Samsung I9000 Galaxy S 8GB

Samsung I9000 Galaxy S 8GB
Android / 4"
Valmistaja: Samsung | Kategoria: Puhelimet
Tuotetta myydään myös nimillä: Samsung Galaxy S 8GB
Muoto Tavanomainen
Käyttöjärjestelmä Android
Paino 118 g
Mitat (LxKxS) 122,4 mm x 64,2 mm x 9,9 mm
Näytön koko 4"
Näytön tekniikka? AM OLED
Kaksi näyttöä Ei
Resoluutio 800 x 480
Värejä 16,7M (24-bit)
Kosketusnäyttö Kyllä
RAM-muistia? 512 MB
Tallennustilaa? 8192 MB
Muistikorttipaikka microSD
SIM Normaalikokoinen SIM (25mm x 15mm x 0.76mm, ns. mini-SIM)
2G-taajuudet GSM 850 / GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900
3G-taajuudet WCDMA 850 / WCDMA 900 / WCDMA 1900 / WCDMA 2100
Data? HSUPA / HSDPA / WCDMA / EDGE / GPRS
WLAN 802.11b/g/n
Bluetooth Kyllä
Infrapuna Ei
Kamera Kyllä
Kameran tarkkuus 5 Mpix
Optinen zoom Ei
Kuvausvalo Ei
2. kamera Kyllä
MMS? Kyllä
GPS Kyllä
Radio Kyllä
WWW-selain Kyllä
Ilmoitettu puheaika? 13,5 h
Akun kesto / Stand-by 750 h
Valmistajan tuotekoodi(t) GT-I9000HKDNEE

 
 • Data (Tuetut pakettidatan muodot)

  Pakettikytkentäiset siirtotavat, jotka mahdollistavat piirikytkentäistä datansiirtoa nopeammat ja tehokkaammat yhteydet. Lisätietoa ja nopeusvertailua esim. täällä.

 • MMS (MMS-tuki)

  MMS (lyh. sanoista Multimedia Messaging Service) tarkoittaa multimediaviestejä. Ne voivat tavallisista SMS-tekstiviesteistä poiketen sisältää tekstin lisäksi myös kuvia, ääntä ja videota.

 • RAM-muistia (RAM-muistin määrä)

  RAM-muisti (Random access memory ) on puhelimen sisäinen muisti, jota käytetään ohjelmien suorittamiseen.

 • Ilmoitettu puheaika (Ilmoitettu puheaika)

  Ilmoitettu puheaika on valmistajan itsensä ilmoittama puheaika kännykälle ja todellinen puheaika saattaa vaihdella tästä luvusta paljonkin, riippuen mm. käytössä olevan kännykkäverkon voimakkuudesta, jne.

 • Näytön tekniikka (Näytön tekniikka)

  Näyttöpaneelin toteustekniikka. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat (huonoimmasta parempaan) STN, CSTN (Color STN), TFT (Thin-Film Transistor) ja OLED (organic light-emitting diode). Kolme ensimmäistä perustuvat kaikki LCD-teknologiaan ja, toisin kuin OLED,vaativat taustavalon.

 • Tallennustilaa (Sisäärakennetun tallennustilan määrä)

  Laitteen sisäinen tallennuskapasiteetti, jota voi käyttä esimerkiksi kuvien, videoiden, soittoäänien ja pelien säilömiseen. Yleensä flash-muistia.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Lähes kolmen vuoden käytön jälkeen on Galaxy S näyttänyt niin hyvät kuin huonotkin puolensa. Ostohetkellä Galaxy S oli Samsungin lippulaiva ja sen hetken nopein ja tehokkain älypuhelin. Aluksi virheitä ei edes huomannut, kun ei ollut mihin verrata.

Nyt vuosien jälkeen on helppo tehdä listaa hyvistä ja huonoista puolista.

+ Näyttö. Puhelin on tippunut lattialle satoja kertoja, mutta näyttö on edelleen ehjä.
Vaikka muoviset kuoret ovatkin vuosien saatossa kolhiintuneet, on näyttö pysynyt ehjänä.

+ Helppokäyttöisyys. Hyvä, nopea käyttöjärjestelmä sekä loputon valikoima sovelluksia.

+ Iso AMOLED-näyttö, näytön näkee myös auringonpaisteessa.


- Olen joutunut palauttamaan puhelimen tehdasasetuksille muutaman kerran, kun sovellusten avaaminen on kestänyt ikuisuuden. Kymmenet ladatut ohjelmat väkisinkin jumittavat puhelimen ajankuluessa.

- Käytössä virrankulutus todella suuri ja akkua saa ladata usein.

