Tallennustilaa 8GB
Tallennusmedia? Flash -muisti
Muistikorttipaikka? Ei muistikorttipaikkaa
Radio Ei
Näyttö? Kyllä
Näytön koko? 3,5"
Resoluutio? 480 x 320
Kosketusnäyttö Kyllä
Kuulokeliitäntä? 3,5mm kuulokeliitäntä
PC-liitäntä? USB / USB2
Tuetut musiikkiformaatit MP3 / FLAC / Ogg Vorbis / AAC / AAC (FairPlay) / WMA (ilman DRM:ää) / WMA (DRM)
Videotoisto Kyllä
Tuetut videoformaatit MPEG-1
Tuetut videoformaatit MPEG-2
Tuetut videoformaatit MPEG-4/H.264 / AVC
Akkukesto (video) 6 h
Akkukesto (musiikki) 36 h
WLAN? Kyllä
Paino 115g
Ulkoiset mitat (L x K x S) 61,8mm / 110mm / 8,5mm

 
 • Näyttö (Näyttö)

  Laitteen näyttö helpottaa sisällön selaamista ja haluttujen kappaleiden löytämistä. Näytöltä voi tarkistaa esimerkiksi soitetun kappaleen tai esiintyjän nimen, säätää asetuksia tai, laitteesta riippuen, esimerkiksi katsella videoita tai valokuvia.

 • Näytön koko (Näytön koko)

  Näytön halkaisija tuumina.

 • Resoluutio (Näytön tarkkuus (muodossa nnn x nnn))

  Resoluutio tarkoittaa laitteen näytön sisältämien vaaka- ja pystysuuntaisten pisteiden määrää ja ilmoitetaan muodossa vaakapikselit x pystypikselit (leveys x korkeus).

 • PC-liitäntä (Tietokoneliitäntä)

  Soitin liitetään tietokoneeseen yleensä joko tavallisen USB- tai Firewire-johdon avulla. Usein soittimen päässä vaaditaan kuitenkin valmistajan oma erikoisliitin, mikä pitää huomioida myös esimerkiksi liitettäessä soitinta autoon.

 • Tallennusmedia (Tallennusmedian tyyppi)

  MP3-soittimissa musiikki tallennetaan joko flash-tyyppiseen muistiin tai kovalevylle. Flash-muisti ei sisällä lainkaan liikkuvia osia, joten se kuluttaa kovalevyä vähemmän virtaa. Lisäksi flash on kevyempi ja voi kestää paremmin iskuja, kuten putoamista. Tallennuskapasiteetissa flash-pohjaiset soittimet yleensä häviävät kovalevysoittimille, sillä suurin flashin tarjoama kapasiteetti on tällä hetkellä 32 gigatavua, kun taas kovalevyn koko voi kannettavissa soittimissa olla satoja gigoja (200-300 gigatavua).

 • MP3 (MP3 -tuki)

  Yleensä kaikki digitaaliset musiikkisoittimet osaavat toistaa DRM-suojaamatonta MP3-musiikkia. Sen sijaan DRM-suojattujen musiikkitiedostojen toistomahdollisuus vaihtelee laitevalmistajittain. Samoin erikoisempien tiedostomuotojen, kuten FLAC:n, Ogg Vorbisin, AAC:n ja WMA:n toisto on mahdollista vain osalla soittimista.

 • Kuulokeliitäntä (Kuulokeliitännän tyyppi)

  Tavallisin kannettavissa mp3-soittimissa käytetty kuulokeliitäntä on halkaisijaltaan 3,5 millimetriä. Joissain laitteissa on käytössä myös erikoisempi 2,5 millimetrin pienoisliitäntä, johon kuulokkeiden liittäminen vaatii usein sovittimen. Osa valmistajista käyttää omia erikoisliittimiään.

 • WLAN (Sisäänrakennettu WLAN)

  Joissain uusissa soittimissa on mukana langaton WLAN-yhteys. Yhteyttä voi kuitenkaan harvoin hyödyntää tiedostojen/tietojen synkronointiin, vaan sitä hyödynnetään internetiyhteyden tai valmistajan omien palveluiden käytössä.

 • Muistikorttipaikka (Muistikorttipaikka)

  Joissain MP3-soittimissa voi olla paikka ulkoiselle muistikortille. Liitännän ansiosta soittimella voi soittaa myös musiikkia, joka on tallennettu muistikortille.

