Samsung Galaxy S III

Samsung Galaxy S III
Android / 4.8"
Valmistaja: Samsung | Kategoria: Puhelimet
Tuotetta myydään myös nimillä:
Samsung Galaxy S 3, Samsung Galaxy S 3 (16GB), Samsung Galaxy S III (16GB)
Muoto Tavanomainen
Käyttöjärjestelmä Android
Paino 133 g
Mitat (LxKxS) 136,6 mm x 70,6 mm x 8,6 mm
Näytön koko 4,8"
Näytön tekniikka? AM OLED
Kaksi näyttöä Ei
Resoluutio 1280 x 720
Värejä 16,7M (24-bit)
Kosketusnäyttö Kyllä
RAM-muistia? 1024 MB
Tallennustilaa? 16384 MB
Muistikorttipaikka microSD
2G-taajuudet GSM 850 / GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900
3G-taajuudet WCDMA 850 / WCDMA 900 / WCDMA 1900 / WCDMA 2100
Data? HSUPA / HSDPA / WCDMA / EDGE / GPRS
WLAN 802.11b/g/n
Bluetooth Kyllä
Infrapuna Ei
Kamera Kyllä
Kameran tarkkuus 8 MP
Optinen zoom Ei
Kuvausvalo Kyllä
Etukamera Kyllä
MMS? Kyllä
GPS Kyllä
Radio Kyllä
WWW-selain Kyllä
Ilmoitettu puheaika? 21,6 h
Akun kesto / Stand-by 790 h
Valmistajan tuotekoodi(t) 112637 / 112638 / EFC-1G6SBECSTD / EFC-1G6SWECSTD / GT-I9300GRDNEE / GT-I9300MBDNEE / GT-I9300RWDNEE

 
 • Data (Tuetut pakettidatan muodot)

  Pakettikytkentäiset siirtotavat, jotka mahdollistavat piirikytkentäistä datansiirtoa nopeammat ja tehokkaammat yhteydet. Lisätietoa ja nopeusvertailua esim. täällä.

 • MMS (MMS-tuki)

  MMS (lyh. sanoista Multimedia Messaging Service) tarkoittaa multimediaviestejä. Ne voivat tavallisista SMS-tekstiviesteistä poiketen sisältää tekstin lisäksi myös kuvia, ääntä ja videota.

 • RAM-muistia (RAM-muistin määrä)

  RAM-muisti (Random access memory ) on puhelimen sisäinen muisti, jota käytetään ohjelmien suorittamiseen.

 • Ilmoitettu puheaika (Ilmoitettu puheaika)

  Ilmoitettu puheaika on valmistajan itsensä ilmoittama puheaika kännykälle ja todellinen puheaika saattaa vaihdella tästä luvusta paljonkin, riippuen mm. käytössä olevan kännykkäverkon voimakkuudesta, jne.

 • Näytön tekniikka (Näytön tekniikka)

  Näyttöpaneelin toteustekniikka. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat (huonoimmasta parempaan) STN, CSTN (Color STN), TFT (Thin-Film Transistor) ja OLED (organic light-emitting diode). Kolme ensimmäistä perustuvat kaikki LCD-teknologiaan ja, toisin kuin OLED,vaativat taustavalon.

 • Tallennustilaa (Sisäärakennetun tallennustilan määrä)

  Laitteen sisäinen tallennuskapasiteetti, jota voi käyttä esimerkiksi kuvien, videoiden, soittoäänien ja pelien säilömiseen. Yleensä flash-muistia.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Puhelin on nyt ollut minulla noin 1,5 vuotta käytössä. Pienessä pähkinänkuoressa: Olen ollut erittäin tyytyväinen tähän puhelimeen, toki joitain miinuksia löytyy.

Puhelimessa on tosi hyvä näyttö, ottaa toiminnot vastaan hyvin ja lisäksi vielä suuri plussa siitä, että jopa kirkkaassa auringon valossa näkee tosi hyvin lukea! Verrattuna vaikka Windows-puhelimiin, Androidiin on saatavilla todella hyvin (ilmaisia) sovelluksia Play-kaupasta. Laite on mukavan keveä ja miellyttävä kädessä. Plussaksi luen myös sen, että opin käyttämään tätä puhelinta tosi nopeasti (helppokäyttöisyys). Tämän koen eduksi erityisesti siksi, että tämä oli ensimmäinen Samsung-luurini. Puhelin on hyvännäköinen ja siihen on saatavilla runsaasti lisävarusteita.

Miinuksia puhelin saa akkukestosta. Joudun lataamaan puhelimen joka yö, tavallaan tätä ei varmaan kovin painavaksi miinukseksi voi laskea, kun akunkesto on ongelmana oikeastaan jokaisessa nykyajan älypuhelimessa. Tässä(kin) akku kestää hyvin useamman päivän, jos mobiilidata on kokonaan pois käytöstä.

Yksi erittäin ärsyttävä ominaisuus on S Playn meneminen päälle. Vaikka puhelin olisi äänettömällä se päästää silti äänen. En edelleenkään ole saanut selville, mitä näppäintä tai näppäinyhdistelmiä pitää painaa, jotta S play menee päälle, mutta se tapahtuu joka kerta vahingossa ja ihan liian usein!

