Acer Aspire One 150-B (WinXP / 1GB / 120GB / 3-cell battery)

Acer Aspire One 150-B (WinXP / 1GB / 120GB / 3-cell battery)
Intel Atom / 1.6GHz / 8.9" / Muu / / 120 GB / 1024 MB
Valmistaja: Acer | Kategoria: Kannettavat tietokoneet
Prosessori? Intel Atom
Kellotaajuus? 1,6GHz
Näytön koko? 8,9"
Resoluutio? Muu
Tablet PC? Ei
Kovalevy? 120 GB
Kovalevyn nopeus? 5200 rpm
SSD? Ei
Muistia? 1024 MB
Maksimi muistin määrä? 1536 MB
GPU? Intel GMA 950
Näytönohjaimelle omaa muistia? Ei
USB-portteja? 3
FireWire-portteja? 1
PCMCIA? Ei
DVI Ei
HDMI? Ei
S-Video? Ei
Bluetooth? Ei
WLAN? 802.11g
LAN? 100Base-TX
Optinen asema? Ei optista asemaa
Akkukesto 3 hour(s)
Paino 1,1 kg

 
 • Prosessori (Prosessorin tyyppi)

  Prosessori eli suoritin on laitteen aivot, joka suorittaa varsinaisten ohjelmien ajon. Prosessorin nopeus ja arkkitehtuuri vaikuttavat huomattavasti laitteen suorituskykyyn. Prosessorin nopeutta mitataan kellotaajuudella, joka ilmoitetaan megahertseinä (MHz) tai gigahertseinä (GHz). Prosessoreita valmistaa kaksi suurtaa yhtiötä, Intel ja AMD, joiden suorittimet ovat teholtaan melko tasavertaisia.

 • Kellotaajuus (Prosessorin (todellinen) kellotaajuus)

  Kellotaajuus mittaa, kuinka monta tilanvaihdosta sekunnissa prosessori pystyy suorittamaan. Kellotaajuus ilmoitetaan hertseissä (yleensä gigahertseissä, GHz). Kellotaajuus vaikuttaa koneen suorituskykyyn, mutta taajuuden kasvattaminen ei kuitenkaan välttämättä nosta koko tietokoneen suorituskykyä.

 • Näytön koko (Näytön koko)

  Näytön halkaisija tuumina.

 • Resoluutio (Näytön ominaistarkkuus)

  Resoluutio (eli "näytön tarkkuus") kertoo näytön kuvapisteiden määrän. Resoluutio ilmoitetaan muodossa pisteiden lkm vaakasuunnassa x pisteiden lkm pystysuunnassa.

 • Kovalevy (Kovalevyn tallennustilan koko)

  Laitteen sisäisen kovalevyn suuruus ilmoitetaan gigatavuina (GB). Kovalevyä tarvitaan eri tiedostojen, ohjelmien ja käyttöjärjestelmän varastoimiseen.

 • Kovalevyn nopeus (Kovalevyn pyörimisnopeus)

  Kovalevyn nopeudella tarkoitetaan levyn pyörimisnopeutta, joka kertoo, montako kierrosta minuutissa (rpm) levy voi nopeimmillaan pyöriä. Mitä suurempi pyörimisnopeus, sitä nopeammin kovalevy (teoriassa) pääsee käsiksi tietoon.

 • SSD (Onko laitteessa ns. solid-state -kovalevyä, eli "flash-kovalevyä")

  SSD (lyhenne sanoista Solid State Drive) on flash-muistin tapaan puolijohteisiin perustuva tallennusmedia, joka on suunniteltu tavallisen (magneettisiin levyihin perustuvan) kovalevyn korvaajaksi. SSD:n etuja ovat energiatehokkuus, nopeus (datahaussa) sekä luotettavuus. SSD-asemat ovat kuitenkin vielä harvinaisia, sillä ne ovat (toistaiseksi) kalliita valmistaa ja kapasiteetiltaan pienempiä kuin tavalliset kovalevyt.

