Acer AL2216W

Acer AL2216W
22" / 1680x1050 / 16:10 / 5ms
Valmistaja: Acer | Kategoria: Litteät näytöt
Koko? 22"
Resoluutio? 1680x1050
Kuvasuhde? 16:10
Kontrasti? 700:1
Kirkkaus? 300 cd/m²
Vasteaika (GtG)? 5ms
Paneelin tyyppi? PVA
VGA-sisääntuloja? 1
DVI-D -sisääntuloja? 0
DVI-I -sisääntuloja 0
HDMI-sisääntuloja 0
HDCP? Ei
USB-hubi? Ei
Kaiuttimet Ei
Pivot? Ei
Virrankulutus 55 W
Paino 4,8kg
Valmistajan tuotekoodi(t) ET.E16WE.003 / ET.E16WE.008 / ET.E16WE.027 / ET.E16WE.B03 / ET.E16WE.B06
Tuotteen EAN-koodi(t) 4718235680367 / 4718235680374

 
 • Koko (Tuumakoko)

  Näytön halkaisija tuumina.

 • Kontrasti (Kontrastisuhde)

  Kontrasti (englanniksi contrast) tarkoittaa kuvan tummimman ja vaaleimman kohdan valoisuuden eroa. Kontrasti ilmoitetaan suhdelukuna, esim. 800:1. Mitä suurempi suhdeluku on, sitä parempi kontrasti. Lue lisää täältä.

 • Kuvasuhde (Kuvasuhde)

  Kuvasuhde ilmaisee näytön leveyden suhteen sen korkeuteen. Esimerkiksi 16:10 tarkoittaa, että mikäli näyttö olisi 10cm korkea, olisi kuva 16cm leveä. Lue lisää täältä.

 • Resoluutio (Näytön ominaistarkkuus)

  Näytön tarkkuus eli kuvapisteiden määrä ilmoitettuna muodossa pisteiden lkm vaakasuunnassa x pisteiden lkm pystysuunnassa. Litteät näytöt on suunniteltu toimimaan ainoastaan käyttäen kyseistä resoluutiota, joten mikäli monitorilla käytetään muuta tarkkuutta, täytyy monitorin muuntaa tarkkuus vastaamaan sen omaa resoluutiota.

 • Kirkkaus (Näytön kirkkaus)

  Näytön kirkkaus mitataan paneelin pinnan tietystä pisteestä lähtevän valon määrällä. Mittayksikkönä käytetään kandelaa (yhden kynttilän kirkkaus) per neliömetri (cd/m2). Yleensä monitoria pidetään sitä parempana mitä kirkkaamman kuvan se kykenee tuottamaan. Kirkkaus on tarpeen esimerkiksi valoisissa tiloissa tai ulkona sekä esimerkiksi elokuvia katsottaessa.

 • Vasteaika (GtG) (Vasteaika)

  Vasteajalla tarkoitetaan aikaa, joka yksittäisellä pikselillä kestää vaihtaa toiseen väriin ja sitten takaisin samaan väriin. Vasteaikojen mittaukseen on monta tapaa, laitevertailun tiedoissa on ilmoitettu ns. harmaa-harmaa (Gray-To-Gray, GtG) -muutoksen nopeus. Vasteaika ilmoitetaan millisekunteina, mitä pienempi arvo sen parempi. Liian suuri vasteaika aiheuttaa häntimistä, eli kuva ei päivity tarpeeksi nopeasti, jolloin edellinen kuva näkyy nykyisen kuvan taustalla haamukuvana. Lue lisää täältä.

 • VGA-sisääntuloja (VGA-sisääntulojen (D-sub) määrä)

  VGA-liitin (toiselta nimeltään D-sub 15) on analoginen liitäntäportti, joka löytyy käytännössä kaikista tietokoneista. Liittimessä on 15 pinniä kolmessa rivissä.

 • DVI-D -sisääntuloja (DVI-D -sisääntulojen määrä)

  DVI-D on DVI:n malli, jossa voi siirtää vain digitaalista videota. DVI-D voi olla joko yhden kanavan versio, joka pystyy siirtämään 1920x1080-resoluution kuvaa, tai kahden kanavan versio, joka kykenee siirtämään 2048x1536-resoluution kuvaa. Mikäli ostat monitorin, jossa on ainoastaan DVI-D-liitin, varmista, että grafiikkakorttisi tukee joko DVI-D:tä tai DVI-I:tä. Lisätietoa DVI:stä täällä.

 • USB-hubi (Onko laitteessa sisäänrakennettua USB-hubia)

  Joissain näytöissä on integroituna USB-hubi, joka mahdollistaa USB-lisälaitteiden kytkemisen esimerkiksi näytön kylkeen tai alustaan.

 • Pivot (Onko laitteessa mahdollisuus kääntää näyttö 90 astetta (ns. pivot-toiminto))

  Pivot -mahdollisuus tarkoittaa sitä, että näyttö voidaan, jalustan pysyessä paikoillaan, kääntää 90 astetta, eli kääntää normaalista vaakatasosta pystyyn.

