Samsung Galaxy S5 (16GB)

Samsung Galaxy S5 (16GB)
Android / 5.1"
Valmistaja: Samsung | Kategoria: Puhelimet
Tuotetta myydään myös nimillä: Samsung Galaxy S5
Muoto Tavanomainen
Käyttöjärjestelmä Android
Paino 145 g
Mitat (LxKxS) 142 mm x 72,5 mm x 8,1 mm
Näytön koko 5,1"
Näytön tekniikka? AM OLED
Kaksi näyttöä Ei
Resoluutio 1920 x 1080
Värejä 16,7M (24-bit)
Kosketusnäyttö Kyllä
RAM-muistia? 2048 MB
Tallennustilaa? 16000 MB
Muistikorttipaikka microSD
2G-taajuudet GSM 850 / GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900
3G-taajuudet WCDMA 850 / WCDMA 900 / WCDMA 1900 / WCDMA 2100 / CDMA2000 1700? / CDMA2000 800/850? / CDMA2000 1900?
4G Kyllä
Data? HSUPA / HSDPA / WCDMA / EDGE / GPRS
WLAN 802.11a/b/g/n
Bluetooth Kyllä
Kamera Kyllä
Kameran tarkkuus 16 MP
Optinen zoom Ei
Kuvausvalo Kyllä
Etukamera Kyllä
MMS? Kyllä
GPS Kyllä
WWW-selain Kyllä
Ilmoitettu puheaika? 21 h
Akun kesto / Stand-by 390 h
Vaihdettava akku Kyllä
Akun kapasiteetti 2800 mAh
Valmistajan tuotekoodi(t) SM-G900FZKANEE
Tuotteen EAN-koodi(t) 8806086155168

 
 • Data (Tuetut pakettidatan muodot)

  Pakettikytkentäiset siirtotavat, jotka mahdollistavat piirikytkentäistä datansiirtoa nopeammat ja tehokkaammat yhteydet. Lisätietoa ja nopeusvertailua esim. täällä.

 • MMS (MMS-tuki)

  MMS (lyh. sanoista Multimedia Messaging Service) tarkoittaa multimediaviestejä. Ne voivat tavallisista SMS-tekstiviesteistä poiketen sisältää tekstin lisäksi myös kuvia, ääntä ja videota.

 • RAM-muistia (RAM-muistin määrä)

  RAM-muisti (Random access memory ) on puhelimen sisäinen muisti, jota käytetään ohjelmien suorittamiseen.

 • Ilmoitettu puheaika (Ilmoitettu puheaika)

  Ilmoitettu puheaika on valmistajan itsensä ilmoittama puheaika kännykälle ja todellinen puheaika saattaa vaihdella tästä luvusta paljonkin, riippuen mm. käytössä olevan kännykkäverkon voimakkuudesta, jne.

 • Näytön tekniikka (Näytön tekniikka)

  Näyttöpaneelin toteustekniikka. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat (huonoimmasta parempaan) STN, CSTN (Color STN), TFT (Thin-Film Transistor) ja OLED (organic light-emitting diode). Kolme ensimmäistä perustuvat kaikki LCD-teknologiaan ja, toisin kuin OLED,vaativat taustavalon.

 • Tallennustilaa (Sisäärakennetun tallennustilan määrä)

  Laitteen sisäinen tallennuskapasiteetti, jota voi käyttä esimerkiksi kuvien, videoiden, soittoäänien ja pelien säilömiseen. Yleensä flash-muistia.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Entisenä S3:en omistajana on pakko kehua akunkestoa. Huomattavasti pidempi kovassakin käytössä! Akullahan on siis kokoa 2800mAh verrattuna S3 2100mAh.

En tiedä onko vika kamera sovelluksessa vai missä, mutta S5:ssä on edelleenkin sama ongelma kuin S3:ssa, eli lähellä oleviin kohteisiin ei vaan käytännössä pysty tarkentamaan. Kun laittaa puhelimen tarkentamaan kohteeseen niin näkee kuinka tarkennus osuu kohilleen jonka jälkeen iskee punainen ympyrä ja tarkennus menee aivan metsään. Toinen miinus on yökuvaus, Nokian puhelimissa se on osattu tehdä tosi hyvin jopa halvemmissa malleissa, mutta S5:ssä on rima alitettu totaalisesti. Mikäli keli on kirkas niin kuvista tulee loistavia ja niitä voi jopa zoomata ilman että kuva alkaa heti rakeilemaan.

Minkäänlaista "lagimista" tai tökkimistä ei puhelimen kanssa ole tullut vastaan, että rautapuoli on sen suhteen tosi hyvä. RAM muistia on se riittävät 2Gb ja 2.5Ghz neliydin suoritin.

