Muoto Tavanomainen
Käyttöjärjestelmä Android
Paino 120 g
Mitat (LxKxS) 121,5 mm x 63 mm x 9,9 mm
Näytön koko 4"
Näytön tekniikka? AM OLED
Kaksi näyttöä Ei
Resoluutio 800 x 480
Värejä 65 536 (16-bit)
Kosketusnäyttö Kyllä
RAM-muistia? 1024 MB
Tallennustilaa? 8192 MB
Muistikorttipaikka microSD
2G-taajuudet GSM 850 / GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900
Data? HSUPA / HSDPA / WCDMA / EDGE / GPRS
WLAN 802.11b/g/n
Bluetooth Kyllä
Infrapuna Ei
Kamera Kyllä
Kameran tarkkuus 5 MP
Optinen zoom Ei
Kuvausvalo Kyllä
Etukamera Kyllä
MMS? Kyllä
GPS Kyllä
WWW-selain Kyllä
Akun kesto / Stand-by 460 h
Valmistajan tuotekoodi(t) GT-I8190GRNNEE / GT-I8190MBANEE / GT-I8190RWANEE / GT-I8190RWNNEE
Tuotteen EAN-koodi(t) 8806085341920 / 8806085342156 / 8806085385108 / 8806085569188

 
 • Data (Tuetut pakettidatan muodot)

  Pakettikytkentäiset siirtotavat, jotka mahdollistavat piirikytkentäistä datansiirtoa nopeammat ja tehokkaammat yhteydet. Lisätietoa ja nopeusvertailua esim. täällä.

 • MMS (MMS-tuki)

  MMS (lyh. sanoista Multimedia Messaging Service) tarkoittaa multimediaviestejä. Ne voivat tavallisista SMS-tekstiviesteistä poiketen sisältää tekstin lisäksi myös kuvia, ääntä ja videota.

 • RAM-muistia (RAM-muistin määrä)

  RAM-muisti (Random access memory ) on puhelimen sisäinen muisti, jota käytetään ohjelmien suorittamiseen.

 • Ilmoitettu puheaika (Ilmoitettu puheaika)

  Ilmoitettu puheaika on valmistajan itsensä ilmoittama puheaika kännykälle ja todellinen puheaika saattaa vaihdella tästä luvusta paljonkin, riippuen mm. käytössä olevan kännykkäverkon voimakkuudesta, jne.

 • Näytön tekniikka (Näytön tekniikka)

  Näyttöpaneelin toteustekniikka. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat (huonoimmasta parempaan) STN, CSTN (Color STN), TFT (Thin-Film Transistor) ja OLED (organic light-emitting diode). Kolme ensimmäistä perustuvat kaikki LCD-teknologiaan ja, toisin kuin OLED,vaativat taustavalon.

 • Tallennustilaa (Sisäärakennetun tallennustilan määrä)

  Laitteen sisäinen tallennuskapasiteetti, jota voi käyttä esimerkiksi kuvien, videoiden, soittoäänien ja pelien säilömiseen. Yleensä flash-muistia.

Tuntematon käyttäjä
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Olen ollut hyvin tyytyväinen tähän puhelimeen, käytettyäni ennen vain Nokiaa. Suojakuoria en ole pitänyt, mutta tosin en ole pudotellutkaan, joten en tiedä miten kestävä on. Puhelin toimii ihanan nopeasti (jotkin pelit vähän lagittavat, mutta ei haittaa) ja sovelluksia on monipuolisesti. Nettisurffailu on myös sujuvaa.

Huonoja puolia on juurikin jonkinlaisen tekstiviesti-ledin puuttuminen silloin kun näyttö ei ole päällä, joskus aika epätarkka näppäimistö kirjoitettaessa sekä alkuun asetusten ym. vaikea löytyvyys (kesti aika kauan tajuta, että valikkonäppäintä (joka on näkymätön!) painamalla saa sovelluksista lähes kaikki asetukset näkyviin...) Akkukesto ei ole parhaimpia, mutta kai se on niin nykyään kaikissa kalliimman luokan älypuhelimissa. Itse olen saanut akun kestämään jopa 12pv, käyttämättä sitä lähes ollenkaan. Kovassa käytössä kestää korkeintaan 2 päivää.

