Samsung Galaxy Mini

Samsung Galaxy Mini
Android / 3.2"
Valmistaja: Samsung | Kategoria: Puhelimet
Muoto Tavanomainen
Käyttöjärjestelmä Android
Paino 105 g
Mitat (LxKxS) 110,4 mm x 60,8 mm x 12,1 mm
Näytön koko 3,2"
Näytön tekniikka? TFT
Kaksi näyttöä Ei
Resoluutio 240 x 320
Värejä 16,7M (24-bit)
Kosketusnäyttö Kyllä
RAM-muistia? 280 MB
Muistikorttipaikka microSD
2G-taajuudet GSM 850 / GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900
3G-taajuudet WCDMA 900 / WCDMA 2100
Data? HSDPA / WCDMA / EDGE / GPRS
WLAN 802.11b/g
Bluetooth Kyllä
Kamera Kyllä
Kameran tarkkuus 3,2 MP
Optinen zoom Ei
Kuvausvalo Ei
Etukamera Ei
MMS? Kyllä
GPS Kyllä
Radio Kyllä
WWW-selain Kyllä
Valmistajan tuotekoodi(t) 109682 / 109684 / 111768 / GT-S5570AAINEE / GT-S6500XKANEE
Tuotteen EAN-koodi(t) 8806071362472

 
 • Data (Tuetut pakettidatan muodot)

  Pakettikytkentäiset siirtotavat, jotka mahdollistavat piirikytkentäistä datansiirtoa nopeammat ja tehokkaammat yhteydet. Lisätietoa ja nopeusvertailua esim. täällä.

 • MMS (MMS-tuki)

  MMS (lyh. sanoista Multimedia Messaging Service) tarkoittaa multimediaviestejä. Ne voivat tavallisista SMS-tekstiviesteistä poiketen sisältää tekstin lisäksi myös kuvia, ääntä ja videota.

 • RAM-muistia (RAM-muistin määrä)

  RAM-muisti (Random access memory ) on puhelimen sisäinen muisti, jota käytetään ohjelmien suorittamiseen.

 • Ilmoitettu puheaika (Ilmoitettu puheaika)

  Ilmoitettu puheaika on valmistajan itsensä ilmoittama puheaika kännykälle ja todellinen puheaika saattaa vaihdella tästä luvusta paljonkin, riippuen mm. käytössä olevan kännykkäverkon voimakkuudesta, jne.

 • Näytön tekniikka (Näytön tekniikka)

  Näyttöpaneelin toteustekniikka. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat (huonoimmasta parempaan) STN, CSTN (Color STN), TFT (Thin-Film Transistor) ja OLED (organic light-emitting diode). Kolme ensimmäistä perustuvat kaikki LCD-teknologiaan ja, toisin kuin OLED,vaativat taustavalon.

 • Tallennustilaa (Sisäärakennetun tallennustilan määrä)

  Laitteen sisäinen tallennuskapasiteetti, jota voi käyttä esimerkiksi kuvien, videoiden, soittoäänien ja pelien säilömiseen. Yleensä flash-muistia.

Tuntematon käyttäjä
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

2 vuotta sitten tuli ostettua kyseinen puhelin ja sattuu vieläkin kulkemaan mukana.Puhelin maksoi silloin n.140 euroa, nykyään hinta tippunut jo roimasti.

Itselläni kyseinen puhelin on ensimmäinen kosketusnäyttöpuhelin ja aion kyllä jatkossakin kyseistä puhelinta pitää mukanani (kunnes tulee aika ostaa jo uusi).

Puhelin on erittäin kätevän kokoinen ja sopii käteen kuin valettu. Puhelin toimii erittäin hyvin, tietysti välillä jos monta ohjelmaa sattuu olemaan auki niin puhelin saattaa kyllä rueta kaatumaan, joka johtuu puhelimen pienestä RAM -muistista (279 Mt)

Puhelimen akku on erittäin lyhyt kestoinen, tietysti jos osaa tietyt "konstit", niin puhelimen käyttöaikaa pystyy pidentämään. Itse en näitä temppuja osaa, mutta olen tyytynyt lyhyeeseen käyttöaikaan ja itselleni riittää että yhden päivän akku kestää.

Olin itse yllättynyt mahdollisuuksista muokata puhelinta aivan mahdottoman paljon. Play-kaupasta löytyy monenlaisia "launchereita" joilla ulkonäön ja tyylin saa muokattua aivan toisenlaiseksi, esim. tällä hetkellä itselläni on käytössä Launcher 8, joka tekee puhelimesta aivan Nokia Lumia -näköisen puhelimen. Tietysti miinuksena on ladattavavissa olevissa sovelluksissa, kun kyseessä on "vanhempi" malli, niin joitakin uudempia sovelluksia ei pysty asentamaan kyseiseen laitteeseen.

Laitteen oma muisti sattuu kyllä olemaan niin pieni (181 Mt) ettei sovelluksia aivan mahdottomasti saa ladattua laitteeseen. Ulkoinen muistikortti on tässä vaiheessa tarpeeseen.

