyväinen, ja jota voin kuvitella käyttäväni päivittäin. Hinta on toki hieman korkea, mutta ominaisuuksia on hintaan nähden paljon.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.