- Kamerassa ei salamavaloa, joten kuvaaminen pimeässä ei onnistu.

- Tehot eivät meinaa enää riittää uusimille sovelluksilleKyseessä on edelleen hyvä perus älypuhelin, jolla netin selaaminen onnistuu hyvin ja johon on saatavilla suuri määrä sovelluksia.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Samsung Galaxy S, muovinen vanha sotaratsuni, jaksaa edelleen lönkyttää. Pieniä ongelmia on ilmaantunut, eikä laitekaan ei ole aivan alkuperäisessä kuosissaan, vaan käyttöjärjestelmää ja akkua on tullut vaihdettua. Kytkykaupalla puhelin irtosi 360 €:n hintaan, eli vuosien kuluessa on hinnan ja laadun suhde asettunut todella hyvin kohdilleen.

Makuasioista voi kiistellä ilman mainittavaa lopputulosta, mutta puhelimen paino on pysynyt muoviosien ansiosta kurissa. Noin kolmen vuoden käytön jälkeen puhelimen rakenne ei ole kärsinyt, eikä natinoita tunnu tai kuulu. Jopa micro-USB-portin luukku on epäilyistäni huolimatta toiminut moitteetta.

Kännykän "rauta" on vuosien kuluessa kärsinyt lievän inflaation.
Näytön 4” koko on mainio yhdellä kädellä käytettäväksi ja resoluutiokin on riittävä vähintäänkin mobiilisivuilla surffailuun.
Prosessori on yhdestä 1 GHZ:n ytimestään huolimatta napakasti. Useamman sovelluksen puristuksessa lisäytimen tarve ja nykyisin pienehkö 512 Mt:n muisti käyvät ajoittain tuskallisen selväksi. Kahdeksan gigatavun sisäisen muistin vuoksi microSD-muistikorttipaikka on ollut tarpeen.
Kamera on kohtuullinen, jos kuvia ottaa hyvässä valaistuksessa. Vähänkin hämärämmässä tulee ikävä salamaa, erityisesti liikkuvia kohteita kuvattaessa.
1500 mAh:n akku on suht’ riittävä yhden päivän peruskäyttöön ja puhelimen pitkän käyttöiän vuoksi onneksi myös vaihdettava.
Alustana Android näytti voimansa, kun lopulta oli myönnettävä Samsungin hylänneen ajatuksen päivittää alkuperäinen SGS ICS-aikaan. Pienellä väsäämisellä saa kehittyneemmän käyttöliittymän lisäksi käyttöönsä enemmän sovelluksia.
Samsungin oletussovellusten hyödyllisyys riippuu täysin käyttötottumuksista. Itselläni jäivät vähälle käytölle.

Samsung Galaxy S on edelleen käyttökelpoinen puhelin, jos tiedostaa puhelimen rajoitukset tehon ja muistin suhteen.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
67%
Tuntematon käyttäjä
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Puhelin alkaa jo olemaan suhteellisen vanha ja hetkittäin olen jo miettinyt uuden puhelimen ostoa, mutta Galaxy S -sarjan ensimmäinen lippulaiva pelittää silti vielä lähes moitteetta. Olen kokeillut niin virallisia kuin epävirallisiakin rommeja vuosien varrella. Custom rommit ovat tarjonneet valtavasti uusia ominaisuuksia puhelimeen ja ne myös tuntuvat toimivan paremmin. Custom rommit ovat ehdottomasti myös tuoneet mukavasti lisää elinvuosia vanhaan Galaxy S:ään. Välillä tosin tuntuu, että RAM-muistin puute vaivaa ja uusimmilla custom rommeilla muistinkäytön optimointi alkaa takkuamaan, koska ne tehdään lähinnä uusimmille puhelimille. Ostin myös juuri uuden akun, koska alkuperäinen alkaa vedellä viimeisiään. Custom rommit myös tuntuvat satunnaisesti imaisevan akun suhteettoman nopeasti.

Puhelin ei ollut ostohetkellä kallis (400e) ja silloisista puhelimista hinta-laatu -suhteeltaan ehdottomasti parhaimmistoa. Pientä nykimistä käyttöjärjestelmässä esiintyy virallisilla ja epävirallisilla rommeilla varsinkin jos edellisestä formatista alkaa olemaan n. kuukausi aikaa. Nykyisellään akkukesto ja käyttöjärjestelmän ajoittainen hidastelu häiritsevät puhelimessa eniten. Tähän toki voivat vaikuttaa custom rom ja vanha akku.

