Muoto Tavanomainen
Käyttöjärjestelmä iOS
Värejä 16,7M (24-bit)
Kosketusnäyttö Kyllä
Tallennustilaa? 8192 MB
Muistikorttipaikka Ei muistikorttipaikkaa

 
 • Data (Tuetut pakettidatan muodot)

  Pakettikytkentäiset siirtotavat, jotka mahdollistavat piirikytkentäistä datansiirtoa nopeammat ja tehokkaammat yhteydet. Lisätietoa ja nopeusvertailua esim. täällä.

 • MMS (MMS-tuki)

  MMS (lyh. sanoista Multimedia Messaging Service) tarkoittaa multimediaviestejä. Ne voivat tavallisista SMS-tekstiviesteistä poiketen sisältää tekstin lisäksi myös kuvia, ääntä ja videota.

 • RAM-muistia (RAM-muistin määrä)

  RAM-muisti (Random access memory ) on puhelimen sisäinen muisti, jota käytetään ohjelmien suorittamiseen.

 • Ilmoitettu puheaika (Ilmoitettu puheaika)

  Ilmoitettu puheaika on valmistajan itsensä ilmoittama puheaika kännykälle ja todellinen puheaika saattaa vaihdella tästä luvusta paljonkin, riippuen mm. käytössä olevan kännykkäverkon voimakkuudesta, jne.

 • Näytön tekniikka (Näytön tekniikka)

  Näyttöpaneelin toteustekniikka. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat (huonoimmasta parempaan) STN, CSTN (Color STN), TFT (Thin-Film Transistor) ja OLED (organic light-emitting diode). Kolme ensimmäistä perustuvat kaikki LCD-teknologiaan ja, toisin kuin OLED,vaativat taustavalon.

 • Tallennustilaa (Sisäärakennetun tallennustilan määrä)

  Laitteen sisäinen tallennuskapasiteetti, jota voi käyttä esimerkiksi kuvien, videoiden, soittoäänien ja pelien säilömiseen. Yleensä flash-muistia.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Olen ollut todella tyytyväinen puhelimeen. Vastaa käyttötarkoituksiani erittäin hyvin.

Itse käytän puhelinta soittamiseen, tekstailuun, satunnaiseen netinselailuun ja musiikinkuunteluun sekä kuvailuun. Kaikissa näissä asioissa iPhone suoriutuu erittäin hyvin. Erikoismaininnan ansaitsee kamera jonka videon ja kuvan laatu ovat muita aikalaisiansa selvästi edellä. Musiikkisoitin on myös ensiluokkainen käytettävyydessään ja äänenlaadussaan.

Rakenne on hyvin jämäkkä, tosin puhelimen lasiosat todennäköisesti rikkoontuvat helposti ja siksi suosittelenkin kaikille puhelimen käyttäjille suojakuoren hankintaa.

Akunkesto on todella hyvä verrattuna muihin älypuhelimiin. Akku kestää päivästä kahteen perus netinselailulla ja muutamalla puhelulla/tekstarilla yms. peruskäytöllä.

Näyttö on myös todella tarkka ja erittäin hyvälaatuinen muutenkin. Hypetys tässä asiassa ei siis ole todellakaan turhaa

Miinusta puhelimelle tulee applen rajoittuneisuudesta käyttöjärjestelmänsä suhteen, esim. itunes-sidonnaisuus, joka tosin on vähentynyt viime aikoina applen päivitettyä käyttöjärjestelmään.Näytön ja puhelimen koko on myös isokouraisille käyttäjille hieman pieni.

Myös tallennustila aiheuttaa harmaita hiuksia varsinkin käyttäjälle, joka haluaa käyttää hyväkseen suurta osaa Applen sovelluskaupan sovelluksia. Hintalappu saisi myös olla piirun verran alempana.

Yleisesti ottaen todella hyvä puhelin ja voin suositella pienistä puutteista huolimatta ihan kaikille.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
Tuntematon käyttäjä
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Hyvin viimeistelty ja arvokkuuden tunnetta lisää metallinen osa puhelimen ympärillä. Myös lasi tuo mukavaa tunnetta siitä, että olet saanut rahoillesi vastinetta. Sääli vain, että lasi on myös todella helposti hajoava ja siksi suosittelenkin kaikille puhelimen käyttäjille suojakuoria. Etulasi ei ole kylläkään itselläni hajonnut, vaikka muutamaan otteeseen puhelin onkin taskusta pudonnut. Tästä kaikesta huolimatta iPhone tuntuu hyvältä käsissä ja siitä saa tukevan ja varman otteen.

Puhelimen kaiuttimen laatu soitettaessa ei ole päätä huimaava, mutta ajaa asiansa vähintään tyydyttävästi. Puheominaisuuksista voisi lisäksi sen verran mainita, että itse katson plussana Applen Facetime-mahdollisuuden. Toki tämä ominaisuus on käytettävissä vain Applen laitteissa, joten se rajoittaa kuitenkin selvästi Facetimen käyttöä.

Akkukesto on omasta mielestäni todella hyvä. Puhelimen akku kestää päivästä kahteen puolella näytön kirkkaudella, netin selauksella ja muutamalla puhelulla.

Kuuluisasta "Antenna-gate" viasta ei pitäisi olla ongelmia kenellekkään. Se ilmenee lähinnä silloin, kun puhelinta puristaa tiukasti kädessä.

Käytettävyys softan osalta on tuttua Apple-laatua sekä hyvässä, että pahassa. appstoresta löytyy ohjelmia todella kattava määrä, joka onkin ollut aina Applen valttikortti numero yksi. Puhelin on todella helppo käyttää ja muunmuassa äitinikin osaa käyttää tätä puhelinta ja hänellä on itsellään nokian perusluuri.

Puhelimen miinuspuoliksi voisi sanoa muunmuassa pieni tallennuskapasiteetti.. Näppäimistö ei myöskään ole tarkin mahdollinen varsinkaan iso lapioisimmille ihmisille. Näppäimistö myös ei josissain sovelluksissa käännä ollenkaan itseään vaaka-asentoon mikä on todella ärsyttävää. Toinen huono puoli on applen itunes sidonnaisuus, ettet esimerkiksi voi siirtää musiikkia muuta kuin itunesin kautta.

Jos pienien puutteiden kanssa pystyy elämään niin iphone on erittäin hyvä kumppani ja niinkuin sanoin, taattua Apple-laatua viimeiseen asti. Hintalappu olisi tietenkin voinut hieman alempana olla.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
20.5.2013

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.