Toinen kamera Ei
Kolmas kamera Ei
5G Ei
Muoto Tavanomainen
Käyttöjärjestelmä iOS
Paino 112 g
Mitat (LxKxS) 123 mm x 58 mm x 7 mm
Näytön koko 4"
Näytön tekniikka? TFT
Resoluutio 1136 x 640
Kosketusnäyttö Kyllä
Tallennustilaa? 65536 MB
4G Kyllä
Valmistajan tuotekoodi(t) MD662KS/A / MD663KS/A
Tuotteen EAN-koodi(t) 885909637850 / 885909638246

 
 • Data (Tuetut pakettidatan muodot)

  Pakettikytkentäiset siirtotavat, jotka mahdollistavat piirikytkentäistä datansiirtoa nopeammat ja tehokkaammat yhteydet. Lisätietoa ja nopeusvertailua esim. täällä.

 • MMS (MMS-tuki)

  MMS (lyh. sanoista Multimedia Messaging Service) tarkoittaa multimediaviestejä. Ne voivat tavallisista SMS-tekstiviesteistä poiketen sisältää tekstin lisäksi myös kuvia, ääntä ja videota.

 • RAM-muistia (RAM-muistin määrä)

  RAM-muisti (Random access memory ) on puhelimen sisäinen muisti, jota käytetään ohjelmien suorittamiseen.

 • Ilmoitettu puheaika (Ilmoitettu puheaika)

  Ilmoitettu puheaika on valmistajan itsensä ilmoittama puheaika kännykälle ja todellinen puheaika saattaa vaihdella tästä luvusta paljonkin, riippuen mm. käytössä olevan kännykkäverkon voimakkuudesta, jne.

 • Näytön tekniikka (Näytön tekniikka)

  Näyttöpaneelin toteustekniikka. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat (huonoimmasta parempaan) STN, CSTN (Color STN), TFT (Thin-Film Transistor) ja OLED (organic light-emitting diode). Kolme ensimmäistä perustuvat kaikki LCD-teknologiaan ja, toisin kuin OLED,vaativat taustavalon.

 • Tallennustilaa (Sisäärakennetun tallennustilan määrä)

  Laitteen sisäinen tallennuskapasiteetti, jota voi käyttä esimerkiksi kuvien, videoiden, soittoäänien ja pelien säilömiseen. Yleensä flash-muistia.

