Sony KDL-40L4000

No picture available
Sony KDL-40L4000 on 40" FullHD -taulutelevisio, josta löytyy sisäänrakennettu digiviritin sekä antenni- (DVB-T) että kaapelivastaanottoon (DVB-C). Liitännöistä löytyy mm. 2 HDMI-sisääntuloa.
Valmistaja: Sony | Kategoria: Taulutelevisiot
Tyyppi LCD
Koko? 40"
Resoluutio? 1080p (1920x1080, progressivinen)
24p -tuki Kyllä
Dynaaminen kontrasti 33000:1
Kirkkaus (cd/m²) 450 cd/m²
Vasteaika 8ms
Paino 20,5kg
Mitat (LxKxS) 981mm x 643mm x 110mm
Formaatti PAL (Eurooppa)
DVB-T -virittimiä? 1
DVB-C -virittimiä? 1
DVB-S -virittimiä 0
Analogisia virittimiä 1
HDTV-viritin Ei
CI 1
VideoGuard Ei
DVB-tekstitys? Kyllä
MHP? Ei
HDMI? 2
DVI 0
VGA 1
Komponentti? Kyllä
Analoginen RCA Kyllä
Toslink Ei
Analoginen RCA-ulostulo Kyllä
Toslink-ulostulo Ei
PiP Kyllä
Kaiuttimet Kyllä
Valmistajan tuotekoodi(t) DMO6-KDL40L4000 / KDL-40L4000 / KDL-40L4000E / KDL40L4000 / KDL40L4000E / KDL40L4000K
Tuotteen EAN-koodi(t) 4905524511246 / 4905524511253

 
 • Koko (Näytön tuumakoko (valmistajan ilmoittama))

  Näytön tuumakoko kertoo, kuten nimikin sanoo, television kuvaruudun halkaisijan kulmasta kulmaan, tuumia käyttäen.

 • Resoluutio (Näytön natiiviresoluutio (tarkkuus pikseleissä))

  Näytön natiiviresoluutio kertoo sen, kuinka monta kuvapistettä television näytöllä on. Näytön resoluutio ilmaistaan yleensä vaakarivin kuvapisteiden ja pystyrivin kuvapisteiden kertomana (esim. 1920x1080), mutta teräväpiirtotelevisioissa käytetyt formaatit ilmaistaan tämän sijaan käyttämällä joko termiä 1080i (1920x1080), 1080p (1920x1080) tai 720p (1280x720). Nämä kolme ovat teräväpiirtotelevision kolme standardia tarkkuutta ja mikäli televisio käyttää jotain näistä kolmesta tarkkuudesta ns. natiivitarkkuutenaan, ei kyseistä tarkkuutta käyttäviä teräväpiirtolähetyksiä katsottaessa tarvita kuvan laatua huonontavaa tarkkuuden skaalausta. Kärjistäen voidaan sanoa, että mitä suurempi näytön natiiviresoluutio on, sen parempi kuvanlaatu sillä voidaan saavuttaa.

 • HDMI (HDMI-sisääntulojen määrä)

  HDMI-liitin on uusi, täysin digitaalinen kytkentätapa eri audio- ja videolaitteiden välille. Mikäli taulutelevisioon liitetään HDMI-liitännällä digitaalinen kuvanlähde, kuten esim. digiboksi tai DVD-soitin pysyy kuva virheettömänä, koska kuvaa ei tarvitse muuttaa välillä analogiseen muotoon.

 • Kontrasti (Kontrastisuhde (esim: 3000:1))

  Kontrastisuhde kertoo siitä, miten selkeästi televisio pystyy erottelemaan eri värien ja valoisuuksien eroja. Mitä suurempi kontrastisuhde on, sen parempi värien ja kirkkauden erottelu televisiossa on.

 • DVB-T -virittimiä (Sisäänrakennettujen DVB-T -virittimien määrä)

  Mikäli televisiossa on yksi tai useampia sisäänrakennettuja DVB-T -virittimiä, toimii televisio itsessään myös ns. antenniverkon digiboksina, eli antennivastaanottoa käytettäessä laite ei tarvitse erillistä digiboksia.

 • DVB-C -virittimiä (Sisäänrakennettujen DVB-C -virittimien määrä)

  Mikäli televisiossa on yksi tai useampia sisäänrakennettuja DVB-C -virittimiä, toimii televisio itsessään myös kaapeliverkon digiboksina, eli kaapelitelevisioverkkoon kytkettynä laite ei tarvitse erillistä digiboksia.

 • Conax (Sisäänrakennettu Conax-kortinlukija)

  Sisäänrakennettu Conax -korttipaikka mahdollistaa maksullisten kanavien katseluun tarkoitetun maksukortin liittämisen laitteeseen.

 • SCART 1 (Ensimmäisen SCART-liittimen tyyppi)

  SCART-liitin on yleisin Euroopassa käytetty televisioiden ja videolaitteiden kytkentätapa. Vaikka kaikki SCART-liittimet näyttävätkin samalta keskenään, on niissä merkittäviä eroja. Paras kuvanlaatu saavutetaan SCART-liitintä käyttäen saavutetaan, kun sekä kuvaa tuottava laite (esim. digiboksi) ja kuvaa toistava laite (esim. televisio) käyttävät ns. YUV -kuvasignaalia. SCART-liittimestä saatava toiseksi paras kuvanlaatu tulee RGB-signaalia käytettäessä ja huonoin kuvanlaatu saadaan CVBS-signaalin kanssa.

