Nokia C6-01

Nokia C6-01
Symbian^3 / 3.2"
Valmistaja: Nokia | Kategoria: Puhelimet
Muoto Tavanomainen
Käyttöjärjestelmä Symbian^3
Paino 131 g
Mitat (LxKxS) 103,8 mm x 52,5 mm x 13,9 mm
Näytön koko 3,2"
Näytön tekniikka? AM OLED
Resoluutio 360 x 640
Värejä 16,7M (24-bit)
Kosketusnäyttö Kyllä
RAM-muistia? 256 MB
Tallennustilaa? 340 MB
Muistikorttipaikka microSD
2G-taajuudet GSM 850 / GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900
3G-taajuudet WCDMA 850 / WCDMA 900 / WCDMA 1700 / WCDMA 1900 / WCDMA 2100 / CDMA2000 1700? / CDMA2000 800/850? / CDMA2000 1900?
Data? HSUPA / HSDPA / WCDMA / EDGE / GPRS
WLAN 802.11b/g/n
Bluetooth Kyllä
Infrapuna Ei
Kamera Kyllä
Kameran tarkkuus 8 Mpix
Optinen zoom Ei
Kuvausvalo Kyllä
Etukamera Kyllä
MMS? Kyllä
GPS Kyllä
Radio Kyllä
WWW-selain Kyllä
Ilmoitettu puheaika? 11,5 h
Akun kesto / Stand-by 408 h
Valmistajan tuotekoodi(t) A00002704

 
 • Data (Tuetut pakettidatan muodot)

  Pakettikytkentäiset siirtotavat, jotka mahdollistavat piirikytkentäistä datansiirtoa nopeammat ja tehokkaammat yhteydet. Lisätietoa ja nopeusvertailua esim. täällä.

 • MMS (MMS-tuki)

  MMS (lyh. sanoista Multimedia Messaging Service) tarkoittaa multimediaviestejä. Ne voivat tavallisista SMS-tekstiviesteistä poiketen sisältää tekstin lisäksi myös kuvia, ääntä ja videota.

 • RAM-muistia (RAM-muistin määrä)

  RAM-muisti (Random access memory ) on puhelimen sisäinen muisti, jota käytetään ohjelmien suorittamiseen.

 • Ilmoitettu puheaika (Ilmoitettu puheaika)

  Ilmoitettu puheaika on valmistajan itsensä ilmoittama puheaika kännykälle ja todellinen puheaika saattaa vaihdella tästä luvusta paljonkin, riippuen mm. käytössä olevan kännykkäverkon voimakkuudesta, jne.

 • Näytön tekniikka (Näytön tekniikka)

  Näyttöpaneelin toteustekniikka. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat (huonoimmasta parempaan) STN, CSTN (Color STN), TFT (Thin-Film Transistor) ja OLED (organic light-emitting diode). Kolme ensimmäistä perustuvat kaikki LCD-teknologiaan ja, toisin kuin OLED,vaativat taustavalon.

 • Tallennustilaa (Sisäärakennetun tallennustilan määrä)

  Laitteen sisäinen tallennuskapasiteetti, jota voi käyttä esimerkiksi kuvien, videoiden, soittoäänien ja pelien säilömiseen. Yleensä flash-muistia.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Työnantaja lykkäsi tällaisen puhelimen kouraan, joten kerrotaan siitä nyt sitten jotain mietteitä.

[b]Fyysiset ominaisuudet ja näyttö[/b]
Puhelin on yllättävän painava kokoonsa nähden (131g vs esim N8:n 135g). Toisaalta puhelin on myös erittäin tukeva ja takakannen saa irti ilman työkaluja, mitä kaipaa monen muun nykypuhelimen kohdalla.

Puhelin on kokonsa puolesta aivan alarajalla, tuleeko pelkällä kosketusnäytöllä toimeen. Vaikka kompakti puhelin onkin monessa suhteessa kätevä, menevät kirjaimet näytöllä niin pieniksi, että harhalyöntejä tulee pakostikin. Pystysuuntaista qwertyä ei omilla sormilla ole mitään toivoa käyttää. Näyttö on myös nokialaiseksi harvinaisen herkkä, joten vahingonlaukauksia sattuu helposti sormien liukuessa liian lähelle näyttöä puhelimesta kiinnipitäessä.

Kosketusnäytön lisäksi puhelimesta löytyy tietysti myös joukko fyysisiä näppäimiä kameralle, äänenvoimakkuudelle, valikolle ja vastaamiselle/puhelun lopettamiselle. Näppäimet ovat toimivia ja hyvin sijoiteltuja lukuunottamatta kamerannäppäintä. Kyseinen näppäin on uppeluksissa, jäykkä eikä juurikaan reagoi muuhun kuin väkivaltaiseen hakkaamiseen. Josta päästäänkin seuraavaan aiheeseen...

arvosana 3,5/5

[b]Kamera[/b]
C6-01:stä löytyy kiinteällä tarkennuksella varustettu 8MP kamera. Tämän ansiosta lähikuvat ovat suttuisia, mutta hieman kauempaa otetut kuvat jo paljon parempia. Salama on kirkas ja mikrofonikin toimii riittävällä tasolla. Kiinteän tarkennuksen ansiosta kuvien ottaminen on erittäin nopeaa, eikä kameran toiminnassa muutenkaan ole liikaa moitittavaa. Paitsi se kirottu kameranäppäin.

arvosana 3/5

[b]Ohjelmisto[/b]
Puhelin on tuttua Symbiania (anteeksi, Nokia Annaa), joten siitä ei tarvinne sanoa enempiä. Joku tykkää, toinen ei. Itse tykkään kunhan jaksan käyttää jokusen tunnin säätämiseen ja selaimen korvaamiseen Operalla. Erityismaininta on pakko antaa loistavasta integroitavuudesta IBM:n Lotus Notesin kanssa (ei varmaankaan montaa kosketa, mutta niitä joita koskettaa myös auttaa).

arvosana 4/5

[b]Käyttö[/b]
Puhelin on tukeva ja kokonsa ansiosta hyvin käteen istuva. Toisaalta koon takia kosketusnäytön käyttö on pientä taiteilua, eikä puhelinta voi suurin surminkaan suositella isokätiselle.

Puhelin toimii yleensä varsin mallikkaasti ja nopeasti, välillä useat aukiolevat sovellukset laittavat raudan äärirajoille ja käyttö muuttuu stop-motioniksi. Peruskäytössä ja nettiä selaillessa ei hidastelua kuitenkaan ilmene. Puhelinta ei ole tarvinnut myöskään vajaan kuukauden aikana sammuttaa kertaakaan.

Kuuluvuus on taattua Nokiaa ja äänenlaatu erinomainen. Yhteydet pelaavat muutenkin hyvin, joskin välillä puhelimella on vaikeuksia WLAN:n ja 3G verkon välillä valitsemisen kanssa.

arvosana 4,5/5

[b]Yhteenveto[/b]
Loistava puhelin heille, jotka haluavat pienen kosketusnäyttöpuhelimen ja pelkäävät tiputtelevansa sitä ajoittain (metallikuoret nielevät kovempiakin kolhuja). Käyttökelvoton niille, jotka haluavat kirjoittaa romaaneja lähenteleviä viestejä (ei, tätä arvostelua ei kirjoitettu ko. laitteella) tai heille jotka haluavat ottaa lähikuvia.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
97%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.