Nokia N8

Nokia N8
Symbian^3 / 3.5"
Valmistaja: Nokia | Kategoria: Puhelimet
Tuotetta myydään myös nimillä: Nokia N8-00
Muoto Tavanomainen
Käyttöjärjestelmä Symbian^3
Paino 135 g
Mitat (LxKxS) 113,5 mm x 59,1 mm x 12,9 mm
Näytön koko 3,5"
Näytön tekniikka? AM OLED
Kaksi näyttöä Ei
Resoluutio 360 x 640
Värejä 16,7M (24-bit)
Kosketusnäyttö Kyllä
RAM-muistia? 256 MB
Tallennustilaa? 16384 MB
Muistikorttipaikka microSD
2G-taajuudet GSM 850 / GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900
3G-taajuudet WCDMA 850 / WCDMA 900 / WCDMA 1700 / WCDMA 1900 / WCDMA 2100 / CDMA2000 1700? / CDMA2000 800/850? / CDMA2000 1900?
Data? HSUPA / HSDPA / WCDMA / EDGE / GPRS
WLAN 802.11b/g/n
Bluetooth Kyllä
Infrapuna Ei
Kamera Kyllä
Kameran tarkkuus 12 MP
Optinen zoom Ei
Kuvausvalo Kyllä
Etukamera Kyllä
MMS? Kyllä
GPS Kyllä
Radio Kyllä
WWW-selain Kyllä
Ilmoitettu puheaika? 12,5 h
Akun kesto / Stand-by 400 h
Valmistajan tuotekoodi(t) 002Q8G6 / 002Q8G8 / 002Q8G9 / 002Q8G9 / 002R5C6 / 002R5C7 / 002T534 / 2R5C6 / 2R5C7
Tuotteen EAN-koodi(t) 6438158180192 / 6438158180208 / 6438158180215 / 6438158180215 / 6438158198364 / 6438158198371 / 6438158254039 / 6438158255647 / 6438158265783

 
 • Data (Tuetut pakettidatan muodot)

  Pakettikytkentäiset siirtotavat, jotka mahdollistavat piirikytkentäistä datansiirtoa nopeammat ja tehokkaammat yhteydet. Lisätietoa ja nopeusvertailua esim. täällä.

 • MMS (MMS-tuki)

  MMS (lyh. sanoista Multimedia Messaging Service) tarkoittaa multimediaviestejä. Ne voivat tavallisista SMS-tekstiviesteistä poiketen sisältää tekstin lisäksi myös kuvia, ääntä ja videota.

 • RAM-muistia (RAM-muistin määrä)

  RAM-muisti (Random access memory ) on puhelimen sisäinen muisti, jota käytetään ohjelmien suorittamiseen.

 • Ilmoitettu puheaika (Ilmoitettu puheaika)

  Ilmoitettu puheaika on valmistajan itsensä ilmoittama puheaika kännykälle ja todellinen puheaika saattaa vaihdella tästä luvusta paljonkin, riippuen mm. käytössä olevan kännykkäverkon voimakkuudesta, jne.

 • Näytön tekniikka (Näytön tekniikka)

  Näyttöpaneelin toteustekniikka. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat (huonoimmasta parempaan) STN, CSTN (Color STN), TFT (Thin-Film Transistor) ja OLED (organic light-emitting diode). Kolme ensimmäistä perustuvat kaikki LCD-teknologiaan ja, toisin kuin OLED,vaativat taustavalon.

 • Tallennustilaa (Sisäärakennetun tallennustilan määrä)

  Laitteen sisäinen tallennuskapasiteetti, jota voi käyttä esimerkiksi kuvien, videoiden, soittoäänien ja pelien säilömiseen. Yleensä flash-muistia.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Kun tapasimme, oli kaikki uutta ja ihmeellistä, toki käyttökokemus oli silloisen käyttöjärjestelmän vuoksi varsin tahmea. Kamera oli varsin pätevä ja on sitä edelleen, xenon salamoineen. Puhelin oli hankintahetkellä Nokian lippulaiva ja ihmettelin jo silloin käyttöjärjestelmän hitautta. Myöhemmin tulleiden päivitysten jälkeen puhelin on saanut uuden elämän ja käyttö on lähes mukavaa.

