Humax wbox HD

Humax wbox HD
Valmistaja: Humax | Kategoria: Digiboksit (kaapeliverkkoon)
Tuotetta myydään myös nimillä: Welho wbox HD
Tallentava? Kyllä
Kovalevy (GB) 320GB
Virittimiä? 2
HDTV Kyllä
Cable Ready HD? Kyllä
Conax? Kyllä
SCART 1? RGB, S-Video, CVBS
SCART 2 S-Video, CVBS
HDMI? Kyllä
Digitaalinen ääni Toslink
MHP? Ei
AC3? Kyllä
Ajastus Kyllä
teksti-tv? Kyllä
Tekstitys? Kyllä
USB? Kyllä
Kaksisuuntainen USB Kyllä
RS-232? Ei
FireWire Ei
Ethernet Ei
DVDR Ei
Valmistajan tuotekoodi(t) wbox HD 500Gt
Tuotteen EAN-koodi(t) 6430030968010

 
 • PiP (Picture-in-picture)

  Mahdollistaa kahden TV-kanavan samanaikaisen katselun (yleensä toinen kanavista näkyy ns. pikkuruudussa pääkanavan kuvan yläkulmassa).

 • RS-232 (RS-232 -liitin)

  Yleensä RS-232 -liittimen avulla laitteeseen voidaan päivittää uusi firmware. RS-232 -liitäntää ei yleensä voi käyttää videoiden siirtoon laitteelta tietokoneelle.

 • USB (USB-liitin)

  USB-liitin mahdollistaa nopean tiedonsiirron digiboksin ja tietokoneen välillä. Tätä liitintä käytetään yleisimmin tallettavissa digibokseissa mahdollistamaan talletettujen videoiden siirto digiboksilta tietokoneelle.

 • Tallentava (Onko laite tallentava digiboksi?)

  Tallettava digiboksi tekee käytännössä ulkoiset tallennustavat, kuten videonauhurit, tarpeettomiksi, mahdollistaen digilähetysten tallettamisen suoraan laitteen sisäiselle kovalevylle. Digitaalisesti talletettu TV-kuva on täsmälleen samalla laadulla talletettu kuin vastaanotettaessa, joten normaalia kuvan huonontumista tallennusvaiheessa ei tapahdu.

 • MHP (MHP-tuki)

  MHP on yhtenäinen, pääasiassa Pohjoismaissa (myös Suomessa) käytössä oleva standardi interaktiivisille toiminnoille, kuten ns. supertekstitelevisiolle.

 • AC3 (Dolby Digital -tuki)

  Tuki vaaditaan, jotta laite osaa purkaa Dolby Digital (eli AC3) -muodossa olevia monikanavaista lähetyksiä.

 • teksti-tv (Sisäänrakennettu teksti-tv)

  Sisäänrakennettu teksti-tv mahdollistaa teksti-tv:n käytön suoraan digiboksin avulla ja on siis riippumaton siitä, tukeeko televisio teksti-tv:tä vai ei.

 • Conax (Sisäänrakennettu Conax-korttipaikka)

  Conax-korttipaikkaa vaaditaan, jotta laitteella voidaan katsoa maksullisia TV-kanavia.

 • Virittimiä (Virittimien määrä laitteessa)

  Mikäli laitteesta löytyy useampi viritin, se mahdollistaa esim. eri kanavanipussa sijaitsevan kanavan tallennuksen katsottaessa toisessa kanavanipussa sijaitsevaa kanavaa.

 • SCART 1 (Ensimmäisen SCART-liittimen ulostulo)

  SCART-liitin on yleisin Euroopassa käytetty televisioiden ja videolaitteiden kytkentätapa. Vaikka kaikki SCART-liittimet näyttävätkin samalta keskenään, on niissä merkittäviä eroja. Paras kuvanlaatu saavutetaan SCART-liitintä käyttäen saavutetaan, kun sekä kuvaa tuottava laite (esim. digiboksi) ja kuvaa toistava laite (esim. televisio) käyttävät ns. YUV -kuvasignaalia. SCART-liittimestä saatava toiseksi paras kuvanlaatu tulee RGB-signaalia käytettäessä ja huonoin kuvanlaatu saadaan CVBS-signaalin kanssa.

 • HDMI (HDMI -ulostulo)

  Kertoo löytyykö laitteesta HDMI-liitäntää, jonka avulla laite voidaan kytkeä digitaalisesti mm. teräväpiirtotelevisioihin.

 • Tekstitys (Tuki DVB -tekstityksille)

  DVB-tekstitysten tuki vaaditaan, jotta esim. Ylen kanavilla käytetyt tekstitykset näkyisivät laitteella.

