Sony KDL-40V5500

No picture available
Sony KDL-40V5500 on 40" FullHD -taulutelevisio. Liitännöistä löytyy mm. 4 HDMI-sisääntuloa.
Valmistaja: Sony | Kategoria: Taulutelevisiot
Tyyppi LCD
Koko? 40"
Resoluutio? 1080p (1920x1080, progressivinen)
24p -tuki Kyllä
Dynaaminen kontrasti 60000:1
Vasteaika 8ms
Paino 17,5kg
Mitat (LxKxS) 98,7mm x 63,6mm x 9,3mm
Formaatti PAL (Eurooppa)
DVB-C -virittimiä? 1
HDTV-viritin Kyllä
CI 1
Cable Ready HD? Kyllä
DVB-tekstitys? Kyllä
HDMI? 4
VGA 1
Komponentti? Kyllä
Digitaalinen RCA Kyllä
Analoginen RCA-ulostulo Kyllä
Digitaalinen RCA-ulostulo Kyllä
PiP Kyllä
Kaiuttimet Kyllä
Valmistajan tuotekoodi(t) KDL-40V5500E / KDL40V5500 / KDL40V5500E / KDL40V5500K
Tuotteen EAN-koodi(t) 4905524550474 / 4905524550481

 
 • Koko (Näytön tuumakoko (valmistajan ilmoittama))

  Näytön tuumakoko kertoo, kuten nimikin sanoo, television kuvaruudun halkaisijan kulmasta kulmaan, tuumia käyttäen.

 • Resoluutio (Näytön natiiviresoluutio (tarkkuus pikseleissä))

  Näytön natiiviresoluutio kertoo sen, kuinka monta kuvapistettä television näytöllä on. Näytön resoluutio ilmaistaan yleensä vaakarivin kuvapisteiden ja pystyrivin kuvapisteiden kertomana (esim. 1920x1080), mutta teräväpiirtotelevisioissa käytetyt formaatit ilmaistaan tämän sijaan käyttämällä joko termiä 1080i (1920x1080), 1080p (1920x1080) tai 720p (1280x720). Nämä kolme ovat teräväpiirtotelevision kolme standardia tarkkuutta ja mikäli televisio käyttää jotain näistä kolmesta tarkkuudesta ns. natiivitarkkuutenaan, ei kyseistä tarkkuutta käyttäviä teräväpiirtolähetyksiä katsottaessa tarvita kuvan laatua huonontavaa tarkkuuden skaalausta. Kärjistäen voidaan sanoa, että mitä suurempi näytön natiiviresoluutio on, sen parempi kuvanlaatu sillä voidaan saavuttaa.

 • HDMI (HDMI-sisääntulojen määrä)

  HDMI-liitin on uusi, täysin digitaalinen kytkentätapa eri audio- ja videolaitteiden välille. Mikäli taulutelevisioon liitetään HDMI-liitännällä digitaalinen kuvanlähde, kuten esim. digiboksi tai DVD-soitin pysyy kuva virheettömänä, koska kuvaa ei tarvitse muuttaa välillä analogiseen muotoon.

 • Kontrasti (Kontrastisuhde (esim: 3000:1))

  Kontrastisuhde kertoo siitä, miten selkeästi televisio pystyy erottelemaan eri värien ja valoisuuksien eroja. Mitä suurempi kontrastisuhde on, sen parempi värien ja kirkkauden erottelu televisiossa on.

 • DVB-T -virittimiä (Sisäänrakennettujen DVB-T -virittimien määrä)

  Mikäli televisiossa on yksi tai useampia sisäänrakennettuja DVB-T -virittimiä, toimii televisio itsessään myös ns. antenniverkon digiboksina, eli antennivastaanottoa käytettäessä laite ei tarvitse erillistä digiboksia.

 • DVB-C -virittimiä (Sisäänrakennettujen DVB-C -virittimien määrä)

  Mikäli televisiossa on yksi tai useampia sisäänrakennettuja DVB-C -virittimiä, toimii televisio itsessään myös kaapeliverkon digiboksina, eli kaapelitelevisioverkkoon kytkettynä laite ei tarvitse erillistä digiboksia.

 • Conax (Sisäänrakennettu Conax-kortinlukija)

  Sisäänrakennettu Conax -korttipaikka mahdollistaa maksullisten kanavien katseluun tarkoitetun maksukortin liittämisen laitteeseen.