  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Muutaman viikon ollu käytössä, halvalla sain huuto.netistä. Kauppojen hintaa en tästä olisi maksanutkaan.

Todella hyvä ja toimiva kosketusnäyttö. Sovelluksia saa helposti lisää ja ilmaiseksi AppStoresta.

Akun saa aika nopsaa kulutettua loppuun, vaikka kohtuu hyvin kestääkin ainakin musiikin kuuntelua. Takakuori ottaa naarmua herkästi, kannattaa joku suojakuori hommata. Wlan toimii myös niinkuin pitää, todella pätevä laite.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Laitteesta löytyy kaikki edellisen sukupolven ominaisuuksista joten kannattaa lukea niistä lisää erikseen niille tarkoitetuista arvosteluista =) (8,16,32 on muuten turha jaottelu kun ei niissä tosiaan muita eroja oo ku se tila.. Turhaan on arvostelut monessa paikassa :( )

Edellisen sukupolven laitteeseen verrattuna :

ulkomuoto on parantunut tyylikkäämmäksi ja laite tuntuu kädessä paremmalta. Äänenvoimakkuuden säätönapit on hyvin sijoitettu ja toimii hyvin. Sisäinen kaiutin on kätevä lisä vaikkei äänenlaatu huima siinä olekkaan.. mm herätyksen pystyy nyt laittamaan tosta =)

Uudistuksia on vissii muitakin, applen sivuilta voi tutustua tarkemmin ;)

Yksi ehkä suurimpia eroja mihinkään muuhun soittimeen on tuo appstore ja sen tarjoamat sovellukset.
Itsellä kymmeniä pelejä ja muita sovelluksia ladattu, kaikki näistä ilmaisia. Sovelluksia on mahdottoman paljon tarjolla (ilmaiseksikin) joten löytyy tiimalasia, laskimia, wlanin kautta toimivia sovelluksia joista voi ohjata konetta, valoefektejä, kauhee määrä pelejä jne jne...

Tämä erottaa laitteen kaikista muista, kannattaa se pitää mielessä. Vaikka hinta on varmaan kalleimmasta päästä niin ominaisuuksia on kyllä ihan riittämiin: Musiikin kuuntelu tehty helpoksi ja monipuoliseksi, videot voi katella kivasti, itunesista saa ilmaseksi podcastejä sun muuta, valokuvat, netin selailu(mesetys, surffailu, facebook jne... makoilen itse omalla sängyllä illalla ja ipodilla netissä :) ei tarvi kuunnella ku vanhemmat valittaa koneella olemisesta =)

Miinuksena ehkä noi huonot kuulokkeet(parillakympillä saa jo hyvät esim creative ep-630) , ja itunes tuottaa joillekkin ja välillä jtn ongelmia. Tästä pääseekin siihen ettei laitetta kannata ostaa vaan musiikin kuuntelua varten, mutta jos kiinnostaa pelit ,videot musiikki, netinselausmahdollisuus, kalenteri ja muut hyvät sovellukset ni suosittelen. En yhtään ihmettele iphonen suosiota, siinähän on kaikki tämä ja vielä paljon muuta hyötyä joista ei sen enempää tässä...

Jokapäivä käytän ja paljon, eli ei mikään turha ostos todellakaan =)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

ei voi muuta sanoa kuin paras laite joka on täynnä innovaatiota
ja sain sen joulu lahjaksi

PLUSSAA

+iso näyttö
+paljon ohjelmia saatavana esim google earth ja simcity
+multi touch
+omena logo
+ei paljon nappeja jotka törröttävät
+ilmaiset ohjelmisto päivitykset
+ei bugita,jumita kuin zen
+tuntuu hyvältä kädessä
+selkeä toimiva käyttö liittymä
+pitkä akun kesto
+kiihtyvyys mittari
+näyttö luettava auringossa
+nopea ja toimiva wlan
+korvaa peli konsolin gameboyn mutta ei psp:eetä
+safari netti selain
+youtube toimii
+appstore myös laitteessa
+kartat
+iTunes laitteessa
+sähkö posti tukee monia palveluita

MIINUKSET

-itunes pakko olla
-kaikki softat melkein maksullisia

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.