Todellakin ostamisen arvoinen puhelin, uskon että pysyy omassa käytössä vielä pitkään!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
91%
18.7.2013
Tuntematon käyttäjä
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

S3 mini on hyvä laite android-puhelinta haluavalle. Ominaisuuksia on paljon, mutta hinta ei ole päätä huomaava. Toki nyt ostaisin varmaankin xcover2-puhelimen. Siinä houkuttelisi parempi suojaus, mutta ei vissiinkää ole sisäistä muistia niin paljoa kuin tässä s3 minissä.
Joskus on tullut laitteen jäätymisiä, joissa on auttanut vain akun pois otto. Mutta kokonaisuutena hyvä peli ja onhan se komiakin!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
67%
20.5.2013
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Kun Galaxy S3-mini tupsahti todella kovaan tarjoukseen, tilasin omani samantien. Edellisen puhelimen tahmaamiseen kyllästyneenä (Galaxy S) tahdoin lähinnä käytössä nopeamman luurin. Vaihto oli onnistunut, S3-mini ei ole vielä osoittanut mitään hidastumista vaikka olen asentanut sovelluksia laidasta laitaan. Näyttö on mielestäni kirkkaampi ja akkukesto melkein kaksi kertaa parempi kuin vanhassa puhelimessa, normikäytössä akku kestää minulla suurin piirtein kaksi täyttä työpäivää. Kamera on ok tasoa ja salama on osoittaunut käteväksi hämärässä, sen puute häiritsi vanhassa puhelimessa.

Suurin haitta, jonka olen puhelimen kanssa törmännyt on perusnäppäimistön epätarkkuus ja haptisen palautteen puute. En tiedä mistä tämä johtuu mutta virhepainallusten määrä oli alussa aivan järjetön. Asennettuani Swiftkeyn ongelma helpotti mutta vanhalla Galaxyllä kirjoittaminen oli jostain syystä luontevampaa, samalla Swiftkeyn asennuksella sain haptisen palautteen kirjoittamiseen.

Lisäksi puhelin soitteli taskussani useasti eri numeroihin ja muutti asetuksia valikoissa vaikka luulin näppäilyn onnistuvan vain sormella. Minun oli pakko laittaa aloitusnäyttön kuviolukitus saadaksenki tämän loppumaan. Tämänkin jälkeen puhelimeni on yrittänyt muutaman kerran soitella hätänumeropaneelin kautta virhenumeroihin sillä siihen paneeliin pääsee myös näppäimet lukossa yhden painalluksen kautta.

Pienenä huomautuksena vanha Galaxy putoili lattialle tuon tuosta ikinä hajoamatta, tähän uuteen sain jo yhden särön näytön reunaan taskusta putoamisen seurauksena :)

Kokonaisuutena erittäin hyvä puhelin hintaansa nähden, pienet käyttöä hankaloittavat ongelmat pudottavat kokonaisarvosanaa hieman.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
78%
Tuntematon käyttäjä
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Edellinen puhelimeni oli ensimmäisen sukupolven Galaxy S (I9000), josta siirtyminen Galaxy S III Miniin kävi enemmän, kuin luontevasti. Molemmissa on samankokoinen näyttö, ja kuten jo Galaxy S:nkin kohdalla, Super-Amoled näkyy kirkkaana myös kesäpäivinä. Puhelinta pystyy helposti käyttämään yhdellä kädellä, mikä itselleni on myös tärkeää.

Super-Amoled näyttö on hyvinkin värikylläinen, eikä tälläkään resoluutiolla juuri enää pikseleitä erota toisistaan, vaikka tarkkuus ei olekaan isoveljensä S3:n luokkaa.

