Samsung Galaxy Xcover 2

Samsung Galaxy Xcover 2
Android / 4"
Valmistaja: Samsung | Kategoria: Puhelimet
Tuotetta myydään myös nimillä:
Samsung Galaxy Xcover II, Samsung Galaxy Xcover2
Muoto Tavanomainen
Käyttöjärjestelmä Android
Paino 149 g
Mitat (LxKxS) 13 mm x 66,7 mm x 1,2 mm
Näytön koko 4"
Näytön tekniikka? TFT
Kaksi näyttöä Ei
Resoluutio 480 x 800
Kosketusnäyttö Kyllä
RAM-muistia? 1024 MB
Tallennustilaa? 4000 MB
Muistikorttipaikka microSD
Data? HSDPA / WCDMA / GPRS
Bluetooth Kyllä
Kamera Kyllä
Kameran tarkkuus 5 MP
Kuvausvalo Kyllä
MMS? Kyllä
GPS Kyllä

 
 • Data (Tuetut pakettidatan muodot)

  Pakettikytkentäiset siirtotavat, jotka mahdollistavat piirikytkentäistä datansiirtoa nopeammat ja tehokkaammat yhteydet. Lisätietoa ja nopeusvertailua esim. täällä.

 • MMS (MMS-tuki)

  MMS (lyh. sanoista Multimedia Messaging Service) tarkoittaa multimediaviestejä. Ne voivat tavallisista SMS-tekstiviesteistä poiketen sisältää tekstin lisäksi myös kuvia, ääntä ja videota.

 • RAM-muistia (RAM-muistin määrä)

  RAM-muisti (Random access memory ) on puhelimen sisäinen muisti, jota käytetään ohjelmien suorittamiseen.

 • Ilmoitettu puheaika (Ilmoitettu puheaika)

  Ilmoitettu puheaika on valmistajan itsensä ilmoittama puheaika kännykälle ja todellinen puheaika saattaa vaihdella tästä luvusta paljonkin, riippuen mm. käytössä olevan kännykkäverkon voimakkuudesta, jne.

 • Näytön tekniikka (Näytön tekniikka)

  Näyttöpaneelin toteustekniikka. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat (huonoimmasta parempaan) STN, CSTN (Color STN), TFT (Thin-Film Transistor) ja OLED (organic light-emitting diode). Kolme ensimmäistä perustuvat kaikki LCD-teknologiaan ja, toisin kuin OLED,vaativat taustavalon.

 • Tallennustilaa (Sisäärakennetun tallennustilan määrä)

  Laitteen sisäinen tallennuskapasiteetti, jota voi käyttä esimerkiksi kuvien, videoiden, soittoäänien ja pelien säilömiseen. Yleensä flash-muistia.

  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 1 / 5

Tässä puhelimessa on yksi todellinen, suuri ongelma: muistin määrä. Paperilla 4 gigaa, käytännössä yksi, mikä ei riitä tänä päivänä mihinkään. Toisin kuin lähes kaikissa muissa Android-puhelimissa, tässä ohjelmia ei saa siirrettyä puhelimen muistista muistikortille. Tai ei ainakaan ilman roottausta - roottaus taas lopettaa (ainakin myyjän mielestä) takuun.

Lähes käyttäjällä kuin käyttäjällä on ongelmana, että puhelimeen voi asentaa vain pari appsia, vähänkin enemmän ja käyttö tahmaantuu ja esim. kuvien otto kaatuu muistin vähyyteen. "Hauskaa" on vielä se, että tuo epäkohta paljastuu yleensä vasta muutaman viikon päästä ostamisesta, kun muisti alkaa loppuu.

Nettikirjoitusten perusteella Samsung ei ole tarjoamassa ongelmaan mitään ratkaisua. Mielestäni muistin vähyyden ongelmaksi tuntevan (varmaan >90 % käyttäjistä) kannattaa valittaa sotopaikkaan ja vaatia korjausta tai tuotteen vaihtoa johonkin toiseen malliin.

Pienempi harmi on latausliittimen suojakansi, jonka kyllä jo liikkeessä katsoessa arvasi olevan melko lyhytikäinen, ainakin meidän nuorison käsissä. Jos suojakanteen ei voi luottaa, laitteen vedenpitävyys on luvattua huonompi. Mutta kestää se kai nyt silti perussateen pystysasennossa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
67%
jes1
Vahvistamaton käyttäjä
  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

tää ja edellinen on aivan paskoja kun sitä muistia on niin helvetin vähän, ja vitut ole mikään kestävä näyttö hajoo taskussa

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
18%
30.5.2013
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Viikon ollut käytössä ja aika positiivisen mielikuvan tästä olen saanut.

+ Rautapuoli on tarpeeksi tehokas joten käyttö on sulavaa. Peleistä en tiedä koska en pelaa puhelimella.

