Samsung NC10

Samsung NC10
Intel Atom / 1.6GHz / 10.2" / Muu / / 160 GB / 1024 MB
Valmistaja: Samsung | Kategoria: Kannettavat tietokoneet
Prosessori? Intel Atom
Kellotaajuus? 1,6GHz
Näytön koko? 10,2"
Resoluutio? Muu
Tablet PC? Ei
Kovalevy? 160 GB
Kovalevyn nopeus? 5200 rpm
SSD? Ei
Muistia? 1024 MB
Maksimi muistin määrä? 2048 MB
GPU? Intel GMA 945GSM
Näytönohjaimelle omaa muistia? Ei
USB-portteja? 3
FireWire-portteja? 0
PCMCIA? Ei
eSATA Ei
ExpressCard? Ei
DVI Ei
HDMI? Ei
S-Video? Ei
Bluetooth? Kyllä
WLAN? 802.11g
LAN? 100Base-TX
Optinen asema? Ei optista asemaa
Akkukesto 7 hour(s)
Paino 1,33 kg
Valmistajan tuotekoodi(t) DMO11-NP-NC10-KA01FI / DMO3-NP-NC10-KA01FI / DMO4-NP-NC10-KA02FI / DMO5-NP-NC10-KA02FI / DMO8-NP-NC10-KA01FI / DMO9-NP-NC10-KA02FI / NP-NC10-HAZ1SE / NP-NC10-HAZ2SE / NP-NC10-JC01SE / NP-NC10-JC02SE / NP-NC10-JC04SE / NP-NC10-KA01FI / NP-NC10-KA02FI / NP-NC10-KA03FI / NP-NC10-KA06SE / NP-NC10-KA07SE / NP-NC10-KA08SE / NP-NC10-KA09SE / NP-NC10-KA0ASE / NP-NC10-KB01SE / NP-NC10-KB02SE / NP-NC10-KB03SE / NP-NC10-KB04SE / NP-NC10-KB05SE
Tuotteen EAN-koodi(t) 8808993074730 / 8808993074747 / 8808993286935 / 8808993286959 / 8808993419777 / 8808993420070 / 8808993420087 / 8808993420094 / 8808993437641 / 8808993437702 / 8808993536788 / 8808993536917 / 8808993536979 / 8808993536993

 
 • Prosessori (Prosessorin tyyppi)

  Prosessori eli suoritin on laitteen aivot, joka suorittaa varsinaisten ohjelmien ajon. Prosessorin nopeus ja arkkitehtuuri vaikuttavat huomattavasti laitteen suorituskykyyn. Prosessorin nopeutta mitataan kellotaajuudella, joka ilmoitetaan megahertseinä (MHz) tai gigahertseinä (GHz). Prosessoreita valmistaa kaksi suurtaa yhtiötä, Intel ja AMD, joiden suorittimet ovat teholtaan melko tasavertaisia.

 • Kellotaajuus (Prosessorin (todellinen) kellotaajuus)

  Kellotaajuus mittaa, kuinka monta tilanvaihdosta sekunnissa prosessori pystyy suorittamaan. Kellotaajuus ilmoitetaan hertseissä (yleensä gigahertseissä, GHz). Kellotaajuus vaikuttaa koneen suorituskykyyn, mutta taajuuden kasvattaminen ei kuitenkaan välttämättä nosta koko tietokoneen suorituskykyä.

 • Näytön koko (Näytön koko)

  Näytön halkaisija tuumina.

 • Resoluutio (Näytön ominaistarkkuus)

  Resoluutio (eli "näytön tarkkuus") kertoo näytön kuvapisteiden määrän. Resoluutio ilmoitetaan muodossa pisteiden lkm vaakasuunnassa x pisteiden lkm pystysuunnassa.

