PiP? Ei
Tallentava? Kyllä
Kovalevy (GB) 80GB
Virittimiä? 1
HDTV Ei
Conax? Kyllä
CI 1
SCART 1? RGB, S-Video, CVBS, YPbPr ("YUV")
SCART 2 RGB, S-Video, CVBS, YPbPr ("YUV")
HDMI? Ei
Digitaalinen ääni RCA (koaksiaali)
MHP? Ei
AC3? Kyllä
Ajastus Kyllä
teksti-tv? Kyllä
Tekstitys? Kyllä
USB? Ei
RS-232? Ei
FireWire Ei
Ethernet Ei
DVDR Ei
Lisätietoja Kummassakaan SCARTissa ei ole S-videota!

 
 • PiP (Picture-in-picture)

  Mahdollistaa kahden TV-kanavan samanaikaisen katselun (yleensä toinen kanavista näkyy ns. pikkuruudussa pääkanavan kuvan yläkulmassa).

 • RS-232 (RS-232 -liitin)

  Yleensä RS-232 -liittimen avulla laitteeseen voidaan päivittää uusi firmware. RS-232 -liitäntää ei yleensä voi käyttää videoiden siirtoon laitteelta tietokoneelle.

 • USB (USB-liitin)

  USB-liitin mahdollistaa nopean tiedonsiirron digiboksin ja tietokoneen välillä. Tätä liitintä käytetään yleisimmin tallettavissa digibokseissa mahdollistamaan talletettujen videoiden siirto digiboksilta tietokoneelle.

 • Tallentava (Onko laite tallentava digiboksi?)

  Tallettava digiboksi tekee käytännössä ulkoiset tallennustavat, kuten videonauhurit, tarpeettomiksi, mahdollistaen digilähetysten tallettamisen suoraan laitteen sisäiselle kovalevylle. Digitaalisesti talletettu TV-kuva on täsmälleen samalla laadulla talletettu kuin vastaanotettaessa, joten normaalia kuvan huonontumista tallennusvaiheessa ei tapahdu.

 • MHP (MHP-tuki)

  MHP on yhtenäinen, pääasiassa Pohjoismaissa (myös Suomessa) käytössä oleva standardi interaktiivisille toiminnoille, kuten ns. supertekstitelevisiolle.

 • AC3 (Dolby Digital -tuki)

  Tuki vaaditaan, jotta laite osaa purkaa Dolby Digital (eli AC3) -muodossa olevia monikanavaista lähetyksiä.

 • teksti-tv (Sisäänrakennettu teksti-tv)

  Sisäänrakennettu teksti-tv mahdollistaa teksti-tv:n käytön suoraan digiboksin avulla ja on siis riippumaton siitä, tukeeko televisio teksti-tv:tä vai ei.

 • Conax (Sisäänrakennettu Conax-korttipaikka)

  Conax-korttipaikkaa vaaditaan, jotta laitteella voidaan katsoa maksullisia TV-kanavia.

 • Virittimiä (Virittimien määrä laitteessa)

  Mikäli laitteesta löytyy useampi viritin, se mahdollistaa esim. eri kanavanipussa sijaitsevan kanavan tallennuksen katsottaessa toisessa kanavanipussa sijaitsevaa kanavaa.

 • SCART 1 (Ensimmäisen SCART-liittimen ulostulo)

  SCART-liitin on yleisin Euroopassa käytetty televisioiden ja videolaitteiden kytkentätapa. Vaikka kaikki SCART-liittimet näyttävätkin samalta keskenään, on niissä merkittäviä eroja. Paras kuvanlaatu saavutetaan SCART-liitintä käyttäen saavutetaan, kun sekä kuvaa tuottava laite (esim. digiboksi) ja kuvaa toistava laite (esim. televisio) käyttävät ns. YUV -kuvasignaalia. SCART-liittimestä saatava toiseksi paras kuvanlaatu tulee RGB-signaalia käytettäessä ja huonoin kuvanlaatu saadaan CVBS-signaalin kanssa.

