Nokia Lumia 900

Nokia Lumia 900
Windows Phone / 4.3"
Valmistaja: Nokia | Kategoria: Puhelimet
Muoto Tavanomainen
Käyttöjärjestelmä Windows Phone
Paino 160 g
Mitat (LxKxS) 127,8 mm x 68,5 mm x 11,5 mm
Näytön koko 4,3"
Näytön tekniikka? AM OLED
Kaksi näyttöä Ei
Resoluutio 480 x 800
Värejä 16,7M (24-bit)
Kosketusnäyttö Kyllä
RAM-muistia? 512 MB
Tallennustilaa? 16384 MB
Muistikorttipaikka Ei muistikorttipaikkaa
2G-taajuudet GSM 850 / GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900
3G-taajuudet WCDMA 850 / WCDMA 900 / WCDMA 1900 / WCDMA 2100
Data? HSUPA / HSDPA / WCDMA / EDGE / GPRS
WLAN 802.11b/g/n
Bluetooth Kyllä
Infrapuna Ei
Kamera Kyllä
Kameran tarkkuus 8 MP
Optinen zoom Ei
Kuvausvalo Kyllä
Etukamera Kyllä
MMS? Kyllä
GPS Kyllä
Radio Kyllä
WWW-selain Kyllä
Ilmoitettu puheaika? 7 h
Akun kesto / Stand-by 300 h
Valmistajan tuotekoodi(t) A00005663 / A00005737 / A00005745 / N-Lumia 900 Black / N-Lumia 900 Cyan / N-Lumia 900 White

 
 • Data (Tuetut pakettidatan muodot)

  Pakettikytkentäiset siirtotavat, jotka mahdollistavat piirikytkentäistä datansiirtoa nopeammat ja tehokkaammat yhteydet. Lisätietoa ja nopeusvertailua esim. täällä.

 • MMS (MMS-tuki)

  MMS (lyh. sanoista Multimedia Messaging Service) tarkoittaa multimediaviestejä. Ne voivat tavallisista SMS-tekstiviesteistä poiketen sisältää tekstin lisäksi myös kuvia, ääntä ja videota.

 • RAM-muistia (RAM-muistin määrä)

  RAM-muisti (Random access memory ) on puhelimen sisäinen muisti, jota käytetään ohjelmien suorittamiseen.

 • Ilmoitettu puheaika (Ilmoitettu puheaika)

  Ilmoitettu puheaika on valmistajan itsensä ilmoittama puheaika kännykälle ja todellinen puheaika saattaa vaihdella tästä luvusta paljonkin, riippuen mm. käytössä olevan kännykkäverkon voimakkuudesta, jne.

 • Näytön tekniikka (Näytön tekniikka)

  Näyttöpaneelin toteustekniikka. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat (huonoimmasta parempaan) STN, CSTN (Color STN), TFT (Thin-Film Transistor) ja OLED (organic light-emitting diode). Kolme ensimmäistä perustuvat kaikki LCD-teknologiaan ja, toisin kuin OLED,vaativat taustavalon.

 • Tallennustilaa (Sisäärakennetun tallennustilan määrä)

  Laitteen sisäinen tallennuskapasiteetti, jota voi käyttä esimerkiksi kuvien, videoiden, soittoäänien ja pelien säilömiseen. Yleensä flash-muistia.

