Nokia Lumia 820

Nokia Lumia 820
Windows Phone / 4.3"
Valmistaja: Nokia | Kategoria: Puhelimet
Muoto Tavanomainen
Käyttöjärjestelmä Windows Phone
Paino 160 g
Mitat (LxKxS) 123,8 mm x 68,5 mm x 9,9 mm
Näytön koko 4,3"
Näytön tekniikka? AM OLED
Kaksi näyttöä Ei
Värejä 16,7M (24-bit)
Kosketusnäyttö Kyllä
RAM-muistia? 1000 MB
Tallennustilaa? 8000 MB
Muistikorttipaikka microSD
2G-taajuudet GSM 850 / GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900
3G-taajuudet WCDMA 850 / WCDMA 900 / WCDMA 1700 / WCDMA 1900 / WCDMA 2100 / CDMA2000 1700? / CDMA2000 800/850? / CDMA2000 1900?
4G Kyllä
Data? HSUPA / HSDPA / WCDMA / EDGE / GPRS
WLAN 802.11b/g/n
Bluetooth Kyllä
Infrapuna Ei
Kamera Kyllä
Kameran tarkkuus 8 MP
Optinen zoom Ei
Kuvausvalo Kyllä
Etukamera Kyllä
GPS Kyllä
WWW-selain Kyllä
Ilmoitettu puheaika? 8 h
Akun kesto / Stand-by 330 h
Valmistajan tuotekoodi(t) 0022G85 / A00008957
Tuotteen EAN-koodi(t) 6438158528314

 
 • Data (Tuetut pakettidatan muodot)

  Pakettikytkentäiset siirtotavat, jotka mahdollistavat piirikytkentäistä datansiirtoa nopeammat ja tehokkaammat yhteydet. Lisätietoa ja nopeusvertailua esim. täällä.

 • MMS (MMS-tuki)

  MMS (lyh. sanoista Multimedia Messaging Service) tarkoittaa multimediaviestejä. Ne voivat tavallisista SMS-tekstiviesteistä poiketen sisältää tekstin lisäksi myös kuvia, ääntä ja videota.

 • RAM-muistia (RAM-muistin määrä)

  RAM-muisti (Random access memory ) on puhelimen sisäinen muisti, jota käytetään ohjelmien suorittamiseen.

 • Ilmoitettu puheaika (Ilmoitettu puheaika)

  Ilmoitettu puheaika on valmistajan itsensä ilmoittama puheaika kännykälle ja todellinen puheaika saattaa vaihdella tästä luvusta paljonkin, riippuen mm. käytössä olevan kännykkäverkon voimakkuudesta, jne.

 • Näytön tekniikka (Näytön tekniikka)

  Näyttöpaneelin toteustekniikka. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat (huonoimmasta parempaan) STN, CSTN (Color STN), TFT (Thin-Film Transistor) ja OLED (organic light-emitting diode). Kolme ensimmäistä perustuvat kaikki LCD-teknologiaan ja, toisin kuin OLED,vaativat taustavalon.

 • Tallennustilaa (Sisäärakennetun tallennustilan määrä)

  Laitteen sisäinen tallennuskapasiteetti, jota voi käyttä esimerkiksi kuvien, videoiden, soittoäänien ja pelien säilömiseen. Yleensä flash-muistia.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

1,5 vuotta puhelimen omistaneena osaan siitä kertoa hyvät ja huonot puolet:
Plussat:
- kamera on erittäin tarkka, vaikka vain 8 mpx (johtunee Carl Zeiss-suunnittelusta)
- erittäin sopivan kokoinen puhelin pitää kädessä (suht leveä)
- jatkuvasti päivittynyt softa, nyt WP 8.1
- muutenkin sulava käyttis, ei bugaa eikä lagaa paljoakaan
- kestää pudotukset aika hyvin latauskuoren paksuuden ansiosta
Miinukset:
- näyttö ei ole Gorilla Glass, ja se naarmuuntuu todella helposti
- näytön resoluutio ei ole tarkka (480x800)
- painava, kuten Nokialaiset yleensäkin (160g?)
(- huono etukamera; en tosin juurikaan tarvitse.)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
50%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Nokia Lumia 820 korvasi työkäytössäni vanhan E7:n. Vaikka E7:n näppäimistöä arvostinkin, on 820:nen vakuuttanut minut. Olenpa jopa harkinnut tätä mallia korvaamaan oman, vanhentuvan puhelimeni.

Lumia 820 noudattelee Nokian lanseeraamaa uutta muotoilulinjaa, vaikka takakansi onkin irrotettavissa ja tilalle vaihdettavissa vaikkapa langattoman latauksen mahdollistava tai tavallista kestävämpi kansi. Pidän tästä mahdollisuudesta lisätä langaton lataus jälkikäteen pelkällä kuorella. Kuori ei irrotettavuudestaan huolimatta natise, vaan napsahtaa tiukasti paikoilleen.