 • SCART 1 (Ensimmäisen SCART-liittimen tyyppi)

  SCART-liitin on yleisin Euroopassa käytetty televisioiden ja videolaitteiden kytkentätapa. Vaikka kaikki SCART-liittimet näyttävätkin samalta keskenään, on niissä merkittäviä eroja. Paras kuvanlaatu saavutetaan SCART-liitintä käyttäen saavutetaan, kun sekä kuvaa tuottava laite (esim. digiboksi) ja kuvaa toistava laite (esim. televisio) käyttävät ns. YUV -kuvasignaalia. SCART-liittimestä saatava toiseksi paras kuvanlaatu tulee RGB-signaalia käytettäessä ja huonoin kuvanlaatu saadaan CVBS-signaalin kanssa.

 • Komponentti (Komponentti-sisääntulo (Y/Pb/Pr))

  Komponentti-liitäntä on analoginen videolaitteiden kytkentätapa, jossa kuva erotellaan eri väreiksi ja nämä värit välitetään omissa johtimissaan lähtölaitteelta (esim. DVD-soittimelta tai digiboksilta) televisioon. Komponentti-liitäntä on analogisista liitäntämuodoista kuvanlaadultaan paras, mutta sen rinnalle ja ohi ovat nousseet täysin digitaaliset kytkentätavat kuten DVI ja ennenkaikkea HDMI -liitännät.

 • Cable Ready HD (Cable Ready HD -hyväksytty)

  Cable Ready HD -hyväksyntä on suomalaisten kaapelitelevisioyhtiöiden myöntämä hyväksyntä laitteille, jotka yhtiöt ovat tutkineet ja todenneet yhteensopivaksi em. standardin kanssa. Cable Ready HD -hyväksyntä vaatii laitteelta mm. sisäänrakennetun kaapeliverkon virittimen, sisäänrakennetun Conax -moduulin, tuen teräväpiirtolähetyksille, tuen Conax -korttilinkitykselle sekä tuen MPEG-4/AVC -videomuodolle.

 • 3D (3D-tuki)

  3D-tuella varustetut televisiot osaavat toistaa 3D-videota ja sisältävät yleensä liitännät 3D-laseille. Huomionarvoista on kuitenkin se, että yleensä pelkkä 3D-televisio ei riitä esim. Blu-ray 3D-elokuvien katseluun, vaan myöskin Blu-ray -soittimen täytyy tukea 3D-elokuvien toistoa. Nykytekniikkaa käyttäen kaikilla 3D-elokuvaa seuraavilla katselijoilla tulee kullakin olla omat 3D-lasit päässään.

 • 3D-tekniikka (3D-lasien tekniikka)

  Antenna Ready HD -hyväksyntä tarkoittaa sitä, että televisio on riippumattoman testauslaitoksen puolesta hyväksytty antenniverkon teräväpiirtolähetysten vastaanottoon. Käytännössä siis tämä tarkoittaa sitä, että Antenna Ready HD -tarralla varustettu televisio toimii, takuulla, antenniverkon HD-lähetysten kanssa.

  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Loistava itse television ja myös elokuvien katseluun. Pelien pelaaminen mm. PS3:lla on täyttä herkkua kun kuva toistuu kirkkaana ja oikeilla sävyillä sekä ennen kaikkea terävänä. TV:ssä myös monipuoliset kuvasäädöt (mm. tarkkuus, värilämpötila, kontrasti) Käyttöliittymä on myös miellyttävä ja suht nopea. Kaukosäädin on myös sopiva käteen ja napikat ovat tarpeeksi isoja ja selkeitä. Plussana myös yhteensopivuus PS3 kanssa HDMI:n kautta. Esim. PS3:n voi käynnistää television kautta ja sen valikoita ja toimintoja voi ohjata television omalla kaukosäätimellä (hyödyllinen mm. elokuvia katsellessa). Ehdottomasti vastine rahoille. Musta ulkonäkö on myös ilo silmälle.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

On toiminut moitteettomasti jo jonkin aikaa. Todellakin olen saanut rahoille vastinetta, ja pelit kuten leffatkin näyttävät mahtavalle tällä. Silmille oikeanlaista ruokaa.

