Muoto Tavanomainen
Käyttöjärjestelmä Android
Paino 118 g
Mitat (LxKxS) 122,4 mm x 64,2 mm x 9,9 mm
Näytön koko 4"
Näytön tekniikka? AM OLED
Kaksi näyttöä Ei
Resoluutio 800 x 480
Värejä 16,7M (24-bit)
Kosketusnäyttö Kyllä
RAM-muistia? 512 MB
Tallennustilaa? 16000 MB
Muistikorttipaikka microSD
2G-taajuudet GSM 850 / GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900
3G-taajuudet WCDMA 850 / WCDMA 900 / WCDMA 1700? / WCDMA 1900 / WCDMA 2100 / CDMA2000 1700? / CDMA2000 800/850? / CDMA2000 1900?
Data? HSUPA / HSDPA / WCDMA / EDGE / GPRS
WLAN 802.11b/g/n
Bluetooth Kyllä
Infrapuna Ei
Kamera Kyllä
Kameran tarkkuus 5 Mpix
Optinen zoom Ei
Kuvausvalo Ei
2. kamera Kyllä
MMS? Kyllä
GPS Kyllä
Radio Kyllä
WWW-selain Kyllä
Ilmoitettu puheaika? 13,5 h
Akun kesto / Stand-by 750 h

 
 • Data (Tuetut pakettidatan muodot)

  Pakettikytkentäiset siirtotavat, jotka mahdollistavat piirikytkentäistä datansiirtoa nopeammat ja tehokkaammat yhteydet. Lisätietoa ja nopeusvertailua esim. täällä.

 • MMS (MMS-tuki)

  MMS (lyh. sanoista Multimedia Messaging Service) tarkoittaa multimediaviestejä. Ne voivat tavallisista SMS-tekstiviesteistä poiketen sisältää tekstin lisäksi myös kuvia, ääntä ja videota.

 • RAM-muistia (RAM-muistin määrä)

  RAM-muisti (Random access memory ) on puhelimen sisäinen muisti, jota käytetään ohjelmien suorittamiseen.

 • Ilmoitettu puheaika (Ilmoitettu puheaika)

  Ilmoitettu puheaika on valmistajan itsensä ilmoittama puheaika kännykälle ja todellinen puheaika saattaa vaihdella tästä luvusta paljonkin, riippuen mm. käytössä olevan kännykkäverkon voimakkuudesta, jne.

 • Näytön tekniikka (Näytön tekniikka)

  Näyttöpaneelin toteustekniikka. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat (huonoimmasta parempaan) STN, CSTN (Color STN), TFT (Thin-Film Transistor) ja OLED (organic light-emitting diode). Kolme ensimmäistä perustuvat kaikki LCD-teknologiaan ja, toisin kuin OLED,vaativat taustavalon.

 • Tallennustilaa (Sisäärakennetun tallennustilan määrä)

  Laitteen sisäinen tallennuskapasiteetti, jota voi käyttä esimerkiksi kuvien, videoiden, soittoäänien ja pelien säilömiseen. Yleensä flash-muistia.

  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Jos olet kyllästynyt Applen iPhone hehkutuksiin ja omenatouhotuksiin, etkä kestä sitä, että symbian tökkii, kaatuilee ja on täynnä ongelmia, kannattaa harkita Samsungin Galaxy S puhelinta.

Tästä kännykästä löytyy kaikki mitä voit tarvita ja paljon päälle. On kameraa, laskinta, mp3 soitinta, kosketusnäyttöä ja vaikka mitä. Mitä et löydä, sitä et tarvitse. Jos joku asia tuntuu silti puuttuvan, niin käy katsomassa Android marketista.

Myyntipuheet sikseen. Android on tähän mennessä paras kännykkään tehty käyttöliittymä ja Galaxy S täyttää kaikki Androidin vaatimukset ja vähän ylikin, onhan tämä tähän asti tehdyistä puhelimista suorituskykyisin ja uuden 2.2 päivityksen jälkeen suorituskyky senkun nousi.

Huomioitavat asiat tässä puhelimessa:

- Kamera on 5mpx kameraksi erittäin tarkka ja kaikki tarvitsemat säädöt löytyy. videokuvauskin näyttää nätikltä kun kuvaa HD tason videota.

- Kännykän musiikki soitin on haastajaa vailla, upea hifi äänentoisto, tarkka ja vailla säröjä. Toistaa vaivatta FLAC tiedostot ja lähes kaikki muutkin äänimuodot. Android marketista pienellä rahalla saa ladattua vielä paremman soittimen, jolla saa tehtyä säätöjä, jotka puuttuvat omasta ohjelmasta.

- Videosoitin on myös erittäin suorituskykyinen, toistaa tärkeimmät videoformaatit (avi, mkv jne.) ja vielä kaikenlisäksi 740p HD videokuvaa.

- Yhdistetty näytönohjain/prosessori on tähän mennessä markkinoiden tehokkain puhelimeen tehty. Kaikki ohjelmat kalenterista flash peleihin toimivat täydellisesti, sekä monen ohjelman pyöritys päällekäin onnistuu. Myös muisti riittää pitkälle onhan sitä 512mb.

- Galaxy S:n Super AMOLED näyttö on tarkin ja näyttävin markkinoilla, onhan iPhonen Retina näyttö tarkempi, mutta täytyy ottaa galazyn 4" koko huomioon.

- 16Gb muisti riittää mainiosti ohjelmien ja musiikin tallennukseen ja jos meinaa tila loppua niin 32Gb muistikortti sisään ja menoksi. Ohjelmat voidaan asentaa myös muistikortille.

- Kapasitiivinen kosketusnäyttö on Galaxy S:ssä erittäin herkkä ja miellyttävä käyttää. Kosketuksen tarkkuus on myös omaa luokkaansa.

- Kännykän yhteysmahdollisuudet ovat miltein rajattomat. Voit jakaa mokkulayhteyden viidelle koneelle käyttäen Wlania, on GPS:ssää ja Bluetooth 3.0. Kaikki toimintataajuudet jne.

- Android käyttöjärjestelmästä tekee erinomaiseksi se, että se on täysin muokattavissa, kunhan ensin ns. roottaa sen. Vapaan lähdekoodin käyttöliittymä on loistava siitä, että voi täysin hallita puhelinta, tiedostoja ja käyttöliittymän ulkonäköä sekä toimivuutta. Tällaista mahdollisuutta ei ole esim. iPhonen käyttöliittymässä. iPhonen käyttöliittymä taitaa ollakin kaikista kryptatuin, eli minkäänlaista muokkausmahdollisuutta ei ole. Ohjelmiakin saa vain applen verkosta kunhan on rekisteröinyt puhelimensa.

Puhelimessa on näiden asioiden lisäksi erittäin paljon muuta, ei edes kannata kirjoittaa kaikkea, koska ei sivulla tila riittäisi.

Kolme huonoa asiaa olen kuitenkin näinkin loistavassa puhelimessa huomannut. Erillistä kameran "liipaisin" nappia ei ole, takakuori on muovia (erillisesti ostettuna saa metallisen ja vaikka mimmosia suojakuoria). Virtanäppäin voisi olla jossain muualla ja virtanäppäimen kohdalla voisi olla m7600 (Beat Dj) tyyliin liukukytkin josta saa näppäinlukituksen pois ja päälle.

Galaxy S:tä tulee pian uusi versio, jossa paranneltu käyttöliittymä ja erillinen qwerty-näppäimistö ja huhujen mukaan salama kameralle. (ehkä jopa parempi kamera)

Sitä odotellessa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
64%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.