Nikon Coolpix S550

Nikon Coolpix S550
Ultrakompakti / 10Mpix / 5X / 120g
Valmistaja: Nikon | Kategoria: Digikamerat
Tyyppi? Ultrakompakti
Tehollisia pikseleitä? 10Mpix
Kennon tyyppi? CCD
ISO-herkkyys ISO Auto , ISO 100 , ISO 200 , ISO 400 , ISO 800 , ISO 1600 , ISO 2000 , ISO High
Optinen zoom? 5X
Digitaalinen zoom? 4X
Näyttö Kiinteä 2,5"
Salamavalo Kyllä
Videokuvaus Kyllä
Tuetut muistikortit CF Type-I? , CF Type-II? , MicroDrive? , SD? , miniSD? , MicroSD , MMC? , RS-MMC? , MS? , MS-Duo? , MS-Micro? , SmartMedia? , xD?
Liittimet Videolähtö? , USB 2.0 , Firewire?
Koko (LxKxS) 90mm x 53,5mm x 22mm
Paino 120g
Valmistajan tuotekoodi(t) VMA210E1 / VMA211E1 / VMA212E1
Tuotteen EAN-koodi(t) 0018208915262 / 0018208915293 / 0018208915323 / 018208915262 / 018208915293 / 018208915323

 
 • Tyyppi (Tyyppi)

  Kamerat on jaoteltu kolmeen eri kategoriaan: ultrakompakteihin, kompakteihin ja prosumer-kameroihin. Ultrakompakteiksi kameroiksi lasketaan erityisen pienikokoiset, kevyet kamerat. Valtaosa ns. digipokkareista luokitellaan kompaktikameroiksi. Kamerat, joista löytyy esimerkiksi käsisäätöjä, salamakenkä, RAW-kuvausmuoto tai erityisen pitkä zoom-linssi, luokitellaan prosumer (pro-consumer) -kameroiksi.

 • Kuvasuhde (Kuvasuhde)

  Kuvasuhde on kuvan leveyden suhde korkeuteen (leveys:korkeus). Yleensä kuvasuhde on digikameroilla 4:3 (1.33:1) ja digijärjestelmäkameroilla 3:2 (1.5).

 • Tehollisia pikseleitä (Tehollisia pikseleitä)

  Kamerat eivät yleensä hyödynnä kaikkia kennon pikseleitä, sillä esimerkiksi reunoilla olevat pikselit voivat jäädä optiikan ulkopuolelle tai niitä hyödynnetään esimerkiksi eri mittausten tekemiseen. Tämän vuoksi termiä teholliset pikselit käytetään ilmaisemaan sitä pikselimäärää, jota todellisuudessa käytetään kuvan ottamiseen.

 • Kennon koko (Kennon koko)

  Kuvapisteiden määrän ohella myös kennon fyysinen koko vaikuttaa kuvanlaatuun. Pienissä digikameroissa kenno on yleensä huomattavasti pienempi kuin kinofilmien 35mm:n ruutu (noin 5-10% ruudun koosta). Kameran hinnan noustessa myös kennon koko yleensä kasvaa. Fyysisiltä mitoiltaan suurempi kenno tarvitsee vähemmän valoa, minkä seurauksena kuva ei ole yhtä herkkä kohinalle kuin pienikennoiset kamerat.

 • Kennon tyyppi (Kennon tyyppi)

  Kenno on tyypiltään joko valoherkkä CMOS- tai CCD-kenno. Valoherkät kennot ovat suorituskyvyltään ja toimintatavaltaan erilaisia. CCD tuottaa tarkemman ja terävämmän kuvan, mutta on kalliimpi kuin CMOS-kenno. CMOS on halvempi ja energiatehokkaampi vaihtoehto. Lisäksi CMOS-kennot kehittyvät nopeaa tahtia, ja niitä käytetään jatkuvasti enemmän myös edistyneimmissä kameroissa.

 • Zoom laaja (Zoom laaja (35mm))

  Kameran polttoväli kertoo, kuinka leveän alueen objektiivi kuvaa kameran kennolle. Koska digikameroissa kennon leveys vaihtelee, suhteutetaan polttoväli 35mm:n leveydelle vertailun helpottamiseksi. Mikäli objektiivin polttoväli on alle kennon leveyden (35mm) puhutaan laajakulmaobjektiivista, ja mikäli polttoväli on yli kennon leveyden, puhutaan teleobjektiivista.

