Samsung Galaxy Note

Samsung Galaxy Note
Android / 5.3"
Valmistaja: Samsung | Kategoria: Puhelimet
Muoto Tavanomainen
Käyttöjärjestelmä Android
Paino 178 g
Mitat (LxKxS) 146,8 mm x 82,9 mm x 9,6 mm
Näytön koko 5,3"
Näytön tekniikka? AM OLED
Kaksi näyttöä Ei
Resoluutio Muu tarkkuus
Värejä 16,7M (24-bit)
Kosketusnäyttö Kyllä
RAM-muistia? 1024 MB
Tallennustilaa? 16384 MB
Muistikorttipaikka microSD
2G-taajuudet GSM 850 / GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900
3G-taajuudet WCDMA 850 / WCDMA 900 / WCDMA 1700? / WCDMA 1900 / WCDMA 2100 / CDMA2000 1700? / CDMA2000 800/850? / CDMA2000 1900?
Data? HSUPA / HSDPA / WCDMA / EDGE / GPRS
WLAN 802.11b/g/n
Bluetooth Kyllä
Infrapuna Ei
Kamera Kyllä
Kameran tarkkuus 8 MP
Optinen zoom Ei
Kuvausvalo Kyllä
Etukamera Kyllä
MMS? Kyllä
GPS Kyllä
WWW-selain Kyllä
Ilmoitettu puheaika? 13,5 h
Akun kesto / Stand-by 820 h
Lisätietoja Näyttö HD Super AMOLED (ei listassa), näytön tarkkuus 1280x800 (ei listassa), videopuhelut Google Talkilla, Wlan a/b/g/n (ei listassa), erikoisuutena mukana tuleva kynäohjain.

Toiminta-ajat 3G:n mukaan eli lyhyemmät.
Valmistajan tuotekoodi(t) ECS-K1E1BEGSTD / EDD-D1E1BEGSTD / EFC-1E1CDECSTD / EFC-1E1COECSTD / EFC-1E1FBECSTD / EFC-1E1LBECSTD / ET-S100EBEGSTD / ET-S110EBEGSTD / F8M252CWC00 / GT-N7000 / GT-N7000RWANEE / GT-N7000ZBANEE / GT-N8000EAANEE / GT-N8000ZWANEE
Tuotteen EAN-koodi(t) 8806071787770

 
 • Data (Tuetut pakettidatan muodot)

  Pakettikytkentäiset siirtotavat, jotka mahdollistavat piirikytkentäistä datansiirtoa nopeammat ja tehokkaammat yhteydet. Lisätietoa ja nopeusvertailua esim. täällä.

 • MMS (MMS-tuki)

  MMS (lyh. sanoista Multimedia Messaging Service) tarkoittaa multimediaviestejä. Ne voivat tavallisista SMS-tekstiviesteistä poiketen sisältää tekstin lisäksi myös kuvia, ääntä ja videota.

 • RAM-muistia (RAM-muistin määrä)

  RAM-muisti (Random access memory ) on puhelimen sisäinen muisti, jota käytetään ohjelmien suorittamiseen.

 • Ilmoitettu puheaika (Ilmoitettu puheaika)

  Ilmoitettu puheaika on valmistajan itsensä ilmoittama puheaika kännykälle ja todellinen puheaika saattaa vaihdella tästä luvusta paljonkin, riippuen mm. käytössä olevan kännykkäverkon voimakkuudesta, jne.

 • Näytön tekniikka (Näytön tekniikka)

  Näyttöpaneelin toteustekniikka. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat (huonoimmasta parempaan) STN, CSTN (Color STN), TFT (Thin-Film Transistor) ja OLED (organic light-emitting diode). Kolme ensimmäistä perustuvat kaikki LCD-teknologiaan ja, toisin kuin OLED,vaativat taustavalon.

 • Tallennustilaa (Sisäärakennetun tallennustilan määrä)

  Laitteen sisäinen tallennuskapasiteetti, jota voi käyttä esimerkiksi kuvien, videoiden, soittoäänien ja pelien säilömiseen. Yleensä flash-muistia.

