Nokia N86 8MP

Nokia N86 8MP
S60 3rd Ed, FP 2 / 2.6"
Valmistaja: Nokia | Kategoria: Puhelimet
Muoto Liukukansi
Käyttöjärjestelmä Symbian / S60 3rd Edition, Feature Pack 2
Paino 149 g
Mitat (LxKxS) 103,4 mm x 51,4 mm x 16,5 mm
Näytön koko 2,6"
Näytön tekniikka? OLED
Kaksi näyttöä Ei
Resoluutio 240 x 320
Värejä 16,7M (24-bit)
Kosketusnäyttö Ei
RAM-muistia? 74,7 MB
Tallennustilaa? 8000 MB
Muistikorttipaikka microSD
2G-taajuudet GSM 850 / GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900
3G-taajuudet WCDMA 850? / WCDMA 900 / WCDMA 1700? / WCDMA 1900 / WCDMA 2100 / CDMA2000 1700? / CDMA2000 800/850? / CDMA2000 1900?
Data? HSUPA / HSDPA / WCDMA / EDGE / GPRS
WLAN 802.11b/g
Bluetooth Kyllä
Infrapuna Ei
Kamera Kyllä
Kameran tarkkuus 8 Mpix
Optinen zoom Ei
Kuvausvalo Kyllä
Etukamera Kyllä
MMS? Kyllä
GPS Kyllä
Radio Kyllä
WWW-selain Kyllä
Ilmoitettu puheaika? 6,3 h
Akun kesto / Stand-by 312 h
Valmistajan tuotekoodi(t) 002L754 / 2L754 / 2M104 / nokn86indigo / nokn86white
Tuotteen EAN-koodi(t) 6438158041264 / 6438158041288 / 6438158052420

 
 • Data (Tuetut pakettidatan muodot)

  Pakettikytkentäiset siirtotavat, jotka mahdollistavat piirikytkentäistä datansiirtoa nopeammat ja tehokkaammat yhteydet. Lisätietoa ja nopeusvertailua esim. täällä.

 • MMS (MMS-tuki)

  MMS (lyh. sanoista Multimedia Messaging Service) tarkoittaa multimediaviestejä. Ne voivat tavallisista SMS-tekstiviesteistä poiketen sisältää tekstin lisäksi myös kuvia, ääntä ja videota.

 • RAM-muistia (RAM-muistin määrä)

  RAM-muisti (Random access memory ) on puhelimen sisäinen muisti, jota käytetään ohjelmien suorittamiseen.

 • Ilmoitettu puheaika (Ilmoitettu puheaika)

  Ilmoitettu puheaika on valmistajan itsensä ilmoittama puheaika kännykälle ja todellinen puheaika saattaa vaihdella tästä luvusta paljonkin, riippuen mm. käytössä olevan kännykkäverkon voimakkuudesta, jne.

 • Näytön tekniikka (Näytön tekniikka)

  Näyttöpaneelin toteustekniikka. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat (huonoimmasta parempaan) STN, CSTN (Color STN), TFT (Thin-Film Transistor) ja OLED (organic light-emitting diode). Kolme ensimmäistä perustuvat kaikki LCD-teknologiaan ja, toisin kuin OLED,vaativat taustavalon.

 • Tallennustilaa (Sisäärakennetun tallennustilan määrä)

  Laitteen sisäinen tallennuskapasiteetti, jota voi käyttä esimerkiksi kuvien, videoiden, soittoäänien ja pelien säilömiseen. Yleensä flash-muistia.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Hyvä puhelin

Miinuksia:
Näyttö naarmuuntuu helposti
Välillä vähäsen hidastelee
Akku saattaa kestää aika vähän aikaa
Aika iso

Plussia:
Hyvä
Hyvä kamera
Wlan
helppo käyttöinen
Ei muuta keksi

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
50%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

puhelin ollut noin 3kk käytössä ja olen tyytyväinen.

puhelimessa on kaikki mitä tarvitsee.