Jonkin päivityksen jälkeen ilmeni todella suuri miinus musiikin kuuntelemisessa. Musiikki on alkanut randomisti katkeilemaan, tämä on todella ärsyttävää. Tähän ilmeisesti ratkaisu olisi ladata musiikin kuunteluun jokin toinen appi kuin laitteessa valmiina oleva.

Miinukseksi on myös laskettava laitteen liukkaus. Suosittelen käyttämään varovaisuutta makoillessa, nimimerkillä puhelimen kokoinen monttu otsassa.

Summa summarun, minulla plussat voittaa miinukset ja tulen käyttämään tätä puhelinta niin kauan, kunnes siitä aika jättää.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
67%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Laite on ollut minulla nyt noin 1,5 vuotta käytössä ja nopeasti ilmaistuna olen ollut erittäin tyytyväinen laitteen tarjoamiin ominaisuuksien ja tehoon, mutta aivan ilman risuja ei tämäkään yleisesti ottaen hyvä laite pääse.

Ensin niitä hyviä puolia. Niitä on laitteen suurehko korkearesoluutioinen näyttö, joka on todella kirkas tarvittaessa, joten siitä näkee jopa ulkona auringonpaisteessa aurinkolasit päässäkin mitä ruudulla tapahtuu. Uudenkarheana puhelin edusti nopeinta nopeutta ja sovellukset ja pelit mitä Play-kaupasta saa laitteeseen hankittua toimivat kaikki mukisematta. Toki laite alkaa nyt kirjoitushetkellä näyttämään ikääntymisen merkkejä, kun entistä raskaampia sovelluksia tulee saataville. Vähän samaan tapaan, kuin normaali tietokone käyttö.

Myös laitteeseen asennetut monet ohjelmat, pelit ja laitepäivitykset ovat saaneet puhelimen tahmaamaan hieman siihen nähden miten se uutena toimi, mutta käsittääkseni tämä on varsin normaalia näissä älypuhelimissa, sillä edellinen luurinikin, joka oli mallia Samsung Galaxy S alkoi myös tahmaamaan hieman asennettujen ohjelmien ja varsinkin muutaman raskaammaksi muuttuneen käyttöjärjestelmäpäivityksen jälkeen.

Todellisia risuja tuleekin sitten puhelimen akkukestosta, joka on lähes naurettavan huono. Käytännössä puhelin on johdossa joka ilta päivän askareiden jälkeen, joita saattaa olla, 2-3 noin minuutin mittaista puhelua, pari WhatsApp –viestiä, videon tai parin katselu Youtubesta, sekä yleinen netin selailu hetkellisesti esim. vessassa istuessa ja tähän vielä kotosalla ollessa Wi-Fin käyttö.

Toinen pettymyksen aiheuttaja on puheenlaatu puheluissa, sekä vähän turhan hiljainen hälytysääni niin puhelimen soidessa, kun herätyskelloa käyttäessä. En edes aina herää puhelimen herätykseen vaikka voimakkuus olisi asetettu täysille. Sekä puhelin on erittäin helppo asettaa vahingossa äänettömällä, kun esim. videota katsoessa säätää äänenvoimakkuutta, jos sitä yrittää säätää väärään aikaan esim. ennen kuin puhelin asettaa säädön mediamoodiin niin säädätkin vahingossa hälytysäänen voimakkuutta. Olen onnistunut laitteen muutamaan otteeseen tällä tavalla laittamaan äänettömälle.

Yleisesti Samsung Galaxy SIII on tarjonnut rahalle vastinetta ihan mukavasti ja päivitys oli erittäin suuri alkuperäisestä Galaxy S –linjan puhelimesta. Nyt vuonna 2014 en ehkä enää tätä puhelinta suosittele, jos mielessä on uusin, paras ja nopein, mutta noin 250 euron hintaan sen on edelleen erinomainen hinta/laatusuhde.

Hyvät:
- Iso kirkas näyttö
- Kohtalaisen nopea vuonna 2014
- Kattava ohjelmisto tarjonta
- Kevyt ja ohut

Huonot:
- Akkukesto
- Hälytysäänen voimakkuus
- Huonolaatuinen ääni puheluissa
- Iän möytä alkava tahmaaminen
- Median- ja hälytysäänen säätö samassa napissa

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
ansku4
Vahvistamaton käyttäjä
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Puhelin on ollut käytössä jo puolen vuoden ajan. Puheluihin, musiikin kuunteluun ja viesteihin tosi ok laite. Akku voisi kestää useamman päivän, nyt lataan sitä 3 päivän välein.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
67%
15.10.2013
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

varsin hyvä puhelin, ei ole itselläni temppuillut ollenkaan :)

akun kesto on vähän niin ja näin, ostin tehoakun kaveriksi niin kyllä rupes akkukin kestämään.