 • Cable Ready HD (Cable Ready HD -hyväksytty)

  Cable Ready HD -hyväksyntä on suomalaisten kaapelitelevisioyhtiöiden antama sertifikaatti siitä, että laite on todettu toimivaksi teräväpiirtolähetysten vastaanottoon kaapelitelevisioverkossa. Hyväksyntä vaatii laitteelta mm. MPEG-4/AVC -tuen sekä tuen Conax -korttilinkitykselle.

micro2013
Inactive
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

erittäin hyvä tallentava digiboxi kaapeli talouteen. itsellä on käytössä versio jossa on 500gt kovalevy ja on toiminut tosi hyvin:)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
67%
harmitus
Vahvistamaton käyttäjä
  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 1 / 5

ei ole hintansa arvoinen epg toimii vain vuoden 8 päivää sen jälkeen korkeintaan kaksi hdmi ei toimi joka kerta pitää sammutaa laiteet sähkövirrasta ja aloittaa uudestaan koska laite ei löydä kaapeliverkkoa. soita asiakaspalveluun sanovat että huono singnaali ja paskat piuhoja on ostettu aivan tarpeeksi lyhyttä ja pitkää ja siltä väliltä. sanovat että tuo boxsi korjattavaksi kestää noin kolme viikkoa ja silti ei toimi muutakun laskujen perintä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
18%
12.6.2011
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Noniin, kaksi viikkoa takana kulttuurishokkia ja aika antaa Humaxin wboxille oma tuomioni.

Pohjatietoa sen verran, että olen käyttänyt Saksasta ostettua satelliittipuolen Topfield TF5000PVR:ää vuoden 2005 alusta lähtien eli tätä kirjoitettaessa yli kuuden vuoden ajan samaa digiboksia. Syynä vaihtoon oli se, että maksukanavien katselu alkoi jäämään nolla-asteelle, joten päätin luopua satelliitista ja siirtyä kaapelitelevision peruskanavien varaan. Eli Toppyyn ei tullut mitään vikaa ja se on edelleen itselleni se "mittatikku" mihin muita digibokseja vertaan.

Jonkinlaiset pääpointit fiiliksistä parin vkon jälkeen:

+ wboxin käyttöliittymä on oikein smooth, hyvin suomennettu ja toimii ihailtavan nopeasti -- ja on pääosin varsin looginen, kunhan muutaman perusjutun oppii. Käyttöliittymä on monessa suhteessa Topfieldiä parempi.

+ EPG on hyvä. Tämä pelotti etukäteen ihan tajuttomasti, koska Topfieldissä sen oman, täysin hirvittävän, EPG:n pystyi vaihtamaan toiseen koska halusi ja Humax taas ei tue mitään ulkoisia softia. Muttajoo, EPG on hyvä. Ei ehkä ihan loogisin mahdollinen, mutta hakkaan kevyesti keskivertoinsinöörin EPG-viritykset mitä monesti näkee :-) Niin ja EPG on myös nopea.

+ ajastusten ohjelmointi, ohjelmien etsiminen EPG:stä hakusanalla ja lisääminen ajastuksiin, jne toimii juuri niinkuin pitääkin.

+ koko boksi on yksinkertaisesti nopea käyttää. Mitään turhia viiveitä ei esiinny oikeastaan missään.

Ja sitten ne rutinat...

- mukanatuleva kaukosäädin on ihan hirveä lelu. Muovinen pilipalihalpahalli lelu, joka ei ota välillä edes metrin päästä suoraan boksiin osoittamalla -> onneksi sain pari vkoa aiemmin Logitechin yleiskaukosäätimen. Logitechin kanssa mitään kaukosäädinongelmia ei ole, ei minkäänlaisia. Eli käytännössä voin sanoa, että erillinen kaukosäädin kannattaa lisätä wboxin ostohetkellä hintalappuun mukaan.

- tallennettujen tiedostojen editointi suoraan boxilla ei ole mahdollista, ollenkaan. Tämä oli/on ihan järkyttävä uutinen itselleni, kun olen tottunut silpomaan mainokset, jne pois suoraan boxilla ja pitämään kaiken kaman siellä "jemmassa" ilman että tarvitsee käyttää tietokonetta mihinkään kevytmuokkaukseen. Paha, Paha puute itselleni, joka tulee varmasti tulevina kuukausina olemaan aika paljon suonenpullistumista aiheuttava juttu..