Netin selailu ja alhainen näytön resoluutio, sekä prosessoritehot tuovat puhelimelle ison miinuksen. Toki on huomioitava, että laite on jo nykykehityksellä suorastaan vanhus, mutta esimerkiksi vähän vanhemmat android laitteet suoriutuvat surffailusta paljon joutuisammin. On siis ikävää että nokialla keskityttiin kameraan ehkä jopa turhan paljon puhelinta luodessa. Kamera on kiistatta erittäin hyvä yhä edelleen, mutta muut toiminnot jäävät pahasti jälkeen.

Kestävyydeltään puhelin on selkeästi Nokian käsialaa. Laite on pudonnut lukuisia kertoja erilaisille alustoille, kuten asfaltille, betonilattialle, parketille ja ainoat jäljet tapahtumista on pienet naarmut materiaalin pinnassa. Ei näytön säröilyä, ei osien irtoilua, vain jälkiä joita tulee arjen käytössä muutenkin. Ja tosiaan, ilman suojakuoria tai muita kalvoja.

Loppujen lopuksi, kaikkien päivitysten jälkeen on puhelin varsin pätevä normaalissa kevyessä käytössä, mutta vähänkin enemmän ripeyttä ja sulavuutta arvostava saa harmaita hiuksia jos laitetta käyttää aktiivisemmin. Akkukaan ei oikein riitä tehokkaampaan käyttöön. Eikä tilannetta helpota sovelluskehityksen loppuminen lähes kokonaan, koska alustaakaan ei enää kehitetä. Puhelin siis on vanhaksi luuriksi vielä toimiva, mutta auttamatta ominaisuuksiltaan jäänyt ajan hampaisiin.

+ Kamera
+ Kestävä
- Käyttöjärjestelmän tahmeus (tehon puute?)
- Sovellusten puute

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
Jombba123
Inactive
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Omistan tällä hetkellä kyseisen laitteen.
Puhelimessa erittäin hyvää on kamera, mielestäni joissain olosuhteissa pärjää uusimmillekkin malleille hyvin ja paljon kameraa on tullut käytettyä. Kameraa varten on myöskin fyysinen näppäin, jota monet nykyäänkin kaipaisi uusin puhelimiin. Ainut miinus kamerassa on että hieman nitaasti käynnistyy jos on muitakin sovelluksia päällä, mutta raudalla joka laitteesta löytyy se ei ole mikään ihme.
Valikoiden ja sovellusten toimivuus yleisesti on kelvollinen, valikot hieman tökkii jos nopeemin yrittää navigoida ja samoin suurin osa sovelluksista ottaa oman aikansa käynnistyä, mutta kuhan sovelluksen saa käyntiin se toimii tasaisesti.
Silloinkun n8 julkaistiin, laitteen runkoa ja olemusta pystyi kehumaan huipuksi, mutta nykyään nitisevä runko ei sitä ole. Alumininen runko on kyllä hyvännäköinen ja tuntuinen kädessä, mutta pienikin taivutus päästä ääniä. Laite on myös erittäin kevyt, mutta se on toki pienen akun ja näytön ansiota.
Näyttö, se on pieni, mutta välttävä uutisten lukuun ja sovelluksiin. Pieni resoluutiokaan ei haittaa tässä koossa paljoa, teksti on hyvin luettavaa ja muutenkin hyvin saa selvää. Kirkkaassa valossa musta teksti valkosella pohjalla erottuu hyvin. Erikoismaininta täytyy antaa näytön herkkyydestä ja kestävyydestä. Puhelin on 2v pyörinyt taskussa välillä avaintenkin kanssa ja yhtään naarmua ei ole.
N8 omaa myöskin poikkeuksellisen hyvät liitännät, perinteiset mini-usb ja 3,5mm löytyy ja lisänä mini-hdmi sekä vanha nokian laturiin käyvä liitin. Laitteesta löytyy myös muistikorttipaikka, vaikkakin 16gt sisäistä muistia riittää pitkälle laitteessa johon ei tarvitse huippulaatuisa videoita tai sovellukksia.
Navigointi vaatii oman kappaleen, sitä ei voi liikaa korostaa. Kartat on hyvin ajantasalla ja puheohjauskin löytyy monelle kielelle.
Myöskin Nokkan hyppämisen MS:n kelkkaan huomaa, laitteeseen on tullut päivitysten mukana sovelluksia esim. Skydriveen.

