Nokia Lumia 625

Nokia Lumia 625
Windows Phone / 4.7"
Valmistaja: Nokia | Kategoria: Puhelimet
Muoto Tavanomainen
Käyttöjärjestelmä Windows Phone
Paino 159 g
Näytön koko 4,7"
Näytön tekniikka? TFT
Kaksi näyttöä Ei
Resoluutio 800 x 480
Kosketusnäyttö Kyllä
RAM-muistia? 512 MB
Tallennustilaa? 8192 MB
Muistikorttipaikka microSD
2G-taajuudet GSM 850 / GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900
3G-taajuudet WCDMA 850 / WCDMA 900 / WCDMA 2100
4G Kyllä
Data? HSUPA / HSDPA / WCDMA / EDGE / GPRS
WLAN 802.11b/g/n
Bluetooth Kyllä
Kamera Kyllä
Kameran tarkkuus 5 MP
Optinen zoom Ei
Kuvausvalo Kyllä
Etukamera Kyllä
GPS Kyllä
WWW-selain Kyllä
Ilmoitettu puheaika? 23,9 h
Akun kesto / Stand-by 552 h
Valmistajan tuotekoodi(t) A00014348 / A00014348?BADBOX / A00014349 / A00014350
Tuotteen EAN-koodi(t) 6438158612914 / 6438158612921 / 6438158612945 / 7330381788413

 
 • Data (Tuetut pakettidatan muodot)

  Pakettikytkentäiset siirtotavat, jotka mahdollistavat piirikytkentäistä datansiirtoa nopeammat ja tehokkaammat yhteydet. Lisätietoa ja nopeusvertailua esim. täällä.

 • MMS (MMS-tuki)

  MMS (lyh. sanoista Multimedia Messaging Service) tarkoittaa multimediaviestejä. Ne voivat tavallisista SMS-tekstiviesteistä poiketen sisältää tekstin lisäksi myös kuvia, ääntä ja videota.

 • RAM-muistia (RAM-muistin määrä)

  RAM-muisti (Random access memory ) on puhelimen sisäinen muisti, jota käytetään ohjelmien suorittamiseen.

 • Ilmoitettu puheaika (Ilmoitettu puheaika)

  Ilmoitettu puheaika on valmistajan itsensä ilmoittama puheaika kännykälle ja todellinen puheaika saattaa vaihdella tästä luvusta paljonkin, riippuen mm. käytössä olevan kännykkäverkon voimakkuudesta, jne.

 • Näytön tekniikka (Näytön tekniikka)

  Näyttöpaneelin toteustekniikka. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat (huonoimmasta parempaan) STN, CSTN (Color STN), TFT (Thin-Film Transistor) ja OLED (organic light-emitting diode). Kolme ensimmäistä perustuvat kaikki LCD-teknologiaan ja, toisin kuin OLED,vaativat taustavalon.

 • Tallennustilaa (Sisäärakennetun tallennustilan määrä)

  Laitteen sisäinen tallennuskapasiteetti, jota voi käyttä esimerkiksi kuvien, videoiden, soittoäänien ja pelien säilömiseen. Yleensä flash-muistia.

  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Puolisen vuotta Lumia 625:sta käytelleenä, pakko todeta, että tykkään luurista. Se on suht ok kokoinen näin pienikätisellekin käyttäjälle. Lisäksi laite on tukeva, akku on vaihdettava ja SD-lätkälle löytyy paikka.

WP8 muuttui kertaluokkaa paremmaksi WP8.1 -päivityksen myötä ja softatilannekin on alkanut helpottaa, joten käyttiskään ei ole enää hirveän rajoittava tekijä, vaikkakin häviää silti Androidille ja iOS:lle softissa pahasti.

Näytön tarkkuus voisi olla parempikin ja kamera on kohtuukehno, niistä isoimmat miinukset. Mutta nyt kun laitetta saa jo alle satasella, onhan tämä kenties paras WP-puhelin hintaansa nähden, hakaten jopa Lumia 520:n.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Työpuhelimeksi saamani Lumia 625 on oikeastaan ihan mainio paketti, varsinkin siihen suhteutettuna mitä voi vaatia tuossa hintaluokassa. Näyttö on suurehko, mutta koko on vielä taskuun ja (miehen) käteen sopiva, rakenne tuntuu riittävän jämäkältä ja älypuhelimilta odotetut perustoiminnot ovat aika lailla kunnossa. Akku kestää paremmin kuin monessa muussa älypuhelimessa. Kamera riittää hyvin pitkälle peruskäyttöön, vaativampaan kuvaukseen käytän muutenkin "oikeaa" kameraa kunnon optisella zoomilla. Videokuvaus onnistuu full-HD:nä.