 • Kovalevy (Kovalevyn tallennustilan koko)

  Laitteen sisäisen kovalevyn suuruus ilmoitetaan gigatavuina (GB). Kovalevyä tarvitaan eri tiedostojen, ohjelmien ja käyttöjärjestelmän varastoimiseen.

 • Kovalevyn nopeus (Kovalevyn pyörimisnopeus)

  Kovalevyn nopeudella tarkoitetaan levyn pyörimisnopeutta, joka kertoo, montako kierrosta minuutissa (rpm) levy voi nopeimmillaan pyöriä. Mitä suurempi pyörimisnopeus, sitä nopeammin kovalevy (teoriassa) pääsee käsiksi tietoon.

 • SSD (Onko laitteessa ns. solid-state -kovalevyä, eli "flash-kovalevyä")

  SSD (lyhenne sanoista Solid State Drive) on flash-muistin tapaan puolijohteisiin perustuva tallennusmedia, joka on suunniteltu tavallisen (magneettisiin levyihin perustuvan) kovalevyn korvaajaksi. SSD:n etuja ovat energiatehokkuus, nopeus (datahaussa) sekä luotettavuus. SSD-asemat ovat kuitenkin vielä harvinaisia, sillä ne ovat (toistaiseksi) kalliita valmistaa ja kapasiteetiltaan pienempiä kuin tavalliset kovalevyt.

 • S-Video (S-Video -ulostulo)

  S-Video on analoginen videon siirtotapa ja kaapeli/liitin. S-Videossa video on jaettu Y eli luminanssi ja C eli krominanssi osiin, jotka kuljetetaan eri johtoja pitkin. Laadultaan S-Video sijoittuu komposiittivideon ja komponenttivideon välimaastoon. Lisäinfoa aiheesta löydät täältä.

 • WLAN (Nopein tuettu WLAN-standardi)

  WLAN (Wireless Local Area Network) on langaton lähiverkko, jolla voi yhdistää eri verkkolaitteet ilman kaapeleita. Mikäli kannettavassa koneessa on WLAN-adapteri, voidaan kone yhdistää WLAN-verkkoon. Yleisesti käytössä on 2-3 eri WLAN-standardia, joiden merkittävin ero on tiedonsiirtonopeus. Standardiversion 802.11b nimellisnopeus on 11 Mbit/s, version 802.11g 54 Mbit/s ja version 802.11n 300 Mbit/s.

 • Muistia (Koneeseen vakiona asennetun muistin määrä)

  Sisäinen RAM-muisti on tietokoneen työmuisti, joka sisältää ajettavat ohjelmat ja käsittelyssä olevan tiedon. Muistin määrä ilmoitetaan megatavuina (MB). Muisti on tärkeää erityisesti ajettaessa useita ohjelmia samanaikaisesti tai raskaita, paljon muistia vaativia ohjelmia.

 • Maksimi muistin määrä (Paljonko laitteeseen voi maksimissaan asentaa muistia)

  Enimmäismäärä muistia, jota kone osaa hyödyntää. Enimmäismäärä vaihtelee koneittain.

 • PCMCIA (PCMCIA -korttipaikka)

  PCMCIA (Personal Computer Memory Card International Association, myös PC Card) on tietokoneen laajennuskorttipaikan tyyppi, joka on hyvin yleisesti käytössä kannettavissa tietokoneissa. Korttipaikkaan voidaan kytkeä esimeriksi Ethernet-sovittimen, modeemin, muistikortinlukijan tai kiintolevyn, ja kortti on yleensä vaihdettavissa koneen ollessa päällä.

 • ExpressCard (Onko laitteessa ExpressCard-laajennuspaikkaa)

  ExpressCard suunniteltu PCMCIA-korttipaikan korvaajaksi. Korttipaikka löytyy suurimmasta osasta uusia kannettavia, ja kortti on mahdollista vaihtaa koneen ollessa päällä. Korttipaikkaan voi kytkeä esimerkiksi lisämuistia, TV-viritinkortin, modeemin, SSD-aseman tai muistkortinlukijan.

