Nokia C2-01

Nokia C2-01
S40 / 2"
Valmistaja: Nokia | Kategoria: Puhelimet
Muoto Tavanomainen
Käyttöjärjestelmä Nokia S40
Paino 89 g
Mitat (LxKxS) 109,6 mm x 46,9 mm x 14,6 mm
Näytön koko 2"
Näytön tekniikka? TFT
Kaksi näyttöä Ei
Resoluutio 240 x 320
Kosketusnäyttö Ei
RAM-muistia? 75 MB
Muistikorttipaikka microSD
2G-taajuudet GSM 850 / GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900
3G-taajuudet WCDMA 850 / WCDMA 900 / WCDMA 1900 / WCDMA 2100
Data? HSDPA / WCDMA / EDGE / GPRS
WLAN Ei WLAN-tukea
Bluetooth Kyllä
Infrapuna Ei
Kamera Kyllä
Kameran tarkkuus 3,2 MP
Optinen zoom Ei
Etukamera Ei
MMS? Kyllä
GPS Ei
Radio Kyllä
WWW-selain Kyllä
Ilmoitettu puheaika? 8 h
Akun kesto / Stand-by 430 h
Valmistajan tuotekoodi(t) A00002490 / A00002490 / A00002491 / A00002661 / A00002661 / A00008151
Tuotteen EAN-koodi(t) 6438158309333 / 6438158309333 / 6438158332386 / 6438158332386 / 6438158515581

 
 • Data (Tuetut pakettidatan muodot)

  Pakettikytkentäiset siirtotavat, jotka mahdollistavat piirikytkentäistä datansiirtoa nopeammat ja tehokkaammat yhteydet. Lisätietoa ja nopeusvertailua esim. täällä.

 • MMS (MMS-tuki)

  MMS (lyh. sanoista Multimedia Messaging Service) tarkoittaa multimediaviestejä. Ne voivat tavallisista SMS-tekstiviesteistä poiketen sisältää tekstin lisäksi myös kuvia, ääntä ja videota.

 • RAM-muistia (RAM-muistin määrä)

  RAM-muisti (Random access memory ) on puhelimen sisäinen muisti, jota käytetään ohjelmien suorittamiseen.

 • Ilmoitettu puheaika (Ilmoitettu puheaika)

  Ilmoitettu puheaika on valmistajan itsensä ilmoittama puheaika kännykälle ja todellinen puheaika saattaa vaihdella tästä luvusta paljonkin, riippuen mm. käytössä olevan kännykkäverkon voimakkuudesta, jne.

 • Näytön tekniikka (Näytön tekniikka)

  Näyttöpaneelin toteustekniikka. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat (huonoimmasta parempaan) STN, CSTN (Color STN), TFT (Thin-Film Transistor) ja OLED (organic light-emitting diode). Kolme ensimmäistä perustuvat kaikki LCD-teknologiaan ja, toisin kuin OLED,vaativat taustavalon.

 • Tallennustilaa (Sisäärakennetun tallennustilan määrä)

  Laitteen sisäinen tallennuskapasiteetti, jota voi käyttä esimerkiksi kuvien, videoiden, soittoäänien ja pelien säilömiseen. Yleensä flash-muistia.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Pojalle hommasin ekaluokan aluksi pikkumiehen ensimmäiseksi puhelimeksi, joten kokemuspohja ei ole arkipäiväisessä käytössä omakohtaisesti, lähinnä kerran - pari viikossa näpelöineenä ja pojan palautteeseen pohjautuen.

Eli alkuun summaryna, Series 40 -luuri kyseessä, halpa sellainen, mutta josta löytyy OK kamera ja 3G-yhteydet, joka on tämän hintaluokan vehkeissä todella harvinaista.

Puhelin on perusnokialaisen tapaan jämäkän oloinen -- mikään kohta ei nitise eikä natise, kuten <100e aasianihmeissä yleensä on tapana. Näppäintuntuma on hyvä ja eniten yllätystä ehkä aiheutti puhelimen keveys, luuri on oikeasti todella kevyt kädessä.

Akkukesto on ollut hyvä, laturin nokassa yleensä 1-2 kertaa viikossa, vaikka tuskin tarvisi niinkään usein ladata. Toki puheluita tulee vielä todella harvakseltaan, tyyliin 2h/vko aivan maksimissaan, tekstareita kourallinen, datakäyttöä ei lainkaan ja mukanatulevien pelien pelailua ehkä 1-2h/vko.

Käyttöliittymä on mennyt selkeästi enemmän Symbianin ja älypuhelinten suuntaan sen koommin kun Series 40:stä olen viimeksi käyttänyt. Jotkut jutut on pitänyt hieman mutkan takaa opetella, mutta jotkut jutut, kuten tekstiviestin lähetys ja vastaanottajien valinta, ovat aika loogisia ja elämää helpottavia, kun niihin pääsee sisälle.

Kamerassa ei ole kuvausvaloa tai salamaa, joka on ehkä isoin miinus tuollaisessa seitsemänvuotiaan puhelimessa, eli sisällä otetut kuvat ovat aina tuhruisia ja tummia vaikka kamera muuten onkin varsin hyvä, etenkin viidenkympin luuriin.

Pikaisena yhteenvetona sanoisin, että jämäkän oloinen puhelin, joka sopii ala-astelaiselle hyvin puhelimeksi. Suosittelen puhelimeksi myös ihmisille, jotka eivät pelkää ihan kamalasti tekniikkaa, mutta joilla ei ole mitään mielenkiintoa älypuhelimiin tms. Tämä siksi, että Series 40:n nykymalli ei toimi aivan täysin teknopelkoisille ja/tai vanhuksille, koska joihinkin valikoihin voi "eksyä" suht helposti, jos lähtee kaivelemaan valikoiden syvyyksiä. Myös alkuvaiheen kustomointi kannattaa miettiä, eli mitä 2 toimintonappia tekevät päänäytössä -- jos puhelimella vain soittaa ja tekstaa, kannattaa em. toiminnot siirtää suoraan pikanappien taakse, jolloin puhelimen käyttö on kuitenkin teknopelkoisillekin suht pala kakkua.

Eiköhän tällä ekaluokka mennä :-)

Plussat:

+Jämäkkyys
+akkukesto (varauksin, ei paljoa kokemusta)
+hyvä kamera hintaisekseen
+Series 40 selkeys
+MP3-toisto
+muistikorttituki
+halpa hinta
+microUSB-liitäntä
+standardi kuulokeliitäntä
+voi ladata sekä microUSB:n kautta että "pienipäisellä" Nokia-laturilla

Miinukset:

-Salaman puute (ymmärrettävää hintaan nähden)
-IMO vaatii pientä asetusruuvausta ennen käyttöönottoa, että saa tehtyä oikeasti helppokäyttöiseksi

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
94%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.