Näyttö on minusta juurikin passelin kokoinen, vaikka resoluutio ei erityisen suuri olekaan. WP:n kanssa tämä ei ole onneksi ongelma, vaan käytettävyys on kohdillaan. Mustan syvyys on mahtava ja näyttöä katselee mielellään, myös auringonvalossa.

820:ssa riittää vääntöä, sillä prosessorina on sama 1,5GHz:n tuplaydin kuin isoveljessään Lumia 920:ssa. WP ei itsessään tehoja tunnu paljon vaativan ja sovellus kuin sovellus tuntuu käynnistyvän sulavasti.

Käyttömuistia on gigatavun verran ja WP:n tapauksessa se tuntuu olevan parahultainen määrä. Onneksi Androidin speksikilpa ei ole ainakaan vielä tarttunut WP-maailmaan. Sovellukset tuntuvat paremmin pysyvän käynnissä taustalla, eikä Lumia 800:ssa kokemiani sovellusten uudelleen lataamisia tapahdu läheskään niin usein. Muistikortti kannattaa hankkia kuvia ja musiikkia varten. Kamera on hyvää perustasoa ja sillä ottaa mielellään kuvia.

Akku on vaihdettavissa, mutta jostain syystä kapasiteetti on vain 1650 mAh. Hiljattain lanseeratussa Lumia 720:ssakin on 2000 mAh:n akku. Työpuhelimena akku ehdottomasti ladattava kerran päivässä, sillä jatkuvasti valuvat sähköpostit vievät osansa.

Nokian omat sovellukset ovat erinomaisia ja näiden kruununa loistavat Nokian kartta- ja navigointisovellukset. Mielestäni kyseessä ovat toistaiseksi parhaimmat kännyköissä nähdyt navigointisovellukset. WP:n näppäimistö ansaitsee myös kunniamaininnan. Sovellukset ovat mielestäni muutenkin todella tyylikkään näköisiä.

WP jakaa käyttöjärjestelmänä mielipiteitä, mutta itse olen kokenut se vakaana ja tasalaatuisena ympäristönä. Kokemus eri puhelimien välillä on hyvinkin yhtenäinen. Vaikka Androidin onkin mukava härvätä, on sekalaisten käyttöliittymien jälkeen WP suorastaan ilahduttavan rauhoittava kokemus. Käyttöliittymässä on paljon omaa ja tähän pääsee myös tottumaton käyttäjä suht nopeasti sisään. Sovellusvalikoima ei ole yhtä laaja kuin iOS:llä ja Androdilla, mutta toisaalta jälkimmäisten valikoimaan mahtuu paljon turhaa tauhkaa. WP tulee kyllä kirimään Androidin ja iOS:n vuosien etumatkaa hiljalleen kiinni. Muutamaa sovellusta kaipaan itse, eikä näihin auta vastaavan korvikkeen löytyminen, sillä saman datan operointi alustojen välillä kärsii.

Hinta on tullut lanseerauksen jälkeen hieman alaspäin ja hinnan ja laadun suhde alkaa olla varsin mainio. Pienin puuttein Lumia 820 onkin vakuuttava laite Lumia 920:n varjossa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
86%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Ollakseni täysin rehellinen, valitsin Lumia 820-puhelimen ainoastaan Lumia 920:n heikon saatavuustilanteen vuoksi. Lumia 820 ei ole hyvännäköinen puhelin ja se miksi kukaan ostaisi sen L920:n sijasta, on minulle täysi arvoitus.

Näin ajattelin ennen kuin sain L820:n ensimmäisen kerran hyppysiini. Puhelimen ensivaikutelma yllätti laadukkuudellaan ja mainoskuvissa esiintyneestä luotaantyöntävän paksusta halpaluurista ei ollut tietoakaan. Sen sijaan käsissäni oli laadukas ja selvästi hyvin suunniteltu älypuhelin. Kolme kuukautta myöhemmin voin todeta, että positiivinen alkuvaikutelma pitää yhä. Puhelinta on miellyttävä käyttää ja se on mielestäni melko näyttävä, ellei jopa tyylikäs.

Puhelimen prosessoriteho (Qualcom 1.5GHz) ja muisti (8Gt & 1024 MB RAM) eivät ole Lumia 920-lippulaivan tasolla. Tätä tuskaa lievittää ainakin osittain moitteettomasti pyörivä Windows Phone 8 käyttöjärjestelmä sekä vahdettavan takakuoren alta löytyvä microSD-muistikortti-paikka. Laitteessa on LTE/4G-valmius, mikä lisää nettisurffailun miellyttävyyttä huomattavasti.

