Canon Digital IXUS 980 IS

Canon Digital IXUS 980 IS
Ultrakompakti / 14.7Mpix / 3.7X / 160g
Valmistaja: Canon | Kategoria: Digikamerat
Tyyppi? Ultrakompakti
Tehollisia pikseleitä? 14,7Mpix
Kuvasuhde? 4:3
Kennon koko? 1/1,7"
Kennon tyyppi? CCD
ISO-herkkyys ISO Auto , ISO 50? , ISO 80 , ISO 100? , ISO 200? , ISO 400 , ISO 800? , ISO 1600 , ISO 2000? , ISO 3200? , ISO 6400? , ISO High?
Kuvanvakain Optinen, Kenno
Optinen zoom? 3,7X
Näyttö Kiinteä 2,5"
Etsin Optinen
Salamavalo Kyllä
Videokuvaus Kyllä
Tuetut muistikortit CF Type-I? , CF Type-II? , MicroDrive? , SD? , miniSD , MicroSD , MMC , RS-MMC , MS? , MS-Duo? , MS-Micro? , SmartMedia? , xD?
Liittimet Videolähtö? , USB 2.0 , Firewire?
Koko (LxKxS) 96,7mm x 62,2mm x 27,9mm
Paino 160g
Valmistajan tuotekoodi(t) 2670B008 / 3192B008 / 3285B008 / DMO11-2670B008 / PST9-3192B008
Tuotteen EAN-koodi(t) 4960999619927 / 8714574525532

 
 • Tyyppi (Tyyppi)

  Kamerat on jaoteltu kolmeen eri kategoriaan: ultrakompakteihin, kompakteihin ja prosumer-kameroihin. Ultrakompakteiksi kameroiksi lasketaan erityisen pienikokoiset, kevyet kamerat. Valtaosa ns. digipokkareista luokitellaan kompaktikameroiksi. Kamerat, joista löytyy esimerkiksi käsisäätöjä, salamakenkä, RAW-kuvausmuoto tai erityisen pitkä zoom-linssi, luokitellaan prosumer (pro-consumer) -kameroiksi.

 • Kuvasuhde (Kuvasuhde)

  Kuvasuhde on kuvan leveyden suhde korkeuteen (leveys:korkeus). Yleensä kuvasuhde on digikameroilla 4:3 (1.33:1) ja digijärjestelmäkameroilla 3:2 (1.5).

 • Tehollisia pikseleitä (Tehollisia pikseleitä)

  Kamerat eivät yleensä hyödynnä kaikkia kennon pikseleitä, sillä esimerkiksi reunoilla olevat pikselit voivat jäädä optiikan ulkopuolelle tai niitä hyödynnetään esimerkiksi eri mittausten tekemiseen. Tämän vuoksi termiä teholliset pikselit käytetään ilmaisemaan sitä pikselimäärää, jota todellisuudessa käytetään kuvan ottamiseen.

 • Kennon koko (Kennon koko)

  Kuvapisteiden määrän ohella myös kennon fyysinen koko vaikuttaa kuvanlaatuun. Pienissä digikameroissa kenno on yleensä huomattavasti pienempi kuin kinofilmien 35mm:n ruutu (noin 5-10% ruudun koosta). Kameran hinnan noustessa myös kennon koko yleensä kasvaa. Fyysisiltä mitoiltaan suurempi kenno tarvitsee vähemmän valoa, minkä seurauksena kuva ei ole yhtä herkkä kohinalle kuin pienikennoiset kamerat.

 • Kennon tyyppi (Kennon tyyppi)

  Kenno on tyypiltään joko valoherkkä CMOS- tai CCD-kenno. Valoherkät kennot ovat suorituskyvyltään ja toimintatavaltaan erilaisia. CCD tuottaa tarkemman ja terävämmän kuvan, mutta on kalliimpi kuin CMOS-kenno. CMOS on halvempi ja energiatehokkaampi vaihtoehto. Lisäksi CMOS-kennot kehittyvät nopeaa tahtia, ja niitä käytetään jatkuvasti enemmän myös edistyneimmissä kameroissa.

 • Zoom laaja (Zoom laaja (35mm))

  Kameran polttoväli kertoo, kuinka leveän alueen objektiivi kuvaa kameran kennolle. Koska digikameroissa kennon leveys vaihtelee, suhteutetaan polttoväli 35mm:n leveydelle vertailun helpottamiseksi. Mikäli objektiivin polttoväli on alle kennon leveyden (35mm) puhutaan laajakulmaobjektiivista, ja mikäli polttoväli on yli kennon leveyden, puhutaan teleobjektiivista.

