NEC NP-M271X
 
 
 
 
Kuva NEC NP-M271X    
Arvosana Arvostele laite
Hinta  
DisplayPort ?
3D ?
Tekniikka LCD
Tarkkuus 1600x1200
Kuvasuhde 4:3
Linssin zoom 1,7X
Min. kuvakoko 25"
Maks. kuvakoko 300"
Kontrasti 3000:1
Valoteho 2700 ANSI lumens
Lampun elinikä 5000h
Lens shift -tyyppi ?
Keystone-korjaus ?
HDMI-sisääntuloja 1
Komponentti ?
DVI-sisääntuloja 0
VGA-sisääntulo Kyllä
VGA-SCART ?
SCART Ei
S-Video Kyllä
Komposiitti Kyllä
Kaiuttimet Kyllä
Melutaso 33dB
Virrankulutus 248 W
Leveys 339mm
Korkeus 99mm
Syvyys 257mm
Paino 2,9kg

Takaisin Videoprojektorit -laiteryhmän listaukseen


 • DVI-sisääntulojen (sekä DVI-I että DVI-D) määrä
  DVI on HDMI:n tavoin täysin digitaalinen tapa liittää kuvanlähde toistolaitteeseen (kuten projektoriin). Kuitenkin toisin kuin HDMI, ei DVI siirrä ääntä. Lisää tietoa löydät täältä.
 • HDMI-sisääntulojen määrä
  HDMI on täysin digitaalinen kuvan ja äänen tiedonsiirtomenetelmä, joka tarjoaa mahdollisuuden liittää projektorin digitaaliseen kuvalähteeseen (kuten Blu-ray- ja DVD-soittimeen tai pelikonsoliin) ilman turhaa analogista välivaihetta. Lue lisää HDMI:stä täältä.
 • Keystone-korjaus
  Mikäli projektoria ei ole asetettu heijastuspinnan suhteen suoraankulmaan, heijastettu kuva voi näyttää vääristyneeltä. Syntynyttä vääristymää voi poistaa Keystone-korjauksen avulla, joka käytännössä tarkoittaa tykin normaalisti suorakaiteen muotoisen kuvan projisoimista vinoutuneena siten, että kuva näkyy heijastuspinnalla oikein. Korjaus voi perustua joko optiikkaan tai digitaaliseen kuvankäsittelyyn perustuen.
 • Komponenttisisääntuloja
  Mikäli laitteessa on komponenttiliitin, voidaan se kytkeä kuvanlähteeseen käyttäen komponenttivideota. Komponenttivideo siirretään yleensä kolmen RCA- tai BNC-kaapelin avulla. Komponentti on analogisista videonsiirtotavoista paras vaihtoehto, joka kuitenkin häviää digitaalisille HDMI- ja DVI-vaihtoehdoille. Lisäinfoa komponenttivideosta löydät täältä.
 • Komposiittitulo
  Komposiittivideo (tunnetaan myös CVBS:nä) on analoginen videon siirtotapa. Komposiittivideo siirretään yhden RCA-johdon avulla, joten koko videoinformaatio kulkee yhdessä kaapelissa. Tästä syystä komposiitin kuvanlaatu on heikompaa kuin RGB:n, komponentin tai digitaalisten vaihtoehtojen (HDMI ja DVI) tarjoama laatu.
 • Kontrastisuhde
  Kontrasti (englanniksi Contrast) tarkoittaa kuvan tummimman ja vaaleimman kohdan valoisuuden eroa. Kontrasti ilmoitetaan suhdelukuna, esim. 800:1. Mitä suurempi suhdeluku on, sitä parempi kontrasti on. Lue lisää täältä. Kontrastisuhde saavutetaan joillain videoprojektoreilla kuvan kirkkautta muuttamalla, jolloin kyseessä on ns. dynaaminen kontrastisuhde.
 • Kuvan maksimikoko
  Maks. kuvankoko ilmaisee tuumina (") halkaisijan suurimmalle kuvakoolle, jolla projektori toimii.
 • Kuvan minimikoko
  Min. kuvakoko ilmaisee tuumina (") halkaisijan pienimmälle kuvakoolle, jolla projektori toimii.
 • Kuvasuhde
  Kuvasuhde ilmaisee projektorin luoman kuvan leveyden suhteessa kuvan korkeuteen. Lähes poikkeuksetta kuvasuhde on joko 16:9 (laajakulma) tai 4:3 (käytössä esim. "perinteisessä" televisiossa). Lue lisää täältä.
 • Laitteen tuottama melutaso
  Melutaso kertoo desibeleinä (dB) sen, kuinka suuren melun projektori aiheuttaa päällä ollessaan. Mitä pienempi arvo, sitä hiljaisempi laite on kyseessä. Melua aiheuttavat lähinnä projektoria jäähdyttävät tuulettimet.
 • Lampun ilmoitettu elinikä
  Lampun elinikä kertoo, kuinka kauan projektorin lamppua voi käyttää ennen kuin lamppu alkaa himmetä. Lampun kestoikä ilmaistaan tunneissa (h). Halvimmat halogeenilamput eivät välttämättä kestä kuin muutamia satoja tunteja, mutta useimmat nykyään käytetyt lamput kestävät jo 1000-3000 tuntia. Lampun kestoikä on kuluttajan kannalta tärkeä ominaisuus, sillä projektoreiden lamput ovat erittäin kallita vaihdettavia.