 • Optinen zoom (Optinen zoom-kerroin)

  Optinon zoom tarkoittaa objektiivia, jonka polttoväliä voidaan muuttaa optisesti eli linssejä säätämällä. Optinen zoom helpottaa esimerkiksi kuvan rajaamista ilman, että etäisyyttä kuvattavaan kohteeseen tarvitsee muuttaa. Optinen zoom ei myöskään vaikuta kuvan laatuun.

 • Digitaalinen zoom (Digitaalinen zoom-kerroin)

  Digitaalinen zoom perustuu siihen, että koko kennon kuva-alasta rajataan osa-alue, joka sitten suurennetaan taas koko kuvatilan täyttäväksi. Tämä luonnollisesti johtaa kuvanlaadun heikkenemiseen, sillä käytettyjen pikseleiden määrä vähenee sitä mukaa, kun kuvaa rajataan.

 • Häviötön tallennus (Häviötön tallennus)

  Kertoo voiko kameralla tallentaa kuvia häviöttömässä muodossa (esim. RAW tai TIFF).

 • USB 2.0 (USB 2.0)

  Yleensä kameroissa on joko USB tai FireWire-liitin (tai molemmat), joiden avulla kameran saa liitettyä tietokoneeseen kuvien siirtoa varten. Joissain kameroissa on myös video- ja/tai audioliittimet, joilla kameran saa liitettyä ulkoiseen näyttöön (kuten esimerkiksi televisioon).

 • ISO Auto (ISO Auto)

  ISO-herkkyys tarkoittaa valoherkkyyttä ja kuvaa digitaalikennon herkkyyttä eli kykyä kerätä valoa. Mitä suurempi ISO-herkkyyden arvo, sitä herkempi filmi on kyseessä. Herkkä filmi tarvitsee vähemmän valoa valottuakseen, kun taas epäherkkä filmi tarvitsee pidemmän valotusajan. Digikameroissa herkkyyttä on mahdollista säätää.

 • CF Type-I (CF Type-I)

  Muistikortti on digikameroiden filmin korvike, eli kamera tallentaa otetut kuvat (ja videot) muistikortille. Kortit eroavat toisistaan lähinnä fyysisten ominaisuuksien, tallennuskapasiteetin ja hinnan suhteen.

  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

En ole mihinkään kameraan pettynyt näin kovasti. Ostin kyseisen kameran itselleni keväällä ja ajattelin kaikkien toimintojen jne perusteella että minulle tulee hyvä kamera. Katinkontit. Kaikki kuvat jotka otan muualla kuin kirkkaassa auringospaisteessa täysin asetuksista huolimatta ovat sumeaa suttua. Pahin kaikista on että tämä kamera on kameramaailman traktori eli hidas kuin mikä. Kuvan ottaminen kestää ikuisuuden ja kuvattava tilanne on aikoja sitten ehtinyt mennä. Sillä välin kaveri on saanut Canonin ixus 75 kolme kuvaa samasta tilanteesta.. Eli en suosittele kenellekään.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Kätevä pikkukamera ja myös melko tarkkakin... maksoin itse 125, joskus, kun oli alennuksessa, hintalaatusuhteeltaan melko hyvä..

Videokuva on myös melko laadukasta, mutta vie paljon tilaa, joten videokuvausta varten kannattaakin olla siihen tarkoitettu kamera...

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Kyseinen kamera maksoi n.150e Toptenistä ostettuna. Kaupassa testattuna ilman salamaa otetut kuvat näyttivät laadukkailta, mutta kotiin kun pääsi testaamaan "normaalin" hehkulamppuvaloon niin tulikin pienoinen pettymys. Sisällä otetut kuvat ovat epäselviä ilman salamaa, ja salamankin kanssa otettuna kuvat häviävät tarkkuudessa esim. Samsungin s860;lle joka on puolet halvempi. Nikonissa on elektroninen VR kuvanvakain josta ei ole juurikaan mitään hyötyä.

Suljinaika on ilman salamaa erittäin pitkä jolloin kuvattavan kohteen on oltava täysin liikkumaton sekä kuvan ottajan käden erittäin vakaa, muuten tulee haamukuvia.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.