 • USB-portteja (USB tai USB2 -laajennusväylien määrä)

  USB-väylät on tarkoitettu ulkoisia laajennuksia varten. USB-väylään voi liittää esimerkiksi erillisen näppäimistön, hiiren, web-kameran, kovalevyn tai muistitikun. Väylien lukumäärä asettaa rajan sille, kuinka monta lisälaitetta koneeseen voi liittää samanaikaisesti.

 • FireWire-portteja (Sisäänrakennettujen FireWire-väylien määrä)

  FireWire (virallisesti IEEE.1394, tunnetaan myös nimillä DV ja i.Link) on sarjamuotoinen väylä, jonka kautta laitteet voivat kommunikoida keskenään. Pienikokoinen liitin on hyvin yleinen digitaalisissa videokameroissa.

 • Bluetooth (Sisäänrakennettu BlueTooth-tuki)

  Mikäli koneessa on Bluetooth-tuki, voidaan yhteyttä käyttää tiedostojensiirrossa Bluetooth-laitteiden välillä. Bluetoothia voidaan hyödyntää esimerkiksi muodostettaessa yhteys puhelimen ja koneen välille, jolloin puhelinta voidaan käyttää modeemina. Bluetoothilla voidaan liittää koneeseen myös lisälaitteita, kuten hiiren, näppäimistön tai tulostimen.

 • Optinen asema (Laitteen mukana (peruskokoonpanossaan) tulevan optisen aseman tyyppi)

  Optinen asema tarkoittaa tietokoneeseen kytkettävää laitetta, joka kykenee lukemaan optiselle medialle (kuten CD-, DVD-tai Blu-ray-levylle) tallennettua tietoa. Osa asemista osaa ainoastaan lukea levyjä, kun taas toiset osaavat myös kirjoittaa dataa eri tyyppisille levyille. Lisää tietoa eri levytyypeistä mm. AfterDawnin sanastossa.

 • LAN (Ethernet-liitännän tyyppi)

  Mikäli koneessa on sisäinen ethernet-verkkokortti (LAN-kortti), ei erillistä verkkokorttia tarvita verkkoyhteyden muodostamiseen. Verkkoyhteyden nopeus riippuu kortin tyypistä. Hitain vaihtoehto on 10BASE-T (siirtää 10 Mbit/s), joka häviää nopeudessa sekä 100BASE-TX:lle (100 Mbit/s) että 1000BASE-T:lle (1 Gbit/s).

 • GPU (Näytönohjaimen valmistaja ja tyyppi)

  GPU (lyh. sanoista graphics processing unit) tarkoittaa grafiikkaprosessoria, joka vastaa video- ja kuvadatan käsittelystä. Kannettavissa tietokoneissa grafiikkapiirit on usein integroitu osaksi emolevyä, mutta kehittyneissä kannettavissa on kuitenkin omta grafiikkaprosessorinsa. GPU parantaa koneen 3D- ja grafiikkaominaisuuksia, ja tehokas GPU onkin tärkeä, mikäli koneella on tarkoitus pelata.

 • Näytönohjaimelle omaa muistia (Onko näytönohjaimella omaa muistia (eli ei jaettua muistia))

  Pelkästään näytönohjainta varten varatun muistin määrä (megatavuina, MB).

 • HDMI (HDMI-ulostulo)

  HDMI (High-Definition Multimedia Interface) on teräväpiirtotelevisioita varten liitintä, joka siirtää digitaalisesti samassa johdossa sekä kuvan että äänen.

