Nokia N9 (64GB)

Nokia N9 (64GB)
MeeGo / 3.9"
Valmistaja: Nokia | Kategoria: Puhelimet
Muoto Tavanomainen
Käyttöjärjestelmä MeeGo
Paino 135 g
Mitat (LxKxS) 116,5 mm x 61,2 mm x 12,1 mm
Näytön koko 3,9"
Näytön tekniikka? AM OLED
Kaksi näyttöä Ei
Resoluutio 480 x 854
Värejä 16,7M (24-bit)
Kosketusnäyttö Kyllä
RAM-muistia? 1024 MB
Tallennustilaa? 65536 MB
Muistikorttipaikka Ei muistikorttipaikkaa
2G-taajuudet GSM 850 / GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900
3G-taajuudet WCDMA 850 / WCDMA 900 / WCDMA 1700 / WCDMA 1900 / WCDMA 2100
Data? HSUPA / HSDPA / WCDMA / EDGE / GPRS
WLAN 802.11b/g/n
Bluetooth Kyllä
Infrapuna Ei
Kamera Kyllä
Kameran tarkkuus 8 MP
Optinen zoom Ei
Kuvausvalo Kyllä
Etukamera Kyllä
MMS? Kyllä
GPS Kyllä
WWW-selain Kyllä
Ilmoitettu puheaika? 11 h
Akun kesto / Stand-by 450 h

 
 • Data (Tuetut pakettidatan muodot)

  Pakettikytkentäiset siirtotavat, jotka mahdollistavat piirikytkentäistä datansiirtoa nopeammat ja tehokkaammat yhteydet. Lisätietoa ja nopeusvertailua esim. täällä.

 • MMS (MMS-tuki)

  MMS (lyh. sanoista Multimedia Messaging Service) tarkoittaa multimediaviestejä. Ne voivat tavallisista SMS-tekstiviesteistä poiketen sisältää tekstin lisäksi myös kuvia, ääntä ja videota.

 • RAM-muistia (RAM-muistin määrä)

  RAM-muisti (Random access memory ) on puhelimen sisäinen muisti, jota käytetään ohjelmien suorittamiseen.

 • Ilmoitettu puheaika (Ilmoitettu puheaika)

  Ilmoitettu puheaika on valmistajan itsensä ilmoittama puheaika kännykälle ja todellinen puheaika saattaa vaihdella tästä luvusta paljonkin, riippuen mm. käytössä olevan kännykkäverkon voimakkuudesta, jne.

 • Näytön tekniikka (Näytön tekniikka)

  Näyttöpaneelin toteustekniikka. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat (huonoimmasta parempaan) STN, CSTN (Color STN), TFT (Thin-Film Transistor) ja OLED (organic light-emitting diode). Kolme ensimmäistä perustuvat kaikki LCD-teknologiaan ja, toisin kuin OLED,vaativat taustavalon.

 • Tallennustilaa (Sisäärakennetun tallennustilan määrä)

  Laitteen sisäinen tallennuskapasiteetti, jota voi käyttä esimerkiksi kuvien, videoiden, soittoäänien ja pelien säilömiseen. Yleensä flash-muistia.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Ostin n9 puolitoistavuotta sitten ja olen edelleen tyytyväinen ostokseeni!

N9 on ainutlaatuinen puhelin muun muassa swype kosketusominaisuuden vuoksi. Kamera on erinomainen, sillä HD videokuvaus ja still kuvat tuottavat laadukasta jälkeä verrattuna muihin puhelinmalleihin.

Meego käyttöjärjestelmän ansiosta puhelimelle kehitetään jatkuvasti uusia sovelluksia, joten sovelluksista ei ole pulaa! Ainut heikko puoli on, että uusimpia pikaviestin ohjelmia kuten viber tai linea ei julkaista n9:lle.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Nokian ensimmäinen ja viimeinen MeeGo-puhelin joka koki valmistajansa sisällä tuskallisen taipaleen ennen kuin lopulta kiipesi kaupan hyllyille. Osoitus siitä että kosketuskäyttöliittymä voidaan suunnitella ilman fyysisiä näppäimiä ja nämä puuttuvatkin Swype-käyttöliittymästä jota ohjataan pelkästään kosketusnäytöllä.

Valitettavasti Nokia kuoppasi tuen N9:lle melkein heti ja niinpä kehittäjätkään eivät innostuneet laitteesta. Sovellukset jäivät hieman kesken mutta näyttävät sen kipeän tosiasian että MeeGosta olisi oikeissa olosuhteissa tullut Nokian hittituote.

Mikäli et ole vielä löytänyt omaa älypuhelintasi markkinoilta ja olet valmis tekemään kompromisseja, on Nokia N9 siihen passeli vaihtoehto. Puhelin on ulkoisesti kaunis ja sovellusvalikoimasta löytyy kaikki olennainen kuten Spotify tai Nokian Kartat jotka ovat markkinoilla aivan omaa luokkaansa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Nokian viimeinen todellinen joutsenlento pitää edelleen paikkansa taskussani.

Laitteen innovaatiot ovat omaa luokkaansa - ilman swipe-toimintoa on vaikea elää. Puhelimen suurin ongelma onkin tuen puute, mistä johtuen ohjelmistojen saatavuus on jäänyt hyvin pieneksi. Myös prosessoria vaivaa jo ajan hammas.

Varauksin Nokia N9 on kuitenkin edelleen suositeltava puhelin. Täysin omanlainen käyttökokemuksensa, mihin eivät muut käyttöjärjestelmät tällä hetkellä yllä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Aika suolainen hinta, en ostaisi itse, mutta tehtiin "pukin" kanssa diili, kun vanha meni rikki...tosin nyt olen enemmän kuin tyytyväinen; kaikki muut luurit tuntuu vanhanaikaisilta tämän jälkeen, pyyhkäisy periaate toimii loistavasti, harvinaisen vakaa ja bugiton luuri; ei kertaakaan ole puhelut pätkinyt tai mennyt jumiin. Sovelluksia on jo ihan riittävästi ja mainio navigaattori, uskomaton ääni kuulokkeista, suht. ok, kamera mutta ei digipokkarin tasoinen. Kertakaikkiaan olisi täysi 10, jos olisi selaimessa flash tuki, mutta muutenhan netti toimii tosi nopeasti (ja ehkä juuri siitä syystä).

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
92%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.