  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Nokia Lumia 900 on erittäin hienon näköinen ja tuntuinen älypuhelin. Vaikka Lumia 900 on valmistettu polykarbonaatista, on se "unibody" mallisen muotoilunsa ansiosta erittäin sulavan näköinen ja arvokkaan tuntuinen kädessä.
Huolimatta siitä, että puhelin on varustettu 1,4 GHz yksiytimisellä prosessorilla ja 512 MB RAM muistilla, toimii puhelin erittäin nopeasti ja sulavasti ilman minkäänlaista "lagisuutta". Sovellukset avautuvat nopeasti ja toimivat moitteetta.
Lumia 900 näyttö on sopivan kokoinen (4,3") ja nykystandardeilla se lasketaan jopa pienikokoiseksi näytöksi. Vaikka näytön resoluutio ei ole korkeimmasta päästä, on näyttö laadukas ja värit erottuvat loistavasti.
Windows Phone käyttöjärjestelmänä on ylittänyt kaikki odotukseni ja sen elävät tiilet ovat mahtavia ja toimivat erinomaisesti ja muutenkin käyttöjärjestelmässä ei ole moitittavaa. Erityisen käyttöjärjestelmästä tekee se, että se ei vaadi neliydinprosessoria toimiakseen loistavasti.
Lumia 900 kamera on peruskäyttäjälle hyvä ja sillä pystyy ottamaan kuvia joita voi ylpeänä esitellä kavereille ja perheenjäsenille. Nokia Älykäs Kuva ja Elävä Kuva sovellukset parantavat kameran kättökokemusta huomattavasti.
Windows Phonen Marketplace on nopeiten kasvava sovelluskauppa, mutta silti se ei ole vielä saavuttanut sovelluksien määrässä Googlen Play Storea tai Applen App Storea. Market Placesta puuttuu joitakin tärkeitä sovelluksia (mm. Instagram), jotka vaikuttavat suuresti käyttäjän päätökseen harkitessaan siirtymistä Android tai IOS puhelimesta Windows Phoneen. Mutta Nokian omat sovellukset (Navigaattori, kartat, Nokia TV, Nokia City-opas) ovat erittäin laadukkaita ja ovat parempia kuin muiden käyttöjärjestelmien vastaavat.
Olen omistanut tämän puhelimen vuoden eikä minulla ole siitä mitään negatiivista sanottavaa ominaisuuksien ja toimivuuden kannalta. Kokonaisuudessaan Nokia Lumia 900 on erinomainen älypuhelin ja sopii helppokäyttöisyytensä ansiosta myös ihmisille, jotka ovat hankkimassa ensimmäistä älypuhelintaan. Lumia 900 tarjoaa enemmän kuin hinta antaa ymmärtää.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
78%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Lumia 900 on ollut nyt useamman kuukauden käytössä. Vaidoin Nokia C7:stä Lumiaan. Rakenne ja ulkomuoto on miellyttävä ja jämäkkä. Käyttö on sulavaa eikä suurempaa lagaamista esiinny. SkyDrive ja Office sovellukset ovat ehdotonta plussaa. Nokian omat sovellukset ovat myös onnistuneita. NokiaTV ja Nokia musiikki ovat päivittäisessä käytössä. Yhteisöpalveluiden integrointi on viety melko pitkälle, eikä niille erillisiä sovelluksia välttämättä tarvitse. Kamera hoitaa hommansa kohtuullisesti. Hämärässä tosin kuvista saattaa tulla suttuisia. Akku kestää normaalisti noin puolitoista vuorokautta. Kahden päivän reissuun pitää pakata laturi mukaan. Kokonaisuudessaan Lumia 900 voi olla ihan tyytyväinen. Itse maksoin tästä 299€ joka on mielestäni sopiva hinta tämäntason älypuhelimesta.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
75%
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Monet ovat moittineet Lumiaa painosta. Mielestäni se antaa laitteelle erittäin laadukkaan tuntuman. Painolla kilpaileminen on muilla valmistajilla aiheuttaneet halpaa käyttötuntumaa ja heikkokestoisia puhelimia. Useita kertoja Lumian olen pudottanut katukivetykselle tai betonille, eikä laitteeseen ole tullut ollenkaan ulkoisia vaurioita tai käyttöhäiriötä muutenkaan.
Lumian tai enemmänkin Nokia/Microsoftin heikkouden huomaa paremminkin sovellus puolella. Windows puhelinten kehitys toimii rautapuolella varsin hyvin, mutta kehittäjät eivät ole lähteneet mukaan vähempipätöiselle alustalle. Kavereiden androideja ja niiden mahtavia sovelluksia saa katselle hivenen kateellisena.
Sitten on vielä Zune, mitä ilman puhelimeen ei oikein lisää mitään. Zune on melko painajaismainen ja epäkäytännöllinen käyttöliittymä, josta allekirjoittanut ei ilman googlettamista oikein saa mitään irti. Olenkin luovuttanu sen suhteen ja tyytynyt esim. puhelimen omiin soittoääniin.