Itse pidän WP8.x:ää jopa helppokäyttöisempänä kuin Androidia saati sitten iOS:ää, joka on jotenkin jämähtänyt turhan vanhahtavaksi. Voi tosin johtua siitäkin, että Androidia käyttää nykyään vähemmän kuin WP:tä. Sovellusvalikoimakin on ollut oikein riittävä, tosin myönnän heti etten juurikaan pelaa puhelimella enkä ainakaan kaipaa siihen juuri jotain tiettyjä pelejä, riittää että jotain ajanvietteeksi kelpaavaa löytyy.

Pikkaisen hitaasti jotkut ohjelmat välillä käynnistyvät ja painoa laitteella voisi olla karvan verran vähemmänkin. NFC:tä ei ole - ei niin, että sitä oikeasti tarvitsisin, mutta olisi kiva kokeilla sillä kaikenlaista. Siinä nyt ehkä suurimmat valitukset.

Windows Phone alkaa tosiaan olemaan jo oikein näppärä ja riittävän monipuolinen käyttöjärjestelmä melkein kenelle tahansa peruskäyttäjäksi itsensä laskevaksi.

Odotin alkukesästä melko kovastikin 8.1 päivityksen mukanaan tuomaa Androidista kopioitua Toimintokeskusta, mutta loppujen lopuksi huomaan, että sen käyttö on jäänyt melko vähälle - tiilien päivittyminen livenä näyttää jo muutenkin esim. viimeksi saapuneet puhelut, tekstarit, Whats Up -viestit ja mailit, eikä erikseen auki vedettävälle toimintokeskukselle ole paljon muuta käyttöä kuin kytkeä vähän entistä kätevämmin Bluetooth yms. päälle tai pois.

Hintaisekseen siis hyvä paketti.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
75%
ric_91
Inactive
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Edellinen työpuhelin (Lumia 900) alkoi temppuilemaan, joten pyysin uutta puhelinta. Firman käytännön mukaisesti postissa kolahti uusi Nokialainen, mallia Lumia 620.

Ensi vaikutelmalta muutoksia 900 mallin luuriin on paljon. Puhelimessa on nykyisten lumioiden tapaan repimällä avattava takakansi, jonka värivalinnalla voi personoida puhelimen. Tietysti paketissa oli vain yhden värinen kuori, vaikka pari vaihtokuorta olisi ollut ihan mukava lisä. Akkua ei saa siltikään irti.

Peruskaurana on 3.5mm kuulokeliitäntä, mircroSD korttipaikka ja microSIM korttityyppi. Kamera on hyvin suojassa kolhuilta ja salamakin löytyy toki nykypuhelinten tavoin.

Sähköposti, whatsapp ja facebook toimivat, mutta netin selaaminen ei yllä Androidin mukavuusasteelle :/

Puhelin ei yllä aivan N8:n aloittaman ja L800/900 mallien jatkamaan jämäkkyyteen, mitä kiinteä rakenne toi mukanaan, mutta tästä huolimatta takakuori pysyy hyvin paikallaan pudotteluista huolimatta.

L900:ssa eteen tuli kuuluvuusongelmia ja näyttö takkuili, mutta nämä ongelmat on jo selätetty. Hintaisekseen puhelin on perusmallien yläkastia sillä kamerakin yltää hyvässä valaistuksessa kelvolliseen tasoon, vaikka varjoalueet korostuvatkin hieman liikaa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Olen omistanut lumia 625 nyt 9kk ja olen ollut tyytyväinen, näyttö on iso 4,7 tuumaa josta näkee hyvin katsottua esim. netflix:iä ja akun kesto on yllättänyt minut positiivisesti. Itsellä kun katson esimerkiksi jonkun elokuvan netflix:istä niin menee akkua n. 25-35% kun ei ole mikään virransäästä päällä. Isoin miinus on sovelluksien puute, jos olet tottunut andoid tai iphonen sovelluksien laajuuteen ja uutuuksien saamiseen on windows phonet suljettu pois. Microsoftin tulisi rahoittaa jollain tavalla sovelluksien kehittäjiä tuomaan sovellukset nopeammassa tahdissa myös windows phoneen. Nykyään jos android ja ios saa uuten ohjelman sen tuleminen windows phoneen saattaa kestää vuoden, jos silloinkaan. Ainoa lohtu saattaa olla että joku tekee windows phonelle kopion aidosta ohjelmasta joka toimii vähän niinkuin se aito..

+ Akun kesto
+ Näytön suuruus
+ Uusi käyttöjärjestelmä (WP8 ja tuleva WP8,1)
+ Toimivuus
+ Kamera ominaisuudet
+ Salama
+ Etukamera

- Sovelluksien määrä ja "aitojen" puuttuminen
- Käyttöjärjestelmän vajavuudet ja puutteet

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Näppärä ja vain kameran osalta ei niin tehokas kuin kalliimmat.
Toimiva eikä ole ollut ongelmia.
Hinta edullinen.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
75%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.