Kamera: aluksi luulin että kamera on vaan mainostusta mutta kyllähän sillä pärjää, itsellä kamera on ollut melko ahkerassa käytössä ja miinuksia en voi sanoa muutakuin että kameran luukun alla oleva pinta naarmuuntui melko helposti.

kartat sovellus: tuo on kyllä ihan toimiva ohjelma, yhtäkään osoitetta ei ole sattunut eteen mitä ei olisi löytänyt.

kaikin puolin hyvä puhelin jos ei halua kosketusnäyttöä.
viestien kirjoitus on helppoa, selkeät valikot ja ei ole ollut mitään ongelmia yhtä-aikasiten sovellusten kanssa.

miinuksia löytyy muutama:
-kameran linssi naarmuuntui melko helposti.
-näytössä näkyy kaikki sormen jäljet helposti.
-muutaman kuukauden jälkeen alkoi pientä klappia kannessa mutta ei pahasti
-kaijutin alko särisemään ensimmäisen kolhaisun jälkeen (omavika)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Kesäkuusta 2009 asti olen kyseistä puhelinta käyttänyt.
Tyytyväinen olen ollut. Kameran kuvanlaatu on ottanut suuren hyppäyksen 5Mpix kameroista. Cmos-kenno ja mekaaninen linssinsulkija näkyvät siis kuvanlaadussa positiivisella tavalla.

Todella laadukas fyysinen rakenne. Lasikuorista näyttöä ympäröi metallikehys. Puhelin ei nitise eikä natise. Pieni klappi liukukannessa esiintynyt ekoista päivistä asti, mutta epäilen aiheittaneeni sen omalla kohtelullani puhelinta kohtaan.

Akunkesto on puhelimen heikoin lenkki.
Kunnon tehokäytössä, johon itselläni kuuluu mm. muutamien kuvien ottamista, väh. 1h musiikkia, pelaamista, ja nettisurffaamista, akku kestää yhden päivän.
Kun jätetään nettisurffaaminen ja pelaaminen pois niin yhdellä akun latauksella pärjää kaksi päivää.

Julkaistaessa softa oli buginen. Muutamia suuria bugeja oli havaittavissa tehokäytössä, joista suurin totaalinen jumiutuminen ja kameran epävarma toiminta. Tilanne korjattiin kolmen viikon kulutta markkinoille tulosta ekalla softapäivityksellä. Se vei pois kameran epävarman toimimisen ja vähensi jumiutumista.

Toisessa softapäivityksessä korjattiin pieniä bugeja ja parannettiin yleistä vakautta. Se ei tuonut mitään uutta tai merkittävää.

Kolmas softapäivitys eli neljäs softaversio joka arvostelun kirjoittamisvaiheessa (19.11.2009) on ollut käytössä kuukauden on jo miltei täydellinen. Se toi uutena ominaisuutena kameraan kasvojen tunnistuksen. Jälleen pieniä bugeja korjattiin. Neljäs päivitys, eli viides softaversio on varmasti tulossa vuoden 2010 alkupuoliskolla. Tällä hetkellä siihen ei ole mitään tarvetta, koska puhelin toimii täysin vakaasti.

Lyhyesti +/- :

+ fyysinen rakenne laadukas
+ kamera
+ oled näyttö
+ vakaa ohjelmisto

- akunkesto
- klappi liukannessa

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
maukka666
Inactive
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Suosittelen vain hyviä kokemuksia.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
0%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Olen samoilla linjoilla käyttäjän valtzu arvioiden kanssa.

N86 tuntuu kädessä laadukkaalle. Ominaisuuksia ja suorituskykyä löytyy riittävästi. Kosketusnäyttöä ei ole ja jos sitä ei puhelimeltaan kaipaa, on N86 erittäin suositeltava ostos.

Kamera on kännykkäkameraksi erinomainen. Eikä kannata edes tuijottaa megapikseleitä, sillä myös optiikka on kunnossa. Ja kameroista jotain ymmärtäville kaksi sanaa: mekaaninen suljin.