ei töki, iso ja tarkka näyttö

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Näitä älypuhelimia jonkin verran on ollut mutta kosketusnäyttöön sain ensikosketuksen samsung f480 touchwizin kanssa.
Vaikka siinä oli ihan hyvin tehty kosketusnäyttö jäin kaipaamaan fyysistä näppäimistöä joten hankin nokia n900. Loistava puhelin ei siinä mitään mutta ehkä liian halko ja liian lyhyt akun kesto joten sitten puhelin vaihtu sony ericsson pro malliin jossa nyt melkein kaikki olikin mitä tarvitsin mutta ominaisuudet jäivät nopeasti tarpeen jalkoihin joten lähdin metsästämään taas uutta puhelinta ja koska markkinoilla ei ole enää hyvää valikoimaa fyysisellä qwerty näppäimistöllä niin ajattelin jos siitä ominaisuudesta pitää tinkiä niin otetaan sitten sellainen puhelin että pahemmin muusta ei tarvitsisi tinkiä joten päädyin samsung galaxy s3. Aluksi epäröin puhelimen suhteen suuren kokonsa vuoksi mutta siihen tottui yllättävän nopeasti. Paksuus oli itselle se joka häiritsi eikä sopinu niin hyvin käteen mutta hankin suojatakakuoren jolla tämä sitten korjaantui ja jonka muutenkin olisin hankkinut. Ajan kuluessa Muutamia bugeja alkoi ilmaantumaan esim. useita satoja valokuvia meni käyttökelvottomaksi ja koska massamuistitila ominaisuus poistettiin päivityksen yhteydessä niin en pystyny kokeilemaan tiedoston palautus ohjelmistoja (ellen sit olisi asentanu custom rom:ia sisään) muitakin bugeja oli kuten yhteyttä ei aina saanu eikä aina pystyny vastata jne.. mutta tämä on pääosin korjaantunu alustamalla koko laitteen. Samsungin oma sivusto (www.findmymobile.samsung.com) jossa voi esim. etsiä,soittaa ja lukita oman puhelimensa vaikuttaa mielenkiintoiselta ja erittäin tervetulleelta ominaisuudelta.
Kuitenkin puhelimessa jäin edelleen kaipaamaan fyysistä näppäimistöä
on laite silti vähintääkin hyvä, ehkä hieman kallis joten luulisi että tuohon hintaa olisi jo saanu alumiinisen reunuksen tai kuoren ja pakkaus sisältäisi edes sen yhden suojamuovin näyttöön.

Plussaa:
+Iso ja tarkka näyttö
+Tehokas laite
+ulkonäkö
+Voit tehdä laitteesta liikkuvan hotspotin
+Samsungin oma tietoturva sivusto
Miinuksia
- Fyysisen qwertyn puuttuminen
- Massamuistitila puuttuu
- Muistikortille ei voi asentaa ohjelmia
- Suojamuovin uupuminen alkuperäisestä pakkauksesta,oli näyttö kuinka naarmuuntumaton niin mun mielestä edes yks suojamuovi pitäisi tulla mukana.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
78%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Tällä hetkellä tosiaan jopa "Edullinen ominaisuuksiin nähden"!

Vaikka mobiililaitteista puhuttaessa vuosi on erittäin pitkä aika, on jo pian synttäreitään juhliva SIII edelleen nykyaikainen ja ajankohtainen laite. Tästä pitää myös valmistaja osaltaan huolen, ainakin nimittäin Android 4.3 on tulossa ja huhujen mukaan myös vielä 5.0 Keylime Pie.

Kolmos Ässä ei toki ole raudaltaankaan vanhentunutta tavaraa. Sen neliydinsuoritin suoriutuu raskaammistakin toiminnoista joutuin, HD-Amoled näyttö on karkkia katseltavaa ja kamerakin on aivan pätevä satunnaiskuvaukseen, omassa käytössäni korvaa täysin pokkarinkin.

Android-käyttöjärjestelmänä takaa valtavan sovellustarjonnan, vaikka toki paljon kuraakin mahtuu joukkoon kookkaaseen. Android on muokattavuudeltaan huippuluokkaa, ja Samsungin lukuisat ovat softakikat kuten smart stay lisäävät päivittäistä käyttömukavuutta. Päivittäisestä puheenollen, tehokkaan ja isonäyttöisen puhelimen virranjaosta huolehtii kookas akku, jolla raskastakin käyttöä kestää yleensä kokonaisen vuorokauden. Todellisille tehokäyttäjille tarjolla on myös Samsungin alkuperäinen tehoakku.

Puhelimessa on siis tosiaan käyttäjän vaihdettavissa oleva akku, mikä merkitsee käytännössä muoviseoksesta valmistettua ulkokuorta. Se on toki kevyttä ja kestävää, mutta on saanut osakseen kritiikkiä siitä että se ei anna aivan vastaavaa laaduntunnetta kuin esimerkiksi alumiinista valmistetut laitteet. Itseäni tämä ei ole kuitenkaan haitannut, laite ei nimittäin nitise eikä natise mistään nurkasta ja tuntuu hyvältä kädessä.

Myös primääritarkoituksessaan eli puhelimena Galaxy SIII on laite paikallaan, kiitos kirkkaan äänenlaadun ja kattavien puhelunaikaisten toiminallisuuksien. Kokonaisuutena sanoisin, että Samsung Galaxy SIII on rautainen laite lukuunottamatta ulkoista habitustaan, kirjaimellisesti.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
80%
AlpinaD10
Vahvistamaton käyttäjä
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Pelaajan & softafriikin arvio, muut ominaisuudet ovat sivuseikka.

Galaxy SIII on todellakin mylly, joka ei heti hyydy, MUTTA silti kuivissa käsissä luistava limppu ei täysin vakuuta. olisin toivonut takakanneksi ns. nihkeää pintaa, jotta kapulasta saisi paremman pidon.