Kamera ei ole mikään maailman tarkin, mutta päivänvalossa saa yllättävänkin hyviä kuvia. Hämärässä näkyy kohinaa kuvissa jo sen verran, että tietokoneen näytöltä katsottaessa ovat kuvat jo lähes julkaisukelvottomia. Videoa laitteella pystyy kuvaamaan 720p:nä, eli HD ready tasoista kamaa sieltä saa ulos. Mutta niin kuin still-kuvien kohdalla jo mainitsin niin, kannattaa pitäytyä päivänvalossa myös videokuvan kohdalla, Led-salama ei paljoa auta.

Itse jäin kaipaamaan puhelimesta LED-valoa, joka ilmoittaisi saapuneista viesteistä puhelimen näytön ollessa kiinni. Ehkäpä sitä ei ole laitettu tämän hintaluokan puhelimeen ihan syystä.

Puhelimen rakenne on tuttua perusmuovia, joka vaatii ehdottomasti rinnalleen jonkinlaisen suojakuoren. Itselleni tuli kuukauden jälkeen halkeama metallireunukseen, joka on lähinnä kosmeettinen haitta, mutta kuitenkin. Suojakuorella tämän olisi voinut myös estää.

Akku kestää puhelimessa perussurffailua ja pelailua noin päivän, mikä on tämän päivän standardi akuissa: aamulla laturista irti, illalla laturiin. Vähemmällä käytöllä (esim. pelkät puhelut ja sms:t päivän aikana), saattaa akku kestää muutamankin päivän, mikä on todella hyvä. Kesän kolkuttaessa ovelle, joutuu näytön kirkkautta nostamaan, mikä lyhentää tietysti käyttöaikaa päivästä pois aika laillakin.

Kaikinpuolin puhelin on varsin hyvä käyttäjälle, joka ei hae puhelimeltaan ihmeitä, mutta haluaa itselleen älypuhelimen. Viimeisimpiä uutuuksia haluavien kannattaa suunnata katseensa kalliimpiin tuotteisiin.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
67%
20.5.2013
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Aikaisemmin n. 10 eri Nokiaa omistaneena rohkenin vaihtaa merkkiä Samsungiin ja ainakaan näin alkuun en kadu pätkääkään. Toimii moitteitta ja sujuvasti. Kännykän koko on näppärä, juuri sopiva tuo 4" näyttö ja paksuuskin on erinomainen, jos tarkoituksena on pitää puhelinta taskussa. En voisi kuvitella että paljon isompi puhelin tuntuu "hyvälle" taskussa. Oikea sana tähän varmaan olisi, että mahtuu hyvin taskuun kun taskuun ja ruutu on sopivan iso, että heikompinäköisetkin näkee jotain. Myös tämmöiset töppösormiset ihmiset pystyvät käyttämään puhelimen viestinkirjoitusta niin, että ei tarvitse kokoajan pelätä että 4 eri kirjainta pamahtaa ruudulle samalla painalluksella. Surffaus on suht sujuvaa etsiessä pikaisesti jotain tietoa. Ei kuitenkaan ole mikään nautinto. Ajaa asiansa. Pelaamiseen erinomainen luuri, en ole tavannut viellä peliä mikä ei toimisi sujuvasti ja kaikkihan tietää että android onvaan hyvä ja löytyy melkeen loputtomasti ohjelmia, sovelluksia ja pelejä. Melkein täydellinen puhelin. Tyypillisesti akku voisi olla hiukan kestävämpi, minulla kestää n. 2 pvä satunnaisella surffailulla, pelailulla ja yhteydenpidolla. Kovassa käytössä, jos on niin ei tule kestämään edes täyttä työpäivää käynnissä, pakko ladata välillä. Muuten niinkun mainitsin, ostamisen arvoinen älypuhelin, [b]JOS[/b] ei ole ihan älyttömiä vaatimuksia puhelimelta.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
92%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.