GPU? ATI Radeon HD 4670
Liitäntä? PCI Express 16x
Asennettu muistin määrä? 512 MB
Muisti laajennettavissa? 512 MB
Muistin tyyppi? GDDR3
Kellotaajuus 750 MHz
RAMDAC-kellotaajuus 800 MHz
Suurin tarkkuus 2560 X 1600
DirectX 10 -tuki Kyllä
HDCP Kyllä
Jäähdytys Aktiivijäähdytys (tuuletin)
CrossFire/SLI CrossFire
Tuettujen näyttöjen määrä 2
VGA-ulostuloja 1
Single link DVI-I -ulostuloja 1
Dual link DVI-I -ulostuloja 1
HDMI -ulostuloja 1
Komposiitti? Ei
Komponentti? Ei
Valmistajan tuotekoodi(t) 90-C1CLPF-J0UAN00Z / EAH4670/DI/512M / EAH4670/DI/512MD3
Tuotteen EAN-koodi(t) 4719543040027 / 4719543043042

 
 • GPU (Grafiikkaprosessorin tyyppi ja valmistaja)

  GPU (lyh. sanoista graphics processing unit) tarkoittaa grafiikkapiiriä, joka suorittaa paljon laskentaa vaativat grafiikankäsittelyoperaatiot. GPU hoitaa esimerkiksi 3D-grafiikan ja valoefektien laskemisen, mikä säästää varsinaisen prosessorin työtaakkaa. Lisäksi GPU suorittaa laskennan prosessoria tehokkaammin. Tällä hetkellä markkinoita dominoi kaksi valmistajaa, AMD ja NVIDIA.

 • Liitäntä (Liitäntätyyppi)

  Näytönohjaimen emolevyyn liittämiseen käytetty väylä määrää nopeuden, jolla komponentit voivat kommunikoida keskenään. Lisäksi käytetyn emolevyn tulee tukea näytönohjaimen käyttämää liitäntää. PCI ja AGP ovat vanhenemassa olevia ratkaisuja, ja uusissa näytönohjaimissa käytetään PCI Express (PCIe) -liitäntää.

 • Asennettu muistin määrä (Kortilla valmiiksi asennettua muistia)

  Koska grafiikan käsittely vaatii paljon muistia, on grafiikkakorteilla käytettävissään oma erillinen muistitilansa. Nykyisissä grafiikkakorteissa muistin määrä vaihtelee 128 megatavun ja kahden gigatavun välillä.

 • Muisti laajennettavissa (Määrä, johon saakka muisti on laajennettavissa)

  Mikäli grafiikkakortille voi lisätä muistia, ilmoitetaan muistin maksimimäärä tässä kohdassa (megatavuina, MB).

 • Muistin tyyppi (Muistin tyyppi)

  Muistityyppi kertoo mitä muistia näytönohjaimessa käytetään. Muistien nopeus ja suorituskyky vaihtelevat käytetyn muistityypin mukaan siten, että hitaimmasta nopeimpaan järjestys yleisimpien muistityyppien osala on seuraava: DDR2 - GDDR3 - GDDR4.

 • S-Video (S-Video -ulostulo)

  S-Video -ulostulon avulla voit liittää näytönohjaimen esim. televisioon, josta löytyy vastaava liitin. S-Video -liitännän kuvanlaatu on parempi, kuin komposiittiliitännän kautta, mutta häviää kuitenkin komponenttiliitännälle.

 • Komposiitti (Komposiittiulostulo)

  Komposiittiliitäntä on käytännössä kaikista televisioista löytyvä liitäntätapa, joka on analogisista liitäntätavoista huonolaatuisin, mutta joskus, kun näytönohjain pitää kytkeä vanhempaan televisioon, on komposiittiliitin ainoa tapa toteuttaa liitäntä.

 • Komponentti (Komponenttiulostulo)

  Komponenttiliitäntä on parhaan kuvanlaadun tarjoava analoginen liitäntä, jota käytetään yleisesti televisioissa. Eli mikäli näytönohjainta ei ole mahdollista kytkeä digitaalisesti käytössä olevaan televisioon, on komponenttiliitäntä paras vaihtoehto. Liitäntä luonnollisesti vaatii sen, että myös käytettävästä televisiosta löytyy komponenttiliitäntä.

 • Teräväpiirto komponentin kautta (Pystyykö ulostulo teräväpiirtotarkkuuteen)

  -

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Ostin omani HTPC käyttöön yli vuosi sitten alle 70 eurolla, ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Näyttis jaksaa kevyesti pyöritellä uusimpia pelejä pikkuHD resoluutiolla ja pysyy erittäin viileänä (vastaa tehoiltaan kutakuinkin nVidian 8800GTS 320MB:a, eikä vaadi PCI-E lisävirtaliitintä).

Asuksen versiossa tosin tuuletin pyöri koko ajan 100% teholla, eikä sitä pystynyt ohjelmallisesti muuttamaan (ainakaan silloin kun sen ostin). Modasin tuulettimeen säätöpotikan kiinni, jolla saa säädettyä pyörimisnopeuden mieleisekseen.

Erittäin hyvä ratkaisu, jos etsii halpaa päivitystä esim vanhaan pakettikoneeseen, johon ei iso näytönohjain mahdu eikä virtalähteestä löydy potkua. Sopii myös mainiosti HTPC käyttöön, mutta silloin kannattaa valita passiivijäähdytetty versio

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Ostin omani 70e hintaan ja tyytyväinen olen ollut. Tietenkin sitä alkaa sitten puolen vuoden päästä harmittamaan kun osti 4670 vaikka nyt saisi 4850 samaan hintaan. Noh sellaista se kehitys on. Oho tulipas jaariteltua nyt asiaan.
Itsellä on Sapphiren passiivi versio

+hiljaisuus(no yllätys kun passiivi)
+hinta/laatu (CoD6 pyörii high @4670 ft. AMD athlon x2 7850BE)

-jos huono ilmankierto koneessa käy melko kuumana

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Verkkokaupasta ostin hintaan 69.90€ ja voin sanoa varmuudella, että on yksi parhaista hinta/laatusuhde näytönohjaimista. Suosittelen halpaa/tehokasta näytönohjainta hakeville!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.