[b]Suorituskyky ja iso näyttö ovatkin tärkein syy tämän puhelimen hankinnalle, jos niitä et arvosta niin jätä ostamatta.[/b]

Pelaamiseen tämä kapula onkin onnen omiaan. Kuuteen kuukauteen ei ole tullut vastaa yhtään lagittavaa ohjelmaa (olettaen siis, että ne on optimoitu ko. puhelimelle) plus pienillä lisävarusteilla mm. usb-otg kaapeli+mhl yhdistelmällä tämä tuo nostalgisia fiiliksiä ykkös pleikkarin ajoilta.

Puhelimen fyysinen koko on maksimirajoilla M-koon jampalle. Ei tämä lapsettomuusfarkkujen taskuun rikkoontumatta mene, normaaleilla housuilla huolta ei sen sijaan ole.

Yhteenvetona voisin todeta, että yleisesti puhelin on liian kallis, hankkikaa mieluummin käytettynä niin voitte säästää paljon.
Plussat:
Näyttö (koko & tarkkuus)
Suorituskyky ( ei hyydy)

Miinukset:
Kamera (jos on tottunut järkkäriin niin ei tästä hyvää sanottavaa löydy)
Softien pakkotallennuspaikkana puhelimen muisti

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
67%
21.5.2013
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Liityin android-klaaniin vuoden 2011 lopussa ostamalla GS2:n. Jo S2 olisi riittänyt tarpeisiini, mutta latausliitin hajosi vuoden käytön jälkeen ja pelkkä korjausarvio oli yli sadan euron, joten oli aika ostaa uusi puhelin. Olin tietoinen, että tänä keväänä todennäköisesti julkaistaan myös SGS4, mutta en malttanut odottaa, vaan hankin SGS3:n 2013 helmikuussa siihen aikaan tyypilliseen hintaan 499e.

Ensimmäinen kunnon katsaus puhelimeen ja olin myyty. Kotivalikkosivujen selailu oli sulavaa ja näytön resoluutio tuntui huomattavasti paremmalta kuin SGS2:n. Puhelin tuntui heti omalta. Nautin tehokkaasta puhelimesta lataamalla Play-sovelluskaupasta kymmenittäin sovelluksia ja kokeilemalla niitä käytännössä. Kaikki toimi ainakin tähän asti hienosti, puutteethan huomaa parhaiten käytössä.
Merkittäviä vikoja tai puutteita en ole tähänkään saakka havainnut, mutta sanottakoon, että kamera oli pieni pettymys. En ole varma onko tämä vain syntynyt mielikuva, mutta S2:n kamera tuntui aikoinaan paremmalta. Kuvat hämärässä eivät häikäise laadullaan, jolloin on pakko käyttää salamaa joka taas omalla tavallaan usein pilaa kuvan tunnelman. Plussaa ovat toki päivänvalossa otetut kuvat, mutta aina kuvausolosuhteet eivät ole niin otolliset.
Monia muita häiritsevä puhelimen muovisuus ei ole noussut ainakaan omassa käytössäni edes huomattavaksi ominaisuudeksi vaan päinvastoin arvostan puhelimen keveyttä. Moni tuttavapiiristäni on myös kertonut pysyttelevänsä S2-mallissa, koska pitävät enemmän sen kulmikkuudesta (verrattuna S3 pyöreisiin kulmiin). Niin tai näin, itse valitsen mielummin tehokkaan puhelimen jos hinta on järkevä, välittämättä pyöreistä kulmista. :D

Unohtamatta S3 muita hyviä puolia näen hyvänä ominaisuutena puhelimen etupuolella vilkkuvat eriväriset valot. Pystyn väreistä erottamaan olenko saanut whatsapp-pikaviestin (valkoinen valo), sähköpostin (vihreä valo) vai kenties facebookissa chatviestin
(sininen valo).
Merkittävänä parannuksena voisin mainita myös mahdollisuuden vaihtaa "kiinteät pikakuvakkeet" haluamiinsa. S2-mallissa en ainakaan näin pystynyt tekemään, vaan pikakuvakkeet olivat oletuksena puhelimen oma Internet-kuvake, viestit, puhelut yms. S3:ssa asiaan on onneksi tehty parannus. :)

Ainut vähäpätöinen asia joka oli mielestäni S2:ssa paremmin, oli kalenterisovellus! Opiskelijana kalenteri on ahkerassa käytössä ja usein kokeet ilmoitetaan muodossa "Viikolla 21, maanantaina". Harmi vain, että kalenterissa ei (tietääkseni) lue viikkoja, vaan ne pitää rasittavasti itse laskea, kivahan se on sitten loppuvuodesta.. :) Joskus etsiskelin vaihtoehtoista kalenteria, mutta en löytänyt fiksunoloista.

