Muoto Tavanomainen
Käyttöjärjestelmä Android
Paino 110,8 g
Mitat (LxKxS) 92 mm x 55 mm x 16,5 mm
Näytön koko 3"
Näytön tekniikka? TFT
Kaksi näyttöä Ei
Resoluutio 320 x 480
Värejä 16,7M (24-bit)
Kosketusnäyttö Kyllä
RAM-muistia? 512 MB
Tallennustilaa? 1024 MB
Muistikorttipaikka microSD
SIM Normaalikokoinen SIM (25mm x 15mm x 0.76mm, ns. mini-SIM)
2G-taajuudet GSM 850 / GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900
3G-taajuudet WCDMA 850? / WCDMA 900 / WCDMA 1700? / WCDMA 1900? / WCDMA 2100 / CDMA2000 1700? / CDMA2000 800/850? / CDMA2000 1900?
4G Ei
Data? WCDMA / EDGE / GPRS
WLAN 802.11b/g/n
Bluetooth Kyllä
Infrapuna Ei
Kamera Kyllä
Kameran tarkkuus 5 MP
Optinen zoom Ei
Kuvausvalo Kyllä
Etukamera Ei
MMS? Kyllä
GPS Kyllä
Radio Kyllä
WWW-selain Kyllä
Ilmoitettu puheaika? 5 h
Akun kesto / Stand-by 350 h

 
 • Data (Tuetut pakettidatan muodot)

  Pakettikytkentäiset siirtotavat, jotka mahdollistavat piirikytkentäistä datansiirtoa nopeammat ja tehokkaammat yhteydet. Lisätietoa ja nopeusvertailua esim. täällä.

 • MMS (MMS-tuki)

  MMS (lyh. sanoista Multimedia Messaging Service) tarkoittaa multimediaviestejä. Ne voivat tavallisista SMS-tekstiviesteistä poiketen sisältää tekstin lisäksi myös kuvia, ääntä ja videota.

 • RAM-muistia (RAM-muistin määrä)

  RAM-muisti (Random access memory ) on puhelimen sisäinen muisti, jota käytetään ohjelmien suorittamiseen.

 • Ilmoitettu puheaika (Ilmoitettu puheaika)

  Ilmoitettu puheaika on valmistajan itsensä ilmoittama puheaika kännykälle ja todellinen puheaika saattaa vaihdella tästä luvusta paljonkin, riippuen mm. käytössä olevan kännykkäverkon voimakkuudesta, jne.

 • Näytön tekniikka (Näytön tekniikka)

  Näyttöpaneelin toteustekniikka. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat (huonoimmasta parempaan) STN, CSTN (Color STN), TFT (Thin-Film Transistor) ja OLED (organic light-emitting diode). Kolme ensimmäistä perustuvat kaikki LCD-teknologiaan ja, toisin kuin OLED,vaativat taustavalon.

 • Tallennustilaa (Sisäärakennetun tallennustilan määrä)

  Laitteen sisäinen tallennuskapasiteetti, jota voi käyttä esimerkiksi kuvien, videoiden, soittoäänien ja pelien säilömiseen. Yleensä flash-muistia.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Ostin moisen puhelimen noin vuosi sitten ja ajattelin nyt kirjoitella siitä pienehkön arvion.
Hankein puhelimen koska edellinen minkä omistin (Samsung Galaxy Mini) joutui kanssani uintiretkelle - eikä Samsung siitä pitänyt, vaan levisihän se. SE Xperia Active (josta jatkossa käytän lyhennettä XA) ei ollut ainoa ehdokas ostos listallani, sillä oli myöskin Samsungin Galaxy Xcover. Olin kuullut puhelimesta sekä hyvää että huonoa, eli eri ihmisiltä omia kokemuksiaan. Enempi ongelmat koskivat ohjelmistoa ja/tai lagittamista, yhdessä taisi olla myös jotakin fyysistäkin vikaa.

Olin lukenut joitakin kuukausia aiemmin arvostelun XA:sta androidsuomi.fi:stä ja sitä myötä siitä kiinnostunut, myös kahlaaminen läpi muita revikoita sekä videoita youtubesta sai mielenkiintoni siirtymään Samsungista Sonyn laitteeseen. Ja myönnettävä on että oli minulla jo aiempia (loistavia sellaisia) kokemuksia Sony Ericssonin puhelimista (mm. T68i, K500i, K750i ja K850i) minkä vuoksi en tuntenut oloani epävarmaksi laitteen laadun suhteen.

Nyt reilun vuoden puhelinta käytettyäni voin hyvällä mielellä kirjoittaa siitä hieman kokemuksia.
Ensimmäiseksi mitä mieleen tulee laitteesta, on sen koko. Puhelin on pieni, siis todella pieni (varsinkin mikäli sitä vertaa vaikkapa Samsungin Galaxy S2, S3 tai esim Nokian Lumioihin), ja myös koon vuoksi tulee ensimmäinen ja oikeastaan yksi harvoista negatiivisista asioista mieleen, eli puhelinta on hankala käyttää qwerty näppiksellä, varsinkin mikäli omaa yhtään isommat sormet.
Toinen nega tulee myös näytön olemattomasta resoluutiosta, esimerkiksi valokuvat eivät todellakaan näytä siltä mitä niistä todellisuudessa tulee (palaan kameraan myöhemmin).