Tässä puhelimessahan on myös sykemittari. Sen anturi löytyy takakannesta salamavalon kohdalta. Toimintoon tarvii S Health ohjelman toimiakseen ja se ei tunnu olevan kovin luotettava. Mittaa sykkeen milloin lystää ja silloinkin tuntuu että on lukemat ihan hatusta revittyjä.

Yksi iso miinus ainakin toistaiseksi on näytönsuojakalvojen ja suojakuorien tilanne. Harvoista paikoista löytää ja maksaa hunajaa. Ja ainoat vaihtoehdot suojakuorille on läpälliset suojakuoret.

Yhteenveto: Jos on valmis maksamaan tuon suolaisen hinnan puhelimesta ja välttämättä haluaa samsungin niin on ihan hyvä vaihtoehto paitsi jos tykkää valokuvailla hämärällä tai alle 20cm päässä olevia objekteja. Näillä hinnoilla kuvittelisi saavansa jo rahalle vastinetta! Muuten peruskäytössä ja pelien peluussa tosi käypä puhelin!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Olen melkoisen uusi Samsungin matkapuhelinten osa-alueella, jopa ehkä jokseenkin vältellyt niitä pitäytymällä muissa Android -laitteissa. Kuitenkin S5:n julkaisutilaisuuden nähtyäni tein tietoisen päätöksen siirtyä kokeilemaan, että mistä tämä hype oikein tulee.

Puhelimen käteeni saatuani olin jo aivan haltioissani. Laite sopii käteen erittäin hienosti. Jokseenkin kevyt vanhaan verrattuna se toki oli, ja tuli sellainen olo, että pitää huomattavasti hennommin pitää kädessä kyseistä laitosta. Tilasin saman tien myös langattoman latauksen mahdollistavan takakuoren, joka tuo hieman lisää painoa ja samalla jämäkkyyttä luurin rakenteeseen. Ehkä toisten mielestä turhaankin, mutta itse olen erittäin tyytyväinen.

Suorituskyky laitteessa on varsin riittävä siihen, mihin itse puhelinta tarvitsen. Melkeinpä kaikkeen muuhun kuin puhumiseen, vaikka sitäkin on joskus tehtävä. Sähköpostit, somet yms. hoituvat käden käänteessä. Itse en lämpene liikaa Samsungin käyttöliittymistä, mutta tässä tapauksessa on myönnettävä, että osa ominaisuuksista tuo kyllä varsin kivan lisän perus-Androidin päälle, ja ehkä on pakko sanoa, etten osaisi enää olla ilman niitä.

Akkukesto on mielestäni riittävä. Kotona, töissä, toimistolla käytössäni on langaton latausalusta, jonka päälle asetettuna puhelin lataa. Ei mitenkään järisyttävän nopeasti, mutta lataa sen verran kuin muualla sitä itse tarvitsen. Pitkiin matkoihin varusteena on lisäakku, jonka avulla olen selvinnyt pitkiäkin aikoja ilman verkkovirtaa :) Pidemmillä matkoilla voi käyttää myös kahta eri tasoista virransäästötilaa, joista se kaikkein energiapihein on ihan uskomaton laitos. Suosittelen kokeilemaan! :)

Kamera on varsin huippu, ja sillä saa kuvat napattua suhteellisen kivuttomasti. Ei nyt mikään digijärkkäri, mutta riittää näihin tarpeisiin enemmän kuin hyvin.

Näyttö laitteessa on kirkas, ja jos ei ihan pahimmassa auringonpaisteessa sen kanssa köröttele, näkyvyyskin on kiitettävällä tasolla. Samsung hoitaa hienosti automaattisen valaisunsäädön, joten ongelmia ei myöskään ole yöllä sähköposteja lukiessa.

Fitness -ominaisuudet (joiden kanssa tätä ehkä eniten myydään), ovat kuitenkin sanalla sanoen huonot. Sykemittauksella ei tee juurikaan yhtään mitään, askelmittaus on epätarkka ja epäkäytännöllinen, S Health -ohjelmisto on toivottavasti vitsi. Ostin samalla Gear Fitin, joka on toinen pettymys, mutta siitä sitten myöhemmin.

Yhteenvetona: Puhelin toimii hienosti puhelimena, SOME-laitteena, kamerana. Ei valittamista. Tykkään jopa niissä määrin, että puhelimen ei tarvitse pelätä vaihtoa puoli vuotta hankkimisen jälkeen ;)

Plussat ja miinukset
+ Näyttö
+ Kamera
+ Suorituskyky

- ns. Fitness -ominaisuudet
- Hinta

Käytössä olevat lisähärpäkkeet:
* Langatonta latausta tukeva takakuori
* Gear Fit

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 1 / 5

huono ja aivan liian kallis ominaisuuksiin nähden, ei mitään uutta s4:verrattuna mitä tarvitsisin. parempi vaihtoehto on lg g2 joka on puolet halvempi, ulkomitat pienemmät mutta silti isompi näyttö, isompi akku ja yhtähyvä kamera!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
42%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.