Kameralla saa kohtuullisen hyviä kuvia päivällä, mutta kuvaussalaman puute rajoittaa kameran käyttöä hämärässä. Kamera tosin ei ainakaan itselle ole tärkeimpiä ominaisuuksia, joten tämä ei ole hirveästi haitannut. Uudemmilla custom rommeilla kuvaamiseen on tuotu myös liuta uusia ominaisuuksia (esim. videokuvauksen effektit).

Samsungin omat sovellukset (Social hub yms.) olen kokenut turhiksi, eikä niitä customrommeja käytettäessä kaipaa. Sen sijaan puhelimen synkronointi Google -tilin kanssa on toiminut hyvin ja on ehdottoman hyödyllinen. Vanhat sovellukset, WiFi-salasanat, yhteystiedot ja kalenteri synkronoituvat vaivattomasti puhtaan asennuksenkin jälkeen.

Puhelimen näyttö on mielestäni erittäin valovoimainen ja näyttää hyvältä. Se ei toki pärjää nykyisten lippulaivapuhelimien näytöille, mutta aikanaan ko. näyttö oli yksi tärkeimmistä syistä miksi päädyin juuri tähän puhelimeen. Puhelin ei myöskään ole liian suuri, joten yhdenkäden käyttö onnistuu vaivatta. Galaxy S:n muovinen ulkomuoto on kestänyt ilman suurempia kolhuja ja mitään erikoista löystymistä rakenteessa ei ole havaittavissa. Näyttöön tosin ilmestyi varsin nopeasti naarmu, mutta käytin puhelinta takuuhuollossa ylivaloisten pikseleiden vuoksi ja sen jälkeen olen käyttänyt suojakalvoa, joten näyttö on säilynyt hyvänä. SGS kävi takuuhuollossa toisen kerran värinän mystisesti hävittyä.

Plussat:
+ Näyttö
+ Puhelimen kestävyys
+ Muokattavuus (custom rom)
+ Googlen kädenjälki
+ Hinta/laatu suhde

Miinukset:
- Käyttöjärjestelmän ajoittainen nykiminen
- Akkukesto satunnaisesti luokattoman huono

Lyhyesti: Hinta/laatu -suhteeltaan erinomainen älypuhelin, joka paranee entisestään muokattavuutensa ansiosta.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
19.5.2013
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Hivenen alle puolenvuoden (6kk) kokemuksella laitteesta;

+Kuvanlaatu
+Näytöntarkkuus
+Keveys
+Ohuus

+/- Suorituskyky
+/- Android
+/- Akkukesto (suurin varauksin)

-päivitys 2.3.3 pisti akkukeston maihin kuukaudeksi (10h, ilman GPS, 3G, tai muuta käyttöä)
-Bugit /Järjestelmä kaatuu jos ohjelman sammuttaa liian nopeasti
-Herätyskellon ajoittainen äänettömyys
-Näytön liiallinen kirkkaus (Ei saa säädettyä toivotulle tasolle)
-Akkukesto 3G:n ja musiikkisoittimen kanssa
-Android Market (Uuden ulkoasun takkuilu)
-2.3.4 kehitys jatkunut kesäkuusta? Vai jätetty pois?
-Ei tue Bluetooth kuulokkeiden mikrofonia
-3G katoaa itsekseen ja palaa, saattaa näyttää että 3G päällä, vaikkei olisi (kokonaan poissa, tai valikossa lukee UMTS)
-Vähintään kerran kuukaudessa näyttö lopettaa toimintansa ja ei syty (uudelleenkäynnistys ainoa apu, puhelin on silti päällä)
-Social Hub integraatio täysin turha

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
71%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Hyvä näyttö ja tehokas. Hinnat laskeneet, kun SGS2 tuli markkinoille.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
50%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Ollut käytössä tässä noin kuukauden ja olen erittäin tyytyväinen ollut. Kosketusnäyttö toimii hyvin ja ei ole takkuillut ollenkaan. Päivitin juuri 2.3.3. Gingerbreadiin ja se sujui ongelmitta Kies -ohjelman avulla. Mutta muuten kyllä turha ja huono käyttää tuo Kies. Itseä ei ainakaan haittaa google-sidonnaisuus.

