Acer Aspire 8930G-844G32BN

Acer Aspire 8930G-844G32BN
Core 2 Duo / 2.27GHz / 18.4" / Muu / / 320 GB / 4096 MB
Valmistaja: Acer | Kategoria: Kannettavat tietokoneet
Prosessori? Intel Core 2 Duo
Kellotaajuus? 2,27GHz
Näytön koko? 18,4"
Resoluutio? Muu
Tablet PC? Ei
Kovalevy? 320 GB
Kovalevyn nopeus? 7200 rpm
SSD? Ei
Muistia? 4096 MB
Maksimi muistin määrä? 4096 MB
GPU? nVidia GeForce 9600M-GT 512 DDR3
Näytönohjaimelle omaa muistia? Kyllä
Näytönohjaimen muistia 512 MB
USB-portteja? 4
FireWire-portteja? 0
PCMCIA? Ei
eSATA Kyllä
ExpressCard? Kyllä
DVI Ei
HDMI? Kyllä
S-Video? Ei
Bluetooth? Kyllä
WLAN? 802.11n
LAN? 1000Base-T
Optinen asema? Blu-ray
Akkukesto 2 hour(s)
Paino 4,09 kg
Lisätietoja Näytön resoluutio 1920x1080

 
 • Prosessori (Prosessorin tyyppi)

  Prosessori eli suoritin on laitteen aivot, joka suorittaa varsinaisten ohjelmien ajon. Prosessorin nopeus ja arkkitehtuuri vaikuttavat huomattavasti laitteen suorituskykyyn. Prosessorin nopeutta mitataan kellotaajuudella, joka ilmoitetaan megahertseinä (MHz) tai gigahertseinä (GHz). Prosessoreita valmistaa kaksi suurtaa yhtiötä, Intel ja AMD, joiden suorittimet ovat teholtaan melko tasavertaisia.

 • Kellotaajuus (Prosessorin (todellinen) kellotaajuus)

  Kellotaajuus mittaa, kuinka monta tilanvaihdosta sekunnissa prosessori pystyy suorittamaan. Kellotaajuus ilmoitetaan hertseissä (yleensä gigahertseissä, GHz). Kellotaajuus vaikuttaa koneen suorituskykyyn, mutta taajuuden kasvattaminen ei kuitenkaan välttämättä nosta koko tietokoneen suorituskykyä.

 • Näytön koko (Näytön koko)

  Näytön halkaisija tuumina.

 • Resoluutio (Näytön ominaistarkkuus)

  Resoluutio (eli "näytön tarkkuus") kertoo näytön kuvapisteiden määrän. Resoluutio ilmoitetaan muodossa pisteiden lkm vaakasuunnassa x pisteiden lkm pystysuunnassa.

 • Kovalevy (Kovalevyn tallennustilan koko)

  Laitteen sisäisen kovalevyn suuruus ilmoitetaan gigatavuina (GB). Kovalevyä tarvitaan eri tiedostojen, ohjelmien ja käyttöjärjestelmän varastoimiseen.

 • Kovalevyn nopeus (Kovalevyn pyörimisnopeus)

  Kovalevyn nopeudella tarkoitetaan levyn pyörimisnopeutta, joka kertoo, montako kierrosta minuutissa (rpm) levy voi nopeimmillaan pyöriä. Mitä suurempi pyörimisnopeus, sitä nopeammin kovalevy (teoriassa) pääsee käsiksi tietoon.

 • SSD (Onko laitteessa ns. solid-state -kovalevyä, eli "flash-kovalevyä")

  SSD (lyhenne sanoista Solid State Drive) on flash-muistin tapaan puolijohteisiin perustuva tallennusmedia, joka on suunniteltu tavallisen (magneettisiin levyihin perustuvan) kovalevyn korvaajaksi. SSD:n etuja ovat energiatehokkuus, nopeus (datahaussa) sekä luotettavuus. SSD-asemat ovat kuitenkin vielä harvinaisia, sillä ne ovat (toistaiseksi) kalliita valmistaa ja kapasiteetiltaan pienempiä kuin tavalliset kovalevyt.