Tiivistettynä; Pystyn suosittelamaan kännykkää kaikille. Play-kaupan sovelluksilla kännykän saa omanlaisekseen. Pienikätisille lapsille saattaa olla turhan suuri, mutta itse 21-vuotiaana pienikätisenä naisena on puhelin ollut ihan hyvän kokonen. Näyttö toki tuntui alussa suurelta, mutta niin kuin useampi täällä on minua ennen jo maininnut, siihen tottuu eikä pienempään enää vaihtaisi. (Poikaystävänikin tykkää enemmän näpläillä minun s3:sta kuin omaa iphone5 puhelintansa)
p.s. Suosittelen ostamaan flipcoverin. Itse ostin n. 20e maksavan nahkaisen magneettikiinnityksellä varustetun flipcoverin, ja uskon, että se kannatti. Olen tiputtanut kännykän alle puolen vuoden aikana varmasti 100 kertaa, mutta pehmeä suojus suojaa tehokkaasti näyttöä. Harkitsin aluksi Samsungin omaa flipcoveria, mutta kansi ei ilmeisesti pysy pudotessa kiinni, joten päädyin tähän. :)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
86%
Tuntematon käyttäjä
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Pohjustus arvostelulle: Itselleni tämä oli kolmas kosketusnäytöllinen älypuhelin aikoinaan ostin ensimmäiseksi älypuhelimeksi Nokian N97 Minin joka omasi vielä tuolloin erittäin huonon ja bugisen alustan erittäin huonolla kosketus näytöllä. Nokialaisesta siirryin varsin pian Galaxy S I julkaisun jälkeen Samsungin ensimmäiseen Galaxy Androidiin. Tuolloin olin hyvin tyytyväinen ensimmäisiin kosketuksiini Androidin kanssa ja puhelin oli täysin eri maailmasta nokialaiseen verrattuna. Kun SGS2 julkaistiin jätin sen ostamisen välistä sillä en kokenut sen omaavan niin paljon uutta rahan arvoista SGS I: verrattuna. Hetki SGS3 julkaisun jälkeen koin kuitenkin että on aika vaihtaa uusi luuri ja hankin kyseisen puhelimen.

Ensikokemukseni tästä Samsungin S3 mallista olivatkin vallan mainiot. Näyttö tuntui erittäin hyvältä ja piirsi todella terävästi verrattuna tuohon Galaxy sarjan ensimmäiseen malliin. Puhelimen runko kuitenkin tuntui erittäin muoviselta ja lelun omaiselta verrattuna mm. Applen Ipuhelimiin joka selvästi tuotti hieman pettymyksen. On kuitenkin sanottava, että tästä muovisuudesta johtuen puhelin on kuitenkin onnistuttu pitämään erittäin keveänä ja ohuena joten se istui meikäläisen kätöseen vallan mainiosti. Ruutu koko vaati hieman totuttelua noin tuuman pienemmästä tähän siirtyessä, mutta jo noin viikon jälkeen kokemukseni olivat näytön koosta niin hyvät etten pystyisi pienempään palaamaan.

Nyt varsinaiseen arvosteluun:

Itse Rauta: Puhelimessa on tehoa varsin riittävästi kaikkeen tarpeelliseen ja iso ja terävä näyttö näin ohuessa luurissä pääsee kyllä etuihinsa vallan mainiosti. Akun kesto puhelimessa on mielestäni erittäin kehno vaikka nykypäivän puhelimista ei kovin pitkää akunkestoa voi odottaakkaan, niin näin tehokäyttäjänä joinain päivinä puhelimeni akku on tyhjänä jo pitkälti ennen iltaa. Näyttölasista sanottakoon miinuksena se että sen reunoilta kaareva profiili tekee puhelimen näytöstä entistä hajoamis alttiimman (itselläni hajonnut 2 kertaa) ja Samsungin oma flip cover ei auta asiaa ollenkaan sillä puhelimen tipahtaessa se luiskahtaa suoraan pois näytön päältä päästäen lasin osumaan ensimmäisenä maahan.

Käyttöjärjestelmä: aluksi uusi ja nopean tuntuinen androidin nelonen tuntui erittäin hyvältä ja olin ihan tyytyväinen, mutta muutamien viikkojen jälkeen aloin löytämään yhä useampia bugeja puhelimesta ja se alkoi suorittaa epämääräisiä sammumisia ja tilttejä. Uusien päivitysten myötä en myöskään kokenut ongelmien helpottavan.
Itse asentelin sitten puhelimeen niinsanotun Custom Romin eli kustomoidun käyttiksen (Googlen virallisen androidi version SGS3 portattuna ja aina päivitellen kun uusia versioita googlelta tuli ulos)Mielestäni poisti monia Bugeja kännykästä ja teki käyttöliittymän käyttökokemuksesta paljon sulavamman.
Kamera puhelimessa on mielestäni kehno verrattuna samssa hintaluokassa olevien muiden mallejen kuvan laatuun enkä sanoisi sen tuovan mitään lisä arvoa puhelimelle.

Niinkun jo ensikokemuksista totesin puhelimen muotoilu ja koko on osunut kohdalleen kaikinpuolin vaikka muovisesta tuntumasta hieman negatiivista sanottavaa onkin.

Yhteenvetona voisikin siis sanoa, että puhelin on varmasti ollut toistaiseksi parhaita Androideja markkinoilla ja muotoilun puolesta erittäin onnistunut puhelin. Myös Samsungin oman järjestelmäversion pikku bugeista ja muista tilteistä pääsin eroon Custom Romin avulla.

