HTC Dream

HTC Dream
Android / 3.2"
Valmistaja: HTC | Kategoria: Puhelimet
Muoto Liukukansi
Käyttöjärjestelmä Android
Paino 158 g
Mitat (LxKxS) 117,7 mm x 55,7 mm x 17,1 mm
Näytön koko 3,2"
Näytön tekniikka? TFT
Kaksi näyttöä Ei
Resoluutio 320 x 480
Värejä 65 536 (16-bit)
Kosketusnäyttö Kyllä
RAM-muistia? 192 MB
Muistikorttipaikka microSD
2G-taajuudet GSM 850 / GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900
Data? HSUPA / HSDPA / WCDMA / EDGE / GPRS
WLAN 802.11b/g
Bluetooth Kyllä
Kamera Kyllä
Kameran tarkkuus 3,1 MP
Optinen zoom Ei
MMS? Kyllä
GPS Kyllä
WWW-selain Kyllä
Ilmoitettu puheaika? 5,3 h
Akun kesto / Stand-by 406 h

 
 • Data (Tuetut pakettidatan muodot)

  Pakettikytkentäiset siirtotavat, jotka mahdollistavat piirikytkentäistä datansiirtoa nopeammat ja tehokkaammat yhteydet. Lisätietoa ja nopeusvertailua esim. täällä.

 • MMS (MMS-tuki)

  MMS (lyh. sanoista Multimedia Messaging Service) tarkoittaa multimediaviestejä. Ne voivat tavallisista SMS-tekstiviesteistä poiketen sisältää tekstin lisäksi myös kuvia, ääntä ja videota.

 • RAM-muistia (RAM-muistin määrä)

  RAM-muisti (Random access memory ) on puhelimen sisäinen muisti, jota käytetään ohjelmien suorittamiseen.

 • Ilmoitettu puheaika (Ilmoitettu puheaika)

  Ilmoitettu puheaika on valmistajan itsensä ilmoittama puheaika kännykälle ja todellinen puheaika saattaa vaihdella tästä luvusta paljonkin, riippuen mm. käytössä olevan kännykkäverkon voimakkuudesta, jne.

 • Näytön tekniikka (Näytön tekniikka)

  Näyttöpaneelin toteustekniikka. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat (huonoimmasta parempaan) STN, CSTN (Color STN), TFT (Thin-Film Transistor) ja OLED (organic light-emitting diode). Kolme ensimmäistä perustuvat kaikki LCD-teknologiaan ja, toisin kuin OLED,vaativat taustavalon.

 • Tallennustilaa (Sisäärakennetun tallennustilan määrä)

  Laitteen sisäinen tallennuskapasiteetti, jota voi käyttä esimerkiksi kuvien, videoiden, soittoäänien ja pelien säilömiseen. Yleensä flash-muistia.

  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Erittäin hyvä ja monipuolinen laite. Ainut ongelma on Suomenkielisen ohjelman saatavuus. Ainakaan toistaiseksi, eli ½ vuoden käytön jälkeen en ole saanut vaihdettua kieltä Suomeen.
Eki

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Iso-Britanniasta tilattu puhelimeni maksoi ostohetkellä 40% siitä, mitä iPhone samalla hetkellä Suomessa maksoi. Siltikin nämä kaksi puhelinta kilpailevat rinta rinnan, paikoin HTC:n johdossa.

HTC G1 Dream on loistava esimerkki Googlen Android käyttöjärjestelmän omaavasta laitteesta, yleisvaikutelma on erittäin positiivinen, vaikka ei tämäkään laite ilman vikoja ole.

Laitteen suurin hienous tuleekin juuri sen käyttöjärjestelmästä. Android sallii käyttäjälle täydellisen Google-kokemuksen, joka on vertaansa vailla. Ensimmäisen puhelimen käynnistyksen yhteydessä puhelimella kirjaudutaan Google-tiliin ja siitä helppous sitten alkaakin. Puhelin osaa nimittäin suoraan synkronoida itsensä Google-tilin sähköpostin, osoitekirjan ja kalenterin kanssa. GPS-paikannin on tietysti yhdistetty Google Mapsiin, joka näyttää reitteijä vaikka suoraan osoitekirjan henkilölle. Täydellistä navigaattoria puhelimesta ei kuitenkaan saa. Googlea on kielletty käyttämästä Google Mapsia reaaliaikaisten opasteiden antamiseen, mutta kyllä ajo-ohjeet on luettelona saatavilla.

Puhelimen ilmaisohjelmatarjonta on myös aivan mainio. Ilmaiseksi on saatavilla paljon ohjelmia aina peleistä kompasseihin ja reaaliaikaisiin tähtikartastoihin asti. Jokaisen puhelimen default-softan voi vaihtaa mieleisekseen, jopa tiedostonhallinta voidaan halutessa vaihtaa. Yksi mukava ohjelmahan on esimerkiksi sellainen, joka muuttaa puhelimen soittoääniä, vibraa ja ledien vilkkumista mieleiseksesi puhelimen soidessa tai tekstiviestin tullessa. Ohjelma voi laittaa puhelimen vaikka värähtelemään minuutin välein kun viesti on tullut tai puhelu jäänyt vastaamatta.

Heikkouksiakin laitteesta löytyy, ja ensimmäinen ja näkyvin vika puhelimessa on sen akku (sama ongelma on kaikissa älypuhelimissa). Normaali tehokäyttö kuluttaa akun yhdessä päivässä, taasen kun säästelevä käyttö antaa neljäkin päivää käyttöaikaa. Moni ominaisuus kannattaakin kytkeä pois päältä ja käynnistää vasta tarvittaessa. GPS ja WLAN syövät akkua tehokkaasti samoin kuin vaihtelu 2G ja 3G verkkojen välillä. Normaalisti siis kannattaa pitää vain 2G verkot päällä ja muut edellämainitut pois päältä ja käynnistää vasta kun tarvitsee paikannusta tai nopeampaa nettiyhteyttä.

Toinen laitteen näkyvä ongelma on käyttöalueelliset ongelmat. Tällä hetkellä kun puhelinta ei tueta Suomessa, tulee vastaan pieniä ongelmia. Maksullisia ohjelmia ei voi ladata suoraan puhelimen kautta, vaan ne pitää saada ensin käsiin .apk paketteina, joista sitten muistikortin kautta asentaa. Tämä ongelma korjaantuu vasta sitten, kun Android-puhelimia aletaan maahantuomaan. Toinen samaan liittyvä ongelma onkin puhelimen asetukset. Palveluntarjoajat täällä eivät tiedä valmiita asetuksia HTC:n puhelimille, joten ne joutuu aluksi kaivamaan netistä. MMS-asetukset on selvillä ainakin Saunalahdelle ja Elisalle, mutta DNA:lle niitä ei ole vielä kukaan saanut tiettävästi toimimaan.

Laitteen rautapuolesta voi huomioida sen, että puhelin on kyllä hieman iPhonea suurempi, mutta ei missään suhteessa liian iso. Näppäimistö on juuri sopiva aikuisen sormille, eikä pitempikään kirjoittaminen käy voimille tai hermoille. Kaiuttimen sijoitus takakanteen aiheuttaa pieniä ongelmia, sillä jos puhelin on esimerkiksi kankaisella alustalla, voi kaiuttimen ääni vaieta hieman liikaakin.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.