Tavallisesti kamerakännyköiden digitaaliset zoomit ovat minusta olleet lähinnä mainoslauseita varten. N86:ssa zoomi on, jos ei täydellinen, niin ainakin käyttökelpoinen. Sekä still- että videokuvissa.

GPS on toimiva. Ei moitittavaa siinäkään. Kätevää on myös se, että ovi-palvelun kautta navigointilisenssiä voi ostaa vaikka vain päivän kerrallaan. Ilmaisen alkulisenssin umpeuduttua voi siis maksaa navigoinnistaan tarpeen mukaan.

Minulla ei ole koskaan ollut "oikeaa" autonavigaattoria. Olen aina pärjännyt kännykkänavigoinnilla. N86 ei näyttäisi tekevän tähän poikkeusta.

FM-lähetin on tosiaan mainio ominaisuus. Sen ansiosta N86:lla voi kuunnella vaikka nettiradiota autossa.

Kaiken kehumisen ohella on myönnettävä myös puhelimen huono puoli. Bugeja on liikaa. Pieniä ärsyttäviä yksityiskohtia. Ei mitään ratkaisevasti käyttöä haittaavia, mutta minusta niinkin selkeässä ja rajatussa laitekokonaisuudessa kuin älypuhelin on, ei saisi olla e n s i m m ä i s t ä k ä ä n bugia.

Onneksi ohjelmiston päivitys versioon 11.043 korjasi pahimpia ongelmia. Huhut kertovat, että pian tuleva uusi päivitys korjaisi lisää bugeja kameraparannusten ohella. Kamera ei minusta kauheasti edes parannuksia kaipaa... bugikorjaukset olisivat tärkeämpiä.

Jos haluat monipuolisen älypuhelimen, jossa on hirviömäisen hyvä kamera ollakseen kännykkäkamera, etkä kaipaa kosketusnäyttöä, eivätkä vielä korjaamattomat bugit huolestuta sinua, on Nokia N86 8MP suositeltava laite.

Varsinainen "Sleeper".

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Muutaman viikon tämän puhelimen omistaneena voin sanoa, etten kadu ostopäätöstä. Laitteesta löytyy tarpeisiini kaikki, mitä saatan kuvitella. 8MP kamera on tullut oikeasti hyötykäyttöön, kun opiskelupaikan oma kamera oli rikki. Kuvan laatu ei tietenkään vastaa ihan normaalin 8 megapikselin digipokkarilla otettuja kuvia, mutta tähän mennessä en osannut kuvitellakaan puhelimen pystyvän tuollaiseen. Tämä on myös ensimmäinen "liukupuhelimeni", mutta näppäimistöön ja liu'un käyttöön tottui nopeasti. 2-suuntainen liuku on kyllä vähän turha, en ole tähän mennessä koskaan tarvinnut siellä olevia näppäimiä.

Tallennuskapasiteettiä puhelimessa riittää, mahtuu niin musiikkia kuin leffojakin. Laitteen tehokas(433mhz) prosessori mahdollistaa myös elokuvien katsomisen ilman, että niitä tarvitsee erikseen muuttaa kännykän näytölle sopivaksi.

Suuresta flash-muistista huolimatta kaipaisin lisää tilaa C-asemalla. Vaikka suurimman osan ohjelmista voi valita asennettavan flash-muistille, tallentuu lähes poikkeuksetta jotain myös c-asemalle.

Useita sovelluksia pitäessä samaan aikaan päällä, en ole havainnut kertaakaan muistiongelmia ("Muisti täynnä. Sulje sovelluksia."), joita vanhalla N73:lla esiintyi tuon tuostakin.
Lisäksi tavattoman näppärä sovellus on FM-lähetin, jolla saa mitä tahansa radiota käytettyä hands-freen tapaan.

Lopuksi mainittakoon, että ensimmäisen kerran puhelimen käynnistäessä käyttis "bugasi" pahasti, mm. auto-rotate ei toiminut ym. Kaikki ongelmat kuitenkin katosivat firmwaren päivityksen jälkeen.

Suosittelen!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.