  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Ollut mulla yli puoli vuotta ja loistava on edelleen... Ainoina miinuksina: kamera huono huonossa tai ok valossa ja seuraavan puhelimen hankintaa vaikeuttava 5,3" näyttö josta pienempään ei viitsisi vaihtaa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
ric_91
Inactive
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Pitkästä aikaa tuli tarpeelliseksi ostaa uusi puhelin (vanha Nokia päätti hajota osuessaan ikävästi seinään) ja muutaman päivän pähkäily tuotti tuloksen: "Ei windows phonea eikä varsinkaan iOS pohjaista iPhonea". Tämän omien mielipiteiden pohjustaman vakaan harkinnan jälkeen ainoaksi vaihtoehdoksi jäi Android alustalla pyörivä Samsung.

Päätin jo alkuun että Galaxy S III on liian kallis opiskelijan kukkarolle, joten aloin jo kallistumaan vanhempaan Galaxy S II -puhelimeen.

Arvosteluja ja myyntipalstoja selatessa törmäsin kuitenkin viehättävään Galaxy Note puhelimeen ja iskulause: "liian iso puhelimeksi, liian pieni tabletiksi" sointui sopivalta omaan korvaan!

Jatkoin testien ja arviointien lukemista muutaman päivän jonka jälkeen valinta oli selvillä. Olin löytänyt puhelimen, jonka haluan ja joka täyttää kaikki opiskelijan tarpeet. Kävin liikkeessä testaamassa puhelinta ja iso 5.3" kosketusnäyttö vahvisti epäilyni siitä, että tulisin rakastamaan puhelinta. Ja eikun giganttiin noutamaan varaamaani valkoista Galaxy Notea suhteellisen kohtuulliseen 448 euron hintaan. Kyllähän tuo hinta hieman kirpaisi, sillä olisihan sillä yhden kuun vuokran maksanut.. Olin kuitenkin jo perehtynyt puhelimen tarjoamiin ihanuuksiin ja tiesin ettei mikään muu puhelin pysty tarjoamaan samoja ominaisuuksia.

Olen käyttänyt puhelinta nyt kolmisen viikkoa ja yleiskuvana voisin todeta puhelinta erinomaiseksi hankinnaksi joka tulee toivottavasti kestämään useamman vuoden. On selvää että laitteen kanssa joutuu tekemään komporomisseja ja itsekin jättäydyin viikonloppuna suosiolla kakkospuhelimen varaan suunnatessani festareille.

Puhelin tarjoaa hyvällä resolla (1280x800) olevan HD Super AmoLED näytön Gorilla lasilla vahvistettuna ja on omiaan erityisesti nopealla nettiyhteydellä varustettuna. Siitä löytyy taatusti tarpeeksi ominaisuuksia, mutta iso näyttö rajoittaa kannettavuutta (mahtuu kyllä farkkujen, shortsien ym taskuun..) ja kuluttaa akkua suhteellisen nopeaan tahtiin.

Vakioakku on kuitenkin varustettu suurella 2500mAh kapasiteettilla, joten ahkera käyttökään ei todennäköisesti kuluta akkua muutamassa tunnissa aivan loppuun. Sanottakoon että jatkuvalla käytöllä akku kestää 6h ja normaalilla päivittäisellä käytöllä 12h. Puhelimeen on saatavilla myös tarvikeakkuna n. 5000mAh kapasiteettisia akkuja, joista itsellä ei kuitenkaan ole kokemusta.

-------------------------------
EDIT:
Lisään vielä tuosta akun kestosta, että ilmoitetut kestot ovat tietysti 3G/Wi-Fi päällä ilman virransäästötilaa ja näyttö automaattisella kirkkaudella, oletussovellukset/päivitykset päällä.

Eilenkin sama tilanne mutta tuli käyttettyä puhelinta hieman vähemmän, jolloin akku kesti 39 tuntia (tuosta ajasta noin 4h oli näyttö päällä, loppu lepotilassa) kun puhelinta tuli käytettyä lähinnä Facebook/email käyttöön

Toinen asia mikä ansaitsee huomion on loistava S-Pen kynä jolla löytyy monia hyödyllisiä toimintoja (ruudunkaappaukset ym) normaalin kirjoittelun lisäksi!

-------------------------------
Suosittelen puhelinta lämpimästi kaikille, joilta löytyy varaa ostaa useamman sadan euron puhelin, mutta suosittelen käymään testaamassa sitä omaan käteen ennen ostopäätöstä. Puhelimeen on myös saatavilla hienoja suojakoteloita (esim. DealExtreme / Ebay), jotka pitävät puhelimen siistissä kunnosssa ja tarjoavat suojaa pieniä iskuja vastaan.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
88%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.