Plussaa tulee:
+näyttö
+puhelimen koko
+android, hyvin selkeä käyttää
+GPS
+sovellukset
+tehtävien hallinta

Miinusta:
-Akun kesto (riippuu kuitenki aivan käytöstä. Jos paljon räplää ja käyttää GPS:ää tai pelaa, niin eihän tuo ole ihmekään jos akku kestää vain päivän. Normaalikäytöllä, ilman turhia räpläyksiä olen saanut akun kestämään 3 päivää.)
-Hinta jos suoraan ostaa. Kytkyllä edullisempi (omalla kytkyllä tulee loppuhinnaksi 336€)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
64%
  Arvosana: 1 / 5 Vastine rahoille: 1 / 5

Aivan yhtä paskoja kaikki on nämä kaikki galaxyt... mm. selain takkuilee, kameran kuvanlaatu(varsinkin video), yli puolet android marketin sovelluksista/peleistä ei toimi tai takkuilee, sammuu omia aikojaan, ei tottele komentoja esim. lopeta puheluita, alkuvuodesta puhelin lopetti toimimisen kokonaan kahden kuukauden ajaksi. ONNEKSI N8 tulossa ens viikol.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
26%
  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

N. 2 kk käyttöjakson jälkeen Samsung Galaxy S on ollut suorituskyvyltään, käytettävyydeltään ja toimivuudeltaan todellinen pettymys. Kyseessä on ensimmäinen omistamani Android-luuri, mutta mikäli laatu on kautta linjan tällaista, on kyseessä todennäköisesti myös viimeinen. Puhelin saa jopa välillä kaipaamaan vanhaa Nokia E75:sta, joka rajoittuneisuudessaan kaikine puutteinensa sentään toimi.

Suuri osa ongelmista todennäköisesti (toivottavasti) johtuu puhelimessa olevasta androidin versiosta 2.2 sekä Samsungin huonosta ohjelmistosta. Valitettavasti päivitykseen käytettävä Samsung Kies ei ole suostunut varmuuskopioimaan dataa puhelimesta sen paremmin kuin päivittämään ohjelmistoa (ainoa palaute on, että "toiminto epäonnistui" ilman sen tarkempaa erittelyä). Päivitystä on yritetty kahdella eri PC:llä, Macin kanssahan Samsung ei sitten tee mitään.

Plussat:
+ Androidin ominaisuudet:
+ Andoiridin monipuolinen ja paikoin hyvä ohjelmatarjonta
+ Androidin muokattavuus
+ Androidin kontaktien hallinta ja eri tilien synkronointi
+ google-integraatio
+ kirkas, iso ja hyvä näyttö

Miinukset:
- ohjelmiston ja raudan huono yhteentoimivuus (oletus)
- kosketusnäytön huono käyttötuntuma (virhepainallukset, "poskikosketukset" puhelun aikana saattaa tahattomasti katkaista puhelun, kytkeä kaiuttiminen päälle tai mykistää puhelun)
- olematon akun kesto (tehokäytössä n. 2-3h, ilman synkronointeja ym. akkua kuluttavia toimintojakin parhaillaan n. 1 vuorokausi)
- puhelin hyytyilee, jumii perustoimintoja suorittaessa ja jopa käynnistyksessä (usein jopa minuutteja, lopulta ohjelmat kaatuvat - usein jopa kontaktien selaaminen ja puhelintoimintojen käyttö takkuaa todella pahasti)
- Samsung Kies -sidonnaisuus
- PC-sidonnaisuus
- google-integraatio (yksityisyys)
- ei salamaa kamerassa
- ohjelmistot kaatuilevat usein
- android-laitteiden kirjon asettamat haasteet ohjelmistosuunnitelijoille ilmenee paikoin ohjemistojen huonona toimivuutena ja heikkona käytettävyytenä (suunnittelussa tehtävien kompromissien vuoksi)
- kelvoton kalenteri (työkäyttöön)
- huono sähköpostiohjelma

]Summa summarum, ainakin nykyisellä ohjelmistolla puhelin on erittäin epäluotettava: älypuhelimella on tarkoitus tarvittaessa saada nopeasti yhteys ja/tai kyetä etsimään tietoa netistä/eri sovelluksilla. Androidissa olisi tarjolla mahdollisuuksia "rajattomasti", mutta Galaxy S:n hyytyily ja huono akunkesto ovat yhdistelmä, joiden vuoksi puhelimeen ei voi luottaa missään tilanteessa. Mikäli etsit hyvää puhelinta, joka soveltuu työkaluksi ja jota on mukava käyttää, Galaxy S ei ole se laite. Harkitse S2:n odottamista, HTC:n laitteita, iPhonea tai Nokian uusimpia symppareita.

Sopii: leluksi
Ei sovellu: työvälineeksi, puhelimeksi, matkakumppaniksi

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
46%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Arvosana tuotteelle: 5
- puhelin on omaan käyttööni erittäin sopiva. Aluksi puhelimen koko tuntui järkyttävän isolta (edellinen puhelimeni Nokia 5800) mutta nyt luuri on oikein sopivan kokoinen.

