Apple iPod classic 80GB (6th gen)
 
 
 
 
Kuva Apple iPod classic 80GB (6th gen)    
Arvosana 4.16 (19 ääntä)
Arvostele laite
Hinta  
Tallennustilaa 80GB
Tallennusmedia Kovalevy
Muistikorttipaikka Ei muistikorttipaikkaa
Radio Ei
Näyttö Kyllä
Näytön koko 2,5
Resoluutio 320 x 240
Kosketusnäyttö Ei
Kuulokeliitäntä 3,5mm kuulokeliitäntä
PC-liitäntä USB
MP3 Kyllä
FLAC Ei
Ogg Vorbis Ei
AAC Kyllä
AAC (FairPlay) Kyllä
WMA (ilman DRM:ää) Ei
WMA (DRM) Ei
Videotoisto Kyllä
MPEG-1 Ei
MPEG-2 Ei
MPEG-4 Kyllä
H.264 / AVC Kyllä
WMV Ei
WMV (DRM) Ei
Akkukesto (video) 5
Akkukesto (musiikki) 30 h
WLAN Ei
Paino 140g
Leveys 62mm
Korkeus 104mm
Syvyys 11mm

Takaisin Kannettavat MP3-soittimet -laiteryhmän listaukseen


  • Kuulokeliitännän tyyppi
    Tavallisin kannettavissa mp3-soittimissa käytetty kuulokeliitäntä on halkaisijaltaan 3,5 millimetriä. Joissain laitteissa on käytössä myös erikoisempi 2,5 millimetrin pienoisliitäntä, johon kuulokkeiden liittäminen vaatii usein sovittimen. Osa valmistajista käyttää omia erikoisliittimiään.
  • MP3 -tuki
    Yleensä kaikki digitaaliset musiikkisoittimet osaavat toistaa DRM-suojaamatonta MP3-musiikkia. Sen sijaan DRM-suojattujen musiikkitiedostojen toistomahdollisuus vaihtelee laitevalmistajittain. Samoin erikoisempien tiedostomuotojen, kuten FLAC:n, Ogg Vorbisin, AAC:n ja WMA:n toisto on mahdollista vain osalla soittimista.
  • Muistikorttipaikka
    Joissain MP3-soittimissa voi olla paikka ulkoiselle muistikortille. Liitännän ansiosta soittimella voi soittaa myös musiikkia, joka on tallennettu muistikortille.
  • Näyttö
    Laitteen näyttö helpottaa sisällön selaamista ja haluttujen kappaleiden löytämistä. Näytöltä voi tarkistaa esimerkiksi soitetun kappaleen tai esiintyjän nimen, säätää asetuksia tai, laitteesta riippuen, esimerkiksi katsella videoita tai valokuvia.
  • Sisäänrakennettu WLAN
    Joissain uusissa soittimissa on mukana langaton WLAN-yhteys. Yhteyttä voi kuitenkaan harvoin hyödyntää tiedostojen/tietojen synkronointiin, vaan sitä hyödynnetään internetiyhteyden tai valmistajan omien palveluiden käytössä.
  • Tallennusmedian tyyppi
    MP3-soittimissa musiikki tallennetaan joko flash-tyyppiseen muistiin tai kovalevylle. Flash-muisti ei sisällä lainkaan liikkuvia osia, joten se kuluttaa kovalevyä vähemmän virtaa. Lisäksi flash on kevyempi ja voi kestää paremmin iskuja, kuten putoamista. Tallennuskapasiteetissa flash-pohjaiset soittimet yleensä häviävät kovalevysoittimille, sillä suurin flashin tarjoama kapasiteetti on tällä hetkellä 32 gigatavua, kun taas kovalevyn koko voi kannettavissa soittimissa olla satoja gigoja (200-300 gigatavua).
  • Tietokoneliitäntä
    Soitin liitetään tietokoneeseen yleensä joko tavallisen USB- tai Firewire-johdon avulla. Usein soittimen päässä vaaditaan kuitenkin valmistajan oma erikoisliitin, mikä pitää huomioida myös esimerkiksi liitettäessä soitinta autoon.