Ensimmäiseksi kosketusnäyttöpuhelimeksi suosittelen tätä ostamaan, hinta on tippunut huomattavasti uusien mallien tullessa kauppoihin. Puhelin on erittäin helppokäyttöinen ja jos haluaa alkaa kokeilemaan erilaisia muokattavuuksia, niin erittäin sopiva myös siihenkin.

Yhteen nivottuna plussat ja miinukset
+ sopivan kokoinen
+ erittäin monipuolinen muokattavuus
+ helppokäyttöinen
+ nykyään jo erittäin halpa

- akun kesto
- puhelimen sisäisen muistin määrä
- puhelin on jo nykyään "vanhempi" malli, joten kaikki
sovellukset eivät ole asennettavissa

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
20.5.2013
Tuntematon käyttäjä
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Ostin Galaxy Minin Markantalosta n. vuosi sitten hintaan 92€. Puhelimena Mini on oikein hyvä, kuuluu ja kuuntelee tosi hienosti.

Roottasin sen heti alkuunsa, asensin AdFreen (ei enään mainoksia!), SetCPU;lla tein profiilin jolla lasketaan kellotaajuutta 122Mhz silloin kun puhelin on valmiustilassa. Akku kestää nyt huomattavasti pitempää. Koska keskusmuisti on tiukilla laitoin myös RAM Booster Pron hillitsemään muistin täyttymistä. Lisänä käytän Power Max tai Easy Battery Saveria.
Nyt tällä pärjää päiväm - parin ihan ok! Hyvä ostos hinta/laatu suhteessa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
85%
26.7.2012
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Hyvä puhelin ollut yli vuoden käytössä. Ehkä huonoin puhelimessa on Flash Player:in puuttuminen. Mutta jotkut sovellukset kuten youtube toimii omilla softilla.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
30%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Noin vuoden omistaneena ja päivittäisessä käytössä olleena päätinpä tehdä pienen arvion kyseisestä luurista.

Itse maksoin kyseisestä luurista 140 euroa paikallisesta Gigantista. Laite on toiminut loistavasti, lukuun ottamatta kahta-kolmea kertaa jolloin laite on jumiutunut. Kamerassakin oli jotain häikkää (ei siis mennyt päälle mitenkään), mutta jotenkin tuonkin sain järkeiltyä ja on toiminut moitteettomasti.
Laite on erittäin miellyttävän kokoinen, ja kyllähän tuolla välttävät surffailutkin tulee hoidettua. Selaimen tosin vaihdoin melkeinpä heti aluksi, Opera Miniin, joka ainakin allekirjoittaneelle toimii luontevammin kuin puhelimen oma selain.

Ensimmäiseksi kosketusnäyttöiseksi puhelimekseni olen myös toiminnasta tyytyväinen. Paria pientä, itse aiheutettua naarmua lukuun ottamatta näyttö on riittävän tarkka ja tarvittaessa myös kirkas. Itse olen pyrkinyt sääätämään puhelimen asetuksista kirkkaus ja muut asetukset siten että laite kuluttaisi mahdollisimman vähän akkua. 3G verkot löytyvät ongelmitta ja kuuluvuus on hyvällä tasolla hieman heikommassakin ympäristössä.

Mitä tulee perus kestävyyteen, niin muutaman kerran asfalttiin taskusta pudonneenna, ja muutaman kerran betoni lattialle tippuneena laite toimii moitteetta edelleen. Eli ilmeisen kestävä kapistus tuolta osin. En tietenkään suosittele luuria paiskomaan, mutta pienet kolhut tuo näemmä sietää ihan hienosti.

Kamerasta. Hyvässä valossa, mieluusti ulkona ja aurigon paisteessa kameralla saa perus laadukkaita kymppikoon fotoja. Laadussa ei tosin pärjää edellisille Sony Ericsoneilleni, vaikka niistä ei 2Mpix:n kennoa parempaa löydykkään. Hämärä kuvaus kannattaa suosiolla unohtaa, laitteesta kun puuttuu salama sekä edes hieman apua tarjoava kuvausvalo. Mutta on tuolla kuitenkin tullut napsittua fotoja monessa paikassa.

3.5mm liittimestä iso plussa, kuten Wipekin totesi, ainakaan liitin ei hirveästi rajoita kuulokkeiden valinnassa. Itselläni käytössä Sennheiserin IE-60:set. Toistimena on tullut käytettyä WinAMP:ia, jonka saa android marketista ilmaiseksi, ja jolla on helppoa synkronoida biislistoja pc:ltä.

Pelejäkin laite pyörittää, ja onhan noita vihaisia lintuja tullut tykitettyä sikojen kimppuun aina silloin tällöin, esim junamatkoilla viihdekäytössä laite on pärjännyt mielestäni hienosti. Alkujaan tuli pelailtua jopa Quake II:sta tuolla, mutta ohjaus tuntuma ei ollut kovinkaan kaksinen, samoin NES:in emulaattori löytyy Castlevanioita ja tietty Marioita varten.
Eihän tällä mitään kovin ihmeellistä 3D settiä saada aikaiseksi, kiitos tehojen, mutta mikäli pärjää vanhempien pelien kanssa niin voihan tätä varauksin suositella myös pieneen pelailuun.