 • Komponentti (Komponentti-sisääntulo (Y/Pb/Pr))

  Komponentti-liitäntä on analoginen videolaitteiden kytkentätapa, jossa kuva erotellaan eri väreiksi ja nämä värit välitetään omissa johtimissaan lähtölaitteelta (esim. DVD-soittimelta tai digiboksilta) televisioon. Komponentti-liitäntä on analogisista liitäntämuodoista kuvanlaadultaan paras, mutta sen rinnalle ja ohi ovat nousseet täysin digitaaliset kytkentätavat kuten DVI ja ennenkaikkea HDMI -liitännät.

 • Cable Ready HD (Cable Ready HD -hyväksytty)

  Cable Ready HD -hyväksyntä on suomalaisten kaapelitelevisioyhtiöiden myöntämä hyväksyntä laitteille, jotka yhtiöt ovat tutkineet ja todenneet yhteensopivaksi em. standardin kanssa. Cable Ready HD -hyväksyntä vaatii laitteelta mm. sisäänrakennetun kaapeliverkon virittimen, sisäänrakennetun Conax -moduulin, tuen teräväpiirtolähetyksille, tuen Conax -korttilinkitykselle sekä tuen MPEG-4/AVC -videomuodolle.

 • 3D (3D-tuki)

  3D-tuella varustetut televisiot osaavat toistaa 3D-videota ja sisältävät yleensä liitännät 3D-laseille. Huomionarvoista on kuitenkin se, että yleensä pelkkä 3D-televisio ei riitä esim. Blu-ray 3D-elokuvien katseluun, vaan myöskin Blu-ray -soittimen täytyy tukea 3D-elokuvien toistoa. Nykytekniikkaa käyttäen kaikilla 3D-elokuvaa seuraavilla katselijoilla tulee kullakin olla omat 3D-lasit päässään.

 • 3D-tekniikka (3D-lasien tekniikka)

  Antenna Ready HD -hyväksyntä tarkoittaa sitä, että televisio on riippumattoman testauslaitoksen puolesta hyväksytty antenniverkon teräväpiirtolähetysten vastaanottoon. Käytännössä siis tämä tarkoittaa sitä, että Antenna Ready HD -tarralla varustettu televisio toimii, takuulla, antenniverkon HD-lähetysten kanssa.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

7kk itsellä ollut nyt kysyinen TV käytössä ja erittäin tyytyväinen olen ollut. Osto hetkellä oli hyvä hinta-/laatusuhde. Nyt tietenkin tekniikka kehittynyt ja hinnat muuttunut. Aluksi oli ongelmia digivirittimen kanssa niinkuin muillakin ilmeisesti kaapeliverkossa, mutta tämä korjaantui nopeasti ja helposti kun huoltomies kävi päivittämässä softan jonka jälkeen ei mitään ongelmia ollut. TV ollut kovassa käytössä HDMI:llä PC:n kanssa ja läppäriäkin tullut käytettyä VGA:lla, konsoleitakin lykätty kiinni muutama kappale ja kuva on ollut oikein miellyttävä. Parissa NGC ja PS2 pelissä ollut kyllä pientä haamukuvaa mutta ei mitään häiritsevää, voi johtua myös piuhastakin. Erittäin tyytyväinen olen kyllä ollut hintaansa nähden silloin kun tuli hankittua.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Laite n.9kk käytössä. Keskellä paneelia kuvan yläreunassa noin 1cm pituinen pystysuora rivi jumiutuneita pikseleita (palaa vihreänä). Tämän lisäksi sama digivirittimen "jäätyily" eli kanavanvaihto ei toimi ennenkuin käyttää virrat pois päältä. Ilmenee parin tunnin päällä olon jälkeen. En voi tätä mallia suositella..

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Varsinkin skaalaavan dvd-soittimen kanssa kuva tulee oikeuksiinsa. Ainoa miinus tulee digivirittimen jäätyilystä, mitä tapahtuu varsinkin jos tv ollut useamman tunnin päällä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Kuva hyvä, ei pikselimössöä, niin kuin useimmissa = valintani kriteereistä tärkein. kuvan valaistuksen säätöön saisi olla paremmat työkalut, taustavalo himmeimmilläänkin on liian kirkas, ainakin minulle pimeässä huoneessa katseluun. Kanavanvaihto jumittelee toisinaan kun vaihtaa nopeasti kanavia ja paranee vain päävirran katkaisulla, paraneeko kun laite löytää digivastaanottimeensa päivityksen? Toinen harmi, TV1 tekstitykset ei toimi aina. Laite ollut 3 pv.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Ok kampe muuten mutta äänet on aika aneemiset ja ne kannattaakin ottaa stereoiden kautta jos mahdollista.

Kuva on ihan OK LCD paneeliksi.

Sonyn sivut väittävät että laitteessa olisi Toslink lähtö mutta näin ei valitettavasti olekaan. Asiasta on huomautettu.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Laite on ollut käytössä noin kuukauden, eikä siitä ole mitään huonoa sanottavaa. Kuva on hyvä, niin digi-tv käytössä kuin tietokone käytössäkin.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Pari viikkoa käyttöä takana enkä osaa sanoa mitään pahaa tähän mennessä. Digi-tv kuva on hyvää, olen käyttänyt lähinnä pelaamiseen ja hdmi kaapelilla yhdistettynä näkymät ovat upeita.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Mainio vehje hintaisekseen. Erityisesti digi-tv:n kuvan skaalaus on parasta mitä olen nähnyt missään vastaavassa. Suosittelen.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.