Yhteenvetona puhelin on toimiva edelleenkin ja riittää perus nettiselailuun, mutta suositella sitä ei oikein voi, koska tuki nokian puolelta rupee olemaan varsin loppusuoralla. Henkilölle joka haluaa puhelimen pokkarin korvaajaksi, reilusti muistia ja helpon tavan katsella aina mukana olevat kuvat TV:n kautta laite voisi sopia, jos sen jostain edullisesti saa.
Aikanaan arvosanaksi ois tullu 9,5 nykyään 7 tietämillä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Kompaktissa paketissa hyvä puhelin ja pokkarikameran korvike. Puhelimeen olen ollut varsin tyytyväinen koko sen pari vuotta, jonka se on itselläni nyt ollut. Tuolloin hankinta aikana se oli kameran osalta ja ehkä pääosin muiltakin itselle tärkeiltä ominaisuuksiltaan sen ajan kärkitasoa. Loppujen lopuksi silloin lopullisessa mietinnässä minulla olivat E7 ja tämä N8 ja ratkaisevina tekijöinä valinnassa näiden välillä olivat taskuun mahtuva koko ja huippulaatuinen kamera.

Tähän valintaan olenkin ollut sitten ajan myötä erittäin tyytyväinen, en edes muista missä mahtaa olla Canonin pokkarikamerani, jonka tämä puhelin on sivuuttanut täysin. Se kun vain sattuu olemaan aina mukana.

Alkuun myös arastelin siirtymistä kosketusnäyttöiseen puhelimeen aiemmasta qwerty näppäimistön omaavasta E75 mallista, mutta yllättävän kivuttomasti siirtyminen kuitenkin tuosta onnistui. Johtuen ehkä osittain siitäkin, etten kuitenkaan ole mikään tekstiviestien suurkuluttaja. Näppäilyvirheitä edelleen kyllä kosketusnäytön kanssa tulee, mutta niiden kanssa on oppinut elämään ja ehkä nekin oppisi välttämään, jos enemmän tuolla näppiksellä kirjoittelisi.

Muutama ongelmakin on tähän väliin toki mahtunut. Vajaan vuoden ikäisenä puhelin lähti takuuhuoltoon akun hyydyttäessä luurin täysin. Lataustaso pääsi menemään liian alhaiseksi ja puhelin ei suostunut enää laturistakaan virtaa ottamaan. Tämä kuitenkin hoitui akun vaihdolla ja uudella ohjelmisto päivityksellä. Nykyisellään puhelin tuntuu myös välillä, ehkä viikon - kahden jälkeen jumittuvan tilaan "Ei sallittu". Siis kun yrittää soittaa mihin tahansa numeroon, tulee kyseinen viesti. Tähän sitten auttaa puhelimen uudelleen käynnistys. Ehkä pitäisi vain suositusten mukaan sammuttaa puhelin muutaman päivän välein muutenkin, mutta aina sitä ei muista tai viitsi tehdä.

