Tallennustilaa 32GB
Tallennusmedia? Flash -muisti
Muistikorttipaikka? SD / SDHC -paikka
Radio Kyllä
Näyttö? Kyllä
Näytön koko? 2,5"
Kosketusnäyttö Ei
Kuulokeliitäntä? 3,5mm kuulokeliitäntä
PC-liitäntä? USB / USB2
Tuetut musiikkiformaatit MP3 / FLAC? / Ogg Vorbis? / AAC / AAC (FairPlay)? / WMA (ilman DRM:ää) / WMA (DRM)
Videotoisto Kyllä
Tuetut videoformaatit MPEG-1?/MPEG-2?/MPEG-4/H.264 / AVC?/WMV/WMV (DRM)?
Akkukesto (video) 5 h
Akkukesto (musiikki) 25 h
WLAN? Kyllä
Paino 70g
Ulkoiset mitat (L x K x S) 83mm / 55mm / 12,5mm
Valmistajan tuotekoodi(t) 70PF2392001F5 / PST10-70PF2392001F5
Tuotteen EAN-koodi(t) 5390660157929

 
 • Näyttö (Näyttö)

  Laitteen näyttö helpottaa sisällön selaamista ja haluttujen kappaleiden löytämistä. Näytöltä voi tarkistaa esimerkiksi soitetun kappaleen tai esiintyjän nimen, säätää asetuksia tai, laitteesta riippuen, esimerkiksi katsella videoita tai valokuvia.

 • Näytön koko (Näytön koko)

  Näytön halkaisija tuumina.

 • Resoluutio (Näytön tarkkuus (muodossa nnn x nnn))

  Resoluutio tarkoittaa laitteen näytön sisältämien vaaka- ja pystysuuntaisten pisteiden määrää ja ilmoitetaan muodossa vaakapikselit x pystypikselit (leveys x korkeus).

 • PC-liitäntä (Tietokoneliitäntä)

  Soitin liitetään tietokoneeseen yleensä joko tavallisen USB- tai Firewire-johdon avulla. Usein soittimen päässä vaaditaan kuitenkin valmistajan oma erikoisliitin, mikä pitää huomioida myös esimerkiksi liitettäessä soitinta autoon.

 • Tallennusmedia (Tallennusmedian tyyppi)

  MP3-soittimissa musiikki tallennetaan joko flash-tyyppiseen muistiin tai kovalevylle. Flash-muisti ei sisällä lainkaan liikkuvia osia, joten se kuluttaa kovalevyä vähemmän virtaa. Lisäksi flash on kevyempi ja voi kestää paremmin iskuja, kuten putoamista. Tallennuskapasiteetissa flash-pohjaiset soittimet yleensä häviävät kovalevysoittimille, sillä suurin flashin tarjoama kapasiteetti on tällä hetkellä 32 gigatavua, kun taas kovalevyn koko voi kannettavissa soittimissa olla satoja gigoja (200-300 gigatavua).

 • MP3 (MP3 -tuki)

  Yleensä kaikki digitaaliset musiikkisoittimet osaavat toistaa DRM-suojaamatonta MP3-musiikkia. Sen sijaan DRM-suojattujen musiikkitiedostojen toistomahdollisuus vaihtelee laitevalmistajittain. Samoin erikoisempien tiedostomuotojen, kuten FLAC:n, Ogg Vorbisin, AAC:n ja WMA:n toisto on mahdollista vain osalla soittimista.

 • Kuulokeliitäntä (Kuulokeliitännän tyyppi)

  Tavallisin kannettavissa mp3-soittimissa käytetty kuulokeliitäntä on halkaisijaltaan 3,5 millimetriä. Joissain laitteissa on käytössä myös erikoisempi 2,5 millimetrin pienoisliitäntä, johon kuulokkeiden liittäminen vaatii usein sovittimen. Osa valmistajista käyttää omia erikoisliittimiään.

 • WLAN (Sisäänrakennettu WLAN)

  Joissain uusissa soittimissa on mukana langaton WLAN-yhteys. Yhteyttä voi kuitenkaan harvoin hyödyntää tiedostojen/tietojen synkronointiin, vaan sitä hyödynnetään internetiyhteyden tai valmistajan omien palveluiden käytössä.

 • Muistikorttipaikka (Muistikorttipaikka)

  Joissain MP3-soittimissa voi olla paikka ulkoiselle muistikortille. Liitännän ansiosta soittimella voi soittaa myös musiikkia, joka on tallennettu muistikortille.

  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Laitteen ainoa hyvä ominaisuus on 32 gigan muisti.
1) Käyttöjärjestelmä ja valikot ovat käsittämättömän hankalakäyttöiset, reilun vuoden käytön jälkeenkin pitää miettiä mistä haluttu toiminto löytyy
2) Laitteen synkronoinnissa on suuria hankaluuksia saada albumien kuvat siirtymään laitteeseen. Toisinaan onnistuu ja toisinaan ei.
3) Käyttökytkimet ovat luvattoman huonot. Esimerkiksi seuraavaan kappaleeseen siirtyminen on onnettoman pieni nappula jota ei ole mitenkään merkitty.
4) Satunnaissoitto soittaa toistuvasti samoja kappaleita tai saman levyn kappaleita. Laitteessani on tallennettuna yli 5000 biisiä ja silti samat levyt ja kappaleet soivat uudelleen ja uudelleen.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Laite on todella monipuolinen ja ennenkaikkea hyvä medialaitos, mutta x-fi-ominaisuus on jotakuinkin turhanpäiväinen, ainakin perinteiselle kadun tallaajalle. X-Fi ominaisuus tulee kunnolla esille kyllä kun äänenlaatu pyörii 128kbs ja kuulokkeet ovat alle 10e halpisnapit.
Laitteen mukana tulevissa nappikuulokkeissa on erinomainen äänenlaatu ja istuukin mukavasti korvaan kuin korvaan vaihdettavien tulppien ansiosta. Ääni on puhdas ja basso hyvä, niin kuulokkeiden kuin itse laitteen puolesta.
Laitteen miinuksena on aluksi hieman epäselvä valikko sekä epäkäytännölliset valikkonäppäimet.
Tuotteessa luvataan jopa 25h yhtenäinen musiikkitoisto, mutta todellisuudessa "musarökityksessä" laite tiputti akun loppusuoralle 8h käytön jälkeen. Hinta/laatu suhde on hieman yläkantissa, mutta laite on uusi markkinoilla tällä hyvällä 32gb tallennuskapasiteetilla.

Kooste:
+ Kompakti koko
+ Erinomaiset kuulokkeet
+ Tallennuskapasiteetin laajennus SD(HC)-korteilla
+ Selkeä ja kirkas näyttö
+ Ulkoisen kaiuttimen yllättävän hyvä äänenlaatu
+ Kalenteri ja kello (herätyskello)


- Valikot ja soittolistojen muokkailu aluksi sekavaa
- Akun todellinen kesto
- Creative Centrale hieman tökerösti toteutettu
- Hinta

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.