HP Pavilion dv5-1021

No picture available
Athlon 64 X2 / 1.9GHz / 15.4" / 1280x800 / / 250 GB / 3072 MB
Valmistaja: HP | Kategoria: Kannettavat tietokoneet
Tuotetta myydään myös nimillä: HP DV5-1021EO
Prosessori? AMD Athlon 64 X2
Kellotaajuus? 1,9GHz
Näytön koko? 15,4"
Resoluutio? 1280x800
Tablet PC? Ei
Kovalevy? 250 GB
Kovalevyn nopeus? 5400 rpm
SSD? Ei
Muistia? 3072 MB
Maksimi muistin määrä? 8192 MB
GPU? ATI Mobility Radeon HD 3450
Näytönohjaimelle omaa muistia? Kyllä
Näytönohjaimen muistia 256 MB
USB-portteja? 4
FireWire-portteja? 1
PCMCIA? Ei
eSATA Kyllä
ExpressCard? Kyllä
DVI Ei
HDMI? Kyllä
S-Video? Ei
Bluetooth? Ei
WLAN? 802.11g
LAN? 1000Base-T
Optinen asema? DVD±R(W)
Paino 2,65 kg
Valmistajan tuotekoodi(t) FM414EA / FM414EA#UUW / no190
Tuotteen EAN-koodi(t) 884420184089

 
 • Prosessori (Prosessorin tyyppi)

  Prosessori eli suoritin on laitteen aivot, joka suorittaa varsinaisten ohjelmien ajon. Prosessorin nopeus ja arkkitehtuuri vaikuttavat huomattavasti laitteen suorituskykyyn. Prosessorin nopeutta mitataan kellotaajuudella, joka ilmoitetaan megahertseinä (MHz) tai gigahertseinä (GHz). Prosessoreita valmistaa kaksi suurtaa yhtiötä, Intel ja AMD, joiden suorittimet ovat teholtaan melko tasavertaisia.

 • Kellotaajuus (Prosessorin (todellinen) kellotaajuus)

  Kellotaajuus mittaa, kuinka monta tilanvaihdosta sekunnissa prosessori pystyy suorittamaan. Kellotaajuus ilmoitetaan hertseissä (yleensä gigahertseissä, GHz). Kellotaajuus vaikuttaa koneen suorituskykyyn, mutta taajuuden kasvattaminen ei kuitenkaan välttämättä nosta koko tietokoneen suorituskykyä.

 • Näytön koko (Näytön koko)

  Näytön halkaisija tuumina.

 • Resoluutio (Näytön ominaistarkkuus)

  Resoluutio (eli "näytön tarkkuus") kertoo näytön kuvapisteiden määrän. Resoluutio ilmoitetaan muodossa pisteiden lkm vaakasuunnassa x pisteiden lkm pystysuunnassa.

 • Kovalevy (Kovalevyn tallennustilan koko)

  Laitteen sisäisen kovalevyn suuruus ilmoitetaan gigatavuina (GB). Kovalevyä tarvitaan eri tiedostojen, ohjelmien ja käyttöjärjestelmän varastoimiseen.

 • Kovalevyn nopeus (Kovalevyn pyörimisnopeus)

  Kovalevyn nopeudella tarkoitetaan levyn pyörimisnopeutta, joka kertoo, montako kierrosta minuutissa (rpm) levy voi nopeimmillaan pyöriä. Mitä suurempi pyörimisnopeus, sitä nopeammin kovalevy (teoriassa) pääsee käsiksi tietoon.

 • SSD (Onko laitteessa ns. solid-state -kovalevyä, eli "flash-kovalevyä")

  SSD (lyhenne sanoista Solid State Drive) on flash-muistin tapaan puolijohteisiin perustuva tallennusmedia, joka on suunniteltu tavallisen (magneettisiin levyihin perustuvan) kovalevyn korvaajaksi. SSD:n etuja ovat energiatehokkuus, nopeus (datahaussa) sekä luotettavuus. SSD-asemat ovat kuitenkin vielä harvinaisia, sillä ne ovat (toistaiseksi) kalliita valmistaa ja kapasiteetiltaan pienempiä kuin tavalliset kovalevyt.