+ Sopivan kokoinen. Pystyy juuri käyttämään yhdellä kädellä ongelmitta

+ Akku kestää hyvin kun ottaa turhat ominaisuudet pois kuten wifin gps:n, ja vaihtaa puhelimen toimimaan GSM verkossa. Tämä riittää vallan mainiosti sähkoposteille ja muille palveluille. Nopeamman yhteyden voi laittaa päälle kun tarvitsee selata nettiä.

+ EDIT: Vaihdettava akku.

+- Kameralla tulee tarkkoja kuvia mutta hieman meinaa ylivalottua kuvat.

- Valmistaja ilmoittaa puhelimen muistiksi 4gt mutta käytettävissä on vain 1gt. Muistikortille ei voi asentaa ohjelmia ja tämä estää isompien pelien kuten GTA 3:n asentamisen. Onneksi ohjelmia voi asentaa muistikortille roottaamisen jälkeen mikä on aika yksinkertaista.

- Näyttö naarmuuntuu liian helposti joten näyttösuoja on melkein pakollinen jos puhelinta meinaa käyttää useampia vuosia.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
92%
Matias03409
Vahvistamaton käyttäjä
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Siis ihan M-A-H-T-A-V-A puhelin!!!!!!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
10%
24.5.2013
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

½ vuotta [code]Viikon[/code] tätä on nyt tullut käytettyä ja sain vihdoin suojakalvot tähän. 2 pientä naarmua ehti tulla näyttöön kalvoa odotellessa - olisin olettanut paketissa olevan edes yhden kalvon ns. vakiona. Ebaysta saa alta 2 eurolla kotiin tuottuna kalvoja 6 kpl. Ei superlaadukkaita mutta hoitavat hommansa.

Positiivista:
- Nopsa käyttää, ei lagaa ei jumi. Rullaa smoothisti. (No toki kun tämän sai kirjoitettua niin on alkanut löytyä odotteluja. Tämä johtuu yleensä auki olevista ohjelmista tämä odottelu - edellinen ei ole sulkeutunut kokonaan. Muistin automaattinen tyhjentäjä 80% kohdalla auttaa tähän kummasti 90% on liikaa kuormaa)
- NAPIT alareunassa, eikä mitkään hipaisuhimmelit. Itselle nämä olivat yksi syy ostaa tämä luuri.
- Saa taskuun, mahtuu koon 10 käteen.
- Kamera parempi kuin pelkäsin. Vähän ehkä polttaa valkoista päätä mutta.. parempi kuin luulin. (edittinä = lähikuvaus onnistuu omiin tarpeisiin hyvin ja saa tarkkoja kuvia)
- Kestänee sitä ekaa kohtalokasta tiputtamista mikä jossain kohtaa tulee vastaan.
- DLNA, vaikkakin toimii toisin päin kuin olisin toivonut.
- Koko on hyvä, pysyy hyvin kätösessä.
- Syö sisäänsä 32Gt nopean muistikortin joka onkin kovassa käytössä.
- Netin selaaminen näppärää ja jouhevaa (vs Nokian symbianit). Taidan jopa vaivautua tekemään tähän suosikkeja.

Negatiivista:
- Sisäinen muisti 4Gt = rapsa 1 Gt oikeasti tyhjää tilaa.
- Akku ei pidättele itseään täyttä päivää, ainakaan minun käytössä. (Whatsapp, 2 spostia synkattuna, toisesta kaikilla ominaisuuksilla, satunnaista sään katsomista ja 2-10 valokuvaa tai videoa päivässä). 60min pelaamista max.
- Näyttö reagoi roiskeveteen kuin kosketukseen. Oletin ettei reagoi pisaroihin/veteen koska veden alla pitäisi pystyä kuvaamaan. Kosketusnäyttö jumaa jos siinä on vettä pinnassa ja koittaa sormella käyttää sitä.
muokkaus -> ei pidä paikkaansa - Exchange kalenteriin ei saa tehtyä merkintöjä?!? (<- Pitää vaan valita siitä uuden kalenterimerkinnän tekemisestä mihin kalenteriin sen merkinnän tekee. "Oma kalenteri" onkin valikko josta voi valita minkä tilin kalenterista on kyse. Oli näköjään rahtusen epäselvä ensikäyttäjälle. Evo.)
- Lataa hitaasti akkunsa. +2h sanoisin kestävän lataamiseen. Edelliset symbian nokiat olivat rajustin nopeampia, tunnissa oli täyttä (n8, 700, c7, 500) jotta napsahti.