Nyt on jo jonkin aikaa tehnyt mieli hankkia uutta puhelinta, lähinnä paremmilla kamera ominaisuuksilla. Ja toinen mikä saa harkitsemaan luurin vaihtoa on akkukesto.

Akkukesto. Mielestäni luokattoman huonoa. Mutta itse vertaan laitetta edellä mainittuihin SE:n luureihin (esim, K500i, K550i, K750i ja K850i) joissa akku jaksoi hienosti viikonkin verran, ja vielä vanhoilla päivillään. Esim K750i:ssä akku jaksoi 2 vuoden käytön jälkeenkin 5-6 päivää. Tämä Samsung taasen, vaikkakin on kosketus näyttöä ja kaikkea kivaa, niin olen tyytyväinen mikäli kestää 2 päivää. Yhdessä päivässä menee tyhjäksi jos unohtaa vaikkapa 3G:n päälle, kuuntelee musiikkia ja sattuu vielä viettämään 15-20minsaa netissä, ei kestä edes sitä päivää.
Toinen ärsyttävä piirre luurissa on erittäin pitkä lataus aika (omalla kohdalla menee noin 2-3 tuntia täyteen latinkiin), joka tuntuu pitkältä varsinkin kun sitä vertaa aiemmin riittäneeseen 1 tuntiin. Eli tunti johdon päässä, ja viikko käyttöä oli edellisillä luureilla, nyt kaksi tuntia johtoa ja 12 tuntia sekalaista käyttöä. Mikäli jättää surffauksen, ja keskittyy ainoastaan puhumiseen, kestää tuossa sampassakin akku onneksi hieman pitempään.

Lopuksi vielä plussat ja miinukset:

+ Koko, juuri omaan hanskaan sopiva, ei liian iso eikä liian pieni.
+ Hinta, edullinen ominaisuuksinsa verrattuna
+ 3,5mm kuulokeliitin, ei tarvitse enään tapella yhden valmistajan kuulokkeilla
+ Yhteydet. Bluetooth, WLAN ja 3G
+ Google Maps, sekä puhelimen oma GPS
+ Kestävä ("älypuhelimeksi")
+ Nopea toiminen
+ Android Market

- Satunnainen kaatuilu
- Näyttö naarmuuntuu helposti
- Kamera, hyvässä valaistuksessa ja auringonpaisteessa tosin saa ihan kohtalaisia kuvia
- Ohjekirjan luku netissä?/puuttuminen! Eikö sitä ympäristöystävällisyyttä nyt voisi edes sen vertaa rajoittaa että pistettäisiin ne ohjeetkin mukaan?! Kaikilla EI ole mahdollisuuksia aina päästä internettiin, eikä kyseinen puhelin itse osaa PDF tiedostoja lukea, joten ohjeita ei pääse edes luurilla lukemaan...

Eipä mulla muita valittamisen aiheita nyt mieleen tullut, joten siltä osin oma revikkani oli tässä. Suosittelen puhelinta jokatapauksessa kaikille jotka suunnittelevat sitä ensimmäistä "äly" puhelintaan. Tämä on oiva ja myös melko luotettava kumppani, mikäli muistetaan muutamat pienet puutteet.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
85%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Kyseinen puhelin tuli ostettua peruskoululaiselle. Ominaisuuksiltaan perus-Android (2.3.5), mutta oikeastaan hieman yllättävää oli se, kuinka hyvin kaikki toimii melko hitaallakin (600 MHz) prossulla. Angry Birdsit ja Fruit Ninjat pyörivät nykimättä. Näytössä on paperilla melko vähän pikseleitä, mutta eipä sekään peruskäytössä ole yhtään haitannut. Laitteeseen saa kiinni kunnon kuulokkeet suoraan 3,5mm:n liittimellä ja kuulokevahvistimen tehokin on riittävä myös esim. Koss Porta Pro:ille. Oikeastaan ainut valituksen aihe on ollut akun kestoaika, jos laitetta käyttää paljon esim. musasoittimena. Hieman myös arveluttaa Android-alustaan ja Googleen liittyvä mainostaminen ja kaupallisuus, varsinkin lapsen käytössä. Erityisesti ilmaisohjelmissa mainosbannerit houkuttelevat klikkaamaan kaiken maailman linkkejä.

Liittymäkytkynä laite maksoi vain 48 EUR. Odotan laitteen ja puheluiden hinnaksi tulevan n. 220 EUR/24 kk, kun oletuskäyttönä on 50 puhelua/tekstaria kuukaudessa ja käytössä on myös (aika hidas) dataliittymä ja toivottavasti toimiva kaupallisten numeroiden esto. Mielestäni hyvinkin edullinen ominaisuuksiinsa nähden. Edullisuusarvosana (4) on annettu olettaen, että puhelimen ostaa kaupasta reilulla satasella. Jos kytky kelpaa, 50 eurolla laite on jo todella halpa ominaisuuksiinsa nähden (arvosana 5).

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
86%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.