Summa summarum, yksi parhaista Nokian puhelimista joita minulla on ollut tähän mennessä. Muiden valmistajien malleihin en kuitenkaan kykene vertaamaan, kun niistä ei ainakaan vielä kokemusta ole.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
Tuntematon käyttäjä
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Hyvä puhelin ollut, mutta nyt reilun kahden vuoden jälkeen alkanut jumittamaan. Vaikka puhelinta päivitetty, niin menee niin jumiin hetkittäin, että pitää sammuttaa puhelin painamalla pitkään käynnistys nappulaa

Kamera todella hyvä, saa hyviä kuvia myös pimeällä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
20.5.2013
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

+hyvä kamera
+ hienon näkönen
+menee just eikä melkein käteen
+ kohtuu iso muisti
-puhelut katkeilee
-käyttis takkuu
-ei reset nappia siis erillistä

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
terle
Inactive
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Hyvä vastine rahoille. Parani huomattavasti Symbian "Anna" päivityksen myöta. Edelleen parani "Bellen" myötä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
92%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Sain tnä ja oon tosi tyytyväinen vehkeeseen, toimii hyvin ja sujuvasti, ei ainakaan vielä oo lagini. Uskomaton ero nokian c6 verratuna!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
85%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Plussaa ja miinusta pukkaa

+Kamera on todella hyvä kännykkäkameraksi, videot hienoja oikeissa olosuhteissa
+Nokian ilmanen navigointi, hyvä navigointiohjelma, GPS parempi kuin aikaisemmissa nokioissa, huomaa kun vaikka sportstrackerin kans käyttää nii on koko ajan kartalla.
+Hyvän näkönen ja sopivan kokonen

-Käyttöliittymä takkuaa kun vertaa vaikka samsungiin tai appleen
-Ollu jo kaks kertaa pimeenä =>huoltoon. Nokiaa saa siellä juoksuttaa vähän liikaa aina. Taidan vaihtaa merkkiä just tuon takia.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
80%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Muutaman kuukauden käytön jälkeen;

+ Rakenne; tukevan metallinen, silti tyylikäs ja kapea, kestävä näyttö ja kameran linssi hyvin suojassa
+ Yleinen laaduntuntu ja ajaton eleganssi verrattuna galaxy s:n tyyppisiin muovipuhelimiin
+ Akkukesto (Muutama päivä ahkeralla internet- ja pelikäytöllä)
+ Kamera nyt yksinkertaisesti paras, mitä puhelimissa on nähty, voittaa helposti vanhat pokkarit
+ Sähköpostit, uutispalvelut, ohjelmistot yms toimivat lähes out-of-the-box, ei tarvitse tuhlata aikaa ominaisuuksien käyttöönottoon
+ Hulppea sisäinen muisti ja laajennettavasti kortilla 32 gigaan
+ Data-yhteydet ja gps pelaavat mahtavasti, navigointi on ilmaista

? Ovi-kauppa; Siellä on oikeastaan erittäin paljon järkevää tavaraa, ja selaaminenkin varsin helppoa. Androidilla tietty vielä potenssiin kymmenen.
? Symbian^3; Selvä paranus S60:een. Käyttistä kehitetään yhä, vaikka se mediassa onkin leimattu kuolleeksi
? Näyttö; Erinomainen, mutta jää tarkkuudessa muiden huippumallien varjoon


- Softan ajoittainen hidastelu
- Käyttöliittymä noudattaa insinöörilogiikkaa, ei kovin intuitiivinen, kuten vaikkapa iOS
- Nettiselain melko kehno (Opera mobile ratkaisee tämän ongelman)

Kokonaisuudessaan aivan mahdottoman laadukkaan tuntuinen puhelin. Mikäli et tiedä mitä tekisit Androidilla, tai et nauti Applen tuotteista, tai jos vaan haluat parhaan mahdollisen kamerapuhelimen - suosittelen lämpimästi.