Pakko suositella sopuhintaista ja laadukasta taulutelevisiota teillekin.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Parin viikon testauksella olen erittäin tyytyväinen televisioon. Aiemmin käytössä oli sonyn 40w4000. Alussa pähkäilin tämän ja 40w5500 kanssa. Päätöksen ratkaisi tuo 40w5500 mallin 100 hertzin ominaisuus, joka tekee hektisimmistä peleistä melkein mahdottomia pelata.
Kuvan laatu on erittäin hyvä varsinkin peli käytössä ja dvd yms. toistettaessa. Kuvan säätöihin löytyy laajempi valikoima ominaisuuksia kuin esimerkiksi 40w4000:ssa.
Useilla sivuilla mainittiin input lagi pelattaessa, mutta mitään sellaista en ole kyllä huomannut. Ainoat miinukset tulevat kaukosäätimestä ja valikkojen hitaudesta. Pieniä vikoja..

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Itse ostin telkkarin kesällä 2009, hinnaksi tulee noin 1200 euroa. Sai ihan hyvään hintaan kun ottaa huomioon että tuolloin televisiosta sai suurinpiirtein saman hinnan maksaa, ja tähän televittimeen sai vielä 3 vuoden takuun.

Televisiossa on erittäin hyvä kuvanlaatu. Normaalit TV-kanavat näyttävät erittäin hyviltä, verrattuna moneen muuhun televisioon. Sonylla on mielestäni kaikista valmistajista tarkin ja katsottavin kuva, eli vaikka 3 vuotta itse maksankin televisiosta, maksan sen ilomielin. Ainoa mikä hieman harmittaa, on television hiuksenhieno hitaus. Namikkaa painamalla saa odottaa noin puoli sekuntia ennenkuin esim. EPG avautuu. Kanavat itsessään vaihtuvat erittäinkin nopeasti, pois lukien kun vaihtaa normitarkkuuksiselta kanavalta HD-tarkkuuksiselle kanavalle. Tuolloin viivettä on hieman havaittavissa, ei kuitenkaan niin paljon että siitä pitäisi valmistajaa käräjille viedä.

Television softapäivitys oli aika omituinen, sillä se piti tehdä tietokoneella. Eli piti manuaalisesti netistä etsiä päivitystiedosto, tallentaa se usb-muistille ja sen jälkeen tyrkätä tikku televisioon kiinni. Softa päivittyi kuin päivittyikin vaikka hieman persauksessa oli vastahakoinen tunne, kun on näitä päivityksiä ennenkin vituralleen mennyt. Päivitys ei sinänsä tuonut yhtään mitään havaittavaa uudistusta televisioon.

Laite on luokassaan virtapiheimpiä mitä tiedän (huomioon ei oteta uudempia malleja joissa on joko ledit tai muuten vain virtapihimpejä malleja). Televisio mm. himmentää itseään automaattisesti ympäröivän valon vaikutuksesta. Mitä kirkkaampaa, sitä kirkkaampi televisiokin on. Kun taasen ilta hämärtyy ja olohuoneesta laittaa muut valot pois, televisio himmentää itseään. Hieno ominaisuus sillä virrankulutus pienenee ja silmätkin tykkäävät enemmän.

Televisio on ulkoasultaan lakkamustan kiiltävä ja tyylikkään ajaton. Sen valikot ovat selkeät ja helppolukuiset. Kaukosäätimessä ei ole yhtään turhaa nappulaa, ja pienen totuttelun jälkeen sitäkin osaa sujuvasti käyttää. Parempi versiohan tästä olisi 100 Hz tekniikalla varustettu "isoveli" KDL-40W5500, mutta mikäli sinulle riittää selkeä, tyylikäs, edullinen ja laadukas 40" taulu-tv, on KDL-40V5500 ehdoton ykkösvalinta.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Kuukauden päivät olen käyttänyt kyseistä televisiota ja olen enemmän kuin tyytyväinen. Kuvan laatu on aivan mahtava ja säätöjä löytyy enemmän kuin tarpeeksi.

Jotain miinusta kun pitää kaivaa niin valikot aukeavat aika hitaasti ja monesti tuleekin painettua nappia useamman kerran, kun ei koskaan tiedä ottiko televisio painalluksen kaukosäätimestä vai ei.

Hinnat on tippuneet aika tavalla, joten ei voi kuin suositella edullista, mutta hyvää taulutelevisiota kaikille.

(PS3:n pelaaminen ja leffojen katsominen tällä on herkkua)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.