Dream-Multimedia DM 8000 HD PVR
 
 
 
 
Kuva Dream-Multimedia DM 8000 HD PVR    
Arvosana 4.20 (5 ääntä)
Arvostele laite
Hinta  
Virittimiä ?
DVB-S2 Kyllä
DVB-T Ei
DVB-C Ei
HDTV Kyllä
AC3 ?
Tallentava Kyllä
Kovalevy (GB) 9999999
DVDR ?
Ajastus Kyllä
PiP Kyllä
teksti-tv Kyllä
HDMI Kyllä
SCART 1 RGB, S-Video, CVBS
SCART 2 RGB, S-Video, CVBS
Digitaalinen ääni Toslink
RS-232 Kyllä
USB Kyllä
Kaksisuuntainen USB ?
Ethernet Kyllä
FireWire Ei
VideoGuard Ei
CI 4
Conax Ei

Takaisin Digiboksit (satelliittivastaanottoon) -laiteryhmän listaukseen


 • CI-modulipaikkojen määrä
  CI- eli Common Interface-liitäntä on digitaalisten vastaanottimien standardisoitu rajapinta erilaisten salauksenpurkujärjestelmien liittämiseksi. Suomessa CI-liitäntä löytyy yleisimmin digitelevisioista ja -bokseista. Jotta CI-liitännällä varustettuihin laitteisiin saadaan kytkettyä Suomen maksutelevisioiden salaukseen käytetty Conax-kortti, tarvitaan vielä lisäksi CI-liitäntään asennettava CA-moduuli.
 • Dolby Digital -tuki
  Tuki vaaditaan, jotta laite osaa purkaa Dolby Digital (eli AC3) -muodossa olevia monikanavaista lähetyksiä.
 • DVB-S2 -tuki
  Onko laitteessa satelliittiverkon digitaalisia teräväpiirtolähetyksiä purkava viritin/virittimiä.
 • Ensimmäisen SCART-liittimen ulostulo
  SCART-liitin on yleisin Euroopassa käytetty televisioiden ja videolaitteiden kytkentätapa. Vaikka kaikki SCART-liittimet näyttävätkin samalta keskenään, on niissä merkittäviä eroja. Paras kuvanlaatu SCART-liitintä käyttäen saavutetaan, kun sekä kuvaa tuottava laite (esim. digiboksi) ja kuvaa toistava laite (esim. televisio) käyttävät ns. YUV -kuvasignaalia (komponentti). SCART-liittimestä saatava toiseksi paras kuvanlaatu tulee RGB-signaalia käytettäessä ja huonoin kuvanlaatu saadaan CVBS-signaalin (komposiitti) kanssa.
 • Ethernet-liitin
  Ethernet-liittimellä laitteen saa kytkettyä lähiverkkoon. Liitännän hyödyntämistavat kuitenkin vaihtelevat laitekohtaisesti. Osa laitteista mahdollistaa tallenteiden siirtelyn tietokoneen ja laitteen välillä, tallentamisen ulkoiselle kovalevylle ja jopa toistamisen suoraan tietokoneelta. Joidenkin boksien kohdalla Ethernet-liitin taas on tarkoitettu ainoastaan MHP:n paluukanavaksi.
 • HDMI -ulostulo
  HDMI-liitin on uusi, täysin digitaalinen kytkentätapa eri audio- ja videolaitteiden välille. Mikäli digiboksi liitetään digitaaliseen näyttöön, kuten esim. taulutelevisioon, HDMI-liitännällä, pysyy kuva virheettömänä, koska kuvaa ei tarvitse muuttaa välillä analogiseen muotoon.
 • HDTV -tuki
  Laitteella voi katsella HDTV- eli teräväpiiirtotelevisiolähetyksiä, mikäli siinä on sisäänrakennettuna AVC (MPEG4) -formaatin teräväpiirtolähetyksiä vastaanottava viritin. Yleensä HDTV-lähetysten katseluun vaaditaan lisäksi maksukortti.
 • Onko laite tallentava digiboksi?
  Tallettava digiboksi mahdollistaa digilähetysten tallettamisen suoraan laitteen sisäiselle kovalevylle. Digitaalisesti talletettu TV-kuva on täsmälleen samalla laadulla talletettu kuin vastaanotettaessa, joten normaalia kuvan huonontumista tallennusvaiheessa ei tapahdu.
 • Picture-in-picture
  Mahdollistaa kahden TV-kanavan samanaikaisen katselun (yleensä toinen kanavista näkyy ns. pikkuruudussa pääkanavan kuvan yläkulmassa).
 • RS-232 -liitin
  Yleensä RS-232 -liittimen avulla laitteeseen voidaan päivittää uusi firmware. RS-232 -liitäntää ei yleensä voi käyttää videoiden siirtoon laitteelta tietokoneelle.
 • Sisäänrakennettu Conax-korttipaikka
  Conax-salattujen kanavien katselu vaatii joko Conax-korttipaikan tai Conax CA-moduulin asentamisen.
 • Sisäänrakennettu teksti-tv
  Sisäänrakennettu teksti-tv mahdollistaa teksti-tv:n käytön suoraan digiboksin avulla ja on siis riippumaton siitä, tukeeko televisio teksti-tv:tä vai ei.
 • Sisäänrakennettu VideoGuard -korttipaikka
  VideoGuard -kortinlukija vaaditaan mm. Viasatin katselukorttien käyttöön.
 • Sisältää myös DVB-C -virittimen
  Onko laitteessa kaapeliverkon digitaalisia televisiolähetyksiä purkava viritin.
 • USB-liitin
  USB-liitin mahdollistaa nopean tiedonsiirron digiboksin ja tietokoneen välillä. Tätä liitintä käytetään yleisimmin tallettavissa digibokseissa mahdollistamaan talletettujen videoiden siirto digiboksilta tietokoneelle.
 • Virittimien määrä laitteessa
  Mikäli laitteesta löytyy useampi viritin, se mahdollistaa esim. eri kanavanipussa sijaitsevan kanavan tallennuksen katsottaessa toisessa kanavanipussa sijaitsevaa kanavaa.