+Kaunis puhelin
+Kestävä
+Nopea käyttöliittymä

-Sovellusten puute
-käyttöjärjestelmä vanhetui liian nopeasti

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
50%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Erittäin hyvä puhelin jota voi varauksetta suositella jokaiselle. Toki parannettavaa löytyy muutamissa asioissa, mutta totuushan on ettei jokaiselle täydellistä puhelinta ole olemassakaan ja tuskin koskaan tulee olemaankaan.

+ Erittäin hyvä käyttötuntuma
+ Kaikinpuolin toimivuus (sovellukset jne.), ei pienintäkään lagistusta havaittu vielä.
+ Ylivertainen näyttö auringonpaisteessa (ei käytännössä ole ollut mitään ongelmia käyttää laitetta ulkona)
+ Live Tile (pienin varauksin android/symbian widgetteihin nähden)
+ Puhe puhelut todella hyvää tasoa
+ Hyvä kuuluvuus ja data
+ Tilien synkronisoiminen (tämä on ehdottomasti parhaiten toteutettu kaikista markkinoilla olevista käyttiksistä, ei mitään ongelmia ja kaikki integroituu niin himputin hienosti yhteen että ei voi kuin ihmetellä) esim. skydrive,facebook,twitter,live,outlook jne.
+ Kamera, etenkin hyvässä valaistuksessa
+ Laitteen ulkoasu ja materiaalit
+ Facebook viestit (tämä toteutettu erittäin hienosti viesteissä, eli voit viestiä lähettäessäsi simppelisti valita lähetätkö sen SMS vai yksityisviestinä ja näet onko kaverisi käytettävissä). Androidissa löytyy kyllä sovellus tätä varten, mutta Win Phonessa ei tarvite erillistä sovellusta.
+ Nokian ohjelmat: Maps, Musiikki,TV

- Akkukesto (noin vuorokauden kestänyt)
- Tausta-ajossa olevien ohjelmien sulkeminen
- Auto korjaus = En ainakaan vielä ole keksinyt mistä viestejä kirjoittaessa saa sen pois päältä. Hieman ainakin itseäni haittaa, kun naputtelee ja automaattisesti korjaa (mm. Ok:n se korjaa aina On). Mielestäni pitäisi toimia niin, että vain näyttää vaihtoehdot eikä korjaa itse.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
93%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Laatu on nimenomaan se mitä tässä puhelimessa saa.

+ Hyvä käyttötuntuma
+ Todella hyvä näyttö auringonpaisteessa
+ Live Tile on aivan ylivertainen esimerkiksi Androidin widgeteihin verrattuna (nopea ja selkeä)
+ Hyvä puhelimen kuulokeääni
+ Hyvä kuuluvuus + data
+ Mihin niitä softia siellä marketissa tarttee kun tässä on kaikki ja ne jopa toimivat paremmin kuin mikään aiemmin testaamani? Live, Facebook, Outlook, Zune, ensimmäistä kertaa kaikki tarvitsemani suoraan paketista, parhaiten toteutettuna, eikä tarvitse etsiä 1000 ohjelman joukosta mikä toimii ja mikä ei.
+ Kamera tekee paikoittain todella hyvää jälkeä (terävähkö laidasta laitaan) ja kun ei tee niin Kuvan automaattinen korjaus monesti korjaa kuvan kelvolliseksi
+ Vanhana Samsung (Kies) ja jatkuvasti Macia ja iPodia käyttävänä (iTunes) täytyy kyllä ihastella että tuo Zune on kyllä aivan loistava softa. Hyvännäköinenkin mutta synkkaukset ja kaikki toimii kuin pitääkin.
+ värit ja viimeistely <3
+ Microsoft on saanut hyvän ilmeen puhelimen käyttikselle ja moni marketplace softa noudattaa samaa kaavaa ulkoasussa joka tuo selkeästi etua käyttökokemukseen
+ Pidän Skydriven käytettävyydestä enemmän kuin Googlesta tai Dropboxista.

