Vision VDC1220

Vision VDC1220
Valmistaja: Vision | Kategoria: Digiboksit (kaapeliverkkoon)
Tuotetta myydään myös nimillä: diVISION VDC1220
PiP? Ei
Tallentava? Ei
Virittimiä? 1
HDTV Ei
Conax? Kyllä
CI 0
SCART 1? RGB, CVBS
SCART 2 Ei SCART-liitintä
HDMI? Ei
MHP? Ei
AC3? Kyllä
Ajastus Kyllä
teksti-tv? Kyllä
Tekstitys? Kyllä
USB? Ei
RS-232? Kyllä
FireWire Ei
Ethernet Ei
DVDR Ei
Valmistajan tuotekoodi(t) DIVISION VDC1220 / PST4-VDC1220 / VDC1220 / VISION VDC1220
Tuotteen EAN-koodi(t) 6430012940584 / 6430012940584

 
  • PiP (Picture-in-picture)

    Mahdollistaa kahden TV-kanavan samanaikaisen katselun (yleensä toinen kanavista näkyy ns. pikkuruudussa pääkanavan kuvan yläkulmassa).

  • RS-232 (RS-232 -liitin)

    Yleensä RS-232 -liittimen avulla laitteeseen voidaan päivittää uusi firmware. RS-232 -liitäntää ei yleensä voi käyttää videoiden siirtoon laitteelta tietokoneelle.

  • USB (USB-liitin)

    USB-liitin mahdollistaa nopean tiedonsiirron digiboksin ja tietokoneen välillä. Tätä liitintä käytetään yleisimmin tallettavissa digibokseissa mahdollistamaan talletettujen videoiden siirto digiboksilta tietokoneelle.

  • Tallentava (Onko laite tallentava digiboksi?)

    Tallettava digiboksi tekee käytännössä ulkoiset tallennustavat, kuten videonauhurit, tarpeettomiksi, mahdollistaen digilähetysten tallettamisen suoraan laitteen sisäiselle kovalevylle. Digitaalisesti talletettu TV-kuva on täsmälleen samalla laadulla talletettu kuin vastaanotettaessa, joten normaalia kuvan huonontumista tallennusvaiheessa ei tapahdu.

  • MHP (MHP-tuki)

    MHP on yhtenäinen, pääasiassa Pohjoismaissa (myös Suomessa) käytössä oleva standardi interaktiivisille toiminnoille, kuten ns. supertekstitelevisiolle.

  • AC3 (Dolby Digital -tuki)

    Tuki vaaditaan, jotta laite osaa purkaa Dolby Digital (eli AC3) -muodossa olevia monikanavaista lähetyksiä.

  • teksti-tv (Sisäänrakennettu teksti-tv)

    Sisäänrakennettu teksti-tv mahdollistaa teksti-tv:n käytön suoraan digiboksin avulla ja on siis riippumaton siitä, tukeeko televisio teksti-tv:tä vai ei.

  • Conax (Sisäänrakennettu Conax-korttipaikka)

    Conax-korttipaikkaa vaaditaan, jotta laitteella voidaan katsoa maksullisia TV-kanavia.

  • Virittimiä (Virittimien määrä laitteessa)

    Mikäli laitteesta löytyy useampi viritin, se mahdollistaa esim. eri kanavanipussa sijaitsevan kanavan tallennuksen katsottaessa toisessa kanavanipussa sijaitsevaa kanavaa.

  • SCART 1 (Ensimmäisen SCART-liittimen ulostulo)

    SCART-liitin on yleisin Euroopassa käytetty televisioiden ja videolaitteiden kytkentätapa. Vaikka kaikki SCART-liittimet näyttävätkin samalta keskenään, on niissä merkittäviä eroja. Paras kuvanlaatu saavutetaan SCART-liitintä käyttäen saavutetaan, kun sekä kuvaa tuottava laite (esim. digiboksi) ja kuvaa toistava laite (esim. televisio) käyttävät ns. YUV -kuvasignaalia. SCART-liittimestä saatava toiseksi paras kuvanlaatu tulee RGB-signaalia käytettäessä ja huonoin kuvanlaatu saadaan CVBS-signaalin kanssa.

  • HDMI (HDMI -ulostulo)

    Kertoo löytyykö laitteesta HDMI-liitäntää, jonka avulla laite voidaan kytkeä digitaalisesti mm. teräväpiirtotelevisioihin.

  • Tekstitys (Tuki DVB -tekstityksille)

    DVB-tekstitysten tuki vaaditaan, jotta esim. Ylen kanavilla käytetyt tekstitykset näkyisivät laitteella.

  • Cable Ready HD (Cable Ready HD -hyväksytty)

    Cable Ready HD -hyväksyntä on suomalaisten kaapelitelevisioyhtiöiden antama sertifikaatti siitä, että laite on todettu toimivaksi teräväpiirtolähetysten vastaanottoon kaapelitelevisioverkossa. Hyväksyntä vaatii laitteelta mm. MPEG-4/AVC -tuen sekä tuen Conax -korttilinkitykselle.

  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Hieman jopa yllättää hintaansa nähden tämä laite. Kanavat vaihtuvat nopeasti, laite toimii yleisesti hyvin. Ylen tekstitysten kanssa hieman ongelmia, tulevat kanavan vaihdon jälkeen n. 10 sekunnin kuluttua, joskus tuntuu jäävän välistä. Yleinen kuva laitteesta kuitenkin jopa hieman positiivinen.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Alku ei luvannut hyvää: n. 2,5 tuntia käytössä ja ensimmäinen jumi! Mutta tämän jälkeen yllättävän vähän jumeja. Positiivisen harvoin pikselöintiä. Hyvä käteen sopiva kaukosäädin. Hinta/laatusuhteeltaan hyvä ja toimiva perusboksi jopa siinä määrin, että katselen Visionin VDC9440:aa (nyttemmin diVision) itselleni. VDC1220 meni ikäihmiselle.
Hyvää: nopea kanavien skannaus, käyttöönotto helppo, kohtuullisen helppo vaihdella kavavien paikkoja (suosikkilistat), päivitys kaapeliverkosta tai sarjaportin kautta.
Huonoa: ei erillistä virtakytkintä: on siis vähintään valmiustilassa, kesäaika asetettava käsin. Lisäksi minua häiritsee useimmissa (ellei sitten kaikissa) oleva ominaisuus, ettei kanavia voi asettaa kaukosäätimen numeronäppäimiä vastaaviin painikkeisiin vaan numerovalinta on tehtävä kanavanumeroilla (vastaa kanavan taajuuksille annettua numeroa).
Muuta: Ylen tekstitys tulee näkyville n. 5 sekunnissa, kuitenkin alle 10 sekunnissa. Alussa aika tuntuu liian pitkältä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.