 • S-Video (S-Video -ulostulo)

  S-Video on analoginen videon siirtotapa ja kaapeli/liitin. S-Videossa video on jaettu Y eli luminanssi ja C eli krominanssi osiin, jotka kuljetetaan eri johtoja pitkin. Laadultaan S-Video sijoittuu komposiittivideon ja komponenttivideon välimaastoon. Lisäinfoa aiheesta löydät täältä.

 • WLAN (Nopein tuettu WLAN-standardi)

  WLAN (Wireless Local Area Network) on langaton lähiverkko, jolla voi yhdistää eri verkkolaitteet ilman kaapeleita. Mikäli kannettavassa koneessa on WLAN-adapteri, voidaan kone yhdistää WLAN-verkkoon. Yleisesti käytössä on 2-3 eri WLAN-standardia, joiden merkittävin ero on tiedonsiirtonopeus. Standardiversion 802.11b nimellisnopeus on 11 Mbit/s, version 802.11g 54 Mbit/s ja version 802.11n 300 Mbit/s.

 • Muistia (Koneeseen vakiona asennetun muistin määrä)

  Sisäinen RAM-muisti on tietokoneen työmuisti, joka sisältää ajettavat ohjelmat ja käsittelyssä olevan tiedon. Muistin määrä ilmoitetaan megatavuina (MB). Muisti on tärkeää erityisesti ajettaessa useita ohjelmia samanaikaisesti tai raskaita, paljon muistia vaativia ohjelmia.

 • Maksimi muistin määrä (Paljonko laitteeseen voi maksimissaan asentaa muistia)

  Enimmäismäärä muistia, jota kone osaa hyödyntää. Enimmäismäärä vaihtelee koneittain.

 • PCMCIA (PCMCIA -korttipaikka)

  PCMCIA (Personal Computer Memory Card International Association, myös PC Card) on tietokoneen laajennuskorttipaikan tyyppi, joka on hyvin yleisesti käytössä kannettavissa tietokoneissa. Korttipaikkaan voidaan kytkeä esimeriksi Ethernet-sovittimen, modeemin, muistikortinlukijan tai kiintolevyn, ja kortti on yleensä vaihdettavissa koneen ollessa päällä.

 • ExpressCard (Onko laitteessa ExpressCard-laajennuspaikkaa)

  ExpressCard suunniteltu PCMCIA-korttipaikan korvaajaksi. Korttipaikka löytyy suurimmasta osasta uusia kannettavia, ja kortti on mahdollista vaihtaa koneen ollessa päällä. Korttipaikkaan voi kytkeä esimerkiksi lisämuistia, TV-viritinkortin, modeemin, SSD-aseman tai muistkortinlukijan.

 • USB-portteja (USB tai USB2 -laajennusväylien määrä)

  USB-väylät on tarkoitettu ulkoisia laajennuksia varten. USB-väylään voi liittää esimerkiksi erillisen näppäimistön, hiiren, web-kameran, kovalevyn tai muistitikun. Väylien lukumäärä asettaa rajan sille, kuinka monta lisälaitetta koneeseen voi liittää samanaikaisesti.

 • FireWire-portteja (Sisäänrakennettujen FireWire-väylien määrä)

  FireWire (virallisesti IEEE.1394, tunnetaan myös nimillä DV ja i.Link) on sarjamuotoinen väylä, jonka kautta laitteet voivat kommunikoida keskenään. Pienikokoinen liitin on hyvin yleinen digitaalisissa videokameroissa.

 • Bluetooth (Sisäänrakennettu BlueTooth-tuki)

  Mikäli koneessa on Bluetooth-tuki, voidaan yhteyttä käyttää tiedostojensiirrossa Bluetooth-laitteiden välillä. Bluetoothia voidaan hyödyntää esimerkiksi muodostettaessa yhteys puhelimen ja koneen välille, jolloin puhelinta voidaan käyttää modeemina. Bluetoothilla voidaan liittää koneeseen myös lisälaitteita, kuten hiiren, näppäimistön tai tulostimen.

