*
 
Vastaanotto? Antenniverkko (DVB-T)
Liitäntä? USB/USB2
Conax? Ei
Analoginen? Kyllä
Kaukosäädin? Ei
Lisätietoja Toimii ainoastaan USB2 -väylässä. Ajurit vaativat Windows XP:n tai uudemman.

 
 • Vastaanotto (Vastaanottomuoto)

  DigiTV-sovitin voi vastaanottaa yhtä monista digitaalisen television lähetysstandardeista. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat DVB-T, DVB-S, DVB-C ja ATSC.

 • Conax (Sisäänrakennettu Conax-korttipaikka)

  Conax-korttipaikkaa vaaditaan, jotta laitteella voidaan katsoa maksullisia TV-kanavia.

 • CI (CI-modulipaikkojen määrä)

  CI- eli Common Interface-liitäntä on digitaalisten vastaanottimien standardisoitu rajapinta erilaisten salauksenpurkujärjestelmien liittämiseksi. Jotta CI-liitännällä varustettuihin laitteisiin saadaan kytkettyä Suomen maksutelevisioiden salaukseen käytetty Conax-kortti, tarvitaan vielä lisäksi CI-liitäntään asennettava CA-moduuli.

 • Liitäntä (Liitäntätapa)

  Liitäntätapa kertoo sen, miten digisovitin kytketään tietokoneeseen. Yleisimmin käytetyt liitäntätavat ovat joko PCI tai USB. PCI-liitännällä kytkettävät digisovittimet sijoitetaan tietokoneen sisään, PCI-korteille varattuun korttipaikkaan, kun taas USB-liitäntäiset laitteet kytketään tietokoneen ulkoiseen USB-väylään. Eli PCI-liitännällä varustettuja digisovittimia ei voida käyttää kannettavissa tietokoneissa.

 • Analoginen (Sisältää myös analogisen virittimen)

  TV tuners can be connected via PCI-bus, PCIe (PCI Express) bus, FireWire or USB/USB2. The last two alternatives are used by external digital TV tuners.

 • HDTV (MPEG-2 HDTV -tuki)

  Mikäli TV-korttia halutaan käyttää MPEG-2-pakattujen HDTV-lähetysten (High-Definition Television) vastaanottamiseen, pitää kortin tukea tätä ominaisuutta.

 • HDTV (MPEG-4) (MPEG-4 HDTV -tuki)

  HDTV (lyhenne sanoista High-Definition Television) ja tarkoittaa teräväpiirtotelevisiolähetyksiä. Mikäli TV-korttia haluaa käyttää MPEG-4-pakattujen HD-lähetysten vastaanottamiseen, pitää kortissa olla HDTV MPEG-4-tuki.

 • Kaukosäädin (Löytyykö laitteesta kaukosäädin?)

  Joidenkin TV-korttien mukana toimitetaan kaukosäädin, jolla pystyy ohjaamaan TV-kortin toimintaa (katseluohjelman kautta) sekä muita tietokoneen ohjelmia.

 • MPEG-2 purku (Rautapohjainen MPEG-2 -purku)

  MPEG-2 on yleisin televisiolähetyksissä käytetty pakkausstandardi ja on yleisesti käytössä DVB-T, DVB-S, DVB-C ja ATSC-lähetyksissä. MPEG-2-pakkausta käytetään sekä tavallisissa että teräväpiirtolähetyksissä. Mikäli kortti ei sisällä purkupiiriä, puretaan MPEG-2 -signaali tietokoneen omalla suorittimella.

 • MPEG-4 purku (Rautapohjainen MPEG-4 (tai AVC) -purku)

  MPEG-4 on edistyksellinen video- ja äänenpakkauksen säiliöformaatti, jota käytetään erityisesti teräväpiirtolähetyksissä. Mikäli kortti ei sisällä purkupiiriä, puretaan MPEG-4 -signaali tietokoneen omalla suorittimella.

 • VideoIn (Analogisen videon sisääntuontiliitäntä (esim. S-Video))

  Joissain televisiokorteissa on sisääntulo videosignaalille. Liitännän kautta korttiin saa kytkettyä ulkoisen videolähteen ja kaappaamaan ja muuntamaan kuvan digitaaliseen muotoon.