 • S-Video (S-Video -ulostulo)

  S-Video on analoginen videon siirtotapa ja kaapeli/liitin. S-Videossa video on jaettu Y eli luminanssi ja C eli krominanssi osiin, jotka kuljetetaan eri johtoja pitkin. Laadultaan S-Video sijoittuu komposiittivideon ja komponenttivideon välimaastoon. Lisäinfoa aiheesta löydät täältä.

 • WLAN (Nopein tuettu WLAN-standardi)

  WLAN (Wireless Local Area Network) on langaton lähiverkko, jolla voi yhdistää eri verkkolaitteet ilman kaapeleita. Mikäli kannettavassa koneessa on WLAN-adapteri, voidaan kone yhdistää WLAN-verkkoon. Yleisesti käytössä on 2-3 eri WLAN-standardia, joiden merkittävin ero on tiedonsiirtonopeus. Standardiversion 802.11b nimellisnopeus on 11 Mbit/s, version 802.11g 54 Mbit/s ja version 802.11n 300 Mbit/s.

 • Muistia (Koneeseen vakiona asennetun muistin määrä)

  Sisäinen RAM-muisti on tietokoneen työmuisti, joka sisältää ajettavat ohjelmat ja käsittelyssä olevan tiedon. Muistin määrä ilmoitetaan megatavuina (MB). Muisti on tärkeää erityisesti ajettaessa useita ohjelmia samanaikaisesti tai raskaita, paljon muistia vaativia ohjelmia.

 • Maksimi muistin määrä (Paljonko laitteeseen voi maksimissaan asentaa muistia)

  Enimmäismäärä muistia, jota kone osaa hyödyntää. Enimmäismäärä vaihtelee koneittain.

 • PCMCIA (PCMCIA -korttipaikka)

  PCMCIA (Personal Computer Memory Card International Association, myös PC Card) on tietokoneen laajennuskorttipaikan tyyppi, joka on hyvin yleisesti käytössä kannettavissa tietokoneissa. Korttipaikkaan voidaan kytkeä esimeriksi Ethernet-sovittimen, modeemin, muistikortinlukijan tai kiintolevyn, ja kortti on yleensä vaihdettavissa koneen ollessa päällä.

 • ExpressCard (Onko laitteessa ExpressCard-laajennuspaikkaa)

  ExpressCard suunniteltu PCMCIA-korttipaikan korvaajaksi. Korttipaikka löytyy suurimmasta osasta uusia kannettavia, ja kortti on mahdollista vaihtaa koneen ollessa päällä. Korttipaikkaan voi kytkeä esimerkiksi lisämuistia, TV-viritinkortin, modeemin, SSD-aseman tai muistkortinlukijan.

 • USB-portteja (USB tai USB2 -laajennusväylien määrä)

  USB-väylät on tarkoitettu ulkoisia laajennuksia varten. USB-väylään voi liittää esimerkiksi erillisen näppäimistön, hiiren, web-kameran, kovalevyn tai muistitikun. Väylien lukumäärä asettaa rajan sille, kuinka monta lisälaitetta koneeseen voi liittää samanaikaisesti.

 • FireWire-portteja (Sisäänrakennettujen FireWire-väylien määrä)

  FireWire (virallisesti IEEE.1394, tunnetaan myös nimillä DV ja i.Link) on sarjamuotoinen väylä, jonka kautta laitteet voivat kommunikoida keskenään. Pienikokoinen liitin on hyvin yleinen digitaalisissa videokameroissa.

 • Bluetooth (Sisäänrakennettu BlueTooth-tuki)

  Mikäli koneessa on Bluetooth-tuki, voidaan yhteyttä käyttää tiedostojensiirrossa Bluetooth-laitteiden välillä. Bluetoothia voidaan hyödyntää esimerkiksi muodostettaessa yhteys puhelimen ja koneen välille, jolloin puhelinta voidaan käyttää modeemina. Bluetoothilla voidaan liittää koneeseen myös lisälaitteita, kuten hiiren, näppäimistön tai tulostimen.