 • Lens shift -tyyppi
  Lens shift tarkoittaa mahdollisuutta liikuttaa projektorin linssiä laitteen sisällä siten, että kuva voidaan kohdistaa eri osaan seinää laitetta liikuttamatta. Toiminto antaa vapauttaa laitteen sijoittelun suhteen. Lens shift voi olla toteutettu joko manuaalisesti (käsin säädettävä) tai sähköistetysti (motorisoitu) tai se voi puuttua varustelusta kokonaan.
 • Linssin zoom-kerroin
  Linssin optisen zoomin avulla voi säätää kuvan kokoa projektoria siirtämättä, mikä helpottaa laitteen sijoittamista. Zoomikerroin kertoo, kuinka paljon kuvakokoon voi zoomin avulla vaikuttaa. Esimerkiksi kerroin 2x tarkoittaa, että kuvakokoa voi muuttaa 100%:lla projektoria siirtämättä. Linssin zoom voi toimia joko manuaalisesti tai motorisoidusti.
 • Näyttötekniikan tyyppi
  Videoprojektorit voivat perustua eri toteutustekniikoihin: CRT, LCoS (Liquid Crystal on Silicon), DLP (Digital Light Processing) tai LCD (Liquid Crystal Display), joista yleisimpiä ovat DLP ja LCD. Yleensä DLP-projektoreita on pidetty parempana elokuvien toistoon, kun taas edullinen ja pienikokoinen LCD on mielletty paremmaksi dataprojektorissa. Käytännössä molemmat tekniikat ovat nykyään hyvin kilpailukykyisiä keskenään. CRT on vanhentunutta tekniikkaa, ja CRT-projektoreita näkee enää harvoin. LCoS taas on hyvä, mutta vähän käytetty tekniikka.
 • Ominaistarkkuus
  Tarkkuus ilmaisee natiiviresoluution, jolla videoprojektori toimii. Tämä tarkoittaa siis projektorin luoman kuvan sisältämien vaaka- ja pystysuuntaisten pisteiden määrää. Tarkkuus ilmoitetaan muodossa vaakapikselit x pystypikselit. Projektoreissa resoluutio on vakio, joten kaikki syötetty kuvamateriaali pitää skaalata projektorin käyttämään tarkkuuteen. Yleisiä tarkkuuksia ovat SVGA (800×600 pikseliä), XGA (1024×768 pikseliä), 720p (1280×720 pikseliä) ja 1080p (1920×1080 pikseliä).
 • RGB SCART -tuki VGA-liittimessä
  VGA-SCART tarkoittaa, että projektori osaa tulkita VGA-liittimen kautta syötettyä RGB-signaalia.
 • SCART-sisääntulo
  SCART on analoginen liitin ja kaapeli, jonka avulla voidaan kuljettaa sekä videota että audiota. SCART on yleisesti käytössä Euroopassa. Scartin kautta on mahdollista siirtää sekä komposiitti-, RGB- että S-video-videosignaalia. Lisää tietoa SCART:ista löydät täältä.
 • S-Video -sisääntulo
  S-Video on analoginen videon siirtotapa ja kaapeli/liitin. S-Videossa video on jaettu Y eli luminanssi ja C eli krominanssi osiin, jotka kuljetetaan eri johtoja pitkin. Laadultaan S-Video sijoittuu komposiittivideon ja komponenttivideon välimaastoon. Lisäinfoa aiheesta löydät täältä.
 • Valoteho
  Valoteho eli valon voimakkuus mitataan yksikössä "ANSI lumen", ja arvo kertoo projektorin lampun valotehon. Mitä korkeampi arvo, sitä kirkkaamman valon projektori pystyy tuottamaan. Valoteho vaikuttaa siihen, kuinka kirkkaassa huoneessa projektoria voi käyttää. Alle tuhannen lumenin projektoreita voi käyttää lähinnä pimennetyissä tiloissa, kun taas 1000-2000 lumenin laitteella tulee jot toimeen esimerkiksi luokkahuoneissa ja kokoustiloissa.
 • VGA-sisääntulo (eli D-sub)
  VGA-liitin (toiselta nimeltään D-sub 15) on tietokoneista tuttu analoginen liitäntäportti, jossa 15 pinniä kolmessa rivissä. Liitin löytyy useista tietokoneista ja kannettavista, ja siten VGA-portti on yleensä helpoin tapa kytkeä projektori tietokoneeseen.
 • Virrankulutus käytössä
  Virrankulutus ilmaisee watteina, kuinka paljon projektori kuluttaa virtaa päällä ollessaan.