4G Kyllä
Valmistajan tuotekoodi(t) 1270-7130 / 1270-7131

 
 • Data (Tuetut pakettidatan muodot)

  Pakettikytkentäiset siirtotavat, jotka mahdollistavat piirikytkentäistä datansiirtoa nopeammat ja tehokkaammat yhteydet. Lisätietoa ja nopeusvertailua esim. täällä.

 • MMS (MMS-tuki)

  MMS (lyh. sanoista Multimedia Messaging Service) tarkoittaa multimediaviestejä. Ne voivat tavallisista SMS-tekstiviesteistä poiketen sisältää tekstin lisäksi myös kuvia, ääntä ja videota.

 • RAM-muistia (RAM-muistin määrä)

  RAM-muisti (Random access memory ) on puhelimen sisäinen muisti, jota käytetään ohjelmien suorittamiseen.

 • Ilmoitettu puheaika (Ilmoitettu puheaika)

  Ilmoitettu puheaika on valmistajan itsensä ilmoittama puheaika kännykälle ja todellinen puheaika saattaa vaihdella tästä luvusta paljonkin, riippuen mm. käytössä olevan kännykkäverkon voimakkuudesta, jne.

 • Näytön tekniikka (Näytön tekniikka)

  Näyttöpaneelin toteustekniikka. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat (huonoimmasta parempaan) STN, CSTN (Color STN), TFT (Thin-Film Transistor) ja OLED (organic light-emitting diode). Kolme ensimmäistä perustuvat kaikki LCD-teknologiaan ja, toisin kuin OLED,vaativat taustavalon.

 • Tallennustilaa (Sisäärakennetun tallennustilan määrä)

  Laitteen sisäinen tallennuskapasiteetti, jota voi käyttä esimerkiksi kuvien, videoiden, soittoäänien ja pelien säilömiseen. Yleensä flash-muistia.

  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Vaihdoin Galaxy S3:n Sonyn Xperia Z puhelimeen. Puntaroin S4:n ja Xperia Z:n välillä, eikä valinta ole kaduttanut.
Speksit tosiaan lähes identtiset, mutta Xperia Z tuntuu ja näyttää paljon laadukkaammalta puhelimelta kuin ämpärimuoviin verhoiltu Samsung.

Siinä missä Galaxy S3 lagaili ja piti mietintätaukoja vaikkapa yhteystietoja avatessa, ei Sony ole nykinyt kertaakaan. Kaikki toimii sulavasti ja nopeasti niinkuin pitääkin.
Akun kesto normaalia älypuhelimen tasoa, eli kovemmassa käytössä puhelinta saa ladata päivittäin. Puhelimen mukana tulee akunlataustelakka, johon puhelin asetetaan poikittain, eikä johtojen kanssa tarvitse pelata ja samalla voi halutessaan katsoa vaikka leffan Sonyn viisi tuumaiselta 1080x1920 resoluution näytöltä.

Sony on asentanut puhelimeen valmiiksi Google Chrome selaimen, jonka itse vaihdoin nopeasti Dolphiniin sen toimiessa selkeästi Googlen selainta nopeammin.

Plussaa vielä veden ja pölynkestävyydestä. Itse en aio puhelimen vedensietoa suotta testata, mutta jos vahinko käy niin Xperia Z:n ei pitäisi säikähtää vaikkapa järveen tai uima-altaaseen putoamista.

Jos suunnitelmissasi on hankkia Samsungin Galaxy S4, suosittelen kokeilemaan vielä ennen Samsungin hankintaa tätä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Kamera ihan kohtalainen, mutta ei kestä oikeaa käyttöä:
https://m.facebook.com/#!/photo.php?fbid=10151468389526734

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
0%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Galaxy S2 sai mennä jatkojalostukseen muualle ja tilalle tuli hieno Sony Xperia Z. Tuo Galaxy S4 kilpailija. Speksit on aikalailla samat, mutta Xperian etuna on vedenkestävyys. Tätä on tullut sitten muutamaan otteeseen kokeiltua. Kosketusnäyttö ei muuten toimi veden alla. Muutoin kyllä kestää veden alla lotraamisen ja upottamisen. Kaiutin on hieman nihkeä. Autossa kun navigoi niin ääntä saisi tulla hieman enemmän. Ehkä se on pitänyt pölynkestävyyden takia suojaa paremmin tms? Minkäänlaista lagaamista ei ole ollut. Kaikki toimii huomattavasti nopeammin kuin S2:lla toimi. Nettiselailu on myös juhlaa. S2:lla akku kesti juuri ja juuri päivän. Ihan sama käyttikö luuria vai ei. Xperia kestää helposti viikonlopun. Mutta arkipäivinä käyttöä on sen verran että illalla on suotava lataa. Koska luuri on vedenkestävä niin siinähän on liittimien kohdalla suojaläpyskät. Mitkä erittäin todennäköisesti ajan myötä irtoaa ja katoaa. Kamera ottaa kyllä todella hyviä kuvia ja videoita verrattuna S2:seen. Hieman paremmin saisi olla muotoiltu. Nythän tuo on viivoittimella muotoiltu.

Mikäli Samsungit ei kiinnosta ja tympii kun HTC Onesta puuttuu microSD paikka niin Xperia Z on erittäin hyvä vaihtoehto. Ihan joka jannulla ei tuollaista ole.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
85%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.