 • S-Video (S-Video -ulostulo)

  S-Video on analoginen videon siirtotapa ja kaapeli/liitin. S-Videossa video on jaettu Y eli luminanssi ja C eli krominanssi osiin, jotka kuljetetaan eri johtoja pitkin. Laadultaan S-Video sijoittuu komposiittivideon ja komponenttivideon välimaastoon. Lisäinfoa aiheesta löydät täältä.

 • WLAN (Nopein tuettu WLAN-standardi)

  WLAN (Wireless Local Area Network) on langaton lähiverkko, jolla voi yhdistää eri verkkolaitteet ilman kaapeleita. Mikäli kannettavassa koneessa on WLAN-adapteri, voidaan kone yhdistää WLAN-verkkoon. Yleisesti käytössä on 2-3 eri WLAN-standardia, joiden merkittävin ero on tiedonsiirtonopeus. Standardiversion 802.11b nimellisnopeus on 11 Mbit/s, version 802.11g 54 Mbit/s ja version 802.11n 300 Mbit/s.

 • Muistia (Koneeseen vakiona asennetun muistin määrä)

  Sisäinen RAM-muisti on tietokoneen työmuisti, joka sisältää ajettavat ohjelmat ja käsittelyssä olevan tiedon. Muistin määrä ilmoitetaan megatavuina (MB). Muisti on tärkeää erityisesti ajettaessa useita ohjelmia samanaikaisesti tai raskaita, paljon muistia vaativia ohjelmia.

 • Maksimi muistin määrä (Paljonko laitteeseen voi maksimissaan asentaa muistia)

  Enimmäismäärä muistia, jota kone osaa hyödyntää. Enimmäismäärä vaihtelee koneittain.

 • PCMCIA (PCMCIA -korttipaikka)

  PCMCIA (Personal Computer Memory Card International Association, myös PC Card) on tietokoneen laajennuskorttipaikan tyyppi, joka on hyvin yleisesti käytössä kannettavissa tietokoneissa. Korttipaikkaan voidaan kytkeä esimeriksi Ethernet-sovittimen, modeemin, muistikortinlukijan tai kiintolevyn, ja kortti on yleensä vaihdettavissa koneen ollessa päällä.

 • ExpressCard (Onko laitteessa ExpressCard-laajennuspaikkaa)

  ExpressCard suunniteltu PCMCIA-korttipaikan korvaajaksi. Korttipaikka löytyy suurimmasta osasta uusia kannettavia, ja kortti on mahdollista vaihtaa koneen ollessa päällä. Korttipaikkaan voi kytkeä esimerkiksi lisämuistia, TV-viritinkortin, modeemin, SSD-aseman tai muistkortinlukijan.

 • USB-portteja (USB tai USB2 -laajennusväylien määrä)

  USB-väylät on tarkoitettu ulkoisia laajennuksia varten. USB-väylään voi liittää esimerkiksi erillisen näppäimistön, hiiren, web-kameran, kovalevyn tai muistitikun. Väylien lukumäärä asettaa rajan sille, kuinka monta lisälaitetta koneeseen voi liittää samanaikaisesti.

 • FireWire-portteja (Sisäänrakennettujen FireWire-väylien määrä)

  FireWire (virallisesti IEEE.1394, tunnetaan myös nimillä DV ja i.Link) on sarjamuotoinen väylä, jonka kautta laitteet voivat kommunikoida keskenään. Pienikokoinen liitin on hyvin yleinen digitaalisissa videokameroissa.