EDIT: Kestää asfaltille tippumisen varsin mallikkaasti. Lähes huomaamatonta nirhaumaa, näyttö[b]täysin naarmoton suoran kontaktin jälkeen[/b]. Toisaalta miinusta puhelimen liukkaudesta kädessä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
96%
  Arvosana: 1 / 5 Vastine rahoille: 1 / 5

Mieluumin ottaisin tällä hinnalla HTC Desiren. Android on Android ja Symbian on Symbian. Ei siitä pääse yli eikä ympäri. =))

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
6%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Käsikonsoli, kamera, navigaattori, mediasoitin ja selain. Videokameraksi ei ole vaikka kuvaa HD-laatua. Puhelimenakin toimii ja mobiilisti voi surffailla, kun pistää sim-kortin sisään. Nämä lainakapulan parin päivän testin perusteella. Joitain +/-
+ kamera, etenkin salama
+ pelaaminen esim. NFS Shift toimii hyvin, ohjaus puhelinta kallistamalla
+ sovitepiuhat liittimiin
+ ohjelmat, esim. Quick Office, Reader, ilmaiseksi ladattavat pelit. (nuo toimisto-ohjelmat joutuu ostamaan joihinkin malleihin)
+ sopii vielä käteen, isompaa puhelinta en ehkä kelpuutaisi taskuun
+ laturi nokian pikkupäinen laturi, myös usb kautta lataantuu
+ mm. yle areena
+ esim. maikkarin netti-tv avautuu, tosin vain perus -selaimella ja hitaasti.
+/- muistikorttia ei tule mukana, kukin ostakoon sellaisen muistikortin mitä tarvitsee/viitsii sijoittaa. Puhelimen muistilla pärjää pitkään.
+ puhelin ilmoittaa aiempia käytössäni olleita malleja selvemmin milloin yhdistetään wlaniin
- kuulokkeet eivät sovi korviini, hyvää niissä on soittimen kauko-ohjaus
- kameraa liikuteltaessa, nykimistä on havaittavissa videokuvassa. Kameraa pidettäessä paikallaan tulee ok kuvaa.

pari iltaa/pitkä ilta/päivä kannattaa varata ohjelmistojen päivityksiin ja latauksiin. Opera on ehdoton, vaikkei sillä saa Flash videoita auki. Opera toimii huomattavasti sujuvammin kuin kännykän perusselain.
---
Lisätään vielä, että plussana wmv -videotiedostojen katselu. Live Movien Makerilla muokattu video aukeaa N8:lla ja toistuu esim. HMDI:n kautta telkkarissa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
84%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Helvetinhyvä kamera, mutta minulla ei ainakaan tuo HDMI toimi oikein pitää sammuttaa ja sitten pukata johto kiinni ja käynistää. Jos pukkaa käynnissä sen kiinni niin töllössä ei näy kuin sen hetkinen kuva mikä puhelimessa on eikäse siitä muutu vaikka pistää videon pyörimään. Ja toinen homma on ettei puheluita joskus meinaa saada sammutettua. Varsinki sillon kun se hypää 3G alueelta 2G alueelle sillon heittää kuulumasta, mutta se on operaattorin vika.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
67%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

En voi antaa viittä tähteä, koska selain on niin huono, että hävettää. Engadgetin täyttä sivua ei meinaa saada auki, kun jo muisti loppuu kesken. Poikani Galaxy S aukaisee Engadgetin tosta vaan ja surffaa sillä muutenkin ilman häiriöitä. Itselläni on myös Galaxy Tab, joten muutakin vertailupohjaa on. Selainta en voi riittävästi hakkua, mutta toivottavasti se päivityksessä paranee.

Muutoinhan N8 on loistovehje, teknisiltä ominaisuuksiltaan ylivoimainen HDMI-liitäntöineen ja on-the-go-usbeineen kamerasta puhumattakaan. FM-lähetin on kelpo varuste: sen kun laittaa auton kojelaudalle lähettämään, niin radiosta kuuluu oma musa. Sen takia en voi jättää alle 4 pisteenkään.