  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Ihan magee luuri,on Designiä ja Laatua saatu samaan pieneen pakettiin tungettua aika hyvin. Dual core prosessorikin takaa näin ollen virtapihin ja pitkään kestävä akun. Mitä muuta puhelimelta voisikaan toivoa. Vuoden tuote. :)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Minulla on ollut iPhone 5 64 GB reilun vuoden verran omassa käytössä. Väri on valkoinen. Halusin sen luonnolliseksi jatkoksi jo aikaisemmin käytössäni olleiden 3 GS ja 4 ja 4S -mallien käytön jälkeen. Halusin myös maksaa ekstraa maksimi muistikapasiteetista, joten hintaa tuli Digivire-verkkokaupasta 699 euroa. En voi suositella kauppaa, sillä puhelin tuli rikkinäisenä, kamera oli jo valmiiksi hajalla. Korjaaminen kesti kuukauden.
Ensimmäiset käyttökokemukset olivat alussa positiivisia, käyttöönotto sujui helposti ja tottuneena iPhone-käyttäjänä varsin ripeästi. Opastus ja selkeys puhelimen asetusten suhteen oli hyvää ja loogista. Olen ollut tyytyväinen Applen puhelimiin niiden hyvän ekosysteemin ja tyylikkyyden suhteen. Monet muut valmistajat tekevät jotenkin erilaisia ratkaisuja designin osalta, ja ne eivät ole mielestäni aina pärjänneet Applen tuotteille. Tosin nykyään on olemassa varsin hiottuja huippumalleja esimerkiksi LG G3 ja Samsung S5.
IPhone 5 on suorittimen suhteen puolet hitaampi kuin uudempi malli 5S. Minulle tehokkuus ja nopeus on kyllä riittänyt, en pelaa puhelimella, enkä lähetä suuria kuvatiedostoja tai tee muuta erikoista, joka vaatisi vielä enemmän prosessoritehoa.
Loppujen lopuksi se, mihin olen ollut eniten tyytyväinen, on ollut luotettavuus ja helppokäyttöisyys. Minun ei alun kameraongelman jälkeen ole tarvinnut viedä vitostani huoltoon, mikään ei ole hajonnut ja muistissakin on vielä tilaa kuville ja videoille. Kamera on laadukas ja helppo käyttää, olen tykännyt terävistä ja väritoistoltaan tasapainoisista kuvista.
Voin suositella iPhone 5 - älypuhelinta laatupuhelimena, joka toimii parhaiten muiden Applen laitteiden kanssa yhteistyössä, viitaten synkronointiin ja päivityksiin.
Uusi, tulossa oleva iPhone 6 on suurempikokoinen ja edustaa jo aivan uutta kokoprofiilia. Puhutaan jo uudesta valtavirrasta eli phableteista.
Maininta vielä hinnasta. Applen hinnat ovat mielestäni kalliita, mutta puhelimet ovat laadukkaista materiaaleista tehtyjä. IOS-käyttöjärjestelmälle tulee jatkuvasti päivityksiä ja vaikka takuu on vain vuoden, sille voi hakea jatkoa toisen vuoden aikana vedoten virhevastuuseen.
Yksi ikävä puoli iPhoneissa on se, että ne kelpaavat varkaille, jopa niin suuressa määrin, että käyttäjä Yhdysvalloissa oli luopunut omasta iPhonestaan, jotta hänen ei tarvitsisi pelätä varkaita tai ryöstäjiä. Hän vaihtoi Nokian peruspuhelimeen. Kertooko tämä laadusta, korkeasta jälleenmyyntihinnasta ja haluttavuudesta? Joka tapauksessa Omenaa on puraistu ja se maistuu hyvälle!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Taattua applen sujuvuutta käytössä. Ohjelmia löytyy edullisesti lähes joka tarpeeseen ja nekin toimivat suurimmaksi osaksi moitteetta, tästä kiitos app-storelle (toki sen valvonta tuo mtös varjopuolia).
Ainakin itselleni riittävä akunkesto ja kamera. Näyttö riittää normaaliin surffailuun ja isompi sitten olisi jo omaan taskuun liian iso. Näytön venytys 4s-mallista ei mieestäni tuonut paljoakaan uutta, mutta muuten puhelin nopeutui huomattavasti ja suuremmasta koosta huolimatta paino keveni, joka myös plussaa.
Toimivuus myös applen ekosysteemissä plussaa, minkään asian kanssa ei tarvitse nyhrätä kun kaikki vain toimii.
iOS:n ulkoasuun voisi jo jotain suurempaa muutosta tehdä, kuitenkin hukkaamatta helppokäyttöisyyttä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
80%
Tuntematon käyttäjä
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Iphone 5 on hyvä puhelin hintaansa nähden, vaikka laitteessa on vähän apple-lisääkin. Kamera ominaisuudet ovat todella hyvät verrattuna vaikka Samsung Galaxy Nexuseen esim. videot teräviä myös nopeissa urheilusuorituksissa.
Puhelimen nopeus on hyvä kiitos uuden A6-prosessorin. Ohjelmat aukeavat vikkelästi ja muutenkaan lagia ei tapahdu. Osittainen moniajo toimii suhteellisen hyvin eikä sen puutteet tule esiin oikeastaan muulloin kun taustalla päällä olevien ssh-yhteyksien kanssa, jotka pysyvät päällä vain 10 min.
Akun kesto on keskiluokkaa ja kestää normaalilla opiskelija käytöllä noin aamusta iltaan, joka kuitenkin riittää hyvin. Puhelimen alumiinirunko on parasta A-luokkaa, sillä se on vain niin hieno. Myös LTE-yhteydet toimivat hyvin eikä iPhone 4:ssä olleita antennagate kaltaisia ongelmia ole tullut vastaan.
Ohjelmatarjonta on todella hyvä. Koska ohjelmat käyttävät Applen ui-komponentteja, on ohjelmien käyttö yleensä helppoa, sillä niiden takia ohjelmat toimivat hyvin saman kaavan mukaan.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
60%
20.5.2013

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.