- Aivan käsittämätön bugi ajansiirrossa. Jos huomaat yhtäkkiä, että kanavalta, jolla juuri olet, onkin alkanut ohjelma/leffa jonka haluaisit kokonaan talteen, normaalisti huokaiset helpotuksesta, kelaat timeshiftillä leffan alkuun ja painat tämän jälkeen "REC" ja homma toimii. Eipä toimi. Timeshiftiä voi käyttää ihan ok, mutta jos haluat nauhoittaa, nauhoittamisen aloitus onnistuu vain "Live" kohdasta. Eli tuossa em. tapauksessa mitään ei ole tehtävissä, voit korkeintaan vain katsoa ohjelman loppuun sillä istumalla, et nauhoittaa sitä.

- Toinen samaan aiheeseen liittyvä ongelma. Katsot vaikka klo 20:00 alkanutta ohjelmaa ja pistät sen "paussille" klo 20:30 ja käyt jääkapilla. Palaat takaisin telkkarin ääreen ja jatkat katsomista. Onnistuu. Mutta sinulla on klo 21:00 alkava ohjelma pistetty ajastuslistaan -> kun kello tulee klo 21, alkaa tuo em. ajastus ja timeshift loppuu ja heittää sinut live-kuvaan, eli missaat tuon jääkaappireissun verran ohjelman lopusta. Etkä voi enää kelata takaisin.

Nuo ajansiirtoon liittyvät ongelmat ovat aika deal killereitä ja jos olisin niistä tiennyt, olisin todnäk harkinnut boksin ostoa pariin kertaan. Toki jos timeshiftiä ei harrasta, niin nuo eivät haittaa.

Bugeista huolimatta neljän tähden boxi tähän mennessä, todnäk paras tallettava HD-digiboksi markkinoilla tällä hetkellä ja on oikeasti ihan pirun hyvä digiboksi. Jos nuo bugit joskus korjattaisiin, sanoisin, että on saletisti "viiden tähden" boksi, mutta huhut kertovat, että Welho ei ole aikeissa päivittää boksin firmistä. Koskaan. Mikä on aika nuija päätös, IMO.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
98%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Ehdottomasti paras käyttämäni tallentava digiboksi.Topfield, Kaon ja Handan jäävät selkeästi jälkeen käytettävyydessä, nopeudessa ja luotettavuudessa. Kertaakaan ei ole kuukauden käytön aikana jumiutunut saatika jättänyt tallentamatta. Erittäin helppo käyttää. Ainoa pieni valituksen aihe koskee kaukosäädintä, joka on iso ja vaatii tarkan suuntauksen kohti boksia.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
83%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Muuten hyvä, mutta ei voi editoida tallenteita ja USB:n kautta siirrettävien tiedostojen yläraja on 4GB.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
38%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Paras käyttämäni tallentava digiboksi. Olen käyttänyt Top fieldiä ja monia muita merkkejä ja kyllä tämä on ollut helpoin käyttää ja muutenkin toimivalaite muutamia miinuksia lukuunottamatta.

+ Hintalaatu/suhde
+ ulkoasu
+ kiintolevyn koko 500Gt uudessa mallissa
+ helppokäyttöinen
+ kuvanlaatu hyvä

- kanavien järjestystä ei voi muuttaa
- kanavia mitä ei halua katsella ei voi poistaa, muuten kuin tuhoamalla ne tai laittamalla suosikkeihin.
- videoita ei voi editoida vieläkään, kuten ei tietääkseni muillakaan merkeillä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
88%
oh2eki
Inactive
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Toimintavarma pätkimätön ääni sekä kuva, tyylikäs laite. Miinuksia tulee kovasti kaukosäätimestä mikä on todella hankalan iso halko ja vaatii tarkan suuntauksen toimiakseen, myös liukuluukku alanäppäimien päällä on todella ikävä, tippuu välillä pois ja muutenkin hankala. Suurin miinus tulee sd kuvan epäterävyydestä, mikä vaikutti ainakin minun valintaan, kiitos ei!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
63%
uskontuhooja
Vahvistamaton käyttäjä
  Arvosana: 1 / 5 Vastine rahoille: 1 / 5

[b]Sain laitteen ennen olympialaisia toimi puolitoista viikkoa. Sitten ei voinut tallentaa, kovalevy hukassa kaatu joka ikiseen toimintoon.(epg, kanavan vaihto jne). Laite kävi viikon huollossa . Tuli yhtä huonona takaisin oli kovalevy vaihdettu ja ohjelmisto. Samat viat plus nyt tv-kuva pätki tosi pahasti. Huoltoon uudestaan nyt odotan. Koitin purkaa kaupan ei voinut enään. 30 päivän sisällä viety gigantin liikkeeseen. Ei voinut palauttaa koska laite rikki. Gigantin tuotteen voi palauttaa vain ehjänä. Porissa väitti vielä että verkkokaupan tuotetta ei voi palauttaa liikkeeseen vaikka gigantin ohjeet toista väittää.Muutenkin topfieldin kuva sd:nä paljon parempi, humax sotkee kuvan suttuun.. Odota parempaa!!![/b]

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
45%
15.3.2010
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Pari-kolme viikkoa käyttöä takana ja kokemukset ovat pääosin positiiviset.