- Tausta-ajo ei osaa pitää esimerkiksi SSH-yhteyttä auki. Se ei ilmeisesti ole WP:n vika, koska ko. ohjelmaa ei saa laitettua tausta-ajettavien ohjelmien listalle..
- Akkukesto on kyllä kelvollinen, mutta voisi tietysti olla parempikin (toki kun ensimmäistä viikkoa käytössä niin varmasti käyttää ja näpertää koko ajan, reilun vuorokauden kestää akku sellaisella)
- Vanhaan Galaxy S:än verrattuna painavahko, mutta kaikkea on toki enemmän
- Flash ei toimi selaimessa? Ilmeisesti ei, toki ei ole vielä sellainen tilanne tullut vastaan että tarvitsisi. Youtube toimii ainakin.
- Ilmeisesti volyymisäätö on universaali ja kaikki menee isommalle kun ruuvaa äänenvoimakkuutta. Toisaalta hyvä mutta toisaalta ärsyttävä. Esim soittoääni saisi olla aina samalla voimakkuudella, mutta mediajuttuja (esim Nokia TV) voisi katsella sillä voimakkuudella millä haluaa. Nytkin mahdollista mutta katselun lopuksi kannattaa muistaa tiputtaa hieman pienemmälle volyymia jos se unohtui täysille.

Edelliset puhelimeni: Samsung Galaxy S (Android 4.0.4 ROM) + Galaxy 551 (Android 2.3.6), Samsung Omnia Lite (Windows Mobile 6.5)

Yhteenveto: Selkeästi parempi käyttis kuin Android Ice Cream Sandwich, todella nopea käytössä, jouheva ja helposti omaksuttava käyttöliittymä. Hyvännäköinen ja hyvä tuntuma ja kamera ja erinomainen näyttö, markkinoiden ainoita puhelimia jossa on kaikki nuo ominaisuudet (iPhone 4S menee lähelle, mutta näyttö on omaan makuun pieni ja alkuvalikko selkeästi epäinformatiivisempi, Android taas on vain takkupuuroa ja huonojen apuohjelmien sekamelska, vaikka toisaalta sen ohjelmissa on muutama helmikin).

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
91%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Laitetta reilut puoli päivää käyttäneenä, kolme kertaa puhelinta vuoden aikana vaihtaneena ja useita muita testanneena voin sanoa että Lumia 900 on jotain aivan mahtavaa sekä uutta samaan aikaan.
Olin varautunut pienehköön pettymykseen joidenkin ominaisuuksien kohdalla, mutta tällaista ei tullut vaan päin vastoin.
Windows Phonen tiilet ovat mahtavia ja hienon näköisiä sekä toimivat hyvin.
Kamera on odotuksien mukainen, siitä en kuitenkaan osaa paljoa sanoa kun kamera ei ole pääosassa käyttöä.
Nettiselaaminen on erittäin miellyttävää ja sujuvaa, selain toimii erinomaisesti toisin kuin tietokoneen Internet Explorer.
Nokian omat palvelut, kuten Kartat ja Nokia TV kruunaavat koko puhelimen, nämä ovat hyödyllisiä ja erinomaisesti toimivia sovelluksia.
Yleisesti ottaen olen erittäin tyytyväinen, ja tästä ei tule vaihtoa toiseen puhelimeen vähään aikaan.
Mitään negatiivista sanottavaa ei ole omassa käytössä löytynyt.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
88%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.