 • HDMI (HDMI -ulostulo)

  Kertoo löytyykö laitteesta HDMI-liitäntää, jonka avulla laite voidaan kytkeä digitaalisesti mm. teräväpiirtotelevisioihin.

 • Tekstitys (Tuki DVB -tekstityksille)

  DVB-tekstitysten tuki vaaditaan, jotta esim. Ylen kanavilla käytetyt tekstitykset näkyisivät laitteella.

 • Cable Ready HD (Cable Ready HD -hyväksytty)

  Cable Ready HD -hyväksyntä on suomalaisten kaapelitelevisioyhtiöiden antama sertifikaatti siitä, että laite on todettu toimivaksi teräväpiirtolähetysten vastaanottoon kaapelitelevisioverkossa. Hyväksyntä vaatii laitteelta mm. MPEG-4/AVC -tuen sekä tuen Conax -korttilinkitykselle.

  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Uusin softa (2.1.3) eikä enää minkäänlaisia ongelmia. Käyttöliittymä 10+, miinusta tulee suht kovaäänisestä tuulettimesta.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Hyvin on toiminut! Ei jumita jos on päivitetty.

Plussat:

+paras käyttöliittymä mitä on
+suomenkielinen
+pelit
+helppo käyttää

-ei saa siirrettyä koneelle tallennuksia
-"vain" yksi viritin

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Boxi jumitti kaksi vuotta. Oli kallein ja ajattelin sen olevan myös paras (sillä hetkellä). Päivitykset onnistuivat hyvin kaapelin kautta mutta ei siitä mitään iloa ollut. Jätti talletuksista välillä äänen pois ja välillä tekstin jos yleensä muisti tallentaa. Oikeastaan olin huojentunut kun lopetti toiminnan kokonaan kahden vuoden käytön jälkeen. Ostin tilalle Topfieldin halvimman kaapeliboxin ja sekin muuten hajosi. Sain uuden maahantuojalta. Raakileita ovat nämä boxit. Voisi melkein suositella ostamatta jättämistä kokonaan kunnes on pakko hankkia ja toivoa, että laitteet kehittyvät siihen mennessä kunnollisiksi.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Jumitusta esiintyy mullakin kerran viikossa tai kahdessa. Alkuun jätti tallennuksissa tekstin pois tai sitten äänen. Taisi korjaantua päivityksessä. Ärsyttävä käyntiääni. Muuten olen tyytyväinen. Kätevä kaukosäädin. Jos unohtaa tuon jumittamisen, kohtalaisen tyytyväinen voi kuitenkin olla.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 1 / 5 Vastine rahoille: 1 / 5

Jumittaa päivittäin siten että virtajohto käytettävä irti. Tallennuksien ajastus ei toimi, jättää ohjelmat tallentamatta. Laite aivan perseestä. En suosittele!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Alussa oston jälkeen jumitti viikottain, sitten huollossa vika korjattiin, samoin tehtiin päivitys koska sitä ei kaapeliverkon kautta ollut mahdollista tehdä. Huollon jälkeen jumittaa edelleen mutta harvemmin ja päivityksetkin voi tehdä verkon kautta. Jos unohtaa tuon jumittamisen, kohtalaisen tyytyväinen voi kuitenkin olla.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Minullakin jumimista ensiintynyt, mutta uuden päivityksen jälkeen harvemmin. Minulla ei ainakaan päivitys kaapeliverkon kautta toiminut, vaan boxi meni ihan jumiin. Huoltomies vasta sai ison työn jälkeen päivitettyä t.koneen kautta. Isoin miinus mielestäni on ärsyttävän kova käyntiääni!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Boksi jäätyy aika usein ja kaukosäädin/virtanappi lakkaavat toimimasta. Ärsyttävää koko ajan käydä repimässä virtajohtoa irti.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.