 • Optinen asema (Laitteen mukana (peruskokoonpanossaan) tulevan optisen aseman tyyppi)

  Optinen asema tarkoittaa tietokoneeseen kytkettävää laitetta, joka kykenee lukemaan optiselle medialle (kuten CD-, DVD-tai Blu-ray-levylle) tallennettua tietoa. Osa asemista osaa ainoastaan lukea levyjä, kun taas toiset osaavat myös kirjoittaa dataa eri tyyppisille levyille. Lisää tietoa eri levytyypeistä mm. AfterDawnin sanastossa.

 • LAN (Ethernet-liitännän tyyppi)

  Mikäli koneessa on sisäinen ethernet-verkkokortti (LAN-kortti), ei erillistä verkkokorttia tarvita verkkoyhteyden muodostamiseen. Verkkoyhteyden nopeus riippuu kortin tyypistä. Hitain vaihtoehto on 10BASE-T (siirtää 10 Mbit/s), joka häviää nopeudessa sekä 100BASE-TX:lle (100 Mbit/s) että 1000BASE-T:lle (1 Gbit/s).

 • GPU (Näytönohjaimen valmistaja ja tyyppi)

  GPU (lyh. sanoista graphics processing unit) tarkoittaa grafiikkaprosessoria, joka vastaa video- ja kuvadatan käsittelystä. Kannettavissa tietokoneissa grafiikkapiirit on usein integroitu osaksi emolevyä, mutta kehittyneissä kannettavissa on kuitenkin omta grafiikkaprosessorinsa. GPU parantaa koneen 3D- ja grafiikkaominaisuuksia, ja tehokas GPU onkin tärkeä, mikäli koneella on tarkoitus pelata.

 • Näytönohjaimelle omaa muistia (Onko näytönohjaimella omaa muistia (eli ei jaettua muistia))

  Pelkästään näytönohjainta varten varatun muistin määrä (megatavuina, MB).

 • HDMI (HDMI-ulostulo)

  HDMI (High-Definition Multimedia Interface) on teräväpiirtotelevisioita varten liitintä, joka siirtää digitaalisesti samassa johdossa sekä kuvan että äänen.

 • DVI-ulostulossa HDCP-tuki (Tukeeko DVI-ulostulo HDCP-salausta)

  -

 • Tablet PC (Tablet PC)

  Tablet PC (tai Taulu-PC) on kosketusnäytöllä varustettu kannettava tietokone. Yleensä laitetta ohjataan stylus-kynällä. Perinteinen Tablet PC koostuu pelkästä kosketusnäytöstä. Kääntyvällä näytöllä varustettu Tablet PC muistuttaa perinteistä kannettavaa tietokonetta, mutta tarvittaessa näppäimistön saa taitettua näytön alle piiloon, jolloin laite toimii kuin perinteinen Tablet PC. Näppäimistö voi olla myös kokonaan irroitettava, jolloin laitetta voi käyttää joko näppäimistön kanssa tai ilman.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Nopea peruskäytössä eli internet, toimistokäyttö, sähköposti, elokuvat jne. Pelaamiseen kone on vähän heikohko ainakin uusimpien pelin osalta mutta muutaman vuoden vanhat pelit toimivat kohtuullisen hyvin.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Todella hyvä laite ollut. Ei pahemmin mitään ongelmia.
Paitsi jos ongelmaksi lasketaan +80 asteen lämmöt netin ja mesen kanssa.

Wlanin ja koskestunäppäimen kanssa oli alussa ongelmia, mutta ne korjaantuivat Bios-päivityksellä, ja medianäppäimen päivityksellä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Ostin oman koneeni lokakuussa 2008 ja voin edelleen sanoa olevani tyytyväinen ostokseeni vaikka nyt saman tuoteperheen koneita paremmilla ominaisuuksilla saa jo samaan hintaan mitä omastani maksoin (699€).