+ Hyvä kuvanlaatu
+ Hiljainen
+ Toimii vakaasti
+ Selkeät valikot
+ Ihan ok EPG (EPG Navigator Rules)

- Pieni kovalevy
- Kanava listojen muokkaaminen työlästä (ainakin Toppyn jälkeen kun sen voi tehdä tietokoneella)
- Kake vähän nihkeä suuntaamisen kanssa

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
93%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Pari viikkoa takana, eikä pahaa sanottavaa ole. Toimii erinomaisesti, valikot toimii loogisesti omaan makuun ja Welholta tuli iso nippu kanavavia mukaan 3 kuukauden ajan ilmaiseksi. En ole katunut kauppaa hetkeäkään. Parina on Philipsin pari vuotta vanha 42" FullHD ja HD-kuva on hyvä. SD-kuvassakaan ei mitään valittamista. En ymmärrä mitä vikaa kaukosäätimessä on joillain. Itsellä se toimii vaikka vastakkaiseen suuntaan sohimalla. Tiedä sitten onko kahta tai useampaa erää liikkeellä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
88%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Parin viikon käytön jälkeen olen tyytyväinen. Ajastus ja tallentaminen toimivat hyvin. SD-lähetysten tallentamiseen ihan sopivan kokoinen tuo 320gb kovo. Minusta valikot ja guide ovat ihan näppärät ja kaukosäädinkin fiksumpi kun omassa sonyn telkkarissani (enkä voi väittää kaukosäätimen olevan huono antamaan signaalia, yleensä osoittelen kattoon ja toimii hyvin).

Kuvassa on kyllä hdmi:n kautta lievää suttuisuutta, mutta siihen tottui nopeasti, eikä se tunne enää ollenkaan pahalta. Itselläni on ollut ongelmia saada canal+:n hd kanavat näkymään, vaikka linkitykset ja muut on tarkistettu 100 kertaa. Pitää Elisan tykä mennä kyselemään...

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
83%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Oikein hyvin on toiminut. Viikon verran ollut käytössä eikä muuta valittamista ole kuin kaukosäätimen signaalin heikkous. Tämänkin sai ratkaistua sijoittamalla laite oikealle korkeudelle. Kaukosäätimen ja valikkojen käyttöönkin tottunut nopeasti.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
67%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Laite on toiminut erittäin luotettavasti. Ei ole kertaakaan jumiutunut tai missannut tallennusta.

Kaukosäädin ja EPG tuntuvat Topfieldin ja Plasma EPG jälkeen todella kankeilta, asiat toimivat mutta ei todellakaan käyttäjäystävällisesti. Tuohon asiaan saisivat tehdä parannuksen. Mutta kaikkeen tottuu ja HD-kuva on kyllä hieno. Boxissa on myös valmius Welhon tulevalle videovuokraamolle netin kautta (LAN).

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
86%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Wbox HD (Humax HDPVR-1000C) digiboksi hommattu ja tuntuu peräti 4 päivän kokemuksella toimivan luotettavasti kaikinpuolin.
Plussat:

+ Ulkoisen usb kovalevyn / muistin käyttömahdollisuus tallennusvarastoksi (usb:t edessä ja takana). Itse hommasin teratavun kokoisen ulkoisen tallennustilaksi. Salatut HD-lähetykset saa siirrettyä ulkoiselle mutta katsoakseen pitää siirtää takaisin boksiin korttilinkityksen takia
+ Laite on yllättävän hiljainen vaikka kovalevy on koko ajan päällä. Tämä oli itselle tärkeää.
+ Sisäisen hämmästyttävän pienen 320gt kovalevyn saa vaihdettua isompaan (itse vaihdan vasta kun takuu menee umpeen)
+ Tallennukset/muistutukset ym. perustoiminnot toimineet hyvin.
+ Nopea kanavanvaihto

Miinukset:
- Kaukosäädin on huono, joutuu osoittamaan tarkasti kohti että toimii
- Tallennusten siirtoa ulkoiselle kovalevylle ei ainakaan vielä ole mahdollista saada tapahtumaan taustalle eli laitetta ei voi käyttää silloin.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
93%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.