Akkukesto on muihin vastaaviin puhelimiin verrattuna keskinkertainen ja tavallisessa käytössä puhelimen akku siivittää käyttäjän pääsääntöisesti läpi koko päivän. Kovassa käytössä kannattaa tosin varautua lisälatauskertoihin.

Windows Phone 8 on sulava, toimintavarma ja pääsoin erittäin intuitiivinen käyttöjärjestelmä. Toisaalta sovelluskaupasta löytyvä valikoima on vielä jäljessä Androidin vastaavasta ja tiettyjä WP8:n puutteita on vaikea hyväksyä (kyllä, tarkoitan sinua Internet Explorer).

Latomalla tiskiin noin 350 euroa, saat laadukkaan ja hyvin toimivan ylemmän keskiluokan älpyhelimen. Mikäli pystyt elämään ilman uusinta lippulaivapuhelinta ja Windows Phone 8-käyttöjärjestelmä miellyttää, suosittelen harkitsemaan Lumia 820:tä.[b] Kyseessä on mielestäni onnistunut kokonaisuus ja hinta on ominaisuuksiin nähden varsin kohtuullinen.[/b]

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
86%
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Alkuvuodesta 2013 markkinoille tullut Nokia Lumia 820 pesee hinta-laatusuhteeltaan monet tällä hetkellä markkinoilla olevat saman hintaluokan älypuhelimet. Noin 360 euron hintaisena laitteessa on hyvät ainekset menestysmalliksi - 4G-yhteydet toimivat vikkelästi ja Qualcommin 1.5 Ghz:n prosessorin sekä 1024 MB:n sisäänrakennetun muistin takia puhelimen toiminta on esimerkillisen nopeaa verrattuna "isoveljeen" Lumia 920:een. Molemmissa malleissa on lähes yhtäläiset suorituskykyarvot, joskin joissakin mittauksissa 820 on päihittänyt 920:n lähinnä pieniresoluutioisemman näytön johdosta. 4,3" AMOLED näyttö on värisävyiltään todella laadukas ja kontrastiarvoltaan huippuluokkaa ClearBlack -tekniikan ansiosta, jolloin puhelinta voi helposti käyttää jopa suorallakin auringonpaisteella. Lumia 820 on kokonsa puolesta astetta sirompi mitä isoveljensä 920, fyysisten ulkomittojen ollessa 123,8 x 68,5 x 9,9 millimetriä painaen 160 grammaa.

Miellyttävän laadukkaan tuntuista - vaikkakin liukaasti pinnoitettua - näyttöä voi käyttää sormikkaat kädessä joten talvellakaan ei tarvitse paljain sormin puhelinta käyttää esim. puheluun vastatessa. Näytön ainoa merkittävä miinus tulee hiukan alimitoitetusta resoluutiosta (800 x 480 pikseliä) mistä johtuen internet-selaimella sivustoja selatessa saattaa sivuston fonteissa olla ajoittain epämääräistä venymistä.

Puhelimen ominaisuuksista ainoa - suuresti käyttöä rajoittava - miinus on tehokkaasta prosessorista ja kirkkaasta näytöstä johtuva verraten lyhyt toiminta-aika, koska Lumia 820 on yön aikana yleensä ladattava täyteen jotta puhelinta voisi käyttää koko seuraavan työpäivän ajan. Asiaan tottuneelle ongelmaa ei oletettavasti synny, mutta puhelimien pidempään toiminta-aikaan tottuneelle Lumia 820:n jokaöinen lataaminen voi helposti unohtua.

Lumia 820:n irroitettavan takakuoren takaa löytyvät Micro-SIM-kortin paikka, jopa 64 GB:n kokoisia microSD -kortteja tukeva muistikortinlukija sekä 1650 milliampeerin litium-ioniakku. Takakuoren voi halutessaan vaihtaa langatonta latausta tukevaksi jolloin lisävarusteena saatavat lataustyynyt pääsevät 820:ssä oikeuksiinsa. Laitteen polykarbonaattirungon liukkaus voi aiheuttaa monille päänvaivaa, mutta Verkkokauppa.comin myyjän mukaan langatonta latausta tukeva takakuori vähentää puhelimen liukkautta mattapintaisemman pinnan takia, mikä on helppo uskoa.

Lievistä puutteistaan huolimatta hinta-laatusuhteeltaan Lumia 820 osaa yllättää jolloin Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmän rajoituksetkin tuntuvat hiukan vähemmän merkittäviltä.