+ kirkas, iso ja hyvätuntumainen näyttö
+ videokuvauksen laatu
+ kameran laatu päivänvalossa varauksin
+ GPS
+ Android-käyttöjärjestelmä varauksin
+ valtava sovellusvalikoima
+ ominaisuuksiin nähden fyysinen koko/paino
+ sisäinen muisti riittää melko pitkälle

- ei ilmeisesti herätä jos puhelin on sammutettu (en ole vielä itse testannut)
- näyttö pimenee nopeasti ja menee kuviolla lukkoon joka kerta liian nopeasti (pystyneekö muuttamaan?)
- kuvaus sisätiloissa/heikossa valaistuksessa
- akku kestää hyvällä tuurilla pari päivää, yleensä päivän
- pienet bugit käyttöjärjestelmässä
- liian paljon Googlea
- viestisovellus saisi olla selkeämpi
- toimitusraportti soittaa usean kerran ilmoitusäänen jos toimitusraportin avaa nopeasti
- 8Gb version myyntipaketissa ei muistikorttia (ilmeisesti ei myöskään tulevan 16 Gb versiossa löydy)
- kaiuttimen äänenlaatu verrattuna edelliseen Nokia 5800 XM

Vastine rahoille: 4
Vastineen rahoille laitoin neloseen, sillä puhelimen saa joko edullisesti kytkynä (380 euroa) jolloin arvosana on 5, tai hintavammin suoraan ostettuna (alkaen 600 euroa) jolloin arvosana tipahtaa kakkoseen.

Yhteenvetona, jos haluaa nopean, sulavan, hyvällä videokuvauksella varustetun monipuolisen ja laajennettavan puhelimen eikä välitä pienistä vioista liikaa, on tämä ehdottomasti kannattava ostos lähinnä kytkynä. Suoralla hinnalla en laitetta olisi ostanut.

EDIT: 8 kk käytön jälkeen kerron tämänhetkiset kokemukseni.

Kun heinäkuussa 2010 uutta puhelinta harkitessani mietin valitako Nokia, Samsung, HTC vaiko iPhone, olen tullut valinnassani siihen etten olisi paremmin voinut valita. Puhelin on edelleen loistava ominaisuuksiltaan, CustomROMilla höystettynä vieläkin parempi. Samsungin omat päivitykset ovat olleet lähinnä täyttä kuraa, ja todennäköisesti tulevat olemaankin. Onneksi on olemassa kuitenkin aktiivinen käyttäjäyhteisö ja se optio, että Android on kenen tahansa muokattavissa. Voin siis valita puhelimessani, haluanko käyttää uusinta ohjelmistoa, vaiko jotain vanhempaa. Useimmiten kannattaa kuitenkin käyttää aina uusinta mahdollista. Puhelimen GPS-ominaisuuksien kanssa tuli painittua muutamia kuukausia kunnes tajusin huonoon GPS:ään ratkaisun; uusi modeemi kehiin (softa) ja puhelin löytää tätä nykyä satelliitit noin kahdeksassa sekunnissa ilman mitään muuta datakäyttöä. Akunkesto on parantunut alun Eclair versiosta tämän hetkisen CustomROMin myötä huikeasti: nykyisin akku kestää yhdellä latauksella 3-5 päivää riippuen käytöstä.

Summa summarum, loistava puhelin huikealla akunkestolla ominaisuuksiin verrattuna, jossa myös GPS lukkiutuu nopeammin kuin mikään muu puhelimeni aiemmin. Lisäksi avoimuus ja jatkuva uuden softan tuleminen on jotain aivan järkyttävän hienoa (jotain mitä muilla ohjelmistoalustoilla ei tule olemaan pitkiin aikoihin). Olen tehnyt elämäni parhaan puhelinvalinnan! Vastine rahoille pompsahti vitoseksi, koska tästä puhelimesta kannattaa maksaa vaikka vähän enemmänkin.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
82%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Tosi hyvä puhelin. Täyttänyt kaikki tarpeeni, esimerkkinä mainittakoon navigointi.