 • DVI-ulostulossa HDCP-tuki (Tukeeko DVI-ulostulo HDCP-salausta)

  -

 • Tablet PC (Tablet PC)

  Tablet PC (tai Taulu-PC) on kosketusnäytöllä varustettu kannettava tietokone. Yleensä laitetta ohjataan stylus-kynällä. Perinteinen Tablet PC koostuu pelkästä kosketusnäytöstä. Kääntyvällä näytöllä varustettu Tablet PC muistuttaa perinteistä kannettavaa tietokonetta, mutta tarvittaessa näppäimistön saa taitettua näytön alle piiloon, jolloin laite toimii kuin perinteinen Tablet PC. Näppäimistö voi olla myös kokonaan irroitettava, jolloin laitetta voi käyttää joko näppäimistön kanssa tai ilman.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Ihan hyvä mini on. Kone nopeahko, varmatoiminen ja saa valkoisena, mikä on näppikselle mieleestäni oikea väri, jos ei ole taustavalaistu. Muuten ominaisuudet linjassa kilpailijoiden kanssa. Ainoa mutinan aihe on tuo näytön piuha, joka ajanmyötä useilla käyttäjillä pettänyt johtaen näytön käyttökelvottomuuteen. Myös muissa Sampan malleissa ollut ilmeisesti samaa vikaa. Huollossa korjaavat mutta harmi silti. Näppis ok, mutta mielestäni apple-tyyli parempi esim. asuksen koneissa. Ulkonäkö ei ole minun mieleeni mutta makuasia. Ja se n280 olisi ollut paikallaan tässä, kun oli saatavilla.

+varmatoimisuus (ei hidastunut juuri vuodessa)
+akkukesto
+3g toimii ok omalla ohjelmalla

-näytön vikainen piuha
-tämän ikäisten minien rajoitukset tehosssa

Nykyään käytettyjen markkinoilla ihan ok ostos, kunhan tarkistaa näytön toiminnan.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
Tuntematon käyttäjä
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Olin pitkään vannoutunut PDA:n käyttäjä mutta käyttötilanteet muuttuivat niin että PDA:n mahdollisuudet loppuivat kesken. Joudun työssäni käyttämään tietokonetta jatkuvasti ja PDA:n tilalle tarvi hankkia jotain muuta. NC10:ssä on kaikki mitä tarvitaan. 3G, WLAN, LAN ja Bluetooth. Koneella pystyy hoitamaan kaikki arkiset työtehtävät enemmänkin kuin helposti. Koneen kolme eri verkkoa mahdollistavat joustavan vaihdon tehtävästä toiseen, etähallituista koneista paikallisen koneen verkko-ohjaukseen. Siirtyminen verkkomuodosta toiseen ei vaadi mitään erityistoimia jos asetukset on tehty oikein. Jatkuvasti mukana kuljetettavaksi kone on toki paljon painavampi kuin PDA mutta 1,3 kg kulkee olkalaukussa mukana aivan huomaamatta ja monen asian on voinut hoitaa tällä tavoin heti asiakkaan kanssa. Akkukesto on työpäivän tehtäviin aivan riittävä. Koneessa on toki pieni ruutu mutta silläkin pärjää hienosti. Vaikka PDA olikin vertaansa vailla monessa asiassa niin tekniikka on mennyt niin paljon eteenpäin että kannettavalta vaaditaan ihan aidon koneen ominaisuuksia ja niitä NC10 kyllä pystyy tarjoamaan. Pelikone se ei ole, eikä ainoa kotikone saati sitten leffakone. Se on oivallinen lisäkone tietokoneiden ja ohjelmien kanssa työtään tekevien työympäristössä ja aitoa tietokonetta mobiilisti käyttävien käyttäjien keskuudessa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
5.11.2010
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Erittäin hyvä miniläppis ja 160gt kovo on tarpeeksi iso.Muistia saisi olla se 2gb mutta riittää se 1gb:kin.Tukeva rakenteeltaan ja akku kestää sen 6-8 tuntia riippuen käytöstä.Näppäimistö on hyvä ja mukava kirjoittaa.Näyttökin on hyvä,tarkka kuva jne...Voisi olla s-video tai hdmi liitäntä mutta pärjäähän tuota ilmankin. Loppujen lopuksi on NC10 erittäin hyvä miniläppäri(ei nyt aivan mini kummiskaan)sopivan kokoinen,ei liian pieni.Ostamisen arvoinen.Itse sain kyllä ilmaiseksi oman mutta voin suositella.Toki on muitakin hyviä mutta itse tykkään tuosta Samsung NC10:stä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Todella asiallinen vehje, paitsi että ylihintainen, ainakin ennen oli. Itse sain tämän 220€ 2GB muistilla varustettuna. Kone on tukevan tuntoinen ei nitise tai natise suuntaan tai toiseen. Akku kestää 6 tuntia omalla käytöllä joka on enemmän kuin riittävää. Kruunasin koko komeuden vaihtamalla koneeseen 500GB kiintolevyn 160GB tilalle jotenka tilaakin on nyt melkein liiaksi asti.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