Loppuun sitten vielä Plussat ja Miinukset
+Teho
+Muotoilu
+Näytön terävyys ja tuntuma
-Akunkesto
-Erityisen hajoamisaltis näyttölasi
-Muutamat ärsyttävät bugit Samsungin Romissa

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
60%
20.5.2013
odevenks
Inactive
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

paras puhelin joka minulla ollut. hyvin jaksaa pyörittää pelejä yms. ja päivittäiset asiat hoituvat samalla laitteella. tietokonetta en enää käytäkkään kuin pelaamiseen.

miinusta huonosta akun kestosta, tosin siihenkin voi omalla puhelimen käytöllä vaikuttaa.

puhelin on myös suht kestävä, tippunut, kastunut ja ollut uhmaikäisen lapsen käsittelyssä ja toimii moitteettomasti.

kamera on hyvä ja näyttö on sen verran hyvänkokoinen että ohjelmia jne jaksaa katsella puhelimesta :)

mukava muoto, sopii hyvin käteen.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
50%
Tuntematon käyttäjä
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Sain kyseisen puhelimen 4G -version työkäyttööni, ainakin alunperin. S 3:n suorituskyky sekä yleiset ominaisuudet ovat verrattomia kilpailijoihinsa verrattaessa. Android -käyttis palvelee käyttäjäänsä hyvin, eikä ainakaan itselläni ole temppuillut vielä kertaakaan.

Akkukesto on myös yllättänyt positiivisesti. Aiemmissa älypuhelimissa akun latausväli on ollut n. joka ikinen yö/ päivä, mutta tässä luurissa riittää, jos sen lataa joka toinen tai kolmas yö. Ja tämäkin päivittäisellä aktiivisella käytöllä.

Kyseisessä laitteessa on myös erinomainen ja tarpeeksi iso näyttö. Näytön tarkkuus on huippuluokkaa, aivan kuten sen päivitysnopeuskin.

Dataominaisuudet ovat loistavat. En olisi uskonut, että puhelimessakin pystyy sujuvasti käyttämään 4G:tä, jopa tällaisella pienemmällä paikkakunnalla. Kuitenkin se on toiminut hienosti, ja uppia luuri antaa n. 20-40 Mbit/s.

5/5 Erinomainen puhelin vaativammallekin käyttäjälle.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
38%
20.5.2013
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Samsung Galaxy S3 - edistyksellistä suorituskykyä jo vuoden takaa

Vieläkin yli vuosi julkaisusta Galaxy S3 edustaa tekniseltä osaamiseltaan markkinoiden parhaimmistoa. Edeltäjiinsä S3 on kehittänyt kaikilta osa-alueilta; 1280x720 pikselin tarkka 4,8 tuuman näyttöpaneeli, suorituskykyinen Exynos 4-ydinsuoritin, 1GB käyttömuistia, edistyksellinen Mali 400MP –grafiikkapiiri, 8 megapikselin kamera LED-salamalla ja paljon muita nykypäivän älypuhelimen ominaisuuksia ja toimintoja.

Galaxy S3 sisältää Android 4.1.2 käyttöjärjestelmän Samsungin omalla Touchwiz käyttöliittymällä varustettuna, ja Samsungin mukaan Android 4.2 on tulossa lähitulevaisuudessa. Luonnollisestikaan valmistajan päivitystiheyttä ei voi verrata Googlen omaan mallistoonsa mutta huonomminkin tila voisi myös olla.

Puhelimen suurehkosta fyysisestä koosta huolimatta Galaxy S3 painaa vain 133gr. Tämän on mahdollistanut mm. materiaalivalinnat, joka taas joidenkin käyttäjien mielestä saattaa antaa ns. muovisen tunteen puhelinta käyttäessä vrt. esim. Applen iPhonen alumiinin runko.

Loppukaneettina voin todeta, että jos puhelimen koko ja muovinen olemus ei häiritse ja etsii suorituskykyistä Android älypuhelinta kilpailukykyiseen hintaan, niin varmastikaan valitessaan Galaxy S3:sen ei tule pettymään. On kuitenkin tärkeää huomioida, että Samsungin julkaisema seuraavan sukupolven Galaxy – Galaxy S4 on saatavilla Suomessa näillä näkymin, joten kannattaa punnita asioita ennen hankintapäätöstä.

Plussat ja miinukset

+ suuri ja tarkka näyttö
+ suorituskykyinen prosessori ja riittävä määrä käyttömuistia
+ suurempi, irroitettava akku
+/- päivitystiheys ja päivitysten saatavuus tulevaisuudessa (ei uusi malli)
- muovinen rakenne
- hinta/laatusuhde varauksin

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
17%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Puhelinta olen käyttänyt noin 5 kuukautta, ja voin sanoa että AIVAN LOISTAVA PUHELIN! Pidän erittäin paljon näistä:
+Iso näyttö
+Mukavan nopea prossu
+Käyttöliittymä melko nopea
+Android
+Muotoilu
Suosittelen erittäin lämpimästi kaikille kenellä on varaa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
72%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

+ iso näyttö
+ akunkesto
+ nopee prossu!
+ hinta- sain puhelimen huutonetistä, n.480€
Ero SUURI verrattuna vanhaan puhelimeeni (sgs1)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
53%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

+Kevyt
+Akku
+/- Todella isonäyttö/koko

-Hinta

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
67%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Kaikin puolin loistava luuri. Ainoa miinus on akun kesto(1 päivä, melkein jatkuvassa käytössä).