 • Optinen zoom (Optinen zoom-kerroin)

  Optinon zoom tarkoittaa objektiivia, jonka polttoväliä voidaan muuttaa optisesti eli linssejä säätämällä. Optinen zoom helpottaa esimerkiksi kuvan rajaamista ilman, että etäisyyttä kuvattavaan kohteeseen tarvitsee muuttaa. Optinen zoom ei myöskään vaikuta kuvan laatuun.

 • Digitaalinen zoom (Digitaalinen zoom-kerroin)

  Digitaalinen zoom perustuu siihen, että koko kennon kuva-alasta rajataan osa-alue, joka sitten suurennetaan taas koko kuvatilan täyttäväksi. Tämä luonnollisesti johtaa kuvanlaadun heikkenemiseen, sillä käytettyjen pikseleiden määrä vähenee sitä mukaa, kun kuvaa rajataan.

 • Häviötön tallennus (Häviötön tallennus)

  Kertoo voiko kameralla tallentaa kuvia häviöttömässä muodossa (esim. RAW tai TIFF).

 • USB 2.0 (USB 2.0)

  Yleensä kameroissa on joko USB tai FireWire-liitin (tai molemmat), joiden avulla kameran saa liitettyä tietokoneeseen kuvien siirtoa varten. Joissain kameroissa on myös video- ja/tai audioliittimet, joilla kameran saa liitettyä ulkoiseen näyttöön (kuten esimerkiksi televisioon).

 • ISO Auto (ISO Auto)

  ISO-herkkyys tarkoittaa valoherkkyyttä ja kuvaa digitaalikennon herkkyyttä eli kykyä kerätä valoa. Mitä suurempi ISO-herkkyyden arvo, sitä herkempi filmi on kyseessä. Herkkä filmi tarvitsee vähemmän valoa valottuakseen, kun taas epäherkkä filmi tarvitsee pidemmän valotusajan. Digikameroissa herkkyyttä on mahdollista säätää.

 • CF Type-I (CF Type-I)

  Muistikortti on digikameroiden filmin korvike, eli kamera tallentaa otetut kuvat (ja videot) muistikortille. Kortit eroavat toisistaan lähinnä fyysisten ominaisuuksien, tallennuskapasiteetin ja hinnan suhteen.

  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Hiukan tyyris minun makuuni, mutta en ole katunut.
Todella hienoja kuvia olen saanut tällä otettua.

Ainoa miinus tulee koosta.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
50%
sari
Vahvistamaton käyttäjä
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Tykkään itse tästä Canon digital ixus 980 is kamerasta , sillä se on helppokäyttöinen,suhteellisen halpa ja monia kuvaus vaihtoehtoja. Voisin sanoa että kamera voittaa tarkkuudellaan ja helppokäyttöisyydellä järjestelmä kameran 100-0. Hintakin on niihin nähden tosi halpa! suosittelen :)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
67%
22.12.2009
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Vertaan tätä kameraa samsung digimax L50 joka maksoi sekin n.250e useampi vuosi sitten.
Tämä Canon on 10x parempi missä tahansa osa-alueella ja annan täydet pisteet ominaisuuksista ja kuvan laadusta. Toki hintaa saisi aina olla vähemmänkin. Olisin ostanut sen uusimman mallin mutta sen ainoa väri shamppanja ei kiehtonut, tätä mallia saa mustana mikä on ihan hyvän näköinenkin.

+Hyvät säädöt, minijärkkäri.
+Erittäin hyvä videonlaatu vie tosin tilaakin sitten paljon eli n.1min kuluttaa n.100Mt tilaa.
Mutta laatu on myös sitten korkeaa.

-Kuvaustilan valitsin on vähän kankea käyttää. Vaika isompi nuppi tai jokin siihen niin sormi tarttuisi paremmin.

En tiedä kannattaako satunnaisen ei säädöistä kiinnostuneen tätä ostaa kun halvempiakin sitten on automaattisäädöillä nekin.

339 EUR Cyberphoto + kotelo + 4Gb muistikortti. Pixmaniassa tällä kokoonpanolla hinta menee jo roimasti yli tämän. Ps, hinta vähän noussu että itse sain tuon vähän halvemmalla vielä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Loistava Pokkari Kaikinpuolin.
+Hyvä Ja Helppokäyttöinen Valikko ,Mukavasti Vaihtoehtoja Omille Asetuksille,Kameran Ulkonäkö,
Kuvienlaatu,

- Mielestäni saisi olla hieman suurempi näyttö kun toi 2,5 tuumainen

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
67%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.