HP Photosmart R742
 
 
 
 
Kuva HP Photosmart R742    
Arvosana Arvostele laite
Hinta  
Tyyppi Kompakti
Tehollisia pikseleitä 7,2Mpix
Kuvasuhde 4:3
Kennon koko 1/2.5"
Kennon tyyppi CCD
ISO Auto ?
ISO 50 ?
ISO 80 ?
ISO 100 ?
ISO 200 ?
ISO 400 ?
ISO 800 ?
ISO 1600 ?
ISO 2000 ?
ISO 3200 ?
ISO 6400 ?
ISO High ?
Kuvanvakain Ei
Nopein suljinaika 1/2000s
Hitain suljinaika 2s
Zoom laaja 36mm
Zoom tele 108mm
Optinen zoom 3X
Digitaalinen zoom 7X
Aukkoluku (laaja) F2,8
Aukkoluku (tele) F4,8
Näytön tyyppi Kiinteä
Näytön koko ?
Näytön tarkkuus 153000 px
Etsin Ei
Salamavalo Kyllä
Erillinen salama Ei
Videokuvaus Kyllä
Häviötön tallennus Ei
CF Type-I Ei
CF Type-II Ei
MicroDrive Ei
SD Kyllä
miniSD Ei
MicroSD Ei
MMC Ei
RS-MMC Ei
MS Ei
MS-Duo Ei
MS-Micro Ei
SmartMedia Ei
xD Ei
Videolähtö Ei
USB 2.0 Kyllä
Firewire Ei
Leveys 91mm
Korkeus 55mm
Syvyys 21,7mm
Paino 140g

Takaisin Digikamerat -laiteryhmän listaukseen


 • CF Type-I
  Muistikortti on digikameroiden filmin korvike, eli kamera tallentaa otetut kuvat (ja videot) muistikortille. Kortit eroavat toisistaan lähinnä fyysisten ominaisuuksien, tallennuskapasiteetin ja hinnan suhteen.
 • Digitaalinen zoom-kerroin
  Digitaalinen zoom perustuu siihen, että koko kennon kuva-alasta rajataan osa-alue, joka sitten suurennetaan taas koko kuvatilan täyttäväksi. Tämä luonnollisesti johtaa kuvanlaadun heikkenemiseen, sillä käytettyjen pikseleiden määrä vähenee sitä mukaa, kun kuvaa rajataan.
 • Häviötön tallennus
  Kertoo voiko kameralla tallentaa kuvia häviöttömässä muodossa (esim. RAW tai TIFF).
 • ISO Auto
  ISO-herkkyys tarkoittaa valoherkkyyttä ja kuvaa digitaalikennon herkkyyttä eli kykyä kerätä valoa. Mitä suurempi ISO-herkkyyden arvo, sitä herkempi filmi on kyseessä. Herkkä filmi tarvitsee vähemmän valoa valottuakseen, kun taas epäherkkä filmi tarvitsee pidemmän valotusajan. Digikameroissa herkkyyttä on mahdollista säätää.
 • Kennon koko
  Kuvapisteiden määrän ohella myös kennon fyysinen koko vaikuttaa kuvanlaatuun. Pienissä digikameroissa kenno on yleensä huomattavasti pienempi kuin kinofilmien 35mm:n ruutu (noin 5-10% ruudun koosta). Kameran hinnan noustessa myös kennon koko yleensä kasvaa. Fyysisiltä mitoiltaan suurempi kenno tarvitsee vähemmän valoa, minkä seurauksena kuva ei ole yhtä herkkä kohinalle kuin pienikennoiset kamerat.
 • Kennon tyyppi
  Kenno on tyypiltään joko valoherkkä CMOS- tai CCD-kenno. Valoherkät kennot ovat suorituskyvyltään ja toimintatavaltaan erilaisia. CCD tuottaa tarkemman ja terävämmän kuvan, mutta on kalliimpi kuin CMOS-kenno. CMOS on halvempi ja energiatehokkaampi vaihtoehto. Lisäksi CMOS-kennot kehittyvät nopeaa tahtia, ja niitä käytetään jatkuvasti enemmän myös edistyneimmissä kameroissa.
 • Kuvasuhde
  Kuvasuhde on kuvan leveyden suhde korkeuteen (leveys:korkeus). Yleensä kuvasuhde on digikameroilla 4:3 (1.33:1) ja digijärjestelmäkameroilla 3:2 (1.5).
 • Optinen zoom-kerroin
  Optinon zoom tarkoittaa objektiivia, jonka polttoväliä voidaan muuttaa optisesti eli linssejä säätämällä. Optinen zoom helpottaa esimerkiksi kuvan rajaamista ilman, että etäisyyttä kuvattavaan kohteeseen tarvitsee muuttaa. Optinen zoom ei myöskään vaikuta kuvan laatuun.
 • Tehollisia pikseleitä
  Kamerat eivät yleensä hyödynnä kaikkia kennon pikseleitä, sillä esimerkiksi reunoilla olevat pikselit voivat jäädä optiikan ulkopuolelle tai niitä hyödynnetään esimerkiksi eri mittausten tekemiseen. Tämän vuoksi termiä teholliset pikselit käytetään ilmaisemaan sitä pikselimäärää, jota todellisuudessa käytetään kuvan ottamiseen.
 • Tyyppi
  Kamerat on jaoteltu kolmeen eri kategoriaan: ultrakompakteihin, kompakteihin ja prosumer-kameroihin. Ultrakompakteiksi kameroiksi lasketaan erityisen pienikokoiset, kevyet kamerat. Valtaosa ns. digipokkareista luokitellaan kompaktikameroiksi. Kamerat, joista löytyy esimerkiksi käsisäätöjä, salamakenkä, RAW-kuvausmuoto tai erityisen pitkä zoom-linssi, luokitellaan prosumer (pro-consumer) -kameroiksi.
 • USB 2.0
  Yleensä kameroissa on joko USB tai FireWire-liitin (tai molemmat), joiden avulla kameran saa liitettyä tietokoneeseen kuvien siirtoa varten. Joissain kameroissa on myös video- ja/tai audioliittimet, joilla kameran saa liitettyä ulkoiseen näyttöön (kuten esimerkiksi televisioon).
 • Zoom laaja (35mm)
  Kameran polttoväli kertoo, kuinka leveän alueen objektiivi kuvaa kameran kennolle. Koska digikameroissa kennon leveys vaihtelee, suhteutetaan polttoväli 35mm:n leveydelle vertailun helpottamiseksi. Mikäli objektiivin polttoväli on alle kennon leveyden (35mm) puhutaan laajakulmaobjektiivista, ja mikäli polttoväli on yli kennon leveyden, puhutaan teleobjektiivista.