Mirai DTL-642E500

Mirai DTL-642E500
LCD / 42" / 1080p / 1200:1 / PAL
Valmistaja: Mirai | Kategoria: Taulutelevisiot
Tyyppi LCD
Koko? 42"
Resoluutio? 1080p (1920x1080, progressivinen)
24p -tuki Kyllä
Kontrasti? 1200:1
Kirkkaus (cd/m²) 500 cd/m²
Vasteaika 7ms
Paino 29kg
Mitat (LxKxS) 1054mm x 730mm x 104mm
Formaatti PAL (Eurooppa)
DVB-T -virittimiä? 0
DVB-C -virittimiä? 0
DVB-S -virittimiä 0
Analogisia virittimiä 1
CI 0
Conax? Ei
VideoGuard Ei
DVB-tekstitys? Ei
MHP? Ei
SCART 1? RGB, CVBS
SCART 2 CVBS
SCART 3 Ei SCART-liitäntää
HDMI? 2
DVI 0
VGA 1
Komponentti? Ei
Analoginen RCA Ei
Digitaalinen RCA Ei
Toslink Ei
Analoginen RCA-ulostulo Ei
Digitaalinen RCA-ulostulo Ei
Toslink-ulostulo Ei
PiP Kyllä
Kaiuttimet Kyllä
Valmistajan tuotekoodi(t) 4710969240268 / DTL-642E500
Tuotteen EAN-koodi(t) 4710969240268 / 4710969240268

 
 • Koko (Näytön tuumakoko (valmistajan ilmoittama))

  Näytön tuumakoko kertoo, kuten nimikin sanoo, television kuvaruudun halkaisijan kulmasta kulmaan, tuumia käyttäen.

 • Resoluutio (Näytön natiiviresoluutio (tarkkuus pikseleissä))

  Näytön natiiviresoluutio kertoo sen, kuinka monta kuvapistettä television näytöllä on. Näytön resoluutio ilmaistaan yleensä vaakarivin kuvapisteiden ja pystyrivin kuvapisteiden kertomana (esim. 1920x1080), mutta teräväpiirtotelevisioissa käytetyt formaatit ilmaistaan tämän sijaan käyttämällä joko termiä 1080i (1920x1080), 1080p (1920x1080) tai 720p (1280x720). Nämä kolme ovat teräväpiirtotelevision kolme standardia tarkkuutta ja mikäli televisio käyttää jotain näistä kolmesta tarkkuudesta ns. natiivitarkkuutenaan, ei kyseistä tarkkuutta käyttäviä teräväpiirtolähetyksiä katsottaessa tarvita kuvan laatua huonontavaa tarkkuuden skaalausta. Kärjistäen voidaan sanoa, että mitä suurempi näytön natiiviresoluutio on, sen parempi kuvanlaatu sillä voidaan saavuttaa.

 • HDMI (HDMI-sisääntulojen määrä)

  HDMI-liitin on uusi, täysin digitaalinen kytkentätapa eri audio- ja videolaitteiden välille. Mikäli taulutelevisioon liitetään HDMI-liitännällä digitaalinen kuvanlähde, kuten esim. digiboksi tai DVD-soitin pysyy kuva virheettömänä, koska kuvaa ei tarvitse muuttaa välillä analogiseen muotoon.

 • Kontrasti (Kontrastisuhde (esim: 3000:1))

  Kontrastisuhde kertoo siitä, miten selkeästi televisio pystyy erottelemaan eri värien ja valoisuuksien eroja. Mitä suurempi kontrastisuhde on, sen parempi värien ja kirkkauden erottelu televisiossa on.

 • DVB-T -virittimiä (Sisäänrakennettujen DVB-T -virittimien määrä)

  Mikäli televisiossa on yksi tai useampia sisäänrakennettuja DVB-T -virittimiä, toimii televisio itsessään myös ns. antenniverkon digiboksina, eli antennivastaanottoa käytettäessä laite ei tarvitse erillistä digiboksia.

 • DVB-C -virittimiä (Sisäänrakennettujen DVB-C -virittimien määrä)

  Mikäli televisiossa on yksi tai useampia sisäänrakennettuja DVB-C -virittimiä, toimii televisio itsessään myös kaapeliverkon digiboksina, eli kaapelitelevisioverkkoon kytkettynä laite ei tarvitse erillistä digiboksia.

 • Conax (Sisäänrakennettu Conax-kortinlukija)

  Sisäänrakennettu Conax -korttipaikka mahdollistaa maksullisten kanavien katseluun tarkoitetun maksukortin liittämisen laitteeseen.