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
78%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Todella hyvä puhelin on ollut. Olen tyytyväinen vaikka hieman tyyris puhelin oli.
+Iso näyttö
+Kevyt
+Tehokas
+Akun kesto on silti onnistuttu pitämään kohtuullisena
+Paljon kustomointi mahdollisuuksia
-/+ Hinta, mutta ei vastaavaa halvemmalla saa.. Eikä tuo 600euroa nyt mailmaa kaada lähimaillakaan

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
65%
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Mahdollisesti paras androidpuhelin markkinoilla, mutta iPhone 4S vie tästä luurista voiton miltei kaikilla osa-alueilla.
+Iso ja tarkka näyttö
-Bukinen ja epäjohdonmukainen käyttöliittymä
-Paska selain
-Akku kestää vain 1 päivän ja täyteen lataaminen kestää pitkän ajan.
-Muovinen rakenne
-Heikko työn laatu
-Erittääin surkea kamera
En suosittele tätä puhelinta kenellekään. Ostakaa ennemmin iphone tai vaikka lumia 920. Galaxy s3 on todellinen pettymys.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
22%
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Kaiken hypetyksen ohittaen kannattaa lukea esim. Hesarin testi 12.9.2012. Siinä verrattiin eri kännyköiden kameroita ja digipokkaria. Mikään kännykamera ei voittanut tietenkään varsinaista kameraa, Nokia kuitenkin lähimpänä. Samsung Galaxy S III oli tosi heikko ja heikoin känny kameraltaan tässä testissä. Kuvista puuttuvat sekä musta että valkoinen. Vahva halo.Kuvat tuhnuista kohinaa. Zoomaus huonontaa laatua lisää.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
38%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Pieni pohjustus arvostelulle. Ensikosketus älypuhelimiin mikäli jotain nokia 5800 ei lasketa oli ZTE Blade. Android yllätti todella positiivisesti ja n. puolen vuoden käytön jälkeen kun olin omaksunut kaikki hienoudet, vaihdoin puhelimen Galaxy S GT-i9000 puhelimeen. Kiinanihmeeseen verrattuna Samsung tarjosi ylivertaisen puhelimen monilla hyvillä ominaisuuksilla. Siihen aikaan puhelin oli android-luurien tehokastia joskin i9100 julkaistiin pian sen jälkeen. Rahallinen investointi ei silloin ollut vaihtoehto, mutta kypsyttelin ajatusta vielä julkaisemattoman sgsiii:n ostamisesta. Ennakkotilasinkin puhelimen kun sen aika koitti ja sain puhelimen kesäkuussa 2012. Valitsin sinisen värivaihtoehdon kokeilun vuoksi ja väri on mielestäni mukavaa vaihtelua perusmustille puhelimille.

Nyt varsinaiseen arvosteluun:

Rauta: Kuten kaikille on varmasti itsestään selvää, iso ja tarkka näyttö ovat puhelimen selvä plussa. Jotkin saattavat olla erimieltä koosta, mutta ainakin miehen käteen puhelin on sopivankokoinen. Prosessorissa riittää tehoja ja 2100 mAh akku takaa pitkän käyttöajan. En paneudu teknisiin tietoihin sen enempää sillä kaikki tietävät ne, ja sen että tehoja riittää mainiosti vaativimpiinkin sovelluksiin.

Käyttöliittymä ja käyttöjärjestelmä: Puhelimessa löytyy valmiina Androidin 4.0 versio (ICS) ja 4.1 versio (JB) on tulossa lähiaikoina. Puhelimen käyttöliittymä on androidin TouchWiz. Jotkut suosivat sitä, joillekkin HTC:n sense on sopivampi. Tämä on makuasia eikä lukeudu mielestäni positiiviseksi tai negatiiviseksi. Käyttöliittymä on hyvin tehty ja se toimii sulavasti. Käyttöliittymässä on monia pieniä ominaisuuksia kuten erialisia graafisia efektejä mitkä luovat ylellisen vaikutelman käytössä. Androidin muokattavuus antaa mahdollisuuden myös kustomoida käyttöliittymää vastaamaan paremmin omiin tarpeisiinsa.

Kustomointi: Joillekkin kustomointi tarkoittaa Play storesta asennettavia sovelluksia ym. Peruskäyttäjä ei ymmärrä perehtymättä puhelimen kaikkia hienouksia. Monissa android puhelimissa, valmistaja lukitsee bootloaderin. Tämä estää modifikaatiot järjestelmään (ei tarkoita asennettavia sovelluksia jotka ajetaan kun järjestelmä on bootannut). Samsung on kautta linjan jättänyt bootloaderin avoimeksi jolloin roottaamiseen ei tarvita exploitteja tai mitään kräkkäilyä tms. Tämän vuoksi roottaaminen on äärimmäisen helppoa. Samsungilla on myös windows sovellus Odin3. Tällä sovelluksella asennetaan rootit ym ja sillä onnistuu myös hetkessä täysin alkuperäisen ohjelmiston asentaminen mikäli onnistuu sotkemaan jotain. Tämä mahdollisuus tarjoaa puhelimelle laajan valikoiman modeja ja kustomoituja rom:eja (ROM=käyttöjärjestelmä) jotka antavat mahdollisuuden moniin ominaisuuksiin joita samsung ei ole valmiiksi sisällyttänyt, joskin tällaisten asentaminen vaatii ainakin vähän harrastuneisuutta mutta palkitsee puhelimen tehokäyttäjät joihin itse lukeudun.