Miinuksena akun kesto (tosin samaa ongelmaa yleisesti kaikissa älypuhelimissa) ja tämä Samsung Kies on täyttä kuraa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
50%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Ostin tällaisen jonkun aikaa sitten kytkyllä (360e).
Toiminut hyvin, mutta muutama ärsyttävä pikkujuttu tästäkin lyötyy, esmes joka kerta kun avaat puhelimen valmiustilasta, joudut tekemään suojakuvion aina, olipa näytön sammumisesta 0.001s tai 5h.
Ohjelmien ja pelien "vähyys" tuntuu oudolta koska olen tottunut käyttämään iPod Touchia.
Akunkesto n. 1 päivä jos rämplää ahkerasti(kuuntelee musaa ja pelaa)
Akkua säästäen hikisesti ehkä 2pv

EDIT:
Jos ostatte tämän puhelimen kytkyllä/nettiliittymällä, älkää VAAN ottako dna:lta. Maksaa nimittäin pelkkä liittymä 40e/kk ja sopimus 24kk...

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
45%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Ollut käytössä nyt n. 3kk, joten tähän mennessä on löytynyt niin hyvät kuin huonotkin puolet.

Plussat:

+ Android on täysin muokattavissa. Käyttäjäkunta on laaja ja sekä softia että ROMeja tehdään tiuhaan tahtiin.
+ Flash-tuki. Kirotkoon kuka haluaa, mutta todellisuudessa liian moni nettisivu edellyttää sitä toimiakseen.
+ Laaja kirjo ilmaisia pelejä ja ohjelmia.
+ Iso ja tarkka näyttö. Näkyy myös aurinkoisella säällä.
+ 720p videokuvaus (päivityksen jälkeen)
+ Puhelin on ohut ja kevyt kokoonsa nähden.

Miinukset:

- Käytön opettelu vaatii hieman kärsivällisyyttä.
- Bugit. Paljon softia, paljon android-valmistajia. Yhteensopivuus ei vain aina ole täydellistä.
- Samsungin omat ohjelmat (KIES) ja samsungin päivitystahti ovat vakavia puutteita. Veikkaanpa että gingerbreadia ei tulla koskaan näkemään virallisesti galaxy s:ssä, pitää hommata xda-developersin kautta.
- Ominaisuuksien ja ohjelmien laaja kirjo voi olla sekavaa. Jos haluat simppelin ja helppokäyttöisen puhelimen, osta iphone.
- Yksityisyys.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
80%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Juu tämmöinen tuli hankittua. itse olen ollut tyytyväinen, ja ainuan miinuksen annan vain akun kestosta.


-13.2.2011-
Jeesjees.. nyt 2.2 johdosta alkanu toiminaa kuin unelma. Akku kestää jopa pariki päivää! Puhelimes ei ole ollu tähä asti mitää moitittavaa, ja ollu just semmone mitä itse vaadin :) Suosittelen ehdottomasti, jos tämän hintatason puhelinta olet hankkimassa!

plussat ja miinukset viellä.

plussat:
+käytettävyys
+bugittomuus(2.2 jälkeen en ole haivannut bugeja.. hienoa tämä)
+näyttö
+koko
+ominaisuudet
+ohjelmien ladattavuus
+päivitykset (Android 2.2)
+kamera ja videokuvaus
+ulkonäkö
+nopeus
+musiikkisoitin, galleriat jne.

miinusta:
-ei salamaa kamerassa
-herätyskello ei toimi puhelimen olessa sammuksissa
-akun kesto saisi olla parempi

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
56%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Tykkäsin heti,

Erään puhelinpalaverin aikana avasin paketin, kasasin vehkeen ja laitoin kortit SIM ja uSD (32GB!) sisään, ja n. tuntia myöhemmin oli akku ladattu täyteen. WLAN:n kautta synkkasi Internetistä sähköpostit (sekä firma Exchange että privaatti Gmailin). Android 2.1:llä ei MailforExchange (=Exchange rajapinta) synkannut kalenteria mitenkään, ongelmaan auttoi päivitys Android 2.2:een.

Ei ole lukittu mitenkään käyttämään pelkästään Andoid markettia, vaan mitä tahansa web sivua joka tarjoaa softaa, voi käyttää. Itse esim käytössä Firefox 4 Beta (pullea) ja perin vikkelä Opera.

Hyvä asia on synkkaus ja lataus USB:n kautta, PC:lle se Samsung softa on karsea, ainoa mihin käytin oli päivitys 2.2:een ja sitä edeltänyt backup. Varapuhelin on Nokialainen, joten tarttee olla läppärirepussa se Nokian Y-haara USB-piuha jossa on haaroitettu mikro USB ja se Nokian pikkulaturi liitin.

Videokamera on yllättävän hyvä.

Kaverilla on iPhone 4, ja se on painavampi ja isompisormiselle paljon hankalampi "neitimalli" (No Flames here).