+ Hinta
+ Käteensopiva fyysinen koko
+ Vaihdettavat kuoret
+ Muistikortinlukija
+ Näytön kontrasti ja värikylläisyys

- Käyttöjärjestelmän rajoitukset
- Liukas runko
- Toiminta-aika varauksin
- Näytön resoluutio

Puhelimen polykarbonaattirungon liukkauden johdosta puhelin tipahti parin viikon käytön jälkeen housujen taskusta terassin kiveykselle rikkoen näyttöpaneelin suurempia ulkoisia jälkiä jättämättä, mistä johtuen screenshottien lisääminen artikkeliin oli mahdotonta.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
80%
Tuntematon käyttäjä
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Minun puhelimeni Nokia Lumia 820 on Nokia Lumian malliston ensimmäinen kuorilla vaihdettava malli, joka on hauska piristys päivän keskelle. Lumia 820 on sopivan kokoinen kädelle (jos on isot kädet kuten minulla)ja painostaan huolimatta kevyt pitää kädessä. Elegantti muotoilu ja kameran laatu on tämän hintaluokan hyviä puolia. Lisäksi puhelimesta voi ottaa akun irti, joka on hyvä asia, jos joskus sattuu puhelin tilttamaan. Lisämuistin mahdollisuus microsd-kortilla.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
71%
20.5.2013
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Päätin ostaa Lumia 820 puhelimen pitkän nokiattoman ajan jälkeen. Olen käyttänyt Nokian puhelimia 90luvun alkupuoliskolta lähtien ja nähnyt Nokian puhelimien kehityskaaren lähes alkuajoista lähtien. Kun nyt kyllästyin odottelemaan lumia 920 puhelimien toimitusta Suomen markkinoille (koen loukkaavana että Suomi jätetään jälkijunaan toimituksissa) en ole lainkaan pettynyt. Lumia 820 on juuri ja juuri oikean kokoinen miehiseen käteen ja synkän musta ulkomuoto pehmeine ulkoisine yksityiskohtineen nauttii vanhan metallimiehen synkän sielun luottamusta.
Lumian käyttöönotto sujui vaivattomasti alkupäivityksien jälkeen ja tuntui kun olisi tavannut vanhan ystävän pitkän ajan jälkeen.Lumia 820 värimaailma sykähdyttää heti ja näytön tarkkuus on ensiluokkaista. Vaikka henkilökohtaisesti en pidä windows 8,n tiiliratkaisusta ja Lumian otsikkofontit on ärsyttävän suuria, on käyttö silti vaivatonta heti alkumetreiltä asti. Hieman jään kaipaamaan aktiivitiilien väreihin lisää muokattavuutta, esim musta puuttuu kokonaan.. Myös "etusivun" muokattavuutta työpöytämaiseksi jää kuitenkin kaipaamaan senverran että siitä annan miinusta. Toivottavasti päivityksen myötä tulee muokattavuutta lisää. Hintaa puhelimella oli 439€ joten julkaisuajankohdan kritiikistä ilmeisesti on muutaman euron verran otettu onkeen. Päivän käytön jälkeen akku on toki uusi, mutta myös kestävän tuntuinen. Puhelin ei lämpene käytössä juurikaan ja toimii moitteettomasti myös räntäsateessa. Lumia 920 kameraominaisuuksia en jää kaipaamaan koska omistan järkkärin.. Lumia 820 kamera on ilman lisäohjelmiakin aivan passeli peruskäyttöön enkä löydä syytä sen haukkumiselle.
Bonusta annan myös siitä että puhelimen pakkauskoko on pidetty maltillisena ja yleisen lisäkrääsän ja paperisilpun määrä on minimoitu vain pakollisiin tarpeisiin. Ajatukseni puhelimen vakio ohjelmistoista ovat melkolailla tyytyväisiä. Nokian kartat ja navigointiohjelmat ovat ensiluokkaisia ja kiitänkin eritoten autonavigaatiota siitä että nyt en tarvitse erillistä navigaattoria autooni enää koska nokian oma toimii kun se kuuluisa junan vessa.
Ohjelmistojen idioottihelppoisuus ja käyttäjäystävällisyys kaikinpuolin saa myös kiitosta. Vaikka win8 ympäristö on ruma on se silti päivän kokeilun ja kyykyttämisen perusteella hyvinkin toimiva.

Loppusanoiksi sanoisin että hintalaatusuhde on kohdillaan. Tämä on oikea Nokian puhelin, sellainen kun olen Nokian tottunut olevan, vaikka win8 onkin hieman hampaankoloa vihlomassa. Eli jos olet kyllästynyt jonottamaan Nokian lippulaivaa kannattaa mennä testaamaan Lumia 820 puhelinta liikkeeseen. Jos kameraominaisuudet ja iso koko ei ole päälimmäiset vaatimukset puhelimelle, voi tämä olla ostamisen arvoinen klassikko. Kuten myyjä minulle sanoi.. Ihmiset on unohtanut että Lumia 820 on olemassa liiallisen 920 hypen takia. Ja sitäpaitsi se 920 ei olisi mahtunut taskuuni muutenkaan.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
94%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.