HTC One

HTC One
Android / 4.7"
Valmistaja: HTC | Kategoria: Puhelimet
Muoto Tavanomainen
Käyttöjärjestelmä Android
Paino 143 g
Mitat (LxKxS) 137,4 mm x 68,2 mm x 9,3 mm
Näytön koko 4,7"
Näytön tekniikka? TFT
Kaksi näyttöä Ei
Resoluutio Muu tarkkuus
Värejä 16,7M (24-bit)
Kosketusnäyttö Kyllä
RAM-muistia? 2048 MB
Tallennustilaa? 32000 MB
Muistikorttipaikka Ei muistikorttipaikkaa
2G-taajuudet GSM 850 / GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900
3G-taajuudet WCDMA 850 / WCDMA 900 / WCDMA 1900 / WCDMA 2100 / CDMA2000 1700? / CDMA2000 800/850? / CDMA2000 1900?
4G Kyllä
Data? HSUPA / HSDPA / WCDMA / EDGE / GPRS
WLAN 802.11b/g/n
Bluetooth Kyllä
Kamera Kyllä
Kameran tarkkuus 4 MP
Etukamera Kyllä
GPS Kyllä
Radio Kyllä
WWW-selain Kyllä
Valmistajan tuotekoodi(t) 99HTT017-00 / 99HTT018-00 / 99HTT246-00
Tuotteen EAN-koodi(t) 4718487630509 / 4718487630516 / 4718487637416

 
 • Data (Tuetut pakettidatan muodot)

  Pakettikytkentäiset siirtotavat, jotka mahdollistavat piirikytkentäistä datansiirtoa nopeammat ja tehokkaammat yhteydet. Lisätietoa ja nopeusvertailua esim. täällä.

 • MMS (MMS-tuki)

  MMS (lyh. sanoista Multimedia Messaging Service) tarkoittaa multimediaviestejä. Ne voivat tavallisista SMS-tekstiviesteistä poiketen sisältää tekstin lisäksi myös kuvia, ääntä ja videota.

 • RAM-muistia (RAM-muistin määrä)

  RAM-muisti (Random access memory ) on puhelimen sisäinen muisti, jota käytetään ohjelmien suorittamiseen.

 • Ilmoitettu puheaika (Ilmoitettu puheaika)

  Ilmoitettu puheaika on valmistajan itsensä ilmoittama puheaika kännykälle ja todellinen puheaika saattaa vaihdella tästä luvusta paljonkin, riippuen mm. käytössä olevan kännykkäverkon voimakkuudesta, jne.

 • Näytön tekniikka (Näytön tekniikka)

  Näyttöpaneelin toteustekniikka. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat (huonoimmasta parempaan) STN, CSTN (Color STN), TFT (Thin-Film Transistor) ja OLED (organic light-emitting diode). Kolme ensimmäistä perustuvat kaikki LCD-teknologiaan ja, toisin kuin OLED,vaativat taustavalon.

 • Tallennustilaa (Sisäärakennetun tallennustilan määrä)

  Laitteen sisäinen tallennuskapasiteetti, jota voi käyttä esimerkiksi kuvien, videoiden, soittoäänien ja pelien säilömiseen. Yleensä flash-muistia.

Tuntematon käyttäjä
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Paras Android-puhelin tähän mennessä!

Raudan ja ohjelmiston laatuvaikutelma on vihdoinkin saatu iPhonen tasolle myös Android-luureissa. Puhelin tuntuu kädessä erittäin hyvälle ja kokoistaan ohuemmalle, mutta painoa on kokoon nähden reilusti. Ulkokuori on alumiinia, lasia ja muovia.

Näyttö on uskomattoman tarkka ja värintoisto ja katselukulmat erinomaisia. Automaattinen kirkkauden säätö tosin polttaa näyttöä koko ajan hieman liian kirkkaalla ja näin ollen akkua kuluu "turhaan". Ongelma poistuu säätämällä kirkkautta manuaalisesti.

Kamera on erilainen kuin muissa puhelimissa. Hämäräkuvausominaisuudet ovat erinomaiset ja salamaa tarvitaan vain täysin pimeässä. Normaalista poikkeavaa on 16:9 -kuvasuhde ja poikkeuksellisen laajakulmainen optiikka. Ensimmäisenä ajatuksena Zoe-kuvaustila tuntuu turhakkeelle, mutta jostain syystä sitä tulee käytettyä lähes päivittäin. Kuvanvakain toimii, muttei yhtä hyvin kuin Lumiassa. 4MP on riittävästi nettikäyttöön, muttei oikein muuhun.

HTC Onen kaiuttimet ovat uskomattomat! Puhelimen äänenvoimakkuus ja äänenlaatu ovat matkapuhelimeksi erittäin hyvällä tasolla. Lyhytaikaiseen musiikin kuunteluun tai videoiden katseluun ei välttämättä tarvitse kaivaa kuulokkeita esille. Jossain tilanteessa voimakkaat huomioäänet suorastaan häiritsevät.

Puhelimen radioiden kuuluvuus on hyvä. Bluetooth- ja wifi-kuuluvuudet ovat paremmat kuin missään aikaisemmassa puhelimessani. Matkapuhelinverkon kuuluvuudessakaan en ole havainnut ongelmia.

Käyttöliittymä on kauniin pelkistetty ja ensimmäinen valmistajan oma käyttöliittymä, jota en ole vaihtanut pois heti kättelyssä. Ja mikä tärkeintä, käyttöliittymä ei töki eikä nyi missään kohtaa. Käyttöliittymän nopeus ja pehmeys ovat tärkeimmät yleistä laatuvaikutelmaa luovista tekijöistä.

Akkukesto on ollut pienoinen pettymys. Kovalla käytöllä puhelimella ei selviä iltaan asti varsinkaan 4G-verkossa. Normaalilla tai kevyellä käytöllä ongelmia ei tule.

Tärkeä tieto virittelijöille: HTC tarjoaa bootloaderin lukituksen poiston suoraan valmistajan omien sivujen kautta.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
89%
19.5.2013

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.