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
78%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Samsung Galaxy S ollut käytössä jo muutama kuukautta ja laitteeseen on todella syytäkin olla tyytyväinen. Päihittää mielestäni tällä hetkellä kaikki muut puhelimet, vaikka en olekkaan ennen ollut mikään Samsungien ystävä mutta Android on ollut erittäin mahtava. Aluksi meinasin hankkia joko Iphone 4, Nokia N8 tai samsung galaxy s joten päädyin Galaxyyn enkä ole hetkeäkään katunut sen ostamista.

Plussaa olisi kyllä paljon, mutta tässä muutama:
+todella hyvä ja kirkas Näyttö
+koko
+käytettävyys
+puhelimen kotinäkymät
+ominaisuudet
+ohjelmien ladattavuus
+päivitykset (Android 2.2)
+kamera ja videokuvaus
+ulkonäkö
+todella nopea ja ketterä
+akun kestokin riittävä
+musiikkisoittimen, valokuva gallerian, videosoittimen käytettävyys hyvä
ja paljon muita plussia

muutamia hyvin pieniä miinuksia:
-ei salamaa
-kaiutin pöydällä pidettäessä
-herätyskello ei hälytä laitteen kiinni ollessa

Suosittelen laitetta kaikille jotka osaavat/tykkäävät käyttää älypuhelimia. Vertasin laitetta myös Nokian N8 jonka Samsung Galaxy S ylivoimaisesti voitti. verrattaessa puhelimessa Android 2.2 päivitys. Ehkä pieni miinus Samsungin kehnolle 2.2 päivityksen asennukselle, mutta virhe on tietääkseni jo korjattu.

Mielestäni melko täydellinen älypuhelin todella hyvällä käyttöjärjestelmällä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
86%
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

En tiedä olenko käyttänyt liikaa nokialaisia, mutta tuon kännykän käyttöliittymä on aivan kauhea. Se ei ole yhtään intuitiivinen. Olen hyvä käyttämään uutta teknologiaa, mutta nyt kyllä on joutunut ihmettelemään ihan liikaa. Ohjeita en tietenkään koskaan lue, mutta hyvän tuotteen tulisiki toimia ilman ohjeita...

Plussat:
+Aluksi firmwaren päivitys 2.2:seen sujui melko helposti
+Angrybirds ilmainen androidille
+Äänenlaatu
+GPS
Haitat:
-Käyttäliittymä ainakin aivan käsittämätön
-Ainakin aluksi perustoimintojen (=viestit, puhelut) tekeminen on vaikeata
-Kännykän tosiaan pitää olla päällä, jotta herätykset toimisivat
-vaikea pitää kädessä, melko liukas
-kalenteria et nää, jos sinulla ei ole tunnusta gmailiin
-vaatii pakettidatan, jotta olisi käytettävä
-huono kamera
-akun kesto
-android (en tykkää ideasta, että pakotetaan javaan, androidin javaan, vaikkakin sille on helppo tehdä sovelluksia)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
31%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Hyvää:

- Näyttö
- Käyttis
- ulkonäkö ja -muoto
- ja paljon, paljon muuta

Huonoa:

- Näyttö (liian herkkä, sormenjäljet näkyy pahasti, heijastus)
- Käyttis (Samsung ei ole oikein saanut Androidia viritettyä tätä laitetta varten. Jotkut ovat hyvin tyytyväisiä, toiset taas päinvastoin)
- Kuori melko liukas, takakansi voisi olla kumitettu tai muuten vähän tahmea
- Kameralle saisi olla laukaisua varten painonappi
- Virtakytkin pitäisi olla ylhäällä liittimien vieressä
- Kameran salamavalo puuttuu. Eihän sillä paljon mitään tee, mutta esim. hämärässä tilassa kaverin nassukuvaan se riittäisi, tai jonkin laitteen sisuksia kuvatessa se on joskus ainoa mahdollinen valo

Summa summarum:

Hyvä laite ja varmaan käyttiskin vielä paranee, kunhan toimiva Froyo (Android 2.2) saadaan.

Kohta ehkä saadaan myös kunnon takakansi, joka ei liu'u kovasti.

Jotkut varusohjelmat aika "kevyitä", mutta Android Marketista saa helposti korvaavan paremman ohjelman joko täysin ilmaiseksi tai nimelliseen hintaan, usein alle 2€.

Akku kestää sen minkä se tällaisessa laitteessa voi kestää. Riippuu ihan yhteyksistä ja käytössä olevista asetuksista.
Näin iso näyttö kuluttaa joka tapauksessa paljon sähköä, vaikka olisi kaikki ulkoiset yhteydet minimissään.
Suosittelen ahkeraa lataamista ja laturien sijoittelua sinne tänne, missä ikinä paljon liikkuu tai oleskelee, esim. makuu- ja olohuoneeseen ja vaikka keittiöön sekä työpaikalle ja autoon ynnä mökille. Laturit on lähes ilmaisia, joten niitä kannattaa hankkia.
En usko, että tämä laite kuluttaa yhtään sen enempää kuin minkä tahansa valmistajan vastaava laite.

