LG Optimus 7

LG Optimus 7
Windows Phone / 3.8"
Valmistaja: LG | Kategoria: Puhelimet
Muoto Tavanomainen
Käyttöjärjestelmä Windows Phone
Paino 157 g
Mitat (LxKxS) 125 mm x 59,8 mm x 11,5 mm
Näytön koko 3,8"
Näytön tekniikka? TFT
Kaksi näyttöä Ei
Resoluutio 800 x 480
Värejä 16,7M (24-bit)
Kosketusnäyttö Kyllä
RAM-muistia? 512 MB
Tallennustilaa? 16384 MB
Muistikorttipaikka Ei muistikorttipaikkaa
2G-taajuudet GSM 850 / GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900
3G-taajuudet WCDMA 850? / WCDMA 900 / WCDMA 1700? / WCDMA 1900 / WCDMA 2100 / CDMA2000 1700? / CDMA2000 800/850? / CDMA2000 1900?
Data? HSUPA / HSDPA / WCDMA / EDGE / GPRS
WLAN 802.11b/g/n
Bluetooth Kyllä
Infrapuna Ei
Kamera Kyllä
Kameran tarkkuus 5 MP
Optinen zoom Ei
Kuvausvalo Kyllä
Etukamera Ei
MMS? Kyllä
GPS Kyllä
WWW-selain Kyllä
Ilmoitettu puheaika? 6,6 h
Akun kesto / Stand-by 330 h
Tuotteen EAN-koodi(t) 8808992033349

 
 • Data (Tuetut pakettidatan muodot)

  Pakettikytkentäiset siirtotavat, jotka mahdollistavat piirikytkentäistä datansiirtoa nopeammat ja tehokkaammat yhteydet. Lisätietoa ja nopeusvertailua esim. täällä.

 • MMS (MMS-tuki)

  MMS (lyh. sanoista Multimedia Messaging Service) tarkoittaa multimediaviestejä. Ne voivat tavallisista SMS-tekstiviesteistä poiketen sisältää tekstin lisäksi myös kuvia, ääntä ja videota.

 • RAM-muistia (RAM-muistin määrä)

  RAM-muisti (Random access memory ) on puhelimen sisäinen muisti, jota käytetään ohjelmien suorittamiseen.

 • Ilmoitettu puheaika (Ilmoitettu puheaika)

  Ilmoitettu puheaika on valmistajan itsensä ilmoittama puheaika kännykälle ja todellinen puheaika saattaa vaihdella tästä luvusta paljonkin, riippuen mm. käytössä olevan kännykkäverkon voimakkuudesta, jne.

 • Näytön tekniikka (Näytön tekniikka)

  Näyttöpaneelin toteustekniikka. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat (huonoimmasta parempaan) STN, CSTN (Color STN), TFT (Thin-Film Transistor) ja OLED (organic light-emitting diode). Kolme ensimmäistä perustuvat kaikki LCD-teknologiaan ja, toisin kuin OLED,vaativat taustavalon.

 • Tallennustilaa (Sisäärakennetun tallennustilan määrä)

  Laitteen sisäinen tallennuskapasiteetti, jota voi käyttä esimerkiksi kuvien, videoiden, soittoäänien ja pelien säilömiseen. Yleensä flash-muistia.

  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Ostin puhelimen vähän heräteostoksena, kun halvalla sattui saamaan. Puhelinvalmistajana LG ainakin minulle on outo, mutta edullisen hinnan ja positiivisten arvosteluiden takia ajattelin kokeilla pois.

Hyviä puolia puhelimessa ovat jämäkkä rakenne (mm. takakansi on teräksinen ja oikeasti jämäkkä ja kerran katuun tippuminen ei jättänyt kuin lommoja muovirunkoon), ihan asiansa ajava kamera (toki edelleen kaukana oikeasti hyvästä kännykkäkamerasta oikeista pokkareista puhumattakaan)ja sulava käyttö. Windows Phone, jonka sai ongelmitta päivitettyä 7.8-versioon toimii tahmaamatta ja logiikan opittuaan sitä käyttää mielellään (täytyy kuitenkin tunnustaa, että vertailua Androidiin tai iPhoneen en osaa tehdä, kun en ole niitä käyttänyt).

Heikkous on ehdottomasti akkukesto. Puhelin täytyy ladata joka yö, vaikka käyttö olisi pelkkää sähköpostien tarkistamista (kolmelta tililtä kerran puolessa tunnissa) ja niiden lukemista ja muutama tekstiviesti päivän aikana. Whatsapin käyttö tai surffailu kuluttaa akkua todella nopeasti ja puhelin kaipaa jo illalla laturia ennen kuin on edes nukkumaan menossa. Samaa vikaa toki on monessa ns. älypuhelimessa, mutta akku saisi kestää edes päivän ajan hyvin, vaikka jonkin verran surffailisikin. Toinen vika tai ominaisuus on puhelimen sammuminen taskussa satunnaisesti. Vika alkoi nyt n. vuoden käytön jälkeen. En tiedä onko vika softassa vai onnistuuko virtanappi painumaan pohjaan taskussa.

Kaiken kaikkiaan hintaansa nähden hyvä luuri, jos lyhyen akkukeston tiedostaa ja hyväksyy.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Monipuolinen puhelin kohtuuhintaan, toimii notkeasti, kohtuuhyvä kamera satunnaiseen näppäilyyn, sovelluksiakin on ollut Marketplacessa tarjolla riittävästi.
Ainoa asia, joka minua on häirinnyt on handsfreen tai nappikuulokkeiden käyttäminen radion antennina sekä Flashin puuttuminen.
Edit: Akunkesto huono. Ladattava normaalikäytössä joka toinen päivä, surffailu yms. "älytoiminta" kuluttaa akkua todella nopeasti.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
50%
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Ostin saksasta 150 euroa. Hyvä puhelin, mutta windows vielä vähän raakile

+ Sulavuus
+ Hinta

----------------------

- windows phone
- laatikot
- ei voi muokata paljoa

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
75%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.