Ruusuja:
-Monipuoliset liitännät
-Kaukosäädin
-(toistaiseksi) riittävä kovalevytila
-Kohtuullisen nopea
-Hyvännäköinen ulkomuoto
-Oma webkamera, laatu tosin on mitä on.

Risuja:
-LÄMPÖ. Tahtoo joka välissä päästä lämpenemään pohjasta varsin sietämättömästi.
=> Tuuletin huutaa hoosiannaa
-Volumeliuku-kosketuspinta "kummittelee" jos pintaa räplää liikaa. Käytännössä volapalkki siis hyppää näytölle itsestään häiriten ja turhauttaen käyttäjää. Tämä on tyyppivika joka ilmeni jo ostopäivänä.
-Järjetön kasa turhaa esiasennettua softaa mukana.

Tämä kone vaikuttaisi kuitenkin olevan melko suosittu pavilionien valikoimasta hinta/laatu -suhteensa takia. Peleistä sanottakoon että jos tällä mielii GuitarHeroa pelata niin saa tyytyä köyhimpiin graffoihin ja silti kärsiä ajoittain lagituksesta. Hieman vanhemmat pelit tuntuvat kuitenkin pyörivän ihan mallikkaasti, ellei vista halua koetella käyttäjää yhteensopivuusongelmilla.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
0%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Plussat:
- Kovalevytila
- Keskusmuisti
- Kohtuu nopea
- Liitännät

Miinukset:
- Tuuletin
- Lämmöt
- Kosketusnäppäimet

Hyvin riittää ruuti videon ja kuvien editointiin. Käy tosiaan pikkasen turhan lämpöisenä. Mainio laite hintaansa nähden.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

+ suht. nopea
+ kovalevytila
+ keskusmuisti
+ tyylikäs
+ microsoft office paketti koneessa valmiina

- tuuletin
- lämmöt
- kosketusnäppäimet
- akkukesto virransäästötilassa

Ihan hyvä kone.. mitä nyt takkuiltiin noitten kosketusnäppäimien kanssa aluksi...

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

670e expertiltä.

+perusnopeus
+ulkokuori
+liitännät (4xusb, HDMI, eSata...)
+minikaukosäädin korttipaikkaan piilotettuna
+hinta


-käyttölämpötila (>60 astetta)
-kovaääninen tuuletin (huutaa melkein kokoajan kovalla)
-hirveästi ylimääräisiä ohjelmia esiasennettuna jotka olivat melkein jumittaneet käyttiksen
-spdif puuttuu??

Ostin koneen 21.8.08. Ensimmäinen kone oli valmiiksi rikki/jumissa. Sain seuravana päivänä uuden tilalle (30 päivän vaihto-oikeus HP:n koneisa)

Toinen kone toimi huomattavan paljon paremmin. 6h sain siivota koneen turhat ohjelmat sun muut käynnistymästä jne. Tämän jälkeen pelittänyt hyvin. Ehkä turhan kuumana käy varsinkin kun tekee jotakin muuta kuin surffaa netissä (70-75 asteessa lämmöt)

Tyylikkään näköinen ja kaikki näyttäisi toimivan hyvin. Näytönöhjain ei huippupäädystä, mutta kohtuu hyvä vanhemmille peleille ja heikoilla grafiikoilla joillekkin uusillekin.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Ostettu Expertiltä hintaan 699€. Aivan mainio laite pyörittää raskaimmatkin sovellukset ilman kaatuilua (adobe cs3, photo x2). Uusien pelien pelaamiseen kone ei sovellu, mutta jos kelpuuttaa crysiksen minimi grafiikoilla...
Cs sourcea voi kuitenkin tahkota maksimi resoluutiolla ja high grafiikoilla ilman reunan pehmennystä. HDMI liitäntä takaa hyvän liitettävyyden televisioon ja korttipaikasta saa ulostettua kätevän kaukosäätimen jolla voi ohjata media centeriä. Näytönohjain olisi saanut olla hieman tehokkaampi, mutta tämä on hinta luokkansa paras laite.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.