On se kumma, että Nokialla ei ole sellaista johtajaa, joka sanoo tekniikkajohdolle, että haluan iltapäiväksi pöydälleni sellaisen puhelimen konseptin, jossa on 4,5 tuuman näyttö, 1,6 GHz:n suoritin, 64 gigaa muistia, 1 giga RAMia ja vähintään N8:n tasoinen kamera sekä liitännät. Viikossa siitä pitäisi olla pöydälläni raakaversio kokeiltavana kapulana. Eivätkö ne tajua, mitä ihmiset haluavat vai ovatko ne täysin tolloja.

Kyllä on Meegolle asetetut kovat toiveet, 1,2 gigan suoritin ei taida enää riittää alkuunkaan vaan speksit kerralla aivan uudelle tasolle. Se on aivan sama, mitä se maksaa, jos unelmavehkeen saisi.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
83%
GonzosAngel
Vahvistamaton käyttäjä
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Olen omistanut kyseisen puhelimen nyt tasan 1kk. Ja kaikinpuolin hyvä puhelin!

Miinukset
- Kun puhuu puhelua niin vahingossa menee pitoon tai painaa luurin korvaan! (Tätä on tapahtunut mulle monesti!)
Siinä olikin mun huonot puolet puhelimesta :D

Mutta kamera, voi luoja miten hyvä se onkaan, meinasin ostaa uuden digikameran joka olisi ollut melkein samanhintainen kun kyseinen N8. Kaikki multimedia jutut samassa paketissa, en voi moittia mitenkään. Kuinkas pitkään akun pitäisi normaalisti kestää? - Olen nimittäin miettinyt sitä aika paljon.. Ei sen puoleen että käytän paljon kameraa, nettiä ja puhun tosi paljon kavereitten kanssa, mutta akku on tosi hyvä mun mielestäni, tosin katoin netistä uutta akkua pahan päivän varalle, mutta kyseinen akku maksaa about 100€!!!! TÖRKEE HINTA! Sitten myös se kun ihmiset sanoo että puhelin sammuu itekseen ja tilttaa, tätä mulle ei ole käynyt, eli taitaa olla vaan joillakin se vika, mun on toiminut ilman minkään sortin tilttailu/sammumis ongelmilta...

Ihmiset, jos haluatte hyvän puhelimen, suosittelen kyllä kovasti tätä! Olen omistanut todella monta nokian puhelinta muista merkeistä puhumattakaan, niin tämä Nokia N8-00 yllätti mut todella kovasti! :)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
85%
30.1.2011
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Pirun kova kamera, hieno muotoilu ja hyvä näyttö. Toimii todella hyvin.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
56%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

En löydä muuta huonoa kun että on kuin liukas saippua kädessä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
45%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Ominaisuudet hakkaavat varmasti kilpailijat, mutta perinteisesti se käytettävyys ei ole ihan huippuluokkaa. Toki näin Symbianin kanssa aiemmin värkänneelle ei tuota ongelmia, mutta välillä pitää itselläkin miettiä mistä mikäkin säätö löytyy. Ovi:sta alkaa pikkuhiljaa löytyy kaikki tarvittavat ohjelmat, ja ilmeisesti käyttikseen on päivitystä luvassa ensi vuoden alussa, joten saadaan hieman korjattua pieniä ylimääräisiä "ominaisuuksia".

Erinomainen kamera, joten ei tarvitse enää kanniskella pokkaria mukana.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
83%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Erittäin hyvä puhelin/mobiilitietokone...

