Nikon D5300
 
 
 
 
Kuva Nikon D5300    
Arvosana 1.00 (1 ääni)
Arvostele laite
Hinta  
Tyyppi Prosumer
Tehollisia pikseleitä 24,2Mpix
Kuvasuhde ?
Kennon koko ?
Kennon tyyppi CMOS
ISO Auto Kyllä
ISO 50 ?
ISO 80 ?
ISO 100 Kyllä
ISO 200 Kyllä
ISO 400 Kyllä
ISO 800 Kyllä
ISO 1600 Kyllä
ISO 2000 Kyllä
ISO 3200 Kyllä
ISO 6400 Kyllä
ISO High ?
Kuvanvakain ?
Nopein suljinaika ?
Hitain suljinaika 30s
Zoom laaja ?
Zoom tele ?
Optinen zoom ?
Digitaalinen zoom ?
Aukkoluku (laaja) ?
Aukkoluku (tele) ?
Näytön tyyppi Kääntyvä
Näytön koko 3,2"
Näytön tarkkuus 1037000 px
Etsin Optinen
Salamavalo Kyllä
Erillinen salama ?
Videokuvaus ?
Häviötön tallennus ?
CF Type-I ?
CF Type-II ?
MicroDrive ?
SD ?
miniSD ?
MicroSD Kyllä
MMC ?
RS-MMC ?
MS ?
MS-Duo ?
MS-Micro ?
SmartMedia ?
xD ?
Videolähtö Kyllä
USB 2.0 Kyllä
Firewire ?
Leveys 125mm
Korkeus 98mm
Syvyys 76mm
Paino 480g

Takaisin Digikamerat -laiteryhmän listaukseen


 • CF Type-I
  Muistikortti on digikameroiden filmin korvike, eli kamera tallentaa otetut kuvat (ja videot) muistikortille. Kortit eroavat toisistaan lähinnä fyysisten ominaisuuksien, tallennuskapasiteetin ja hinnan suhteen.
 • Digitaalinen zoom-kerroin
  Digitaalinen zoom perustuu siihen, että koko kennon kuva-alasta rajataan osa-alue, joka sitten suurennetaan taas koko kuvatilan täyttäväksi. Tämä luonnollisesti johtaa kuvanlaadun heikkenemiseen, sillä käytettyjen pikseleiden määrä vähenee sitä mukaa, kun kuvaa rajataan.
 • Häviötön tallennus
  Kertoo voiko kameralla tallentaa kuvia häviöttömässä muodossa (esim. RAW tai TIFF).
 • ISO Auto
  ISO-herkkyys tarkoittaa valoherkkyyttä ja kuvaa digitaalikennon herkkyyttä eli kykyä kerätä valoa. Mitä suurempi ISO-herkkyyden arvo, sitä herkempi filmi on kyseessä. Herkkä filmi tarvitsee vähemmän valoa valottuakseen, kun taas epäherkkä filmi tarvitsee pidemmän valotusajan. Digikameroissa herkkyyttä on mahdollista säätää.
 • Kennon koko
  Kuvapisteiden määrän ohella myös kennon fyysinen koko vaikuttaa kuvanlaatuun. Pienissä digikameroissa kenno on yleensä huomattavasti pienempi kuin kinofilmien 35mm:n ruutu (noin 5-10% ruudun koosta). Kameran hinnan noustessa myös kennon koko yleensä kasvaa. Fyysisiltä mitoiltaan suurempi kenno tarvitsee vähemmän valoa, minkä seurauksena kuva ei ole yhtä herkkä kohinalle kuin pienikennoiset kamerat.
 • Kennon tyyppi
  Kenno on tyypiltään joko valoherkkä CMOS- tai CCD-kenno. Valoherkät kennot ovat suorituskyvyltään ja toimintatavaltaan erilaisia. CCD tuottaa tarkemman ja terävämmän kuvan, mutta on kalliimpi kuin CMOS-kenno. CMOS on halvempi ja energiatehokkaampi vaihtoehto. Lisäksi CMOS-kennot kehittyvät nopeaa tahtia, ja niitä käytetään jatkuvasti enemmän myös edistyneimmissä kameroissa.
 • Kuvasuhde
  Kuvasuhde on kuvan leveyden suhde korkeuteen (leveys:korkeus). Yleensä kuvasuhde on digikameroilla 4:3 (1.33:1) ja digijärjestelmäkameroilla 3:2 (1.5).
 • Optinen zoom-kerroin
  Optinon zoom tarkoittaa objektiivia, jonka polttoväliä voidaan muuttaa optisesti eli linssejä säätämällä. Optinen zoom helpottaa esimerkiksi kuvan rajaamista ilman, että etäisyyttä kuvattavaan kohteeseen tarvitsee muuttaa. Optinen zoom ei myöskään vaikuta kuvan laatuun.
 • Tehollisia pikseleitä
  Kamerat eivät yleensä hyödynnä kaikkia kennon pikseleitä, sillä esimerkiksi reunoilla olevat pikselit voivat jäädä optiikan ulkopuolelle tai niitä hyödynnetään esimerkiksi eri mittausten tekemiseen. Tämän vuoksi termiä teholliset pikselit käytetään ilmaisemaan sitä pikselimäärää, jota todellisuudessa käytetään kuvan ottamiseen.
 • Tyyppi
  Kamerat on jaoteltu kolmeen eri kategoriaan: ultrakompakteihin, kompakteihin ja prosumer-kameroihin. Ultrakompakteiksi kameroiksi lasketaan erityisen pienikokoiset, kevyet kamerat. Valtaosa ns. digipokkareista luokitellaan kompaktikameroiksi. Kamerat, joista löytyy esimerkiksi käsisäätöjä, salamakenkä, RAW-kuvausmuoto tai erityisen pitkä zoom-linssi, luokitellaan prosumer (pro-consumer) -kameroiksi.
 • USB 2.0
  Yleensä kameroissa on joko USB tai FireWire-liitin (tai molemmat), joiden avulla kameran saa liitettyä tietokoneeseen kuvien siirtoa varten. Joissain kameroissa on myös video- ja/tai audioliittimet, joilla kameran saa liitettyä ulkoiseen näyttöön (kuten esimerkiksi televisioon).
 • Zoom laaja (35mm)
  Kameran polttoväli kertoo, kuinka leveän alueen objektiivi kuvaa kameran kennolle. Koska digikameroissa kennon leveys vaihtelee, suhteutetaan polttoväli 35mm:n leveydelle vertailun helpottamiseksi. Mikäli objektiivin polttoväli on alle kennon leveyden (35mm) puhutaan laajakulmaobjektiivista, ja mikäli polttoväli on yli kennon leveyden, puhutaan teleobjektiivista.