  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Ite vaihdoin ohjelmiston DVBvieweriin, koska alkuperäinen ohjelmistossa oli jotain häikkää (kuva pätki, tuli lumisadetta)

DVBviewerilla toimii hyvin.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Tikku itsessään on toiminut ihan kiitettävästi, mutta koneella välillä vaikeuksia tunnistaa laite.

Pinnaclen oma softa on varsin karmiva, sillä aluksi yritin pärjätä, mutta kaatuili jatkuvasti ja nauhoitukset nyt menivät vähän miten sattuu (oli nauhoittanut n. 10 minuuttia vielä nauhoituksen lopettamisen jälkeen, tai lopettanut 0,5 tuntia etuajassa normaali nauhoituksella, ei ajastuksella...).

DVBviewerillä XP:ssä on hyvin hoitanut hommansa ja Vistassa tuli käytettyä Vistan Media Centeriä. Näiden kanssa ei juurikaan ongelmia ole tullut.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Kuva & ääni nykii. Ohjelmisto voisi olla hyvä mutta kaatuilee(myös 4.99 ver). Tikku ei aina tunnistu, ja välillä WinXP sanoo tämän olevan USB1.1 laite. ProgDVB'llä toimii BDA 70e ajurilla vaan ei luotettavasti.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Oma ohjelma täysin käyttökelvoton (vista). Ohjelma on järjettömän raskas ja kuvassa omituisia häiriöitä. Ohjelma kaatu satunnaisesti kaikkeen mahdolliseen (vaihdettaessa kanavaa/äänenvoimakkuutta, aloitetta/lopetettaessa nauhoitusta/ajansiirtoa. Lisäksi näyttää satunnaisesti mustaa ruutua esim. mainoskatkoilla tai siten että uutisista näkee vain studio kohdat. Ainoa muu ohjelma jossa suostui toimimaan on DVBviewer. Plussana mainittakoon herkkä kaukosäädin joka toimii hyvin etäältäkin vaikka vastaanotin on hankalassa paikkaa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Laite on hyvä, muttei valmistajan ohjelmistolla.

Itse kokeilin laitetta kahdella ohjelmalla; Pinnaclen omalla sekä DVB Viewerillä. Pinnaclen ohjelmalla laite toimi välttävästi. Ylen tekstitykset toimivat satunnaisesti (Käytännössä ei ollenkaan) sekä EGP oli lähes toimimaton muutamaa ohjelmatietoa lukuunottamati. Ohjelmisto oli myöskin kova kaatumaan ja oli aivan käsittämättömän raskas. Lisä miinuksena suomenkielessä ääkköset puuttuivat ohjelman (siis ihan sen softan, eikä TV-ohjelman) teksteistä.
Kokeilin myöskin Beta-versiota ohjelmasta, muttta sillä ei löytynyt ainakaan minun tapauksessa mitään lähetyksiä. Tuntui, ettei koko haku toiminut laisinkaan. Lähinnä palkki loikkasi päästä päähän ja ilmoitti, ettei mitään löytynyt.

DVB Viewerillä taasen kaikki toimii täydellisesti.

Mukana tuleva kauko-ohjain on lähinnä vitsi, eikä toimi kuin luonnollisesti Pinnaclen omalla katseluohjelmalla (Tosin en kauhiasti yrittänytkään sitä toimimaan DVB Viewerillä). Ohjain oli ihan oikeasti suunnattava aivan suoraan USB-tikkuun ja painettava kunnolla.

Mutta itse viritin on erittäin herkkä ja toimii paremmin kuin oma digiboxini lähetyksen laadun suhteen.

Neljä tähteä siksi, koska mielestäni mukana tulevalla ohjelmallakin pitäisi laite toimia moitteettomasti, tai sitten Pinnaclen pitäisi jakaa OEM-lisensiä johonkin erilliseen ohjelmistoon kun omat taidot eivät riitä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Näppärä, pieni, sopii hyvin läppäriin ja toimii hyvin pöytäkoneissakin. tarvitsee XP:n (tai uudemman?) toimiakseen

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.