 • HDCP (Tuki HDCP:lle)

  HDCP (High-Bandwith Digital Content Protection) on DRM-menetelmä, jota käytetään HDMI- ja digitaalisten DVI-näyttölaitteiden kanssa. Jotta HDCP:tä käyttävän kuvalähteen (esim. blu-ray-elokuvan) katselu onnistuisi monitorilla, täytyy sen tukea HDCP:tä. Mikäli näyttölaite ei tue HDCP:tä, voi toistolaite olla näyttämättä videota, näyttää sen huonommalla kuvan- ja äänenlaadulla tai näyttää videon normaalisti. Lue lisää täältä.

 • Paneelin tyyppi (Näyttöpaneelin tyyppi)

  Paneelin tyyppi kertoo, mitä tekniikkaa käyttäen LCD-monitorin varsinainen näyttöosa on rakennettu. Tarjolla on useita eri paneelityyppejä, jotka ovat tekniseltä toteutustavaltaan ja ennen kaikkea ominaisuuksiltaan sekä laadultaan erilaisia. Paneelin tyyppi kannattaa selvittää, sillä se vaikuttaa monitorin soveltuvuuteen haluttuun käyttötarkoitukseen, eikä käytettyä paneelia voi aina päätellä hinnasta. Eri tyyppiset paneelit soveltuvat toisiaan paremmin eri käyttötarkoituksiin. Paneelien kolme päätyyppiä ovat (karkeasti parhaasta huonoimpaan) S-IPS, SPVA/MVA ja TN.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

En nyt tiedä oonko iha väärässä, mut ite nään huonoimpana puolena tässä näytössä nuo liitinnät.
DVI-I
DVI-D
tai
HDMI liitännät puuttuu täysin, eikä tolla VGA-liitinnällä pitkälle pötkitä varsinkin kun pitää saada parempi resoluutioista kuvaa kehiin.
Tottakai lisäliittimillä saadaan DVI-I piuha meneemään, kuten minulla kävi, eli ostin uuden koneen ja siellä ei edes ollut VGA-liitäntää vaan onneks koneen mukana oli tullut dvi-vga lisäliitin jolla sain sitten näytön pelaamaan.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Onhan tämä ihan pätevä näyttö ollut. Eniten häiritsee tuo alhainen kontrasti, joka ei oikein tykkää mustista väreistä, vaan toistaa ne jotenkin.. Vaaleasti. Plussat/miinukset:

+Näytön koko
+Nappulat hyvin edessä, juuri sopivan pieniä.
+Vasteaikaa ei huomaa (Tosin taitaa kyllä olla lähes kaikissa perus lituissa nykyään..)

-Väri vähän haaleita
-Kontrasti (Liittyykö ylempään? En ole varma..)

Yhteenveto: Jos alle 150e jostain saa, niin ihan mukavasti saa rahoille vastinetta. Pelikätyössä toimii mukavasti, mutta leffoja kattellessa tuo mustan toisto on vähän häiritsevää.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

About 1½ vuotta tätä kattellut, ja ihan hyvän laatuinen on. Kun suhteutetaan edulliseen hintaan niin tää on aika täydellinen.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
Wrynn
Inactive
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

2 sitten ostin tämän näytön paikallisesta firmasta ja tyytyväinen olen ollut ostokseeni. Itselläni valovuotoa on ainakin ala- ja yläreunassa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Ostin eilen kys.näytön 139€ hintaan Veikon koneesta.Todella hyvä hintaan nähden.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Ollut käytössä jo melkein vuoden. Ihan asiallinen ja hintaansa nähden käytännöllinen laajakuvanäyttö. Miinus lähinnä liitännöistä (DVI puuttuu). Lievää valovuotoa alareunassa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Ollut käytös reilut 6kk eikä mitään ongelmaa ole ollut. Ainut puute on tosiaan säätöjalan puuttuminen.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Tosi hyvä laite hintaansa nähden, ei voi muuta sanoa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Hintalaatu suhde on hyvä. Pari kuukautta ollut jokapäiväisessä käytössä eikä ollut mitään ongelmia. Ei kuolleita pikseleitä eikä valovuotoa. kuten jo mainittu, hallinta napit pahassa paikassa mutta kuitenkin käytettävissä. ei kaijuttimia ym. ylimääräistä tilpehööriä. tähän hintaluokkaan hyvä perus ruutu.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Kyllä tällä näytöllä ainakin minä sain rahoilleni vastinetta. Muutamia pieniä puutteita(korkeuden säätö, pieni valovuoto), mutta ei mitään suurempia tämän hintaiselle.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Erittäin hyvä näyttö, valovuotoa ei tässä yksilössä ainakaan näy, eikä puolen vuoden käytön jälkeen myöskään ainuttakaan kuollutta pikseliä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Itselläni on kyseinen näyttö ollut jo puoli vuotta, ostin koska veikon koneesta kyseisen näytön vain 230€ hintaan. Olen hieman pettynyt, koska valovuodon näkee selvästi joka reunasta kun elokuvia katselee, näppäimet ovat todella huonosti tehty ja vielä tuo 3 sec Acerin logo käynnistyksessä häiritsee todella paljon. Mutta koska näyttö on markkinoiden halvimpia, viat on ymmärrettävissä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
taata69
Inactive
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Ei löydy pahaa sanottavaa paitsi jalan korkeuden säädön puuttuminen. Suositttelen. Vekon koni tai ei Suomenojalla

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

minulla on ollut näyttö puolivuotta ja mielestäni hinta/laatusuhde on ollut todella kohdallaan! en keksi huonoa sanottavaa!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.