Yleistä: Puhelin antaa ulkoisesti muovisen vaikutelman joskaan osat eivät natise tai tunnu löysähköiltä. Muovisuuden etuna on kokoonsa nähden todella kevyt puhelin. Muotoilu on moderni ja onnistunut. Kallis hinta on oikeutettu sillä teknisesti puhelin on android pakan kärjessä. Jätän arvostelusta +/- osion välistä sillä niitä on muissa arvosteluissa. Halusin vain kertoa mitkä ominaisuudet ovat mainitsemisen arvoisia. Esim avoin bootloader on sellainen ominaisuus jota monet harrastuneemmat käyttäjät arvostavat puhelimessaan.

Muutamia negatiivisia asioita: kapasitiiviset kosketusnäppäimet ovat liian alhaalla puhelimen reunaan nähden ja kosketusala on liian suuri. Tällöin puhelinta käytettäessä kämmen tai muu kädenosa saattaa kääntyä puhelimen reunan päälle ja vahingossa painaa "back" näppäintä tai valikkonäppäintä. Käyttöliittymässä esiintyy ajoittain bugeja joita tosin paikkaillaan tulevissa järjestelmäversioissa.

E: 5/2013: Nyt pidempään puhelinta käyttäneenä voisin mainita ilmenneistä asioista. Samsungin päivitykset ovat toimineet vaihtelevasti, ja viimeistä edeltävässä päivityksessä soitetuissa puheluissa katkesi ääni. Oma puhe kuului muille, mutta itse ei kuullut mitään. Smart stayn kanssa on ollut ongelmia. Smartstayn kuvake aktivoituu, mutta vaikka etukameralle ei näyttäisi kasvoja, pitää smartstay ruudun silti päällä. Pidempi käyttö androideissa yleensä tahmaa käyttöliittymää, eikä samsung tee poikkeusta. Tehdasasetusten palauttaminen tosin auttaa, ja oikeilla sovelluksilla saa asennetut ohjelmat backupattua ja asennettua uudestaan erittäin nopeasti.

Puhelin vaikuttaa edelleenkin muoviselta, mutta vajaan vuoden käyttö ei ole saanut puhelinta nitisemään, tai natisemaan. Ainoa fyysinen ongelma puhelimen kanssa on ollut se, että housuja riisuessani näyttö sen selittämättä napsahti taskussa hajalle. Tämä siis ilman mitään kolhuja. Samsungin tarjoaman kampanjan ansiosta näytönvaihto tosin maksaa ainoastaan työn verran eli 80€. (uusi näyttökomponentti maksaa ~200.)

Positiivisen maininnan ansaitsee puhelimen pääkamera. Vaikka hämäräkuvaus ei ylläkkään esim. Nokian huippupuhelinten tasolle, kamera ottaa ilman salamaa kuvat todella nopeasti, koska puhelin tarkentaa automaattisesti ja jatkuvasti. Tämä helpottaa esimerkiksi jonkun paperin dokumentoimista valokuvalle, tai nopeasti kuvan ottamista.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
78%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Kaikissa järjestelmissä on hyvät huonot ja hyvät puolensa ja sovellukset toimivat hieman eri tavalla muutama huomio:

Hyviä puolia
+ tehoa riittää, websivut yms. huvikäyttö aivan loistavaa
+ kuulokkeet sopivat korviin, ääni ok, pysyy lenkillä korvissa
+ datayhteyden pystyy jakamaan siten, että wifi tab 2 pääsee verkkoon
+ kuvatut videot näyttävät hyvältä
+ kevyt
+ muistikorttipaikka (takakannen alla)
+ akun pystyy vaihtamaan ilman työkaluja
+ apseja (myös paljon ilmaisia) löytyy paljon
pettymyksiä:
- kamera ottaa paikoin takkiin 701:seltä eikä missään nimessä yllä N8 tasolle. Osin toki peittoaa 701:n selvästi.
- aloitusnäyttöjä voi käyttää vain pystysuorassa
- fb sivua en saanut käytettyä web-versiona (kokeiltu myös ketulla ja oopperalla)
- muotoilu on ok, mutta ei yllä muiden perheen kännyköiden tasolle. Vähän saa pelätä, että tiputtaa koneen. Kameran linssin pelkään naarmuutuvan ja linssistä pitää muistaa katsoa ennen kuvausta onko siinä sormenjälkiä yms.
- microSIM (lienee tulevaisuutta?)
- puhelimen muistia vain 16 Gt, tekee tiukkaa jos innostuu latailemaan paljon isoja apseja(voi asentaa vain puhelimen muistiin). Asfalt 7 vei muistia 1,3 Gt.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
74%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Uskomaton laite.
Huonoa on vaikea laitteesta löytää.

Laitteen fyysinen koko aluksi hieman arvelutti mutta todellisuudessa laite on SGS2 malliin verrattuna vain hieman suurempi joka käytössä unohtui 5 minuutissa. Varsinkin kun edustaa suuri käsisten klaania.


Tehokkuus,sulavuus,huippu näytön kera on tarjonnut kokonais vaikutelman jota ei voi kuin lämpimästi suositella käyttäjille joille ei kelpaa kuin paras.

Ehdottomasti parasta kermaa älypuhelimissa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
44%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Viikon ajan ollut aktiivisessa käytössä ja kyllä olen tyytyväinen!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
29%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.