Neutraalia:
- nappien paikat pitää vielä opetella. Haen zoomia virtanapista edelleen (N8/700/C7 trauma).
- Taustavalo riittävä, mutta tarttee säätöä kelin mukaan. Ja säätö on helposti saatavilla eli onnistuu vaivatta.
- Laturin johtoon ei ole sijoitettu yhtään ylimääräistä eurosenttiä tai senttimetriä.
- Monikosketus jutut vielä pimennossa mitä ihmeellistä niissä on.
- Hinnasta sen verran että korkeintaan kolmonen 300€ hinnalla. Oikean hintainen ominaisuuksiin nähden. - koska kestävyys.


Paluu arvioon näin reilun kuukauden käytön jälkeen:
- Tallennustila on aneemisen pieni. 1Gt on jatkuvasti tukossa muutamasta sovelluksesta. Viikonvälein cache clear pitää puhelimen nenän pinnnalla. Käytän tuohon AVG:n automaattisiivousta.
- Puhelin jumittelee ihan peruskäytössä, ilmenee valikoiden nykimisenä kun niitä rullailee. Ihan tulee symbianit mieleen.
- Akku kestää tosiaan sen pari päivää jos puhelinta käyttää kohtuu vähän tai ainakin jättää facet jne kurkkimatta. Muuten akku on päivässä pihvi.
- Kies, älkää suotta käyttäkö sitä tämän kanssa. Käyttöjärjestelmän/tms softan oma kameran synkkaus softa on toimivampi. Kiessiä vois ehkä tarvita jos softan tähän päivittää, muuten ihan turha. Ei tunnista puhelinta kuin satunnaisesti 1/8 käyttökerrasta tms.
- Nyt otan akun irti tuosta vehkeestä koska se on tuossa lukitusnäytön avausnäkymässä valot päällä ja henkitoreissaan.
- Toimiessaan oivallinen laite.
- Ai niin. Puheluihin vastaaminen. Pidätä ensimmmäistä tervehdystä pari sekuntia niin toinenkin osapuoli kuulee sen. IHmeen kauan kestää että oma ääni lähtee toiseenpäähän kulkemaan. 500ms lagi ainakin..

Tuotearvio tipahti tähdellä per sarake näin 1kk käytön jälkeen. Eiköhän tuota pari vuotta kiroile.

Vielä GPS:stä.
Onkohan muut saaneet tuota ikinä "fixoitumaan" 100km/h vauhdissa yhteenkään sateliittiin. Itse en ole tässä onnistunut 5 yritystä takana. Pitää olla joko tosi vähän nopeutta tai mielellään paikallaan että saa gps-signaalista kiinni. 60-80km/h nopeuksissa sijainti saattaa löytyä jopa alle 2 minuutissa.
Signaalin löydyttyä se katoaa myös melko helposti. Esim. 5min ajomatkalla saattaa 10-30 kertaa hakea signaalia uudestaan (huomaa kun ajonopeus ensin heittelee ja sitten käväisee nollilla).

½vuoden kohdalta vielä uusi arviointi:
- Älkää pitäkö automaattista ohjelmien päivitystä päällä. Tukkii puhelimen melko pahasti. Napsahtaa aina ne googlen play, kirja, video ja mitä nyt olikaan softat puhelimeen ja tallennustila on finito.
Roottaus on tälle puhelimelle pakollinen toiminto, joskokin tuon muistikortin 2. partition käyttöön saaminen on näköjään erittäin työläs. Formatointia on nyt tullut kokeiltua usealla eritavalla tehtynä; FAT32:sena, primäärinä, loogisena, kirjaimella, ilman kirjainta. Formatoinnit tehty sekä läppärin omalla muistikortinlukijalla (Ricoh) että usb liittimeen laitettavalla monikorttilukijalla. Ext3:na samat testit. Vaatinee sen linuxin kautta partitioinnin tässä tapauksessa :/ 32Gt Class 10 kortti siis semisti tyhjänpanttina.
HAHA! Ext2 muodossa primäärisenä toi SD kortin "loppuun" tehty osio pelittää :) :)

Vois taas pudottaa tähtiä alaspäin. Mutta mitäpä turhaan.

Samsung kairaa takaloosteriasi tähän puhelimeen tehdyillä rampautuksilla. Jos kerran tätä vanhemmassa Xcoverissa ja SGS2:ssa on jo mahdollista siirtää SD:lle softia, ja tässä ei ole edes sitä vaihtoehtoa sovellusten hallinnassa, niin se on tahallista keskisormen hierontaa AASIakkaan naamaan Sampalta.

Toi roottaus auttoi. Kun tallennustilaa on vapaana +500Mt, puhelin on nopea eikä tahmaa kuten "normaalisti".

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
81%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Tässä olen nyt puhelinta räplännyt viikon ajan ja olen kyllä todella tyytyväinen siihen. Akku on kestänyt noin 2 pvä vaikka puhelinta aikas paljon räplännyt. Voin kyllä suositella kaikille sitä harkitseville.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
50%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.