Creative MuVo V100 1GB
 
 
 
 
Kuva Creative MuVo V100 1GB    
Arvosana 3.00 (8 ääntä)
Arvostele laite
Hinta  
Tallennustilaa 1GB
Tallennusmedia Flash -muisti
Muistikorttipaikka Ei muistikorttipaikkaa
Radio Ei
Näyttö Kyllä
Resoluutio 96 x 32
Kosketusnäyttö Ei
Kuulokeliitäntä 3,5mm kuulokeliitäntä
PC-liitäntä USB
MP3 Kyllä
FLAC Ei
Ogg Vorbis Ei
AAC Ei
AAC (FairPlay) Ei
WMA (ilman DRM:ää) Kyllä
WMA (DRM) Kyllä
Videotoisto Ei
Akkukesto (musiikki) 18 h
WLAN Ei
Paino 46g
Leveys 74mm
Korkeus 37mm
Syvyys 15mm

Takaisin Kannettavat MP3-soittimet -laiteryhmän listaukseen


  • Kuulokeliitännän tyyppi
    Tavallisin kannettavissa mp3-soittimissa käytetty kuulokeliitäntä on halkaisijaltaan 3,5 millimetriä. Joissain laitteissa on käytössä myös erikoisempi 2,5 millimetrin pienoisliitäntä, johon kuulokkeiden liittäminen vaatii usein sovittimen. Osa valmistajista käyttää omia erikoisliittimiään.
  • MP3 -tuki
    Yleensä kaikki digitaaliset musiikkisoittimet osaavat toistaa DRM-suojaamatonta MP3-musiikkia. Sen sijaan DRM-suojattujen musiikkitiedostojen toistomahdollisuus vaihtelee laitevalmistajittain. Samoin erikoisempien tiedostomuotojen, kuten FLAC:n, Ogg Vorbisin, AAC:n ja WMA:n toisto on mahdollista vain osalla soittimista.
  • Muistikorttipaikka
    Joissain MP3-soittimissa voi olla paikka ulkoiselle muistikortille. Liitännän ansiosta soittimella voi soittaa myös musiikkia, joka on tallennettu muistikortille.
  • Näyttö
    Laitteen näyttö helpottaa sisällön selaamista ja haluttujen kappaleiden löytämistä. Näytöltä voi tarkistaa esimerkiksi soitetun kappaleen tai esiintyjän nimen, säätää asetuksia tai, laitteesta riippuen, esimerkiksi katsella videoita tai valokuvia.
  • Sisäänrakennettu WLAN
    Joissain uusissa soittimissa on mukana langaton WLAN-yhteys. Yhteyttä voi kuitenkaan harvoin hyödyntää tiedostojen/tietojen synkronointiin, vaan sitä hyödynnetään internetiyhteyden tai valmistajan omien palveluiden käytössä.
  • Tallennusmedian tyyppi
    MP3-soittimissa musiikki tallennetaan joko flash-tyyppiseen muistiin tai kovalevylle. Flash-muisti ei sisällä lainkaan liikkuvia osia, joten se kuluttaa kovalevyä vähemmän virtaa. Lisäksi flash on kevyempi ja voi kestää paremmin iskuja, kuten putoamista. Tallennuskapasiteetissa flash-pohjaiset soittimet yleensä häviävät kovalevysoittimille, sillä suurin flashin tarjoama kapasiteetti on tällä hetkellä 32 gigatavua, kun taas kovalevyn koko voi kannettavissa soittimissa olla satoja gigoja (200-300 gigatavua).
  • Tietokoneliitäntä
    Soitin liitetään tietokoneeseen yleensä joko tavallisen USB- tai Firewire-johdon avulla. Usein soittimen päässä vaaditaan kuitenkin valmistajan oma erikoisliitin, mikä pitää huomioida myös esimerkiksi liitettäessä soitinta autoon.