todella paselli läppäri hinta tosin siin 500e mutta kyllä akkukin kestää! kannatava ostos

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Samsung on ollut nyt käytössä noin kuukauden, eikä siitä ole sanottavana montaa moitteen sanaa. Toimii yllättävän nopeasti ja äärimmäisen vakaasti (ei ole vielä jäätynyt kertaakaan).
Suorituskyky on enemmän kuin kohdallaan. Itsellä taipumus jättää ohjelmia paljon taustalle ja selaimessa auki usein toistakymmentä välilehteä. Sujuvasti pyörii edelleen.
Taustalla pyörivä McAfeekaan ei tunnu hidastavan vauhtia.
Käytössä on Soneran 3.6 Mb/s langaton laajakaistayhteys, jolla on autossa liikkessä saavutettu n. 300 kt/s jatkuva siirtonopeus. Yhteyden muodostaminen sujuu todella nopeasti. Eikä yhteys ole katkennut kertaakaan. Siihenkin siis erittäin tyytyväinen.
Kerran olen tainnut Samsungin pudottaakin ilman ongelmia.
Näppäimistö on erinomainen. Tuntuma on loistava ja isoa näppäimistöä on ilo käyttää.
Akku kestää sen minkä pitääkin. Käytöstä riippuen jopa yli kuusi tuntia. Kertaakaan ei ole akun tyhjentyminen päässyt yllättämään, pikemminkin jopa päinvastoin; kerran olin jo varma että akun täytyy olla tyhjänpuoleinen, mutta arviolta käyttöaikaa olikin vielä kolme tuntia jäljellä.
Itseä laitteen koko miellyttää kovasti. Painoa sopivan vähän ja fyysisen koon puolesta helppo pitää mukana. Mahtuu melkeinpä mihin tahansa. Näyttö on hyvän kokoinen käyttöön kuin käyttöön. Sen kirkkaus ja väritoisto ovat hyvät.
Ainoastaan touchpadin koko hieman ahdistaa. Sekin vain ja ainoastaan siitä syystä, että reunoilla olevat rullausalueet rajaavat todellisen käyttötilan jokseenkin pieneksi. Siihen on alkanut kyllä tottua. Ja usein mukana kulkee pikku-USB-hiiri, jolla raskaampi käyttö sujuu ongelmitta.

Suunnitelmissa on asentaa kunnon kuvankäsittelyohjelmisto ja testata sen toimivuutta pikkukoneessa. Josko tästä saisi todellisen tehotyökalun valokuvaajalle...

Vastaavia tuotteita joita olen käyttänyt:
Asus eeePC 901, 1000, Acer Aspire One. Mielestäni Samsung NC10 jyrää ne kaikki mennen tullen.

Ehkä ainoa moitteen sana tulee laitteen suojapussista, joka on äärimmäisen sähköistävää tyyppiä. Kun läppärin pudottaa sinne, saattaa pussista saada usemman sähköiskun. Mietityttää vain mitä elektroniikka tykkää pitkän päälle sähkönpurkauksista. Toivottavasti kuori eristää sisukset tehokkaasti.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Nyt viikon käytön jälkeen koneeseen on tottunut jo melko mukavasti. Näppäimistö on vielä hieman hakusessa, mutta eipä juuri enempää kuin muidenkaan koneiden kanssa, eli typoja tulee kokoajan, mutta korjataan sitten sitä mukaa ne mitkä huomataan...

