Muoto Tavanomainen
Käyttöjärjestelmä Muu
Paino 141 g
Mitat (LxKxS) 131 mm x 68 mm x 9,9 mm
Näytön koko 4,5"
Kaksi näyttöä Ei
Resoluutio 960 x 540
Värejä 16,7M (24-bit)
Kosketusnäyttö Kyllä
RAM-muistia? 1024 MB
Tallennustilaa? 16384 MB
Muistikorttipaikka microSD
SIM micro-SIM (15mm x 12mm x 0.76mm)
2G-taajuudet GSM 850 / GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900
3G-taajuudet WCDMA 850 / WCDMA 900 / WCDMA 1900 / WCDMA 2100
4G Kyllä
Data? HSDPA / WCDMA / EDGE / GPRS
WLAN 802.11b/g/n
Bluetooth Kyllä
Infrapuna Ei
Kamera Kyllä
Kameran tarkkuus 8 MP
Optinen zoom Ei
Kuvausvalo Kyllä
Etukamera Kyllä
GPS Kyllä
WWW-selain Kyllä
Ilmoitettu puheaika? 10 h
Akun kesto / Stand-by 500 h
Akun kapasiteetti 2100 mAh
Valmistajan tuotekoodi(t) 1110131001
Tuotteen EAN-koodi(t) 5060376200003

 
 • Data (Tuetut pakettidatan muodot)

  Pakettikytkentäiset siirtotavat, jotka mahdollistavat piirikytkentäistä datansiirtoa nopeammat ja tehokkaammat yhteydet. Lisätietoa ja nopeusvertailua esim. täällä.

 • MMS (MMS-tuki)

  MMS (lyh. sanoista Multimedia Messaging Service) tarkoittaa multimediaviestejä. Ne voivat tavallisista SMS-tekstiviesteistä poiketen sisältää tekstin lisäksi myös kuvia, ääntä ja videota.

 • RAM-muistia (RAM-muistin määrä)

  RAM-muisti (Random access memory ) on puhelimen sisäinen muisti, jota käytetään ohjelmien suorittamiseen.

 • Ilmoitettu puheaika (Ilmoitettu puheaika)

  Ilmoitettu puheaika on valmistajan itsensä ilmoittama puheaika kännykälle ja todellinen puheaika saattaa vaihdella tästä luvusta paljonkin, riippuen mm. käytössä olevan kännykkäverkon voimakkuudesta, jne.

 • Näytön tekniikka (Näytön tekniikka)

  Näyttöpaneelin toteustekniikka. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat (huonoimmasta parempaan) STN, CSTN (Color STN), TFT (Thin-Film Transistor) ja OLED (organic light-emitting diode). Kolme ensimmäistä perustuvat kaikki LCD-teknologiaan ja, toisin kuin OLED,vaativat taustavalon.

 • Tallennustilaa (Sisäärakennetun tallennustilan määrä)

  Laitteen sisäinen tallennuskapasiteetti, jota voi käyttä esimerkiksi kuvien, videoiden, soittoäänien ja pelien säilömiseen. Yleensä flash-muistia.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Tässä on puhelin joka jakaa mielipiteitä ja herättää tunteita. Itse Linuxia suuresti arvostavana olin todella innoissani uudesta suomalaisesta Jollasta ja sen uudesta Sailfish käyttöjärjestelmästä. Siispä tilasin puhelimen ennakkoon heti, kun se mahdollistui eli keväällä 2013. Noin 6kk myöhemmin puhelin sapui postiin ja pääsin ensimmäisten joukossa käsiksi uuteen laitteeseen.

Nyt puhelin on jo reilut puoli vuotta ollut päivittäisesä käytössä. Alun suurista ongelmista on päästy tässä ajassa hienosti yli ja Jollan päivitystahti on edelleen erinomainen.

Ensimäiset käyttöjärjestelmäversiot kulkivat vielä beta nimen alla ja olivat sen mukaisia. Puhelin sammuili ja esimerkiksi lomareissun jälkeen valokuvagalleriassa olevia kuvia ei voinut katsoa, koska niitä oli "liikaa" eikä ne latautunut.

Mutta kuten sanottua, uudemmissa versioisa viat on hienosti korjattu ja puhelimen nopeus ja yleinen käytettävyys parantunut mielettömästi. Nyt natiivia Sailfish softaakin jo kiitettävästi saatavilla ja Android ohjelmatkin toimivat erittäin hyvin. Seuraavassa päivityksessä pitäisi Android ohjelmatkin menä omiin ikkunoihinsa moniajonäkymään, mikä entisestään parantaa käytettävyyttä.

Puhelin onkin siis erinomainen vaihtoehto ihmiselle joka on keskivertoa kiinnostuneempi erilaisesta rauta/softa puolen modailusta, koska käyttöjärjestelmä on täysin avoin Linux ja puhelimesta löytyy vielä mahdollisuus erilaisille lisälaiteille kuten qwerty näppäimistölle. Toki Jollasta on kehkeytymäsä myös ihan perus hyvä tavantallaajan luuri, käyttöjärjestelmä on nopea ja hyvällä tapaa erilainen. Silti parhaan hyödyn saamiseksi olisi hyvä olla edes mahdollisuus antaa puhelin hetkeksi jollekin joka osaa asentaa siihen esimerkiksi Googlen Play palvelut.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.