 • Bluetooth (Sisäänrakennettu BlueTooth-tuki)

  Mikäli koneessa on Bluetooth-tuki, voidaan yhteyttä käyttää tiedostojensiirrossa Bluetooth-laitteiden välillä. Bluetoothia voidaan hyödyntää esimerkiksi muodostettaessa yhteys puhelimen ja koneen välille, jolloin puhelinta voidaan käyttää modeemina. Bluetoothilla voidaan liittää koneeseen myös lisälaitteita, kuten hiiren, näppäimistön tai tulostimen.

 • Optinen asema (Laitteen mukana (peruskokoonpanossaan) tulevan optisen aseman tyyppi)

  Optinen asema tarkoittaa tietokoneeseen kytkettävää laitetta, joka kykenee lukemaan optiselle medialle (kuten CD-, DVD-tai Blu-ray-levylle) tallennettua tietoa. Osa asemista osaa ainoastaan lukea levyjä, kun taas toiset osaavat myös kirjoittaa dataa eri tyyppisille levyille. Lisää tietoa eri levytyypeistä mm. AfterDawnin sanastossa.

 • LAN (Ethernet-liitännän tyyppi)

  Mikäli koneessa on sisäinen ethernet-verkkokortti (LAN-kortti), ei erillistä verkkokorttia tarvita verkkoyhteyden muodostamiseen. Verkkoyhteyden nopeus riippuu kortin tyypistä. Hitain vaihtoehto on 10BASE-T (siirtää 10 Mbit/s), joka häviää nopeudessa sekä 100BASE-TX:lle (100 Mbit/s) että 1000BASE-T:lle (1 Gbit/s).

 • GPU (Näytönohjaimen valmistaja ja tyyppi)

  GPU (lyh. sanoista graphics processing unit) tarkoittaa grafiikkaprosessoria, joka vastaa video- ja kuvadatan käsittelystä. Kannettavissa tietokoneissa grafiikkapiirit on usein integroitu osaksi emolevyä, mutta kehittyneissä kannettavissa on kuitenkin omta grafiikkaprosessorinsa. GPU parantaa koneen 3D- ja grafiikkaominaisuuksia, ja tehokas GPU onkin tärkeä, mikäli koneella on tarkoitus pelata.

 • Näytönohjaimelle omaa muistia (Onko näytönohjaimella omaa muistia (eli ei jaettua muistia))

  Pelkästään näytönohjainta varten varatun muistin määrä (megatavuina, MB).

 • HDMI (HDMI-ulostulo)

  HDMI (High-Definition Multimedia Interface) on teräväpiirtotelevisioita varten liitintä, joka siirtää digitaalisesti samassa johdossa sekä kuvan että äänen.

 • DVI-ulostulossa HDCP-tuki (Tukeeko DVI-ulostulo HDCP-salausta)

  -

 • Tablet PC (Tablet PC)

  Tablet PC (tai Taulu-PC) on kosketusnäytöllä varustettu kannettava tietokone. Yleensä laitetta ohjataan stylus-kynällä. Perinteinen Tablet PC koostuu pelkästä kosketusnäytöstä. Kääntyvällä näytöllä varustettu Tablet PC muistuttaa perinteistä kannettavaa tietokonetta, mutta tarvittaessa näppäimistön saa taitettua näytön alle piiloon, jolloin laite toimii kuin perinteinen Tablet PC. Näppäimistö voi olla myös kokonaan irroitettava, jolloin laitetta voi käyttää joko näppäimistön kanssa tai ilman.