+Kamera
+Muotoilu
+Hdmi/usb
+Ilmainen navigointi
+Käyttöliittymä

Jne... Miinuksia ei juurikaan ole,ainakaan tämän parin viikon käytön ja kokemusten perusteella.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
68%
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 1 / 5

+Hyvä kamera
+Muotoilu
+Kartat

-Näytön Tarkkuus
-Symbian 3
-liian pienet kuvakkeet
-Tekstin kirjoitus vaikeus (todella vaikeaa)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
27%
kunpoo
Inactive
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Loistava puhelin ja paljon kaikkea muutakin.
Upeiksi todettuja ominaisuuksia mm. navigointi, kamera, videokamera, soitin, liitettävyys ja mukautettavuus.

ilokseni huomasin myös että ulkoisen usb levyn pystyi vaivatta liittämään luuriin ilman vaivaa ja videot & musiikki toistui nätisti.

Ovi storessa on jo suht hyvin tarjolla hyviä ohjelmia, esim. Sports tracker on loistava, olen ostanut innostuneena bluetooth sykevyön.


5/5

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
85%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Sopivan kokoinen. Hyvän mallinen kädessä (ei teräviä kulmia, suosittelen silikonisuojan hankkimista päälle niin ei tipahtele kädestä) Kamerassa kasvojen tunnistus. Tietojen siirto toimii erinomaisesti. Puhelun aikana ylimääräiset äänet suodattuu pois upeasti ja kuulostaa kuin puhekumppani istuisi vieressä. Radion vastaanottokyky on upea: Kuuluu maanallakin jossa esim Apple hyytyy. Ladattavat ohjelmat ovat hauskoja ja käytännöllisiä ja helposti saatavilla (esim tarvitsimme töissä vatupassia ja työkaverit vitsailivat että voidaan käyttää N8 ja kappas vaan OVI:sta löytyi juuri oikea softa, alle kolmessa minuutissa ladattuna kännykkään ilmaiseksi)
Miinusta löytyy kaiuttimesta joka on takana eli painuu kämmentä tai pöytää vasten. USB-, kuuloke ja akun lataus liitännät ovat ilman suojia, jolloin ajan myötä sisään kertyy likaa. Kosketusnäytön käytön oppiminen vie aikaa. "Opaslehdykkä" ei kerro piilotetuista lyhyttoiminnoista (ööö siis hidden shortcut features) kuten risuaitaa painamalla saa numerot, oikealta ylhäältä saa virransäästötilan käyttöön (logiikka ei toimi vasemmalta ylhäällä vaikka siellä voisi olla operaattorin valinta, netti pois päältä [olisi erinomainen kun menee ulkomaille] tms.) Kun soitat monivalintaan miten saat esiin numerot puhelun aikana... ynnä muut tällaiset. Olen joutunut ohjeistamaan useita ihmisiä näissä.
Mutta nyt kun olen sitä puolisentoista kuukautta käyttänyt, [color=red]pidän kovasti.[/color]

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
90%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Hyvin ja ongelmitta toiminut alusta asti. N8 ollut ahkerassa käytössä kuukauden. Sovelluksiakin tarjolla jo ihan mukava määrä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
60%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Todella laaadukkaan oloinen laite tekniikaltaan ja ominaisuuksiltaan, muotoilua unohtamatta.

Viikon verran ollut käytössä, eikä mitään huonoa sanottavaa. Symbian toimii kuin unelma. Laite on helppo ottaa käyttöön ja käyttömukavuus on erinomaista luokkaa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
50%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Nyt on laite ollut käytössä vajaan kuukauden ja täytyy sanoa, että todella tyytyväinen olen.
Hyvät ja huonot puolet

+Kamera
+Kuvan ja videon muokkaus
+Laatu erinomainen
+USB OTG
+HDMI
+Formaattituki
+Näyttö
+Muisti (16gb + 32gb microsd)
+Nokian lupaamat päivitykset (UI yms.)
+Vihdoin tarpeeksi tehokasta rautaa Nokialta
+Akkukesto
+Musiikkisoitin hienosti toteutettu. (Erityisesti pystytilan Cover Flow)
+FM-lähetin
+Webtv, erityisesti YLE areena

+/- Symbian (Itseäni mielyttää, mutta kaikkia ei. Silti erittäin suuri parannus S60v5 ja palauttaa Symbianin käytettäväksi käyttöjärjestelmäksi)
+/- Ovi store. Käyttökokemus on parantunut huimasti ja sovelluksiakin alkaa olla jo. Silti vähemmän kuin Apple Store tai Android Market.