Ohjelmisto.
Puhelimen ostettuani oli siinä androidin 2.1.6 (tai vastaava) versio, tuo oli käytössä noin puolisen vuotta kunnes Sony julkaisi luurille 4.04 version joka näillä näkymin myös jäänee viimeiseksi, vaikkakin foorumeilta on huhuja väläytelty että vielä tulisi uusi ohjelmisto päivitys.
Epäilin aluksi että mahtaako puhelimeni jaksaa uutta android revikkaa, mutta päivittämisen jälkeen murehtimiseni oli turhaa. Lähes kaikki pelit/ohjelmat joita olen puhelimeen tunkenut (asentanut) ovat toimineet, mitä nyt muutamassa on voinut havaita lagimista mutta niitä pelejä ei ole muutoinkaan hirveästi ikävä :)
Ohjelmistosta vielä sen verran että koskapa puhelin ollaan suunnattu "aktiivisille" ihmisille, ja on hieman perus luureja kestävämpää tekoa niin veden kuin pölynkin eristyksen suhteen, ollaan puhelimeen ympätty mm Sonyn oma WalkMate, jolla voi tarkkailla vaikkapa sitä kuinka paljon on minäkin päivänä kävellyt ja paljonko on arviolta kaloreita kuluttanut.
Muutoinkin puhelin on toiminut mainiosti, eikä lagimista ole suuremmin tullut havaittua, ja mikäli lagaamista onkin esiintynyt on siitä päässyt sulkemalla avoimia/ylimääräisiä ohjelmia.

Kamera.
5 Megapikselin kamera voi nykypäivän mittapuulla tuntua olemattomalta, tai vähintään pieneltä, mutta totuus on toinen. Kuvien laatu on usein hämmästyttänyt, varsinkin kun niitä on katseltu isolta ja tarkalta monitorilta (NEC:in 27" @ 2560x1440), myös kuvat jotka ollaan teetetty ovat olleet ihan katselu kelpoisia.
Pimeä kuvaus ei optiikan vuoksi kuitenkaan ole mitään mullistavaa, mutta siitäkin hienosti selvän saa, mutta joistakin olen saanut melko kohittomiakin kunhan aluksi oppi kuvaamisen niksejä ja tutustui paremmin kamera sovellukseen.
Kameralla pystyy myös kuvaamaan 720p tasoista videota, josta on ollut iloa usein vaikkapa bändejä kuvatessa. Myös tallennetun äänenlaatu on kohdillaan.

Lopuksi vielä plussat ja miinukset:

+ Kestävyys (testattu veden kestävyyttä mm vesihanan alla)
+ Ohjelmisto (sulavaa ja ripeä toimista)
+ Kamera
+ Taskulamppu/kuvausvalo
+ Koko, mahtuu pieneenkin käteen eikä sijoittaminen housujen taskuun tuota
pullistumia :)
- Koko, pieninäyttö - ei mahdu riittävästi infoa/eikä isokätisille
- Ei enään myynnissä
- Ei vastaavia laitteita kilpailijoilta
-

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
50%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

  Keskustelualue Viimeisin viesti
  Sonyn Xperia 1 III huippupuhelin on nyt ennakkotilattavissa ( 2 ) Yleinen keskustelu / Keskustelua uutisista 9.7.2021 06:34
  Sony julkaisi huippupuhelimet Xperia 1 III ja Xperia 5 III sekä keskitason Xperia 10 III ( 2 ) Yleinen keskustelu / Keskustelua uutisista 15.4.2021 07:28
  Sony uudistaa Xperia-puhelimia, nykyisen käyttöliittymän kehitys loppuu ( 2 ) Yleinen keskustelu / Keskustelua uutisista 15.6.2018 23:47
  Jollan Sailfish-käyttöjärjestelmä tulossa Xperia-puhelimiin – Kiinalaisilta iso satsaus alustaan ( 3 ) Yleinen keskustelu / Keskustelua uutisista 28.2.2017 08:45
  Arvostelu: Sony Xperia Z3 - Oikeista paikoista päivitetty huippupuhelin ( 10 ) Yleinen keskustelu / Keskustelua uutisista 17.7.2016 05:21
  Sony esitteli kolme uutta Xperia X -puhelinta ja joukon Xperia-lisälaitteita ( 4 ) Yleinen keskustelu / Keskustelua uutisista 23.2.2016 23:00
  Arvostelu: Sony Xperia Z5 Premium - Maailman ensimmäinen 4K-puhelin ( 15 ) Yleinen keskustelu / Keskustelua uutisista 4.2.2016 06:59
  Arvostelu: Sony Xperia Z3 Compact - Huipputason Android-puhelin näppärässä koossa ( 15 ) Yleinen keskustelu / Keskustelua uutisista 25.1.2016 12:36
  Xperia Z5 Premium tuli myyntiin Suomessa – Maailman ensimmäinen 4K-näyttöinen puhelin ( 5 ) Yleinen keskustelu / Keskustelua uutisista 19.11.2015 08:29
  Tarkista täältä: Päivittyykö sinun Xperia-puhelin Android Marshmallowiin ( 3 ) Yleinen keskustelu / Keskustelua uutisista 15.10.2015 02:45

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.