AZBOX HD Premium
 
 
 
 
Kuva Ei laitekuvaa saatavilla    
Arvosana 2.67 (3 ääntä)
Arvostele laite
Hinta  
Virittimiä ?
DVB-S2 Kyllä
DVB-T Ei
DVB-C Ei
HDTV Kyllä
AC3 Kyllä
Tallentava Kyllä
Kovalevy (GB) 1024
DVDR Ei
Ajastus Kyllä
PiP ?
teksti-tv Kyllä
HDMI Kyllä
SCART 1 RGB, S-Video, CVBS, YPbPr
SCART 2 ?
Digitaalinen ääni Toslink ja RCA
RS-232 Ei
USB Kyllä
Kaksisuuntainen USB ?
Ethernet Kyllä
FireWire Ei
VideoGuard Kyllä
CI ?
Conax Kyllä

Takaisin Digiboksit (satelliittivastaanottoon) -laiteryhmän listaukseen


  • CI-modulipaikkojen määrä
    CI- eli Common Interface-liitäntä on digitaalisten vastaanottimien standardisoitu rajapinta erilaisten salauksenpurkujärjestelmien liittämiseksi. Suomessa CI-liitäntä löytyy yleisimmin digitelevisioista ja -bokseista. Jotta CI-liitännällä varustettuihin laitteisiin saadaan kytkettyä Suomen maksutelevisioiden salaukseen käytetty Conax-kortti, tarvitaan vielä lisäksi CI-liitäntään asennettava CA-moduuli.
  • Dolby Digital -tuki
    Tuki vaaditaan, jotta laite osaa purkaa Dolby Digital (eli AC3) -muodossa olevia monikanavaista lähetyksiä.
  • DVB-S2 -tuki
    Onko laitteessa satelliittiverkon digitaalisia teräväpiirtolähetyksiä purkava viritin/virittimiä.
  • Ensimmäisen SCART-liittimen ulostulo
    SCART-liitin on yleisin Euroopassa käytetty televisioiden ja videolaitteiden kytkentätapa. Vaikka kaikki SCART-liittimet näyttävätkin samalta keskenään, on niissä merkittäviä eroja. Paras kuvanlaatu SCART-liitintä käyttäen saavutetaan, kun sekä kuvaa tuottava laite (esim. digiboksi) ja kuvaa toistava laite (esim. televisio) käyttävät ns. YUV -kuvasignaalia (komponentti). SCART-liittimestä saatava toiseksi paras kuvanlaatu tulee RGB-signaalia käytettäessä ja huonoin kuvanlaatu saadaan CVBS-signaalin (komposiitti) kanssa.
  • Ethernet-liitin
    Ethernet-liittimellä laitteen saa kytkettyä lähiverkkoon. Liitännän hyödyntämistavat kuitenkin vaihtelevat laitekohtaisesti. Osa laitteista mahdollistaa tallenteiden siirtelyn tietokoneen ja laitteen välillä, tallentamisen ulkoiselle kovalevylle ja jopa toistamisen suoraan tietokoneelta. Joidenkin boksien kohdalla Ethernet-liitin taas on tarkoitettu ainoastaan MHP:n paluukanavaksi.
  • HDMI -ulostulo
    HDMI-liitin on uusi, täysin digitaalinen kytkentätapa eri audio- ja videolaitteiden välille. Mikäli digiboksi liitetään digitaaliseen näyttöön, kuten esim. taulutelevisioon, HDMI-liitännällä, pysyy kuva virheettömänä, koska kuvaa ei tarvitse muuttaa välillä analogiseen muotoon.
  • HDTV -tuki
    Laitteella voi katsella HDTV- eli teräväpiiirtotelevisiolähetyksiä, mikäli siinä on sisäänrakennettuna AVC (MPEG4) -formaatin teräväpiirtolähetyksiä vastaanottava viritin. Yleensä HDTV-lähetysten katseluun vaaditaan lisäksi maksukortti.
  • Onko laite tallentava digiboksi?
    Tallettava digiboksi mahdollistaa digilähetysten tallettamisen suoraan laitteen sisäiselle kovalevylle. Digitaalisesti talletettu TV-kuva on täsmälleen samalla laadulla talletettu kuin vastaanotettaessa, joten normaalia kuvan huonontumista tallennusvaiheessa ei tapahdu.
  • Picture-in-picture
    Mahdollistaa kahden TV-kanavan samanaikaisen katselun (yleensä toinen kanavista näkyy ns. pikkuruudussa pääkanavan kuvan yläkulmassa).
  • RS-232 -liitin
    Yleensä RS-232 -liittimen avulla laitteeseen voidaan päivittää uusi firmware. RS-232 -liitäntää ei yleensä voi käyttää videoiden siirtoon laitteelta tietokoneelle.
  • Sisäänrakennettu Conax-korttipaikka
    Conax-salattujen kanavien katselu vaatii joko Conax-korttipaikan tai Conax CA-moduulin asentamisen.
  • Sisäänrakennettu teksti-tv
    Sisäänrakennettu teksti-tv mahdollistaa teksti-tv:n käytön suoraan digiboksin avulla ja on siis riippumaton siitä, tukeeko televisio teksti-tv:tä vai ei.
  • Sisäänrakennettu VideoGuard -korttipaikka
    VideoGuard -kortinlukija vaaditaan mm. Viasatin katselukorttien käyttöön.
  • Sisältää myös DVB-C -virittimen
    Onko laitteessa kaapeliverkon digitaalisia televisiolähetyksiä purkava viritin.
  • USB-liitin
    USB-liitin mahdollistaa nopean tiedonsiirron digiboksin ja tietokoneen välillä. Tätä liitintä käytetään yleisimmin tallettavissa digibokseissa mahdollistamaan talletettujen videoiden siirto digiboksilta tietokoneelle.
  • Virittimien määrä laitteessa
    Mikäli laitteesta löytyy useampi viritin, se mahdollistaa esim. eri kanavanipussa sijaitsevan kanavan tallennuksen katsottaessa toisessa kanavanipussa sijaitsevaa kanavaa.