  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Hankin kyseisen laitteen 2kk sitten ja olen ollut todella tyytyväinen.
Aiempi koneeni oli tämän koneen "pikkuveli" 6920G, joka oli itsellä noin vuoden käytössä, johon olin myös todella tyytyväinen, specseissä erona tähän verrattuna on isompi näyttö, parempi näyttis sekä integroitu TV-viritin ja isompi kovo.
Aikaisempaan koneeseen hankin järeämmän prossun: T9300, jonka sittemmin vaihdoin tähän läppäriin.
Käyttiksiä on itsellä 4 tähän koneeseen asennettuna; XP PRO 64bit, Vista ultimate 64bit, Ubuntu sekä Windows 7. Kaikki käyttikset toimii moitteetta, tosin ubuntun ja XP:n kanssa oli pientä säätämistä.
Mainittakoon vielä että hankin myös toisen 500GB kovon tähän masinnaan sekä prossun vaihdon yhteydessä vaihdoin myös uudet lämpötahnat prossuun ja GPU:hun.
Ainoat miinukset on koneen paino sekä 18,4" laukun hankalahko saatavuus, mutta nehän oli tiedosssa jo konetta hankkiessa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
0%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Ostin koneen juurikin kevyeen pelaamiseen matkoille. Siihen osoittautunut erittäin käteväksi.

Käyttöjärjestelmän vaihdoin Ubuntuun, koska ei ole tullut vastaan sellaista peliä, jota haluaisin kauheasti pelata, ja jota ei sais toimimaan Ubuntussakin. Muutenkin jotenkin helppokäyttöisempi itselleni, kuin Vista.

Eipä ole kaduttanut, että 1090€ tähänkin työnsin.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
0%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Ostin, ja onhan kuvanlaatu tuossa hyvä ja elävän kolmiulotteinen, mutta mutta.. Ensimmäinen meni vaihtoon kun näytön alakehyksen taustavalo vuosi häiritsevän sinisenä ruudun alaosaan noin 2-3 sentin korkeudelle asti. Hämärässä huoneessa erittäin ikävä katsoa leffoja tai tv-ohjelmia kun kuva on vaalea alareunasta. No uudessa koneessa tilanne oli hieman parempi nyt parin-kolmen sentin korkeudelle hohti vain vaaleampi valovuotokajo. Häiritsevää mutta minkäs teet, tyyppivika tai ominaisuus. Ei Full HD näytössä saisi olla jolla HD leffojakin tulee katsottua. Kakkoskoneen tummuutta ja värikylläisyyttä sai säätää aika tavalla ennen kuin kuva pääsi ykköskoneen tasolle. Hieman hailakampi musta osassa ruutua edelleen kuin ykköskoneessa. En tiedä oliko vaihdolla mitään merkitystä, pettynyt olen.
Jos nyt saisin ostaa niin ostaisin samaan hintaan 1190 € mielummin HP Pavilion hdx18-1000 18,5" Full HD.
http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=443437&storeId=1444&catalogId=1444&shopId=19651&compartmentId=20152&categoryId=31154
Siinä on parempi prossa T8400/T9400, suurempi kiintolevy 320(7200rpm)/500(5400rpm), parempi Vista Premium 32-bit/64-bit, HP:ssä vielä TV-viritin (DVB-T) ja kaukosäädin joita ei Acerissa ole. Muuten aika samanlainen varustelu.
Acerissa on vain DDR3:a HP:n DDR2 sijaan ja nopeampi kiintolevy.
Mitä olen nähnyt niin HP:n näytöt ovat hyväkuvaisia ja niissä ei ole tuota Acerin vikaa, vuotavaa alataustavaloa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
0%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Piristävä siirto HP Paviljoniin nähden, työtäkin koneella tekevänä iso ja hyvän kontrastin omaava kone on erinomainen. Äänimaailma on todella mahtava ja bluray toisto Full HD näytöltä parempi kun olkkarin uudessa televisiossa. Pelasin uutta Far Cry peliä eikä nykinyt yhtään vaikka grafiikka oli kaakossa. DDR3 näkyy ja tuntuu. Uskomattomin juttu on toi äänimaailma, se oikesti toimii. Näppäintuntuma on toimiva ja selkeä muutamilla erikoisuuksilla kuten oma näppäin euromerkille sekä oma dollarille. Media konsolikin on paikallaan ja toimiva. Mielestäni en laittanut rahaa turhaan. Kaveri osti noin 500 egee kalliimman ja kokeiltuani sitä "olen tosi tyytyväinen omaani".

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.