 • SCART 1 (Ensimmäisen SCART-liittimen tyyppi)

  SCART-liitin on yleisin Euroopassa käytetty televisioiden ja videolaitteiden kytkentätapa. Vaikka kaikki SCART-liittimet näyttävätkin samalta keskenään, on niissä merkittäviä eroja. Paras kuvanlaatu saavutetaan SCART-liitintä käyttäen saavutetaan, kun sekä kuvaa tuottava laite (esim. digiboksi) ja kuvaa toistava laite (esim. televisio) käyttävät ns. YUV -kuvasignaalia. SCART-liittimestä saatava toiseksi paras kuvanlaatu tulee RGB-signaalia käytettäessä ja huonoin kuvanlaatu saadaan CVBS-signaalin kanssa.

 • Komponentti (Komponentti-sisääntulo (Y/Pb/Pr))

  Komponentti-liitäntä on analoginen videolaitteiden kytkentätapa, jossa kuva erotellaan eri väreiksi ja nämä värit välitetään omissa johtimissaan lähtölaitteelta (esim. DVD-soittimelta tai digiboksilta) televisioon. Komponentti-liitäntä on analogisista liitäntämuodoista kuvanlaadultaan paras, mutta sen rinnalle ja ohi ovat nousseet täysin digitaaliset kytkentätavat kuten DVI ja ennenkaikkea HDMI -liitännät.

 • Cable Ready HD (Cable Ready HD -hyväksytty)

  Cable Ready HD -hyväksyntä on suomalaisten kaapelitelevisioyhtiöiden myöntämä hyväksyntä laitteille, jotka yhtiöt ovat tutkineet ja todenneet yhteensopivaksi em. standardin kanssa. Cable Ready HD -hyväksyntä vaatii laitteelta mm. sisäänrakennetun kaapeliverkon virittimen, sisäänrakennetun Conax -moduulin, tuen teräväpiirtolähetyksille, tuen Conax -korttilinkitykselle sekä tuen MPEG-4/AVC -videomuodolle.

 • 3D (3D-tuki)

  3D-tuella varustetut televisiot osaavat toistaa 3D-videota ja sisältävät yleensä liitännät 3D-laseille. Huomionarvoista on kuitenkin se, että yleensä pelkkä 3D-televisio ei riitä esim. Blu-ray 3D-elokuvien katseluun, vaan myöskin Blu-ray -soittimen täytyy tukea 3D-elokuvien toistoa. Nykytekniikkaa käyttäen kaikilla 3D-elokuvaa seuraavilla katselijoilla tulee kullakin olla omat 3D-lasit päässään.

 • 3D-tekniikka (3D-lasien tekniikka)

  Antenna Ready HD -hyväksyntä tarkoittaa sitä, että televisio on riippumattoman testauslaitoksen puolesta hyväksytty antenniverkon teräväpiirtolähetysten vastaanottoon. Käytännössä siis tämä tarkoittaa sitä, että Antenna Ready HD -tarralla varustettu televisio toimii, takuulla, antenniverkon HD-lähetysten kanssa.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Ollut nyt 2 vuotta käytössä eikä oo ollu mitään valittamista. Säädöt kun vaan laittaa kohdalleen niin hienosti näkyy. Kajareita en mene kehumaan mutta ainakin itse olen käyttänyt mekein osto hetkestä lähtien 5.1 kajareita äänentoistoon. Jos kerran ostaa 42" TVn niin miksei käyttäisi kunnon äänentoistoa?

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Vuoden nyt ollut käytössä, en moitteen sanaa löydä, lukuunottamatta että "pc-audio" liitäntä toimi viikon, ja sitten vaikeni. Oisivat ottaneet takuuseen, mutta hankinkin vain 5.1 kajarit tilalle.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Mustan tasossa parannettavaa, kuten aina LCD laitteissa. Kuva tehdassäädöillä hirveä, mutta säätämällä erinomainen. Taustavalo=0, kontrasti 60, kirkkaus 50, gamma HDTV jne, muuttaa kuvan jo ainavan toisenlaiseksi. Erinomainen laite ja 24p toimii täydellisesti. Muiden kirjoittama valkoisen sotkeutuminen poistuu kun säädöt tekee huolella.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Valkoisen läpi palaminen on minulla ainut, mutta harmittava juttu, esim. hiihto on karmeaa katseltavaa. Peruutan huomiseksi sovitun Powermill-korjauksen muiden keskustelupalstojen kirjoittajien kokemusten perusteella. Asiat voisivat olla huonomminkin. "It's not a bug, it's a feature".

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Isohko telkku, missä kuitenkin kuvan laatu voisi olla parempi...
Valkoinen väri sotkeutuu pahasti eikä sävyeroja tahdo erottaa kunnolla vaaleilta alueilta. :(

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

  Keskustelualue Viimeisin viesti
  Mirai DTL-642E500 ( 4 ) Kotiteatteri / Televisiot ja videoprojektorit 10.3.2008 09:20
  Mirai DTL-642E500 HDMI-ääni hukassa ( 2 ) DigiTV / HDTV 3.3.2008 16:21

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.