-Akku ei irroitettavissa. (Ilman torx avainta)
-Selain. Mukana tuleva selain on huono. Nokialta on kuitenkin päivitys tulossa. Lisäksi on myös Opera Mobile, joka on hyvä.
-Pystyqwertyn puuttuminen. Tähänkin on tulossa päivitys.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
85%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Aivan loistava laitos. Sain vihdoin käsiini masiinan ja vakuutti kyllä. Omasta mielestä N8 on ulkonäoltään hienoin puhelin markkinoilla. Olen vieläpä aina tykännyt Nokian tavasta valikkorakenteessa. Rasittavia esim. iluurissa, että ei saa kansioiden taakse piiloon sovelluksia. Toimii nopeasti ja vastaa komentoihin hyvin. Lagitusta ei juurikaan tapahdu (ellei ole jäänyt liikaa sovelluksia taustalle). Ovi storekin parantaa jatkuvasti vieläpä.

+ Kamera
+ Käyttöliittymä
+ Ulkonäkö
+ HDMI
+ Selkeys
+ Navigaattori
+ Akun kesto

- Muutama pieni bugi (ei mitään radikaalia, mutta pieniä löytyi)
- Selain (korjaantuu Opera 10:llä)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
84%
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

- Hardboot ei toimi jos softa kaatuu
- Softa kaatuu usein
- Puhelin huollossa
- liukas muotoilu
------------------------------------
+ kamera kuva/video
+ kuvanmuokkaus/säätö
+ ihan ok käyttöliittymä navigointi

Jos nyt saisin valita niin en välttämättä lähtisi N8 ostamaan,
ellet todellakin tarvitse tuota kameraa ja hd-video mahdollisuutta. Kamera on ainoa syy ostaa tämä puhelin. Omani on nyt huollossa. Simahti totaalisesti kun softa kaatui. Toimii taas kun akku joskus loppuu(testattu kerran) ja lähtee käyntiin. Akkua ei saa irti ilman ruuvailuja. Yritän vielä suhtautua positiivisesti puhelimeen huollon jälkeen, mutta aina tuo ensivaikutelma tulee kulkemaan mukana.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
37%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Loistava laite, ja alkuhankaluuksien jälkeen osoittautunut hyväksi paketiksi. Suosittelen.

Kamera, ja muutenkin hardware on huippuluokkaa.

Symbian 3 tuntuu aluksi hitaalta, mutta erot aijempiin versioihin ovat huomattavat.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
47%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Yhdyn edellisiin,paras Nokia puhelin sitten vuoden 1993 jolloin ostin silloisen Nokian huippu puhelimen 6310i joka oli siihen saakka paras käyttää kunnes tuli 3G puhelimet!Tosin laite(N8)ollut käytössä vasta muutaman päivän mutta tähän pätee vanha sanonta"vanhetessa vain paranee"!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
34%
AM
Vahvistamaton käyttäjä
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

On kyllä monipuolinen ja hyvin toimiva paketti. TomTomi ja vanha digipokkari joutaa kirpparille...

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
56%
3.10.2010
Janima79
Vahvistamaton käyttäjä
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Tuntuu että mitä enemmän käyttää niin sitä paremmaksi muuttuu. Bugiton ja tarpeeksi nopea. Ja kamera on kyllä erinomainen, ei siitä pääse mihinkään. Hyvä oli kyllä meikäläisen aikaisempi 3GS:kin, mutta tämä laite on monipuolisempi.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
63%
3.10.2010
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Testasin tutullani proto versiota mutta se vaikutti oikein hyvältä hintaansa nähden, kamera todella vakuuttava =)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
42%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.