Lisäys:
Luin noita muita vanhempia arvosteluja, joissa valitettiin herätyskellosta.
Itselläni kone on ollut elokuun ihan alkupäivistä lähtien (siis kohta kolme kuukautta) ja herätys/hälytys on kaksi kertaa päivässä laitteen omalla kellolla.
Kertaakaan, siis ei koskaan, se ei ole pettänyt.
Aina on toiminut, aamulla herään vienoihin luontoääniin ja iltahälytyksessä itse valitsemani musiikki muistuttaa iltatoimista. Kello on tietysti aina lepotilassa, kyllä siinä on virta päällä eikä se siis ole sammutettu virtakytkimen valinnalla "Virta pois päältä".

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
47%
Pekka65
Inactive
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Laite ollut käytössä n. vuorokauden, mutta jo nyt voin sanoa olevani hyvin tyytyväinen ostokseen.

+Paino ja koko
+Erinomainen näyttö
+Laite reagoi nopeasti (vrt. HTC HD2) ja tarkasti
+Oma muisti sekä tuki 32Gt microSD-korteille
+Kuvaus laatu hyvässä valossa
+Android Market

-Kuvausvalo puuttuu
-Google sidonnaisuus

Akkukestosta en voi vielä sanoa mitään, mutta melko varmasti laturia joutuu pitämään lähistöllä.

Lisäys:
Nyt on kertynyt enemmän kokemusta, ja edelleen olen tyytyväinen.

Akkukesto on todella surkea: pelaaminen, videot ja musiikki vetävät akun loppuun todella nopeasti.
Puhelin on mennyt lataukseen jopa 2 kertaa päivän aikana!!!
Mutta sen kanssa oppii elämään, ja toinen akku helpottaa ;)

Android Marketin maksulliset ohjelmat tulevat ilmeisesti lokakuun alkupuoliskon aikana Suomeen, siitä iso plussa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
73%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Erittäin jees. Vielä kun saa sopivat ohjelmat asenneltua lukuisten joukosta..

+ monia monia monia (802.11n -tuki, videokuvauksen laatu, näyttö, jne.)

- kamerassa ei minkäänlaista salamaa
- google navigointi ei vielä suomessa (mutta esim. Copilot= hjuva)
- akku ei kestä kovin pitkään ilman latausta lukuisten toimintojen takia

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
50%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Tähän asti toiminut erinomaisesti.
+Päivityksiä lisäohjelmille tulee nopeassa tahdissa.
+Laaja valikoima ilmaisia lisäohjelmia.
+Akun lataus myös USB-kaapelilla.
+Toimii myös Mobiilitukiasemana.
+Nopeat ja sulavat toiminnot.
+Ominaisuudet.

-Herätyskello ei toimi puhelimen ollessa suljettu.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
67%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Mielettömän hyvä puhelin, sillä voi myös soittaa siis puheluja ;)

Pienen miinuksen annan siitä, että puhelimen pitää olla päällä, että herätys toimisi, kun vanhoissa puhelimissani puhelin menee päälle itsekseen herätystä varten. Herätyksen kanssa on myös pieni ongelma, pitäisi herätä ihanaan luontoääneen, mutta soikin joku soittoääni, vaatii siis ehkä hieman opettelua.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
50%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Nyt ollut pari viikkoa käytössä ja laitteeseen enemmän kuin tyytyväinen! Tämä super amoled näyttö on kyllä loistavaa vastinetta rahoille. Näkyy ihan selkeästi kirkkaassa päivänvalossakin. Ensin piti ostaa HTC Desire, mutta päädyin Samsungiin ja uskon että olen laitteeseen enemmän tyytyväinen mitä Desiren omistajat ovat laitteisiinsa.

Plussaa löytyy todella paljon, mutta tässä muutamia:
+näyttö
+sovellukset/käyttöjerjestelmä
+äänen laatu kaiuttimessa
+käytettävyys sormin
+ulkonäkö
+rakenne näppärän kokoinen käteen

Sitten niitä miinuksia:
-akun kesto
-käyttöjärjestelmä täysin riippuvainen google-tilistä
-joillekkin hinta

Joka tapauksessa suosittelen kaikille jotka haluavat hyvän ellei jopa parasta mitä rahalla saa ;) ja miks ei muillekkin...

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
83%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.