 • Optinen asema (Laitteen mukana (peruskokoonpanossaan) tulevan optisen aseman tyyppi)

  Optinen asema tarkoittaa tietokoneeseen kytkettävää laitetta, joka kykenee lukemaan optiselle medialle (kuten CD-, DVD-tai Blu-ray-levylle) tallennettua tietoa. Osa asemista osaa ainoastaan lukea levyjä, kun taas toiset osaavat myös kirjoittaa dataa eri tyyppisille levyille. Lisää tietoa eri levytyypeistä mm. AfterDawnin sanastossa.

 • LAN (Ethernet-liitännän tyyppi)

  Mikäli koneessa on sisäinen ethernet-verkkokortti (LAN-kortti), ei erillistä verkkokorttia tarvita verkkoyhteyden muodostamiseen. Verkkoyhteyden nopeus riippuu kortin tyypistä. Hitain vaihtoehto on 10BASE-T (siirtää 10 Mbit/s), joka häviää nopeudessa sekä 100BASE-TX:lle (100 Mbit/s) että 1000BASE-T:lle (1 Gbit/s).

 • GPU (Näytönohjaimen valmistaja ja tyyppi)

  GPU (lyh. sanoista graphics processing unit) tarkoittaa grafiikkaprosessoria, joka vastaa video- ja kuvadatan käsittelystä. Kannettavissa tietokoneissa grafiikkapiirit on usein integroitu osaksi emolevyä, mutta kehittyneissä kannettavissa on kuitenkin omta grafiikkaprosessorinsa. GPU parantaa koneen 3D- ja grafiikkaominaisuuksia, ja tehokas GPU onkin tärkeä, mikäli koneella on tarkoitus pelata.

 • Näytönohjaimelle omaa muistia (Onko näytönohjaimella omaa muistia (eli ei jaettua muistia))

  Pelkästään näytönohjainta varten varatun muistin määrä (megatavuina, MB).

 • HDMI (HDMI-ulostulo)

  HDMI (High-Definition Multimedia Interface) on teräväpiirtotelevisioita varten liitintä, joka siirtää digitaalisesti samassa johdossa sekä kuvan että äänen.

 • DVI-ulostulossa HDCP-tuki (Tukeeko DVI-ulostulo HDCP-salausta)

  -

 • Tablet PC (Tablet PC)

  Tablet PC (tai Taulu-PC) on kosketusnäytöllä varustettu kannettava tietokone. Yleensä laitetta ohjataan stylus-kynällä. Perinteinen Tablet PC koostuu pelkästä kosketusnäytöstä. Kääntyvällä näytöllä varustettu Tablet PC muistuttaa perinteistä kannettavaa tietokonetta, mutta tarvittaessa näppäimistön saa taitettua näytön alle piiloon, jolloin laite toimii kuin perinteinen Tablet PC. Näppäimistö voi olla myös kokonaan irroitettava, jolloin laitetta voi käyttää joko näppäimistön kanssa tai ilman.

  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

PÄIVITYS ARVIOON:
Hyvä miniläppäri ja olen tyytyväinen koneeseen..

Mutta mun One on ollut jo 2 kertaa huollossa.
Ensimmäisellä kerralla puuttui BIOS-päivitys ja toisella kerralla emolevy oli kärähtänyt.

Plussat:
+ Akku menee piiloon eikä näy niinkuin esim HP:n miniläppärissä päälle päin.
+ Akun muoto "patukka"
+ Web-kamera
+ 120 Gb -kiintolevy
+ Intel Atom -prossu
+ Pieni laturi
+ Mukana tulee suojatasku
+ Täysimittainen näppäimistö
+ WLAN

Miinukset:
- ei Bluetoothia
- WLAN-antennien on/off näppäin ihmeellisessä paikassa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
0%
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Tämä on ollut käytössä 8.10.08 saakka ja on todella hyvä käyttää, näppäimistö ei tunnu liian pieneltä.
Touch pad tuntuu vähän erikoiselta käyttää kun on tullut käytettyä aina hiirtä pöytäkoneella.

