Tallentava? Ei
Virittimiä? 1
Conax? Ei
DVB-C Ei
DVB-S Ei
DVDR Ei
Tekstitys? Kyllä
PiP Ei
teksti-tv Kyllä
Ajastus Kyllä
AC3 Kyllä
SCART 1 RGB, CVBS
SCART 2 Ei SCART-liitintä
FireWire Ei
USB Ei
Digitaalinen ääni Ei digitaalista äänilähtöä
Ethernet Ei
HDMI Ei

 
 • Tallentava (Onko laite tallentava digiboksi?)

  Tallentava digiboksi osaa tallentaa digi-TV lähetykset sellaisenaan (laadun kärsimättä, digitaalisessa muodossa) kovalevylle, korvaten näin ulkoiset tallennuslaitteet kuten videonauhurit.

 • Conax (Sisäänrakennettu Conax-korttipaikka?)

  Conax -korttipaikka vaaditaan, jotta laitteella voidaan katsella maksullisia kanavia (ostettu/vuokrattu katselukortti sijoitetaan Conax-korttipaikkaan).

 • Virittimiä (Virittimien määrä laitteessa)

  Mikäli laitteessa on useampi kuin yksi viritin, voidaan esim. tallettavan digiboksin tapauksessa laitteella katsoa samaan aikaan eri kanavaa (ja ns. kanavanippua) kuin mitä talletetaan.

 • Tekstitys (Tuki DVB -tekstityksille)

  Tuki DVB-tekstityksille vaaditaan, jotta mm. YLEn kanavien lähettämät tekstitykset näkyisivät.

  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Perusboksi.

+Kuvalaatu ok
+Softapäivitykset tuli ilmasta, extempore
+Voi päivittää kaapelilla.

-Kuumenee
-Hidas kanavavaihto
-Vaati IVO buutin välillä
-Ei kestä, meillä kesti 20kk

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Ostin poksin käytettynä. Laite toimi moitteettomasti noin 3 kk, kunnes alkoi pätkimään ja lopulta ei löytänyt enää kanavia. Löysin lopulta netistä mahdollisen syyn virheisiin: Piirilevyn etuosassa olevat 3 kondensaattoria ylikuumenevat. Vaihdoin kondensaattorit ja porailin muutaman jäähytysreiän laatikkoon ja taas toimii kun unelma. Ilmeisesti noissa konkissa on ollut useammassakin vikaa, joten jos kenellä on ollut samanlaisia oireita niin suosittelen yrittämään tuota halpaa korjausta.

Peruspoksi, jossa kaikki tarvittavat toiminnot. EPG on tosin hieman vajavainen.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Olin kahden vaiheilla antaisinko arvosanaksi huonon vai keskiverron, mutta päädyin sitten niukasti keskivertoon.

Minulla on hajonnut jo kaksi Maximum T-900 FTA digiboksia. Boksit toimivat muutaman kuukauden ajan aivan hyvin, mutta sitten yhtäkkiä ne eivät enää näyttäneet mitään ohjelmia. Vein boksin takaisin kauppaan ja melkein vilkaisemattakaan myyjä tokaisi "Tässä erässä on ollut valmistusvirheitä, ota uusi". Jonossa oli muitakin ihmisiä palauttamassa hajonneita maximumeja. Sain takuussa toisen, joka hajosi taas (jälleen huono erä) ja taas vaihdettiin. Nyt minulla on kolmas Maximum menossa ja tähän asti toiminut taas hyvin (n. 1,5 vuotta kulunut alkuperäisen ostosta). Pitää toivoa, että lopultakin tuli vastaan kunnollinen valmistuserä, eikä boksi pamahtaisi heti takuun päätyttyä. Pattereissahan tässä säästää, kun uuden boksin mukana tulee uudet patterit.

T-900 on erittäin helppokäyttöinen, valikot ovat suomenkielisiä ja erittäin selkeät. Käyttöopas kertoo selkeästi boksin ominaisuudet, joita ei kuitenkaan ole kovinkaan paljon, mistä helppous osittain johtuu. Asentaminen ja kanavien hakeminen tapahtuu hyvin nopeasti, muutamassa minuutissa, ja boksi tekee suurimman osan työstä käyttäjän puolesta. Kanavan vaihto T-900:ssa on tuskallisen hidasta, arvioisin n. 4-5 sekuntia. Kodin toinen boksi (topfield) vaihtaa kanavaa alle puolessa tästä ajasta. Pikselöitymistä en ole huomannut maximumissa ollenkaan, kun taas topfieldille se on ollut hyvin tavanomaista. Maximum on myös jumittunut huomattavasti topfieldiä vähemmän.

Kun Maximum on ollut pitkään päällä, niin ääni, teksti ja kuva menevät epäsyncaan. Suu liikkuu, kohta tulevat tekstit ja viimeiseksi kuuluu ääni. Tätä ongelmaa en huomannut kahdessa aikaisemmassa boksissa, joten ehkä kyseessä on huono erä? Äänen/tekstin/kuvan ajoitus palaa taas normaaliksi, kun vaihdan kanavaa, mutta jos annan boksin olla päällä useamman tunnin ajan kanavaa vaihtamatta, alkaa ajoitus mättää.

Hintalaatusuhteeksi laitoin ”Liian kallis ominaisuuksiin/laatuun nähden”. Maximum ei ollut aikanaan kallis, vain vajaa 100 €, joten olisin antanut ”Edullinen ominaisuuksiin nähden”, jos yhtään boksia ei olisi mennyt hajalle. Kaupassa suhtautuivat asiaan erittäin kivuttomasti, eikä hajonneen boksin vaihtaminen vienyt 10 minuuttia kauempaa. Siitä suuret kiitokset!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.