Aiempi kone (FS Amilo Xa1526) on työhuoneen nurkassa toimettomana, ei ole kaipuuta mokomaan rohjakkeeseen. Olohuoneen pöydälle sopii nyt muutakin kuin kannettava. Paino on kohtuu pieni, ja runko sekä kansi ovat jämäkän tuntuisia.

Miinukseksi voi todeta täältäkin tuon (syystäkin) parjatun touchpadin, mutta kyllä sillä toimeen tulee, varsinkin kun poistin rullaustoiminnot käytöstä, en ole koskaan tullut niiden kanssa toimeen touchpadilla. Samalla padin käyttöalue kasvoi merkittävästi. Joskus tuntuu tosin että hiiri ei oikein reagoi nopeisiin liikkeisiin, tai takeltelee.

Akku kestää todella pitkään, tämä kone alkaa jo tuntua oikealta kannettavalta ja kannettavan oikea tarkoitus toteutuu, kun ei tarvitse kaiken aikaa olla johdon jatkona.

Kovalevytilaa riittää omiin tarkoituksiin, koneella ei juuri säilötä elokuvia/musiikka tms.

Näyttö on selkeä, ja sen osalta ainoa miinus on se, että joillakin web- sivuilla ei näe esim. ilmoitus- popuppeja kokonaan, vaan joutuu armaanaa missä on ok- painike tai sulkemaan Alt-F4:llä. Sama koskee mm. Samsungin ulkoisen CD/DVD- aseman mukana tullutta Neron asenuspakettia, joka avaa ensin web- sivun jossa kysytään web- osoitetta ja sen sellaista, sitä ei saanut kiinni muuten kuin Alt-F4:llä jotta pääsi itse asennukseen. Mutta onhan koneessa VGA-liitäntä ulkoiselle näytölle, jos sellaista haluaa käyttää.

Käynnistys kestää alle 40 sekuntia siihen kun työpöytä läpsähtää esiin (+ salasanan kirjoitukseen kulva aika), ja uudelleenkäynnistyskin taitaa käydä alle minuutissa.

Hinta on kovanpuoleinen, ottaen huomioon sen että koneessa on vain 1 Gt muistia, eikä mukana ole DVD- asemaa jotka joutuu sitten hankkimaan lisäksi. Tosin missään minikannettavassa ei taida tulla DVD- asemaa mukana. Tällä hetkellä koneen hintaa nostaa vain sen tuoreus markkinoilla. Kunhan hinta tuosta laskee 400 tuntumaan tai sen paremmalle puolelle, niin kone on hyvä vastine rahoille.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Aivan loistava peli! Samsung näytti hienosti kyntensä tämän laitteen myötä. tulee varmasti saavuttamaan saman suosion kuin Asuksen eee-sarjalaiset.

plussaa:
-näyttö hyvä, ei kiiltäväpintainen
-Luvattu 8 tunnin akunkesto ei paljon oikeista lukemista jää, sen 7,5 tuntia ainakin pysynyt päällä.
-käynnistyy ja sammuu nopeasti
-160gb Kovo! mahtuu vaikka mitä törkyä, ei tarvi tikkujen ja muistikorttien kaa pelleillä
-jämäkkä runko, ei nitise eikä natise.
-näppis parempi kuin Asuksen 901:ssä
- näitä hyviä puolia riittää...

Miinuksia:
-pienehkö touchpad, tosin kyllä sillä toimeen tulee
-himpun verran hintavempi kone, kuin vastaavat. mutta laadusta joutuukin pulittamaan vähän enemmän :D

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.