Ongelmista: Ollut 3 kertaa korjauksessa jokaisella kerralla on ollut sama ongelma, painan virta nappulaa. Nappulassa on valo mutta näyttö pysyy pimeenä. Eikun dhl hakee sen Saksaan.

Siellä ne miettii pari viikkoo mikä on ongelma ja päivittää biossin (jos korjaus lappuun on uskomista) ja tuo sen takasin. 1. kerralla oli 2vk, bios päivitetty. 2. kerralla 3vk, bios päivitetty 3. kerralla 5vk,bios päivitetty ja emolevy vaihettu. Taattua acer laatua.

En nyt tiedä sainko "maanantai" kappaleen, toivottavasti nytten toimii ilman ongelmia kun kerran emolevyn vaihtoi.


Plussat:
+Hyvä kirjoittaa
+Pieni kokoinen
+kohtuu nopea
+120gb kovo

Miinukset:
-3kertaa korjauksessa
-Lyhyt akunkesto (eipä se haittaa, yleensä on seinässä kiinni)
-/+Pieni näyttö (tämähän on mini kannettava)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
0%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Viikko sitten ostin ja hyvin on toiminut. Tällä hoituu samat asiat mitkä isommillakin ja todella sutjakasti. Ainoana miinuksena pidän tuulettimien melua. Resoluutiottakin olisi kiva saada enemmän, mutta eipä sitä paljoa kannata venyttää tän kokoluokan näytöltä jos aikoo saada vielä selvää. Tuulettimet hiljenee kivasti AA1FanControl ohjelmalla.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
0%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

ihan kymppi pata

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
0%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Tulipahan hommattua Aspire One 150 ( Windows XP, 120GB HDD)oikeastaan vain hetken mielijohteen vuoksi, mutta eipä ole kaduttanut hetkeäkään.

Aspire One tekee sen minkä lupaa, ja mielestäni tekee sen vielä hyvin. Näppäimistö on pieni mutta hetken kirjoittelun jälkeen sen käyttö onnistuu erittäin hyvin.

Hiirilevy on hieman erikoinen aluksi mutta totuttelun jälkeen en löydä valittamista siitäkään, vaikka jotkut ovatkin kyseistä ratkaisua arvostelleet. Mielestäni se toimii ihan hyvin.

Koneella on mukava surffailla ja kirjoitella juttuja. Pelaamiseen ja raskaampaan kuvienkäsittelyyn / videoeditointiin sekä pelaamiseen on olemassa sitten pöytä PC.

Todella hyvä laite jota uskaltaa varauksetta suositella kenelle tahansa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Laite on kuin tehty minulle. Opiskelukäytössä menee ihan hyvin ja näpsäkän kokoinen. Kirjoittaminen onnistuu näppäimistöllä hyvin ja kone tuntuukin koneelta kuin toisin Asus 900. Suosittelen tätä konetta erityisesti, jos ei paljoa vaadi ja käyttön on kirjoittaminen, irccaus jne.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Erinomainen laite mukana kannettavaksi = kevyt ja pieni. Näyttöä pystyy katseleman sivustakin ihan hyvin ja näppäimistökin sopii ainakin omille sormille. Hiiren painikkeet ovat hieman hassusti kosketuslevyn sivuilla, mutta niihinkin on jo tottunut.

Akku saisi olla isompi. Tarvikkeena saatava kuusikennoinen akku menee tilaukseen. Nykyisellä akulla konetta käyttälee wlan päälle selain ja tekstinkäsittely auki noin kolmisen tuntia. Laturi on onneksi suht pieni, joten on helppo ottaa mukaan. Akun lataus tyhjästä täydeksi kestää reilut kaksi tuntia.

Miinuksina voisi mainita bluetoothin puuttumisen ja muistin hankalan lisäyksen.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.